Şimdi Ara

Motor yağı kargoda bedava

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.235
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• axtor ne hocam

castrol edge varken bence maceraya hiç gerek yok heleki aracınız turbodizel ise
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaBeRgE

axtor ne hocam

Alman malı olduğu yazıyor. Fena görünmedi aslında
  • 150.000 km değil 150 milyon km olsa ne olacak 10 binde bir yağ değişiyor bu da onla beraber çöpe
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyorhan

150.000 km değil 150 milyon km olsa ne olacak 10 binde bir yağ değişiyor bu da onla beraber çöpe

bu bor katkısının özelliği motor yağına karışmaması metal yüzeylere yapışıp sürtünmeyi azaltıyor olması dolayısıyla motor yağını değiştirsen bile bor maddesi yüzeylerde yapışıp kadığı için bir yere gitmiyor ben kullandım tavsiye ederim sürtünme azaldığı için motor daha gürültüsüz çalışıyor ve çekiş gücü biraz artıyor. ama servisçilere sorsan kesinlikle kullanma derler motora zararlı falan bin bir türlü hikaye okurlar bu bor madesinin faydasını artık bütün dünya biliyor bizim motorcu ustaları işlerini kesatlaştırdığı için inkar ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulut4003

quote:

axtor ne hocam

Alman malı olduğu yazıyor. Fena görünmedi aslında

Hocam kusura bakma ama ben bilmediğim birşeyi arabama koymam Sizede tavsiye etmem. Çünkü yağ ne kadar basit dursada motorun en önemli koruyucusu

• ya kusura bakmayın arkadaşlar. ben bişeyi anlayamadım.
    bilindiği gibi markalı yağlarda kullanım ömrü 10000-15000 (örn. castrol magnatech) yazarken bunda 20000-30000 yazıyor. biraz fazla iddalı olmamışmı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • madeni yağların bile 4 litresinin 35-40 tl ye satıldığı bir dönemde tam sentetik ve 20-30000km ömürlü olduğu belirtilen bir yağın mobil-castrol gibi tam sentetik yağların neredeyse 1 litresi fiyatına satılması ilginç, bu arada almanya da bulunduğum sırada özellikle bazı firmaların kullanılmış motor yağlarını arıtıp tekrar piyasaya sürdüklerini (yasal bir işlem) duymuştum, bu yağların fiyatları oldukça ucuzmuş,
  • quote:

Orijinalden alıntı: alirbsh

ya kusura bakmayın arkadaşlar. ben bişeyi anlayamadım.
    bilindiği gibi markalı yağlarda kullanım ömrü 10000-15000 (örn. castrol magnatech) yazarken bunda 20000-30000 yazıyor. biraz fazla iddalı olmamışmı?

Castrol magnatex normal kullanımda 7 ile 8bindir Ancak tam sentetik yağları 12-13bin km kullanabilirsiniz. 15bin km için min 10-60 tam sentetik lazım
  • quote:

axtor ne hocam

Doğru yani ölsem riske atmam arabamı yağdan tasarruf yapacağım diye sonra bide motor masrafına girmemek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkseed

quote:

Orijinalden alıntı: kyorhan

150.000 km değil 150 milyon km olsa ne olacak 10 binde bir yağ değişiyor bu da onla beraber çöpe

bu bor katkısının özelliği motor yağına karışmaması metal yüzeylere yapışıp sürtünmeyi azaltıyor olması dolayısıyla motor yağını değiştirsen bile bor maddesi yüzeylerde yapışıp kadığı için bir yere gitmiyor ben kullandım tavsiye ederim sürtünme azaldığı için motor daha gürültüsüz çalışıyor ve çekiş gücü biraz artıyor. ama servisçilere sorsan kesinlikle kullanma derler motora zararlı falan bin bir türlü hikaye okurlar bu bor madesinin faydasını artık bütün dünya biliyor bizim motorcu ustaları işlerini kesatlaştırdığı için inkar ediyor.

Ben 3 ay evvel değiştirirken yağı Bor Power kullandım şimdi bir dahaki değişimde kullanmaya gerek kalmayacak mı ? Ben ilk yağ değişiminde biraz perf. etkisini gördüm ama şimdi bir değişiklik hissetmiyorum ama belki de alışmış olduğum için olabilir.

Düzeltme :

Bu arada Alman malı olduğu yazılmış ama GM de bir Alman malı. Yağları berbat, fren balataları 1 ay sonra kırıldı (pabuç kısmı). Boşyere yağ parası vermiştim GM'e 30 küsür lira o zamanlar. Astra'ya GM bakıyormuş ya, ne kadar yan ürün varsa GM koymuşlardı ve beni boş yere uğraştırdılar. Hiç sormuyorlar abi hangi markadan yapalım diye halbuki ellerinde onlarca marka var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cigolayt -- 30 Ekim 2009; 15:40:31 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.