Bildirim
Motora fazla yağ konulması (1.3 multijet Punto) (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Birçok kaynakta yağ filtresi ile 4.5 litre yazıyor, kullanım kılavuzu da öyle diyor yukarıda arkadaş paylaşmış. . Senin hesaba göre 450ml fazla yağ var karterde. Pcv valf, keçeler, conta vs. hepsi erken yıpranır ve keçeler patlayabilir bilgin olsun. Ben de çok böyle hava atan usta gördüm ama yarın keçe patladı diye gidersen suçunu kabul etmez.quote:
Orijinalden alıntı: 4ikaos
Şöyle birşey var. Benim aracım 1.5 dci megane. 4.5 litre yağ alıyor normalde. Fakat ben ustama götürdüğümde hepsini döktü motul yağın. Sordum bende neden hepsini döktün diye. Ki bu usta daha önce fiat ve reno servisinde çalışmış ve sonra kendi dükkanını açmış bir usta. kapasitede 4.5 litre yazar ama yağ filtresinin içini gösterdi bir sürü karton kartuş var. yağ filtresi 300 gr yağ emer 200 gr fazlası olur sadece onuda bidonu tepesine koyup 20 dk süzülmesini beklemiyoruz bi 50 gr da bidonda kalıyor istersen kalan 150 gr fazlayı çekip alayım hemen demişti :D 150 gr aşağı yukarı 1 dolu çay bardağı yağ yapıyor. o kadar yağın Hidrolik seviyesinde bir basınç yapıp motoru patlatacağını sanmıyorum. Şuan hiç bir sıkıntım yok.
150-200ml hata ile iki sefer ve farklı araçlarımda keçeler patladı ve inan bana öyle az maliyetli değildi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkihalindekal -- 29 Haziran 2020; 6:19:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Yanlış hatırlamıyorsam fazla yağ turboya kaçtığı zaman turboda yanmaya başlıyor. Motor döngü oluşturuyor. Kendi kendine son gaz veriyor. Hiçbir şekilde aracı stop edemiyorsunuz. Motor "ambeleye kalkıyor" (runaway) tabi araç otomatik vites ise aracın karşısına geçip motorun dağılmasını bekliyorsunuz. Düz vites ise; aracı yavaşlatıp, çalışması devam ediyorken yüksek viteste kalkış yapmaya çalışarak motoru stop ettirmeye çalışıyorsunuz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam şimdi yağın dolaşacağı haznelerin hacmi belli, yağın ısınınca ya da motor sıkıştırılınca yapacağı basınç belli. Fazla yağ koymak motorda fazla basınca sebep olur. Yağ ilk bulduğu yerden dışarı çıkmaya çalışır. Yukarıdaki arkadaşların dediği gibi siz bir şekilde fazla yağı araçtan boşaltın.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Yağ eksiltiyorsa problem olmaz. Her bakımda koyduğunuz kadar çıkıyorsa yarım litre aldırın derim. Biraz hassas bir motor.
adam gibi iş yaptirin şu tamircilere. fazla yag sikinti olmazmış. 10 litre ekle o zaman iki yilda bir git bakima.
rampa yukarı park ettiğimde ekranda en yüksekten 1 tık aşğıda kalıyor. 10 yıldır ara kullanılıyorum bi sıkıntı olmadı. ayrıca gemi inşaat ve makinaları mezunuyum 1500 2000 bg lik marin dizel motorlarla çalıştım işin.mekanğinden haberim var . ben böyle kullaıyorum ama siz fazlasını aldırın tabi. sonra sıkıntı çıkmasın. -
Hazır 3.2 litrelik Selenia yağlar var fiat motoru için. En temizi onlardan alın bundan sonra. -
Sahte yüzde 90ı.
Fiat yetkili servisleri bile opar koyuyor artık 3.2 litrelik.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X