Şimdi Ara

Motor verimliliği ,ekspertizde ki beygir gücü!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2016 model 60-65.000 kmdeki bir arabanın
    Expertiz ölçümünde %85 gibi bişey çıkması normal mi?
    105 beygir bir aracın,85-86 beygir çıkması çok düşük değil mi?
    Burda bir ölçüm hatası olabilir mi?
    Sıfır bir 105 hplik bir aracı,aynı test cihazından geçirir isek 105hp elde edebilirmiyiz!
    60-70000kmdeki bir aracın %15 verim kaybetmesi ne derece normaldir!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Biraz kaba olucam o tamamen kullanıcıya bağlı bir şey verim kaybı.Sıfır mercedes verseniz bile hep yüksek devir gereksiz bağırtmalar vites düşürmek gereksiz ya da kaldırmak.Yani yeni araç olması çok şey fark etmez binen kişi eşşek niyetine binerse hepsi olur.Ama expertize çok güven olmuyor orası ayrı...
  • Dyno testlerine güvenmeyin, Doğru ölçüm yapabilen az sayıda cihaz var piyasada, expertizcilerdekiler tamamen göz boyama

Güvenmeyin

Motorun gerçekten fiziksel anlamda ki ( segman piston gömlek ) durumu hakkında gerçek bilgi istiyorsanız kompresör testi yaptırmak gerekir.

• O testlere inanmayın.

10 yaşında 190 bin km'deki dizel aracın motor gücü %100 çıktı o testte.

Yav % 90 95 de de inandır bari beni.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 105 beygir aracın 85 beygire düşmesi çok ciddi bir kayıp. Bizim ülkedeki dynoların büyük çoğunluğu yanlış ölçüyor ve tekerlek gücünden krank gücünü düzgün hesaplayamıyor.
    En temizi kompresyon ölçümü ve 0-100 testidir. Eğer bunlar fabrika verilerine yakınsa motor da sağlamdır.
    Mesela benim motorumun minimum fabrikasyon kompresyonu 188 psi. Ben ölçtüğümde bütün silindirlerde 180 psi aldım. Bu da yaklaşık %4 kayıp demek. Şimdi arabanın yaşı ve kilometresini duyunca daha da ilginç gelecek, 2001 model 300 bin km. Bu arada evet, 0-100 verisi de fabrika ayarında hala(belki 0.2-0.3 saniye uzamıştır, o kadar isabetli ölçemem).
    Şimdi dyno'ya soksak bir dükkanda %70 çıkacak, öbüründe %85. Alakasız iki rakam. Halbuki gerçekte %96.

Yani motorlar iyi bakıldığı sürece, doğuştan gelen bir kronik sıkıntısı yoksa öyle kolay kolay bitmiyor. Hele 100-150 bin km falan, iyi tasarlanmış bir motor için hiç bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 16 Ocak 2019; 22:19:3 >

• Aracımı almadan önce expere götürdüm 90 beygir olan araç 127 çıktı. Bir daha boya testi hariç başka birşey yaptırmam experde.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim gözüm baktığım aracım dynoda %30 kayıp çıkmıştı. Dedim ilk günki performansı halen devam ediyor ne kaybı. Daha sonra bende inanmamaya başladım dynolara.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • piyasadaki dynolarda duzgun kalibrasyon yok bir sey yok inanilcak veri değil.

ustasi bakacak olmadi bir kompresyon testi yapacak

• Türkiye'de düzgün dyno ölçümü yapabilecek yer sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

İki tambur alan, güç testi yapıyorum diyor.
    Kalibrasyonu yok, her araç için veriler düzgün girilmiyor.
    Ortam sıcaklığı vs bir sürü etken var.
    Önüne fan koyup, rüzgar sağlamak lazım vs.vs.
    Ölçüm falan yaptıkları yok.
    Maksimum gücünü 6500 d/d'da veren arabayı 4000 d/d'ya kadar çıkartıp, "ölçüm yaptık, al bu beygir gücü, bu da kayıplar" diyorlar utanmadan...

Esas üzüldüğüm insanların bu dolandırıcılara inanması.
    Aldığın paranın karşılığını vermiyorsan; dolandırıcısındır, bu kadar basit...
    Boya kontrolü yap, yürüyen aksam kontrolü yap, kompresyon testi yap.
    Motor gücünü düzgün ölçemeyeceksen, ölçme. Yaptıkları tamamen göz boyama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 17 Ocak 2019; 9:32:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Motor hakkında bilgi istiyorsan sanayide kompresyonu ölçtür. Dyno motorun o anlık ne kadar güç verdiğini gösterir ve üst mesajlarda yazılanlarada bakarsan baya fazla faktöre göre değişir sonuç art arta 2 kez soksan farklı değerler çıkıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben şahsen dyno testlerine güvenmiyorum. En sağlıklısı kompresyon testi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.