Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (416. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
19.043
Cevap
215
Favori
1.936.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 414415416417418
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 21.7.2025)
Giriş

Orijinalden alıntı: iso0661

quote:

Orijinalden alıntı: vezir

quote:

Orijinalden alıntı: iso0661

Vezir üstat verdiğin cevap için teşekkürler. Rahatsız ediyorum kusura bakma. Kitapçıkta 0w-40 ve 5w-40 yazmıyor. Senin önerinle 0w-40 almayı düşünüyorum ama aracın km'si yüksek 0w-40 ince olmaz mı? Yağ eksiltme yapar mı? 5w30 veya 5w-40 koysam sıkıntı olur mu?

kitapçıkta 40 ile biten hangi yağlar yazıyor

İnternette bulduğum kılavuzda dizel araçlar için;

API CH4
    veya ÜZERİ,
    ACEA B4
    veya ÜZERİ
    SAE 30 (0°C ~ 40°C)
    SAE 20W-40 (-10°C ÜZERİ kalite )
    SAE 15W-40 (-15°C ÜZERİ kalite )
    SAE 10W-30 (-20°C ~ 40°C)
    SAE 5W-30 (-25°C ~ 40°C)
    SAE OW-30 (10°C ALTI)

5W-30 uygun gibi duruyor.

Vermiş olduğunuz değerlere göre 5w30 en uygunu ancak yap viskositeleri garip bir seçim yapılmış mesela listede 10w40 olmaması çok garip ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamun aleykum vezir hocam;
    Aracın 2014 model mitsubishi attrage 3 silindir 1.2 atmosferik cvt şanzıman li mart ayında ilk bakıma gideceğim trafiğe 2015 mart da çıktığı için 17000 civarı olur 1800 km de iken prins LPG tarım yagindisardan alıp servise öyle gitmeyi düşünüyorum. Kitapçıkta yazan yağdan almak zorundamiyim garanti için yoksa siz ne tavsiye edersiniz. Eneos marka olsun istiyorum. Yıl da bir veya 20 binde bir bakıma girecek aracim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isa_001453 -- 22 Şubat 2016; 14:37:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isa_001453

Selamun aleykum vezir hocam;
    Aracın 2014 model mitsubishi attrage 3 silindir 1.2 atmosferik cvt şanzıman li mart ayında ilk bakıma gideceğim trafiğe 2015 mart da çıktığı için 17000 civarı olur 1800 km de iken prins LPG tarım yagindisardan alıp servise öyle gitmeyi düşünüyorum. Kitapçıkta yazan yağdan almak zorundamiyim garanti için yoksa siz ne tavsiye edersiniz. Eneos marka olsun istiyorum. Yıl da bir veya 20 binde bir bakıma girecek aracim.

Evet yeni araçlar kitapçıklar yazan yağlardan birini seçmelidirler. Maceraya gerek yok
  • Arkadaşlar merhaba,

bu hafta sonu yağ değişimi yapacağım. aracıma hangi yağı almalıyım tavsiye verirseniz çok sevinirim.

Aracım 2012 model tata vista 1.3 multijet diesel motor. 5w30 mu yoksa 5w40 mı kullanmam gerekir. son olarak mobil1 mi alayım yoksa castrol edge mi yoksa selenia mı almam gerekir. bilgi verirseniz çok sevinirim.

kitapçıkta aşağıdaki değerler yazıyor.

API-CH4+MB228.3 (5W40) Sentetik

Doğru yağ değişim aralıkları için lütfen Servis Programına bakınız
    3,7 Litre
  • Vezir hocam merhaba. Ben de aracımı yeni aldım ve katalogda anlamadığım şeyleri araştırırken konununuzu gördüm.

Aracım opel astra k kasa 150 hp manuel benzinli. Kitapçığında aşağıdaki bilgiler yer alıyor.

Uluslararası Servis Planı (Türkiye uluslararası servis planında)

Gerekli motor yağı kalitesi
    Uluslararası servis aralığı 249 içerisindeki tüm ülkeler
    Motor yağı kalitesi Benzinli motorlar
    (CNG, LPG, E85 dahil)
    Dizel motorlar
    dexos 1 (mümkünse) ✔ –
    dexos 2 ✔ ✔
    Dexos kalitesinde yağ mevcut değilse, aşağıdaki listede verilen yağ kaliteleri kullanılabilir:
    (CNG, LPG, E85 dahil)
    Dizel motorlar
    GM-LL-A-025 ✔ –
    GM-LL-B-025 – ✔
    (CNG, LPG, E85 dahil)
    Dizel motorlar
    ACEA A3/B3 ✔ –
    ACEA A3/B4 ✔ ✔
    ACEA C3 ✔ ✔
    API SM ✔ –
    API SN kaynağının korunması ✔ –
    Motor yağı viskozite dereceleri
    Dış hava sıcaklığı Benzinli ve dizel motorlar
    -25 °C'ye kadar SAE 5W-30 veya SAE 5W-40
    -25 °C'nin altında SAE 0W-30 veya SAE 0W-40
    -20 °C'ye kadar SAE 10W-301) veya SAE 10W-401)
    1) İzin verilir, fakat dexos kalitesinde SAE 5W-30 veya SAE 5W-40 kullanılması önerilir.

www.hepsiburada.com
    Mobil 1 ESP 0W-40 4lt DPF Araçlara Uygun Benzinli Dizel Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/mobil-1-esp-0w-40-4lt-dpf-araclara-uygun-benzinli-dizel-motor-yagi-p-OTYAGMBL0002

Bu durumda yukardaki yağ mı bu arabaya uyar hocam. 5w-30 veya 5w-40 mobil1 esp olanlarda opel araçları yazmıyor. 0w-30 ve 0w-40 olanlarda yazıyor. Ancak onlar da kitapçıkta -25 derecenin altı için tavsiye edilmiş hocam. -25 derecenin altı için uygun olan 5w-30 veya 5w-40 olanlar opel için uygun değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 25 Şubat 2016; 14:31:38 >

• Bir sorum da şu hocam. Avrupa servis planında direkt dexos 2'yi önermiş. Dexos 1'e tik koymamış.

Ama Uluslararası Servis Planı olanlarda ise dexos 1 ve dexos 2'ye tik koymakla beraber dexos 1'in yanına parantez içinde mümkünse demiş.

Bu durumun sebebi nedir hocam?

Avrupa servis planında aşağıdaki ülkeler yer alıyor:

Andorra, Avusturya, Belçika, Bosna-
    Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan,
    Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka,
    Estonya, Finlandiya, Fransa,
    Almanya, Yunanistan, Grönland,
    Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya,
    Letonya, Lihteştayn, Litvanya,
    Lüksemburg, Makedonya, Malta,
    Monaco, Karadağ, Hollanda, Norveç,
    Polonya, Portekiz, Romanya, San
    Marino, Sırbistan, Slovakya,
    Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre,
    İngiltere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 25 Şubat 2016; 14:32:51 >
  • vezir kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle iyi günler diliyorum aracın markası ve modeli toyota corolla 98 model 1.3 station vagon 255 binde araba ben arac yagımı değiştirmek istiyorum suanda castrol 10w-40 yag var arac yag yakmıyor ama sürekli yere yag damlatıyor durdugu yerde yag koymaktan bıktım 10-40 tan önce castrolun en ince yagını koyduk araca 0w-30 du galiba bilmedigimiz için castrolun sitesinde toyota yazıyodu bizde aldık koyduk ondan sonra bu yag damlatma olayını kesemedik yag kecelerini felanda değiştim ama kesilmiyor yag değiştircem öneriniz varmıdır acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullahTR -- 25 Şubat 2016; 14:48:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahTR

hocam öncelikle iyi günler diliyorum aracın markası ve modeli toyota corolla 98 model 1.3 station vagon 255 binde araba ben arac yagımı değiştirmek istiyorum suanda castrol 10w-40 yag var arac yag yakmıyor ama sürekli yere yag damlatıyor durdugu yerde yag koymaktan bıktım 10-40 tan önce castrolun en ince yagını koyduk araca 0w-30 du galiba bilmedigimiz için castrolun sitesinde toyota yazıyodu bizde aldık koyduk ondan sonra bu yag damlatma olayını kesemedik yag kecelerini felanda değiştim ama kesilmiyor yag değiştircem öneriniz varmıdır acaba

yağ yakma ile yağ damlatma olayları farklıdır.Sİzin acilen bunun nedenini bulmanız önemli karterde çatlak falan olabilir. Bu konuyu araç lifte kaldırılınca ustaların anlaması lazım.
  • dexos 2 isteniyorsa aşağıdaki linkten hangi yağın uygun olduğuna bakınız araç LPG siz ise benzinli motor için 5w30 yağı ideladir. Ama farklı seçenekler de var .Ayrıntılar önemlidir

http://www.centerforqa.com/dexos-brand2/
  • quote:

Orijinalden alıntı: coupant

Bir sorum da şu hocam. Avrupa servis planında direkt dexos 2'yi önermiş. Dexos 1'e tik koymamış.

Ama Uluslararası Servis Planı olanlarda ise dexos 1 ve dexos 2'ye tik koymakla beraber dexos 1'in yanına parantez içinde mümkünse demiş.

Bu durumun sebebi nedir hocam?

Avrupa servis planında aşağıdaki ülkeler yer alıyor:

Andorra, Avusturya, Belçika, Bosna-
    Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan,
    Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka,
    Estonya, Finlandiya, Fransa,
    Almanya, Yunanistan, Grönland,
    Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya,
    Letonya, Lihteştayn, Litvanya,
    Lüksemburg, Makedonya, Malta,
    Monaco, Karadağ, Hollanda, Norveç,
    Polonya, Portekiz, Romanya, San
    Marino, Sırbistan, Slovakya,
    Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre,
    İngiltere.

dexos 2 daha zor sağlanan bir şartnamedir ve çevreyi görece olarak daha iyi koruduğu iddia ediliyor. Bu nedenle Avrupada temiz yakıt ve dexos 2 tercih ediliyor

• Petrol ofisi dexos 2 kullanıyorum araç astra h. 1.6 benzinli. 3 yılda 4 kez değiştirdim ve gerçekten memnunum. Sonuçta üreticinin şiddetle tavsiye ettiği yağ. Fiyatı da diğer 5 30 lardan daha uygun.

• Merhaba.
    600 km önce 260.000 km' deki LPG' li aracımın yağını km dolmadığı halde Castrol 10-40 ile değiştirip Dynamic Kote 100 katkısı ekledim.
    4 gün önce su ikaz alarmı çalınca suyun eksildiğini anladım yarım litre su ekledim.
    Bu sırada motor üst kapağını tutan vidalardan birinde akan yağı farkettim. Egzost manifoltuna damlamış ve sıcaklığın etkisiyle yanıyordu.

Motor suyunda yağlanma yoktu, Motor yağı da normal görünüyordu. Egzosttan duman çıkmıyordu. Bir internet forumunda araba devirli kullanıldığında normal olduğunu okudum.
    O günden beri aracı daha sakin kullanıyorum ve su eksilme olmadığı gibi yağ da akmadı.
    Ben yine de yağı Mobil Formula ESP 5-30 ile değiştirip MotorSilk eklemeyi planlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mytohology -- 25 Şubat 2016; 19:10:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  •  ...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

Vezir hocam araçta lpg takılı değil. Benim anlamadığım şu: Dexos 2 daha iyiyse neden uluslararası standart planında mümkünse dexos 1 kullanın demiş.

Turbolu araçlarda kullanılacak yağın, aşağıdaki ürün gibi mobil 1 esp olması gerekmiyor mu?

www.hepsiburada.com
    Mobil 1 ESP 0W-40 4lt DPF Araçlara Uygun Benzinli Dizel Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/mobil-1-esp-0w-40-4lt-dpf-araclara-uygun-benzinli-dizel-motor-yagi-p-OTYAGMBL0002

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 25 Şubat 2016; 19:33:10 >

• Benim bildiğim kadarıyla dexos 1 benzinli kuzey amerikada satılan araç ları içerir ,dexos 2 ise hem dizel hem benzinli motorlarım Avrupada satılan modellerini kapsar. Tabii ki Abd araçları söz konusu ise büyük hacimli yüksek silindirli araçlar olduğunu da akılda tutmak lazım . Bu nedenle yeni nesil 1000 cc bir araç teknolojik olarak yüksek hacimli motorlardan daha değişik yağ gereksinimi gösterdiği için dexos 2 gm motorları geçerli şartnamesidir .

Konuyu tartışmalı hale getirebilriz ama bu forumu okuyanların teknik bilgilerinin yeterli olduğunu düşünerek alt detaylara girmiyorum .

Ancak özet olarak akılda kalması için silindir başına ve cc düşünülerek bir HP karşılaştırma yapılırsa küçücük motorların belki de devaca hacimli hemcislerine göre neden dexos 2 gerektirdiğini de teorikte anlayabiliriz.

• Hocam teşekkürler.

Peki hocam turbolu bir araç için mobil1 esp olması gerekmiyor mu?

Benim araç için en uygun mobil 1 yağ hangisidir sizce?
  • quote:

Hocam teşekkürler.

ESP(emission system protection) turbo için değil DPF için lazım. Benzinli araçlarda da kullanbilirsiniz bir zararı olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamünaleyküm vezir hocam aracım polo classic 2001 model 1.6 100 bg. Aracımı daha çok lpg de kullanıyorum. Castrol 10 40 mı yoksa 5 30 mu karar veremedim sizce hangi yağı kullanmalıyım cevabınız için şimdiden teşekkürler

• Vezir hocam 5w30 olanın dexos şartını sağlayanı hepsiburada'da yok. 0w-40 kışlık diye yazın kullansam sıkıntı olur mu? İllaki aşağıdaki ürünü mü kullanmam gerekiyor? Ayrıca aşağıdaki ürün esp değil. Benzinli araçta korunması gereken emisyon sistemi yok mudur?

urun.n11.com
    Oto Motor Yağı - Markaları & Fiyatları - n11.com
    http://urun.n11.com/motor-yagi/mobil-super-3000-xe-5w-30-4-litre-2015-P77025566

Vezir hocam,

1) 5w30 olan,
    2) Emisyon koruma sistemine sahip olan, (Benzinli araçlarda bu gereksiz diyebilir miyiz? ESP demek, emisyon koruma sistemi mi demektir?)
    3) dexos sertifikasına sahip olan

Mobil marka yağ hangisidir?

Ya da ta baştan itibaren aşağıdaki yağı kullanmayı düşünüyorum hocam. Siz de onay verirseniz. Araç daha 1200 km'de ama kitapçığında yazmasa da yağını aşağıdaki yağ ile değiştirmeyi düşünüyorum. Yağ filtresi ile beraber. İlk bakımda ne yapılıyorsa yaptıracağım hocam. Arabayı 15 aralık 2015'te almıştım. Bir sonraki bakım 15 aralık 2016 değil de mart 2017 olmuş olacak böylece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 26 Şubat 2016; 9:54:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

quote:

Hocam teşekkürler.

ESP(emission system protection) turbo için değil DPF için lazım. Benzinli araçlarda da kullanbilirsiniz bir zararı olmaz.

Hocam sorumu yanlış anlamışsınız. Ben mobil1 esp'nin zararı olur mu demek istemedim. Mobil1 esp olmaması sorun olmaz mı demek istedim.
  • odel mitsubishi lancer 2004 comfort 1.6 benzin+lpg aracım var. Hangi yağ uygundur?
  • 
Sayfa: önceki 414415416417418
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.