Şimdi Ara

Motor Yağı Kaç KM Gider???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
87.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yarı sentetik...
    motor yağı kaç km gider?...

Yaklasık olarak kaç km de değiştirilmelidir?....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper911 -- 28 Şubat 2008; 0:12:44 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motor Yağı Kaç Kilometre Gider?

Motor yağının ne sıklıkla değiştirilmesi gerektiği, sürüş alışkanlıklarına ve kullanılan motor yağı türüne bağlı olarak değişir.

• Mineral Yağlar: Genellikle 5.000 ila 7.500 kilometre arasında dayanır.
    • Yarı Sentetik Yağlar: Mineral yağlardan daha uzun dayanır ve genellikle 7.500 ila 10.000 kilometre arasında gider.
    • Tam Sentetik Yağlar: En uzun ömre sahiptir ve genellikle 10.000 ila 15.000 kilometre arasında dayanır.

Motor yağının kullanım ömrünü etkileyen bazı faktörler şunlardır:

• Motor Durumu: Eski veya hasarlı motorlar, daha fazla yağ tüketerek yağın kullanım ömrünü kısaltabilir.
    • Sürüş Alışkanlıkları: Şehir trafiğinde sürmek veya sık sık ağır yük çekmek, motor yağını daha hızlı bozabilir.
    • Motor Yağı Filtresi: Kirli bir yağ filtresi, motor yağının verimliliğini azaltacaktır.

Araç üreticileri genellikle önerilen yağ değişim aralıklarını belirtirler. Ancak, yukarıda belirtilen faktörleri göz önünde bulundurarak yağını daha sık değiştirmen gerekebilir.

Motor yağını düzenli olarak kontrol etmek ve gerektiğinde değiştirmek, motorunun düzgün çalışmasını ve uzun ömürlü olmasını sağlar.

Anahtar Kelimeleri İçeren Cümleler:

• 1 litre mineral yağ genellikle 5.000 ila 7.500 kilometre arasında gider.
    • 10W-40 motor yağı genellikle yarı sentetik bir yağ türüdür ve 7.500 ila 10.000 kilometre arasında gidebilir.
    • 20W-50 motor yağı, genellikle mineral bir yağ türüdür ve 5.000 ila 7.500 kilometre arasında dayanır.
    • Tam sentetik yağlar, 10.000 ila 15.000 kilometre arasında gidebilecek en uzun ömürlü yağ türüdür.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Soru net değil, hangi tür motor yağından bahsediyorsunuz?
    Yarı sentetik mi? Madeni mi? Birde araç dizel mi yoksa benzinli mi?
    Bunlarıda yazarsanız daha iyi olur.

• Benzinli araçlar için 10 bin km olması lazım..

8-9 bin km yi geçirmemeye çalışırız bakımlarda..
  • quote:

Orjinalden alıntı: volkan67

Soru net değil, hangi tür motor yağından bahsediyorsunuz?
    Yarı sentetik mi? Madeni mi? Birde araç dizel mi yoksa benzinli mi?
    Bunlarıda yazarsanız daha iyi olur.

haklısınız...
    saolun..
  • dizellerde 10.000km kendi aracım ancak sürekli şehir içi kullnım varsa ve ağır hava şartlarıda varsa daha erken değiştirile bilir

benzinlilerde faklı uygulamaları var otomobil üreticilerinin ama büyük bir coğunluk 10.000km

bu sınır belli diyede sonuna kadar kullanmamak lazım en gec 1000km kala değiştirmede yarar var yağ cok önemli cünkü
  • Benzinlilerde yarı sentetik yağlar 10.000 kilometre fakat madeni yağlar 4.000 kilometrede bir değiştirilmesi gerek.
  • aracına göre değişmekte.

genelde modern benzinli araçlarda 10.000 km dir.

ama söz gelimi benim aracım mitsubishi coltta 15000 km olarak belirlenmiş.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 28 Şubat 2008; 0:17:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    motor ömrü kaç km ?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 10.000 km ya da 1 yıl, hangisi önce gelirse.
  • aslında bu araçtan araca değişir
  • Arkadaşlar bir şey aklıma geldi
    Yanlıs mı düşünüyorum?

şimdi 4000 devir çevirdiğini düşünün motorun
    1. viteste gittinizi düşünün sabit 4000 devir le...
    5. viteste gittiğinizi düşünün sabit 4000 devir ile...

motor aynı deviri çeviriyor ama km olarak arada büyük fark oluşuyor....
    yağ aynı aşınıyor ama km olarak araç çok farklı yol alıyor....

sürekli uzun yol kullanan ile sürekli şehiriçi kullanan arasında iyi bir fark olması lazım....
    2 side 10 000 civarı değiştiriyor...
  • Aslında fark var. Aracınızı sürekli şehir içi, yoğun trafikte kullanıyorsanız yağ değiştime periyodunuz 10.000 kilometrenin altına düşer. Bu araçların kullanma kılavuzunda ağır koşullar diye geçer. Bu durumda yağınızı 6.000-7000 kilometrede bir değiştimenizi gerektirebilir. Ama genelde şehir dışı kullanılıyorsa 10.000 kilometre idealdir.
  • Eski aracım 1.500 KM de 1.5 LT eksiltiyordu.. Boyna üzerini tamamlıyordum. Kendi yagında pek kavrulmaadı. Bakım periodları k.k lavuzunda 15.000 km yazıyordu ancak 10.000 km geçirilmemeli
  • yarı sentetik yani 10W40 motor yagını ben olsan benzinli araçta engeç 7000 de değiştirirdim. birazda kullanılan yol şartlarına bağlı sürekli tozlu yolda kullanılan bir araçla şehir içindeki araç bir olmayabilir. dizel golf kullanıyorum servise kalsa 20.000 de yağ değiştirecek ancak yağ 20.000 kilometre dayanmıyor. dizelde benim fikrim en fazla 10.000 ben 7000 de değiştiriyorum ayrıca yol şarları geregi 3.500 de bir hava ve polen filitiresi atarım. 20.000 nerede 3.500 nerede?
  • mobil 1 0-40 senteteik kullanıyorum 15.000'de bir değişitiriyorum yağı
  • yarı sentetik motor yağı aşagıdaki durumlara göre 10000 kmden az sürede değişmesi gerekebilir

1- Ortamın tozlu olması
    2- Şehir içinde kullanılıyor olması
    3-istanbul şehir içi trafiğinde kullanılıyor olması
    4-Arkaya bir romorkör veya karavan bağlanarak yük tasınması
    5- Araçta maksimum azami toplam yüke yakın personel (4-5)ile devamlı seyahat edilmesi
    6-hava filtresinin değiştirilmemiş olması veya temiz olmaması durumlarında
  • yağ kutusunun üzerinde
    yarı sentetik yağlrada 7.500 km tam sentetik yağlarda 15000 de bir değiştirilmelidir diye yazıyor(elf markaydı sanırım)
  • arkadaşlar yeni başlık açmaktansa bende burdan bir soru sorayım
    dizel aracıma serviste 10/30 y.sentetik yağ koyuldu
    çeşitli yerlerde 10/40 , 10/30, 5/30 felan yazıyor
    1.sorum bu 10 ile 30un anlamı nedir,
    2.sorum üzerine yağ eklemem gerektiğinde illa 10/30 yağ mı koymam lazım
    3.sorum 10/30 ile 10/40 vs. arasında hangisi daha iyidir,

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
  • Fabrika çıkıştan itibaren hiç değişmezse ortalama 100000km civarında motoru kucağınıza alırsınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yuci

arkadaşlar yeni başlık açmaktansa bende burdan bir soru sorayım
    dizel aracıma serviste 10/30 y.sentetik yağ koyuldu
    çeşitli yerlerde 10/40 , 10/30, 5/30 felan yazıyor
    1.sorum bu 10 ile 30un anlamı nedir,
    2.sorum üzerine yağ eklemem gerektiğinde illa 10/30 yağ mı koymam lazım
    3.sorum 10/30 ile 10/40 vs. arasında hangisi daha iyidir,

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

1.Yağ derecesi (ağırlığı), veya "viskosite", yağın ne kadar kalın yada ince olduğunun göstergesidir (ince yağ kalın yağa göre daha akıcıdır, yani ayçiçek yağı ile zeytinyağı arasındaki incelik kalınlık farkı gibi). Society of Automotive Engineers (SAE) tarafından öngörülen ısı şartları ise 0 derece Fahrenheit (düşük) 210 derece Fahrenheit (yüksek).
    SAE'nin düşük derece şartlarını karşılayan yağlar viskosite derecesinin takiben bir W harfi taşırlar (örnek: 10W), ve yüksek dereceleri karşılayan yağlarda ise harf bulunmaz (örnek: SAE 30). Bir yağın viskosite derecelendirmesi yağı belli bir dereceye kadar ısıtıp, belli bir ölçüdeki delikten akmaya bırakılmasıyla yapılır. Viskosite, o delikten akma zamanının uzunluğuyla kararlaştırılır. Eğer çabuk akarsa düşük derece alır. Ağır akan yağlar ise yüksek derecelendirme alırlar.

10w 40 yazısındaki ilk rakam (10) yağın ısı derecesini, 40 ise kalınlığını göstermekte

2.Motora ne derecede ve cinste yağ konduysa hatta marakasıda dahil eklemeninde aynı olması lazım,

3.10-40 daha iyidir, bidiğime göre sıcaklık ve kalınlık değerleri açısından daha geniş aralığa sahip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalekale -- 28 Şubat 2008; 15:03:18 >

• cevaplar için tesekkür ederim...
    demekki ortalama 10 000 de kesinlikle değiştirmek gerekiyor...
    biz sürekli uzun yol kullanıyoruz o yüzden 10 000 rahat yapar diye düşünüyorum....

aracın bakım periyoduda 20 25 bin civarı bu kullanımla...
    onu da merak ediyorum..
    Bmw kullanan başka arkadaşlarda kaç km oluyor ?...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.