Şimdi Ara

Motor Suruculeri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: keppir

sanki otomobil/kamyon/minibüs kullanan herkes çok efendi,kurallara uygun,nizami kullanıyormuş gibi olmuş.
    ne demek motor kullanna vur gitsin.aklın başında mı hocam???
    onların da her araç kadar trafikte yeri var,hakkı var.
    Yukarıdaki bir arkadaşın dediği gibi bizim trafiğimizde orman kanunları geçerli malesef...

Haklısın ve haksızsın.

Haklısın. onların da her araç kadar trafikte yeri var, hakkı var. Ama insan gibi dolaştıkları sürece.

Haksızsın. Çünkü trafikte insan gibi dolaşmıyor bir çok motorcu. Arabaların arasından artistlik yapa yapa gidiyorlar. Hele kırmızı ışık onlar için bir anlam ifade etmiyor. Samimi söylüyorum. 1000 motorcudan ancak 10 tanesi kırmızı ışık kuralına uyuyor. Bir de en sol şeritteki arabanın solundan giden motorcular var. Onları hiç insan yerine koymuyorum zaten. Bir tanesi az kaldı sol aynamı götürüyordu daha dün akşam. Hem de sıkışık trafikte.

• Benim hem motorum var hem aracım. Araç kullanırken motorculara sinir oluyorum motor kullanırken dikkatsiz araç şoförlerine. Üstelik trafik kurallarına sıkı sıkı bağlı birisi olmama rağmen motor kullanırken trafikte beni çok sıkıştıran araç şöförleryle karşılaşıyorum. Sorun bilinçsiz eğitimsiz görgüsüz araç kullanıcılarında kaynaklı. Motorsiklet çok pratik bir araçtır. yakıt tüketimini müthiş derecede düşürüyor. Breysel araç kullanımında motorsikletin yaygınlaşması gerekir bence. Ama eğitim şart. Yanlız motorsiklet araç gibi değildir daha tehlikelidir. Anında duramaz hızlı fren yapamaz, kaza yapma olasılığı daha yüksetir. Araç kullanıcıları motorcular pek önemsenmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keppir

sanki otomobil/kamyon/minibüs kullanan herkes çok efendi,kurallara uygun,nizami kullanıyormuş gibi olmuş.
    ne demek motor kullanna vur gitsin.aklın başında mı hocam???
    onların da her araç kadar trafikte yeri var,hakkı var.
    Yukarıdaki bir arkadaşın dediği gibi bizim trafiğimizde orman kanunları geçerli malesef...

Geçen gün İzmit'ten Sakarya'ya gidiyorum, yanımda bayan bir arkadaşım var. 70 km gibi bir hızla gidiyorum ve sol tarafım boş. Sağdan bir tane canter geçti, kamyonet, sağ aynama dokundu resmen. Hızı tahminimce 140-150'den aşağı değildi. O geçerken çok az sola doğru çevirdim direksiyonu hızla, muhtemelen bu hareketi yapmasaydım sağ taraftan sürtecekti bana. Arkadaşım 10 dk kendisine gelemedi. Kısacası önemli olan araç değil, sürücüsü.

• Bugün bir değişiklik yapın ve bir kaçtane motorsiklet formuna üye olun. 1 hafta boyunca orda takılın, Otomobil ve diğer sürücülerinin hataları yüzünden nasıl kaza yaptıklarını, Öldüklerini, sakat kaldıklarını görün.

Hiç bir grubu genel olarak iyi veya kötü araç kullanıyor diye kesin yargıya varmak yanlışın en büyüğü. Sizin önünüze düşen adam kötü bir sürücü belli, hatta aptalın tekiymiş anlattığınıza göre. Ama bunu genele taşımamak gerekiyor.

Şuan sinirlisiniz haklısınızda. Ama bu motorsiklet sürücülerinin değil. Tek bir motorsiklet sürücüsünün suçu.

Geçmiş olsun diyorum. Kazasız belasız sürüşler.
  • hadi sıkışık trafikte aralardan gecenler neyse ufak motor gucu olanlar akan trafikte en sola geciyorlar sellektor yap korna cal gec
    ezler saga birgun hakkaten birini ucurcam
  • adama da motoruna da 2-3 tane çakmışsınız zaten, bir de gelmiş "daha ne yapalım" diye soruyorsunuz. e artık bunun üstüne yapılacak tek şey kalıyor, adamı ezip, pestilini çıkaracaksınız. öldüreceksiniz adamı, bakın bir daha yapıyor mu aynı şeyi?

otomobil kullananlar, motorculardan şikayet ediyor da, emin olun, motorcular da 4 tekerlilerden inanılmaz dert yanıyorlar. selçuk alagöz'ün dediği gibi, "hemen bugün 1-2 motor sitesine üye olun, okuyun" ondan sonra bakalım bakış açınız nasıl değişecek.

motorcularda olduğu gibi otomobil kullanıcılarında da kurallara uymayanlar var, tüm kurallara uyanlar var. genelleme yapmak abes... kurallara hiç uymayanlar içinde yatağında eceliyle ölen olduğu gibi, hayatında hiç bir kuralı ihlal etmediği halde, kendini bilmez bir otomobil sürücüsü tarafından "ÖLDÜRÜLEN" çok motosiklet kullanıcısı da var.

bence, motosiklete bakış açısı, konu sahibi arkadaş gibi olanların, hayatında sadece 1 defa bir motora, sürücü olarak bile değil artçı (yolcu) olarak binip, 1-2 saatlik bir şehir turu yapmasında fayda var. bakın o zaman hayatınızda neler değişecek...

motorla 2 defa kaza yaptım. ikisinde de araç sürücüleri suçluydu. ilkinde sollamakta olduğum araç sürücüsü, aynasına bakmaya ve sinyal vermeye gerek bile duymadan kaçırmakta olduğu u dönüşü için aniden sağ şeritten sola (önüme) kırması nedeniyle oldu. ikincisi de, kırmızı ışıktan henüz kalkmışken ve ben sağ şeritten hızlanmaya başlarken, sol önümdeki ticari taksi sürücüsünün yolun kenarından el kaldıran yolcuyu almak üzere, en sol şeritten süratle en sağ şeride yani önüme kırması ile oldu. şimdi bu durumda benim bu otomobil sürücülerini ne yapmam grekirdi. sanırım 2-3 tane kendilerine, 2-3 tane de araçlarına patlatıp, sonra gelip başlık açmam lazımdı...

neyse bu konu uzar da gider aslında ama, yukarıdaki tavsiyemi de yinelemek istiyorum. lütfen bir tanıdığınızı ya da herhangi bir motor sürücüsüne rica edin ve onu da işinden etmeden sadece gün içinde onunla birlikte 1-2 saat takılmayı rica edin. ondan sonra gelin bu meseleyi tekrar konuşalım...

• Motorcu arabacıdan muzdarip. Arabacı motorcudan muzdarip. Kimse ayranım ekşi demiyor. Ama bence kusurun büyüğü motorcularda. İki teker üzerinde artistlik yaparak gidenler çoğunlukta. Efendi gibi giden az.
  • Bireysel motor sürücülerinden ziyade, fast-food'cuların motorcuları çok dengesiz kullanıyor.
  • Aslında olay motorcu veya arabacı olayı değil. Olay insan olayı. İki teker üzerinde aralardan kıvrılarak ve aynalarınızın tozunu alarak giden bir motorcuya araba verin. Bu sefer de trafikte arabaların arasında makaslar atarak gider.

Emin olun bu böyle.
  • evet, aslolan insandır, araç değildir.
    ama motora ulaşmak ve kullanmak kolay olduğu için,
    motor kullanan, kişiliği ve karakteri gelişmemiş, kural ihlali yapan kişi sayısı arabalara göre daha fazladır diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

evet, aslolan insandır, araç değildir.
    ama motora ulaşmak ve kullanmak kolay olduğu için,
    motor kullanan, kişiliği ve karakteri gelişmemiş, kural ihlali yapan kişi sayısı arabalara göre daha fazladır diye düşünüyorum.

Daha dün motorcunun bir tanesi yine gözümün önünde kırmızı ışıkta geçti. Aslında şöyle bir şey yapsak. Kırmızı ışıkta geçenler diye bir konu açsak. Kural ihlali yapanları aracının markasıyla plakasıyla ve saatiyle burada ilan etsek. Etkili olur mu acaba?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.