Şimdi Ara

Motora kedi girdi 6.000 TL masraf çıkarttı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
9.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam servis en ufak arızası olan parçayı hemen değiştirir sanayi gibi tamir yoluna gitmez. Motorunuz bedavaya yenilenmiş olacak
    Ayrıca servis yaptığı için garantilide olacak en ufak sorunda ücretsiz onatmaları gerekecek hiç canınızı sıkmayın yaptırın bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önemli olan kedi, yani can. Sebebi doğruysa giden paraya üzülmeyin.
  • gece nöbetindeyim yavru bir kedi hiç susmadı nöbet sonu aracıma bindim ve araçla yol alıyorum aynı sesi duyuyorum ne kediymiş dedim sağ çektim durdum kaputu açtım kedi yavrusu orda zor çıkardım geri dönüp annesinin yanına koydum şans

• yakuza283 kullanıcısına yanıt
    Triger kayışı kapalı yerde değil, motora üstten bakınca gözüküyor
    Motora kedi girdi 6.000 TL masraf çıkarttı

• Sanirim bu vakayi kasko karşılıyor.
    www.hurriyet.com.tr
    Sigortacılara kedi köpek ve fare şoku
    http://www.hurriyet.com.tr/sigortacilara-kedi-kopek-ve-fare-soku-22216326

Bir sorun.

İkinci olarak kedi triger ve V kayısı tarafindan parçalanır bu esnada kayış yerinden cikabilir ya da motoru kitleyebilir. Bundan dolayi tekrar senteye alinmasi gerekir
    Sente bozulduktan sonra (anlarsiniz zaten vuruntudan) sürüşe devam edilir ise silindir kafasi ve subap - egzantrik iticilerde sorun olabilir

Gördüğünüz contadaki kirmizilik ise antifriz olabilir.

Kedinin yagin ve suyun temas ettigi contada isi Yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 30 Haziran 2019; 12:42:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Sanirim bu vakayi kasko karşılıyor.
    http://www.hurriyet.com.tr/sigortacilara-kedi-kopek-ve-fare-soku-22216326
    Bir sorun.

İkinci olarak kedi triger ve V kayısı tarafindan parçalanır bu esnada kayış yerinden cikabilir ya da motoru kitleyebilir. Bundan dolayi tekrar senteye alinmasi gerekir
    Sente bozulduktan sonra (anlarsiniz zaten vuruntudan) sürüşe devam edilir ise silindir kafasi ve subap - egzantrik iticilerde sorun olabilir

Gördüğünüz contadaki kirmizilik ise antifriz olabilir.

Kedinin yagin ve suyun temas ettigi contada isi Yok.
    Evet kasko karşıladı.
    Bedavadan motor yenilenmiş oldu.
    Arabayı servise çektirmeden önce biraz sürdüm alternatör bozulmuştu akü hızla bitmeye başladı ayrıca motorun çalışma sesinde de tuhaflık vardı sanırım kayışları koparmış kedi.

• Öncelikle geçmiş olsun.
    Başlığı görünce yıllar evvel yaşadığım bir hadise aklıma geldi. ( Benim aracın triger bölümü kapalı ama alternatör kasnağı ve kayış kısmı elle ulaşılabilir durumda)
    Çalıştığım kurumda otopark görevlisi iş yerime geldikte bir süre sonra telefon açıp " abi senin araç miyavlıyor" demişti. Kaputu açtığımda bir yavru kedi korkmuş miyavlıyor gördüm. Dışarı çıkardık görevli süt verdi (hatta orda büyüttü). Meğerse kediyi iş yerine kadar kaputun içinde motorun üstünde götürmüşüm. Ertesi sabah arabaya binmeden kontrol edeyim dedim. Zira bir yavru kedi daha görmüştüm annesiyle beraber. Gördüm ki diğeri de motorun üstünde. Onu kaçırdım ama yaklaşık iki ay boyunca arabayı nereye çektiysem sabahları kontrol ettiğimde hep o yavru kediye rastladım. Bir türlü kurtulamadım. Sonunda büyüdü de artık alttan giremedi veya sığamadı ya da evin etrafından gitti.. Diğerini de otopark görevlisi sütle büyüttü. Büyüyünce arada bir aç kalınca geliyor yemek veriyorum ona demişti.

• benim motora da kedi girmişti. işin tuhafı yolda miyavlama sesi duyuyorum, durunca hiç ses yok. gaipten ses gelir gibi. emin olamadım bir türlü. sonra, tamirci buldu kediyi, 20 tl'ye çıkardı. 1 saat uğraştı nerdeyse. sağ salim çıktı yavru kedi.
  • merhaba, yaklaşık 10 sene önce, doğan marka aracimiza kedi girmişti. marş basıyordu ama motor dönmüyordu. olayı anlamadığımız için biraz zorladik motoru. sonra kaputu açtıkki, kedinin kafası triger kayışına takılmış. ama hayvan ölmemişti. kediyi kurtardık ama kayışin dişi attığı ve biz de motoru çalıştırmaya çalıştığımız için, tüm pistonlar eğilmişti. o zamanin parasıyla 3 bin liraya yeniden motor yaptırmiştik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

benim motora da kedi girmişti. işin tuhafı yolda miyavlama sesi duyuyorum, durunca hiç ses yok. gaipten ses gelir gibi. emin olamadım bir türlü. sonra, tamirci buldu kediyi, 20 tl'ye çıkardı. 1 saat uğraştı nerdeyse. sağ salim çıktı yavru kedi.
    bu tarz durumlarda itfaiyeye çekin, ücretsiz hallederler, basınclı hava tutup kedinin çıkmasını sağlıyorlar

• Geçmiş olsun benim aracımada kedi grip motor etrafındaki kabloları yerinden sökmüştu özellikle kış aylarında araba çalıştırmadan önce kaputta vurmak gerek hem kediye hem de arabaya yazık tekrar geçmiş olsun

• Ne kadar kolay sazan.avi yazmak, Renault eksikleri olabilir ama Musteri Memnuniyeti belki en iyi firma olabilir.Servis de gerekmese motoru indirmezdi.
    Ben arkadasın yerinde olsam Sıfır Motora daha buyuk keyifle binerdim.
  • Servisi geçtim araç kaskodan yapılıyor. Gerek olmadıktan sonra hiçbir sigorta firması boşu boşuna motor indirmez. Foruma bakma sigortadan para almak için veya servisin şişirmesi ile şu kadar para çıktı masalına inananlar ile dolu.
  • cool story olmadığını varsayıyorum . servis iyi gazlamış. hiç bir kedi üst kapak açacak bir zarar veremez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

bu tarz durumlarda itfaiyeye çekin, ücretsiz hallederler, basınclı hava tutup kedinin çıkmasını sağlıyorlar

Alıntıları Göster
    Bilseydim, itfaiye de çok yakında.

• quote:

Orijinalden alıntı: cornfield

cool story olmadığını varsayıyorum . servis iyi gazlamış. hiç bir kedi üst kapak açacak bir zarar veremez.
    Kafatasi trigere gelmistir ve sente atlamistir . Subaplar ,iticiler vs cok kolay zarar gorur sente atlamasiyla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 30 Haziran 2019; 19:43:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

Kafatasi trigere gelmistir ve sente atlamistir . Subaplar ,iticiler vs cok kolay zarar gorur sente atlamasiyla

Alıntıları Göster
    aynı olay başıma geldi ve yukarda da yazdım

• quote:

Orijinalden alıntı: blackbela

Triger kayışı kapalı yerde değil, motora üstten bakınca gözüküyor
    Ne günlere kaldık ya, arkadaşım anlamiyorsaniz yazmayın şuraya milletin kafasını karistiriyorsunuz.

O gördüğün kayış VVVVVVV kayışı, anladın mı. Bu kopsa sarsa bile motor stop eder , krank miline bağlı çünkü. Krank dönmezse araba stop eder hiç bişeye zarar vermez. Çok küçük bir ihtimal sardığı kasnakta bir açıklık, boşluk varsa belki oradan trigerin altına girebilir. Çok zor, düşük bir ihtimal.
    Triger oradaki plastik kapağın içinde göremezsiniz.

Arkadaş arabayı kullanmış, kayış koptuğu için akü zayıflamış, o yüzden arıza ışıkları yakmış, bu kadar basit. Eğer kayış dolanmış olsaydı servis bunun fotoğrafını çekerdi kanıtlamak için. Arkadaşın anlamadığını farketmisler kedi girdi deyip 6bini cebe indirmişler.

Benim kuzen zamanında seat servisinde çalıştı. Sanayi muhabbeti yaparken adamın aklı hep uckagitta. Arabayı dükkana kapattinmi, sogusle sogusleyebildigin kadar diyen bı adam. Bu sanayi ve serviste çalışanların kafası bu ve onlara çok normal geliyor milleti dolandırmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

Alıntıları Göster
    Sen o kedinin kafasını trigere sok ellerini öpeceğim. Triger kapalı olmasa millet bakar değişip değişmemesi gerektiğine karar verir. O kapağı sökmek zor olduğu için ustalar anlaşılmaz der, soktum mu de değiştirmek ister.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.