Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (457. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
18.994
Cevap
214
Favori
1.926.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 455456457458459
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 27.5.2025)
Giriş

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Ankete motul, petronas da eklenmeli.

Aracımda 70bin km'den 118bin km'ye kadar petronas 5w40 tam sentetik yağ kullandım. aracın yakıtından, soğuk havalardaki çalışmasından filan memnundum. 12-13bin km'den önce rengi kararmazdı. bu sefer motul xcess 5w40'a geçtim. 10bin km oldu eksilme vs yok.

Diğer aracım da 57bin km'de benzinli olduğu için 5w30'a geçmeyi düşünüyorum ama kararsız kaldım... yazın sıcaklarında sıkıştırınca motoru yıpratmayayım...

anketin tasarımı bana ait değil bu nedenle nasıl ekleneceğini bilmiyorum. Yöneticilerden rica etmeli

benzinli aracınız yeni sayılır kmsi yüksek değil , bence 5w30 geçebilirsiniz.

kararma işinde ise viskosite farklılığından çok markadan markaya , yağ tipinden farklılığından dolayı içlerinde kullanılan temizlik için eklenen yağ katkıları oranlarındaki farklılıklar nedeniyle renk koyuluğu farkediyor.

Dolayısıyla konu aslında çok tartışmalı hale geliyor. Temizlik katkısı çok olan marka ve sınıf nedenyle mi kararma fazla
    yoksa araç içi çok pis de yağ bunu daha iyi temizlediği için mi daha koyu renk oluyor...

• @vezir hocam merhaba,

Son çıkan bazı yağların teknik detaylarında ACEA C3 ve C5 yazmakta ama A veya B sınıflandırması bulunmamakta. Bu A ve B sınıflarının olmamasının sebebi var mı, yoksa C3 veya C5 yazan bir yağı A sınıfı bulunmasa bile benzinli araçta kullanımı konusunda bilgi rica ederim.

İnceleme 2008 honda civic için yağ araştırırken farkettim. Hona ACEA A1 - API SL yeterli demiş. Araca daha önce 10W/40 motul marka konmuş. ama aracın orijinal yağı 0W/20. Araç 165,000 km de. Direk 0W/20 ye geçilmese bile vizkositesinin düşürülmesi performans ve yakıt tüketimi açısından faydası olur diye düşünüyorum. Bu arada her hangi bir eksiltme söz konusu değil. Hava şartları -20 / +35-40 dereceleri görüyor. Tavsiyeniz var ise bilmek isterim.

Ekleme:

Örnek;

ACEA A3/B3 :

ACEA C3:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prokizya -- 5 Nisan 2017; 13:10:30 >

• Merhabalar;

Bugün Renault Megane Sport Tourer 1.5 DCI (Euro 4) 103.000 kilometredeki aracıma "Mobil Super 3000 X1 5W-40" ile yağ değişimi yaptırdım. Ama aklım orada gördüğüm "Mobil 1™ ESP Formula 5W-30" yağda kaldı. Motor koruma özelliklerinin ve yağ ömrünün şuan ki 5W-40'a göre daha iyi olduğu bariz belli. Benim motora 5W-40 öneriyorlar fakat ben bu 5W-30'u kullanmak istiyorum. Olumsuz herhangi bir değişiklik olur mu? Ne gibi fark oluşur? Ek olarak "Renault RN0710 / RN0700" onayını göremedim. Uyumsuz mudur?

Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RenaultMeganeSportTourer

Merhabalar;

Bugün Renault Megane Sport Tourer 1.5 DCI (Euro 4) 103.000 kilometredeki aracıma "Mobil Super 3000 X1 5W-40" ile yağ değişimi yaptırdım. Ama aklım orada gördüğüm "Mobil 1™ ESP Formula 5W-30" yağda kaldı. Motor koruma özelliklerinin ve yağ ömrünün şuan ki 5W-40'a göre daha iyi olduğu bariz belli. Benim motora 5W-40 öneriyorlar fakat ben bu 5W-30'u kullanmak istiyorum. Olumsuz herhangi bir değişiklik olur mu? Ne gibi fark oluşur? Ek olarak "Renault RN0710 / RN0700" onayını göremedim. Uyumsuz mudur?

Teşekkürler.

Mobil marka uygun yağ tavsiyesi için buradan bir bakın.

www.mobiloil.com.tr
    Türkiye Mobil™ | Sentetik Motor Yağları | Endüstriyel ve Özel Yağlar | Yakıtlar
    http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_which-oil.aspx

• quote:

Merhabalar;

Teşekkürler.

Forumun yağ uzmanı "Vezir" hocamıza aynı soruyu sormuştum, benim aracım da 1.5 DCİ EURO 4 motor. Bizim araçlarımızda DPF olmadığı için 05 40 yağ yeterlidir. 05-30 yağ partikül filtreli araçlar içindir yani EURO 5 motorlar için, bizim motorlara koyarsak hiç bir zararı olmaz, sadece gereksiz yere daha fazla para ödemiş olursunuz. AYRICA 05 30 YAĞ SICAK BİR BÖLGE DE YAŞIYORSANIZ (BEN iZMİRDE YAŞIYORUM) EKSİLTME YAPABİLİR DEDİ.Ama sıcaklığın normal geçtiği bir yerde yaşıyorsanız daha ince olduğu için, daha iyi de olabilir ama çok da gerekli değildir, benim anladığım.

• quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

Merhabalar;

Teşekkürler.

Forumun yağ uzmanı "Vezir" hocamıza aynı soruyu sormuştum, benim aracım da 1.5 DCİ EURO 4 motor. Bizim araçlarımızda DPF olmadığı için 05 40 yağ yeterlidir. 05-30 yağ partikül filtreli araçlar içindir yani EURO 5 motorlar için, bizim motorlara koyarsak hiç bir zararı olmaz, sadece gereksiz yere daha fazla para ödemiş olursunuz. AYRICA 05 30 YAĞ SICAK BİR BÖLGE DE YAŞIYORSANIZ (BEN iZMİRDE YAŞIYORUM) EKSİLTME YAPABİLİR DEDİ.Ama sıcaklığın normal geçtiği bir yerde yaşıyorsanız daha ince olduğu için, daha iyi de olabilir ama çok da gerekli değildir, benim anladığım.

Yağcıda görünce ikisini karşılaştırdım 5W-30'in özellikleri daha iyi görünüyor ama bildiğimden şaşmayıp 5W-40 koydurdum ama aklım kaldı işte arada 20 TL fark var. Tekirdağ'dayım az da olsa eksiltir gibime geliyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

Merhabalar;

Teşekkürler.

Yağcıda görünce ikisini karşılaştırdım 5W-30'in özellikleri daha iyi görünüyor ama bildiğimden şaşmayıp 5W-40 koydurdum ama aklım kaldı işte arada 20 TL fark var. Tekirdağ'dayım az da olsa eksiltir gibime geliyor.

Hocam ben size başka bir tavsiye vereyim, çünkü ben öyle yapacağım. Yağınızı 05-40 olarak alın ama çok kaliteli bir yağ kullanın. Ben Lique Molly aldım, sizde Lique Molly, veya Motul marka kullanın, olabilecek en kaliteli yağı, motorunuz koymuş olursunuz bir dahasında.

• aracım 2006 mondeo 2.0tdci gelecek ay 200000 km olacak. 40 bin km'dir bende ve yağ değişimlerini 5w 30 mobil 1 esp ile yapıyorum. 192 binde mos2 li yağ katkısı kullandım ve özellikle kışın faydasını hissettim. Motor soğuk havalarda rahat ve sarsıntısız çalışıyor. Şuan 199.500 de olmasına rağmen yağda herhangi bir bozulma belirtisi yok. Eksilme 100ml civarında ki 8 bin km - nin 4 bini uzun yolda performanslı kullanıldı için normal görüyorum.
    Şimdi 202 binde kapsamlı birşeyler yapasım var;
    -Önce luqui moly engine flush ile 15 dakika motoru ve yağ kanallarını bir güzel temizleyip kirli yağı boşalttıktan sonra bir kaç litre ucuz 5w-30 yağı motora boşaltıp kalan artıkları güzelce süzdüreceğim en azından motorda temiz yağ kalsın.
    -Ardından luqui moly ya da motul 5w 30 yağ + luqui moly ceratec motor yağı katkısı koyacağım.

Yurt dışı motor yağları ile ilgili forumlarda ceratec katkısını uzun aralıklarda kullanıp aralardaki yağ değişimlerinde mos2 katkısı kullanımının motor aşınmasını büyük ölçüde azalttığından bahsedilmiş.

Tek korkum 40 vizikoteye yakın mobil1 esp den sonra gerçek 5w30 u engine flush ile kullanıp motorun yağ yakmasına sebep olmak. Ceratec katkısı bu konuda yardımcı olur mu sizce?
    bu ceratec'in visikotesi:
    Base : BN micro ceramic
    Color: : Yellowish white
    Ceramic particle size : Majority < 0.5 μm
    Temperature stability of the ceramic particles : To +1,200 °C
    Density at +20 °C : 0-89 - 0.90 g/cm³ DIN 51757
    Viscosity at +20 °C : ~300 mPa*s DIN 51398
    Flash point : 200 °C DIN ISO 2592
    Pour point : -20 °C DIN ISO 3016

1 tane de video paylaşmak istiyorum açıklamasında toptec 4100 5w40'ın tek başına kullanıldığında %0.11 aşınmaya sebep olduğu yazıyor. Ceratec katkı ile kullanıldığında aşınmanın %0.05'e düştüğü görünüyor.
    Piotr Testeryoutube
    Ceratec Liqui Moly Czy naprawdę działa? Test tarcia
    https://www.youtube.com/watch?v=Nz7L1JQrxVs

bu da bonus olarak mobil1 esp 5w30 %0.14 lük aşınma oranıyla.
    Piotr Testeryoutube
    Mobil 1 ESP Formula 5W30 Jak skutecznie olej chroni silnik?
    https://www.youtube.com/watch?v=_jdWNzqgBbM

yağ almadan önce şu kanaldaki videoları ve karşılaştırmaları izleyin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@sToR -- 6 Nisan 2017; 10:10:40 >

• Merhaba arkadaşlar.
    Megane sport tourer 85bg 1.5dci motor aracım var
    2012 model 133 binde.. daha önce tüm bakımları seviste yapılmış. ama bu yıl dışarda yaptırmak istiyorum
    Zira yüzde 25 indirimle yağ + polen, yağ, hava filtresine 475 tl fiyat çektiler.
    Dışarda yarı fiyatını verenler var.
    Kendim orjinal parçları ve güzel bir yağı alarak bir tamirciye yaptırmaya niyetlendim. kullanılan malzemelerin orjinal ve yağın kaliteli olması için.

Yağ önerisinde castrolun sitesinde yağ seçicide "Special Product Motor K9K" yazıyor anlamadım.
    Mobil servis diye bir yerle konuştum mobilin 5w30 kullanıyoruz dedi..
    Ben castrol gbi kaliteli bişi almak istiyorum. ama hiç bilgim yok istanbul şartlarında ne uygun olur, ortalama senelik 15bin km yapacağımı varsayarasak (Haftasonu gezmeleri ve memleket için kullanıyorum sadece).
    İlk arabam ve daha 4 ay önce aldım..
    yardımcı olursanız sevinirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: furkani

Merhaba arkadaşlar.
    2012 model 133 binde.. daha önce tüm bakımları seviste yapılmış. ama bu yıl dışarda yaptırmak istiyorum
    Zira yüzde 25 indirimle yağ + polen, yağ, hava filtresine 475 tl fiyat çektiler.
    Kendim orjinal parçları ve güzel bir yağı alarak bir tamirciye yaptırmaya niyetlendim. kullanılan malzemelerin orjinal ve yağın kaliteli olması için.

Yağ önerisinde castrolun sitesinde yağ seçicide "Special Product Motor K9K" yazıyor anlamadım.
    Ben castrol gbi kaliteli bişi almak istiyorum. ama hiç bilgim yok istanbul şartlarında ne uygun olur, ortalama senelik 15bin km yapacağımı varsayarasak (Haftasonu gezmeleri ve memleket için kullanıyorum sadece).

Castrol olarak şartlanmanıza gerek yok. Diğer markalarda castrolden aşağı kalır yanı yok.

Aracınız bu mu ?

RENAULT Megane III 1.5 dCi 85 ECO2 (K9K 830 - 63kW) (Megane III B95/D95/K95 Series)

Megane III 1.5 dCi 85 ECO2 (K9K 830 - 63kW) (Megane III B95/D95/K95 Series) (DT) (2008-)

Doğru ise;
    Mobilin önerisi: Mobil Super™ 3000 X1 5W-40

• quote:

Orijinalden alıntı: furkani

Merhaba arkadaşlar.

Motorunuz DPF siz Euro 4 motor ise 05-40, DPF li ise 05-30 yağ kullanmanız gerekir. Yağ tavsiyesi olarak tam sentetik yağlardan kaliteli bir markayı tercih edebilirsiniz. Bunlar Lique Molly, Motul, Castrol Edge, Shell Helix HX8 gibi, tercihinize kalmış.

• Bu dpf olayına nasıl bakicam? Megane Sport Tourer expression diye geçiyor uzantısı..

• bence motul güzel vizikotesini koruyor belirtilen km aralığında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prokizya

@vezir hocam merhaba,

Son çıkan bazı yağların teknik detaylarında ACEA C3 ve C5 yazmakta ama A veya B sınıflandırması bulunmamakta. Bu A ve B sınıflarının olmamasının sebebi var mı, yoksa C3 veya C5 yazan bir yağı A sınıfı bulunmasa bile benzinli araçta kullanımı konusunda bilgi rica ederim.

İnceleme 2008 honda civic için yağ araştırırken farkettim. Hona ACEA A1 - API SL yeterli demiş. Araca daha önce 10W/40 motul marka konmuş. ama aracın orijinal yağı 0W/20. Araç 165,000 km de. Direk 0W/20 ye geçilmese bile vizkositesinin düşürülmesi performans ve yakıt tüketimi açısından faydası olur diye düşünüyorum. Bu arada her hangi bir eksiltme söz konusu değil. Hava şartları -20 / +35-40 dereceleri görüyor. Tavsiyeniz var ise bilmek isterim.

Ekleme:

Örnek;

ACEA A3/B3 :

ACEA C3:

Avea A1 anlamı ile ilgili teknik bülteni veriyorum

Göreceğiniz gibi 20 ile biten yağ şartnamesi desek hatalı olmaz.özelllikle inçe yağ gereken motorlar için tasarlanmış

A/B: gasoline and diesel engine oils

ACEA A1/B1 Category is removed with the ACEA 2016 Oil Sequences. From ACEA 2012: Stable, stay-in-grade oil intended for use at extended drain intervals in gasoline engines and car & light van diesel engines specifically designed to be capable of using low friction low viscosity oils with a high temperature / high shear rate viscosity of 2.6 mPa*s for xW/20 and 2.9 to 3.5 mPa.s for all other viscosity grades. These oils are unsuitable for use in some engines. Consult owner manual or handbook if in doubt.

• vezir kullanıcısına yanıt
    Vezir hocam iyi günler.

2013 model 1.6 i-vtec 125 hp honda civic'e motul'un ve eneos'un uyan yağları hangileridir?

Sitelerinde bulamadım bu motor seçeneğini. O nedenle size danışıyorum.
  • Bmw 1.18 e hangi yagi kullanabilirim acaba

• Evet maalesef hiç bir yağ markası yağ seçme uygulamasında 2005-2013 1.6 i-vtec motor bulunmuyor. Castrol firmasina mail attim magnatec 5w/30 A5 in uygun olduğunu belirttiler. Luqui moly firması da ayni sekilde top tec 5w30 u önerdi.

• soruyu vezir üstada sormuşsunuz ama ben de kendi fikrimi belirteyim
    honda aynı aracı yurtdışında 1.8 motorla sattığı için ve motorlar arasında yapısal fark olmadığı için 1.8 motoru seçerek yağ sitelerinden seçim yapabilirsiniz.kullanım klavuzundan önerilen yağlara bakabilirsiniz.
    honda 0w20 den 15w40 a kadar geniş bir aralıkta yağları destekliyor,acea standardı olarakta a5,a3 destekliyor
    bu nedenle yağ seçim sitelerinde de çok çeşitli yağlar göreceksiniz
    aracınızı sıfır aldığınızda yetkili servis 0w20 koyuyor
    ancak aracınızın km biraz ilerlemişse veya lpg li kullanıyorsanız ya da aracı zorlu kullanıyorsanız 0w20 yeterli motor korumasını sağlamayacaktır.
    kullanım tarzınıza,lpg durumuna,aracın yaşı ve km sine,hatta yaşadığınız yere göre seçim yapmanız daha mantıklı olur.
    benim tavsiyem basitçe
    aracınzın km si fazla değilse ENEOS Premium Hyper 5W/30
    km biraz fazlaysa (100 bin+) MOTUL 8100 X-CESS 5W40 yada ENEOS Premium Hyper 5w40
    alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 8 Nisan 2017; 20:21:21 >

• merhaba arkadaşlar
    2006 palio 1.2 16v aracım var. yazlık bakım yaptıracağım yağınıda değiştireceğim.
    eskiden 10w-40 yağ kullanıyordum bugün bir arkadaş 5w-30 kullan daha memnun kalırsın dedi sizce bir farkı olur mu?
  • ooppss kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.

Km az lpg takılı ise, kmsi çok olan araçlara kullanılan yağı mı kullanacağız? Araç 57.000 kmde.

• 
Sayfa: önceki 455456457458459
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.