Şimdi Ara

Motor Yağı Kaç KM Gider??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
87.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bakunungulu

yarı sentetik yani 10W40 motor yagını ben olsan benzinli araçta engeç 7000 de değiştirirdim. birazda kullanılan yol şartlarına bağlı sürekli tozlu yolda kullanılan bir araçla şehir içindeki araç bir olmayabilir. dizel golf kullanıyorum servise kalsa 20.000 de yağ değiştirecek ancak yağ 20.000 kilometre dayanmıyor. dizelde benim fikrim en fazla 10.000 ben 7000 de değiştiriyorum ayrıca yol şarları geregi 3.500 de bir hava ve polen filitiresi atarım. 20.000 nerede 3.500 nerede?

Kendi kendinize cevap vermişsiniz, 20bin nerede 3,5bin nerede?

Pardon mesleğiniz neydi acaba? Makine mühendisi olduğunuzdan eminim (yoksa değil mi?)

O araca 20bin kmde yağ değişir diyen insanlar (ki kendileri en az 500 kişidir) hepsi mühendis ve kendi alanlarında konularında uzman kişilerdir emin olabilirsiniz.

20bin nere: Testleri yapılmış, mühendisler tarafından onaylanmış değer
    3.5bin nere: Tamamen sizin evhamlarınız başka birşey değil.

Amacım bu cevabı sadece size vermek değil, aslında şurada yorum yazan birsürü kişiye veriyorum bu cevabı, lütfen kişisel algılamayın..

Otomobiller için belirlenen bakım aralığı karma kullanıma göre belirlenmiştir. Yani ne tamamen şehir içi ne de tamamen şehirler arasıdır. Eğer Aracınızın yağı 10bin kmde 1 değişmesi gerekiyorsa bunu şöyle düşünebiliriz: 4-6bin km şehir içi + 4-6bin km şehirler arası . Eğer siz sadece şehir içinde dur kalk trafikte kullanıyorsanız 8bin km civarında değişmesi uygun olanı denilebilir. Ancak aracınızı sadece şehirler arası kullanıyorsanız o 10bin km yaklaşık 13-15bin kmlere kadar uzatılması mümkün olabilir.

Yağ eskimesinde en önemli olan aracın kaç kere motor devri yaptığıdır.

Biraz işin matematiğine girelim:

Şehir içi kullanımı ortalama 2. vites 3bin devir olarak ve
    Şehir dışı kulanımı ortalama 5. vites 3bin devir olarak nitelendirirsek ve

2. vites 3bin devirde araç yaklaşık 50km ile giderken
    5. vites 3bin devirde araç yaklaşık 100km ile gidecektir.

Aslında matematiklik çok birşey kalmadı:
    şehir içinde 1 birim yağ eskimesi için 50km gidilirken
    şehir dışında 1 birim yağ eskimesi için 100km gidilmeli.

Biraz ilerleyelim:
    Karma tüketim baz alınıyor demiştik... 5bin km ş.içi ve 5bin km ş.dışı kullanım için verildiğini varsayalım.
    Her 50km ş.içi için 1 birim eskime ve her 100km ş.dışı için 1 birim eskime demiştik o halde;

Şehir içinden kaynaklı 100 birim eskime ve şehir dışından kaynaklı 50 birim eskime olmak üzere toplamda 150 birim eskime öngörüldüğünü düşünelim.

Toplam elimizde 150 birim eskitme hakkımız var.
    Hakkımızın tamamını şehir içinde kullanırsak: 150 x 50 = 7,500km'de eskiyeceğini düşünebiliriz.
    Hakkımızın tamamını şehir dışında kullanırsak: 150 x 100 = 15,000km'de eskiyeceğini düşünebiliriz.

Umarım aydınlatıcı olmuştur.

Saygılar.

• Surekli uzun yol yaptım. Mobil 5 40 kullanıyorum. 20000 km de değişim yaptım 100 gr eksilmisti ve halen sari renkteydi. Hatta usta değiştirme dedi. Ama ben değiştirdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.