Şimdi Ara

Motor Ömürleri ve Saablar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen forumda multijet motor ömürleri tartışılıyordu.Arkadaşlar bu ortalama motor ömürleri sadece km ile mi ölçülür.Öyle ise saab motorlarında durum nedir pek düşük km li saab 9 3 bulunmuyor.

• Şu yorumu 4. yazışım olacak, ezberlettiniz bana tebrik ediyorum

Kilometre, zaman gibi bizim yarattığımız bir kavram, bir mesafeyi birim yönünden isimlendirmişiz. Nasıl ki bizi yaşlandıran zaman değil yer kuvvetlerinin etkileri ve biolojik yapımızın buna programlı olması gibi, bir araç için de etken kuvvet km değil aşınma ve birikmedir. 30 km'lik bir yolu 45 dk gibi bir sürede de alabilirsiniz, trafiğin etkisiyle 3 saatte de alabilirsiniz, gittiğiniz km ayni ama aracın çalıştığı süre ve karşı karşıya kaldığı koşullar ne kadar da farklı. Burada önem kazanan ayrıntı kullanıcı faktörü ve periyodik bakımların aksatılmamasıdır..

Yani tanımlara takılmayın, iyi durumda olduğundan emin olunan(yağ bakma,üfleme olmaması, yeterli kompresyon alınabilmesi vs) bir araçta km önemli bir faktör değildir.

• bir aracın ne kadar km yaptığı önemli değildir.. o kmye nasıl geldiği önemlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteg

bir aracın ne kadar km yaptığı önemli değildir.. o kmye nasıl geldiği önemlidir.

şimidye dek duyduğum en iyi cevaptı bana, benim gibi km takıntısı olan birine
  • km olayi sanirim bi biz turklerde var 100 binden sonra arabalara bitti gozuyle bakılıyo bakimli bir saab 1000.000 kmyi rahatlikla yapacaktir
    bildigim 2 milyon kmde kapak acilmamasi 740 volvo vardi ayni sekilde 150 bin kmlerde kapagi acilmis araclarda mevcut bu araci kullanmak ve bakmakla alakali direk
  • Ben de o tarz düşünerek 130000 de olan bir saabı triptonik ile uzun yolda kullanılmış olarak görüyorum ve serviste bir sorun vermeyen bir saab alınabilir diyorum.Km yi takmamın nedeni Türkiye şartlarında yolların durumu.Yanıtlar için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soylukan

Şu yorumu 4. yazışım olacak, ezberlettiniz bana tebrik ediyorum

Kilometre, zaman gibi bizim yarattığımız bir kavram, bir mesafeyi birim yönünden isimlendirmişiz. Nasıl ki bizi yaşlandıran zaman değil yer kuvvetlerinin etkileri ve biolojik yapımızın buna programlı olması gibi, bir araç için de etken kuvvet km değil aşınma ve birikmedir. 30 km'lik bir yolu 45 dk gibi bir sürede de alabilirsiniz, trafiğin etkisiyle 3 saatte de alabilirsiniz, gittiğiniz km ayni ama aracın çalıştığı süre ve karşı karşıya kaldığı koşullar ne kadar da farklı. Burada önem kazanan ayrıntı kullanıcı faktörü ve periyodik bakımların aksatılmamasıdır..

Yani tanımlara takılmayın, iyi durumda olduğundan emin olunan(yağ bakma,üfleme olmaması, yeterli kompresyon alınabilmesi vs) bir araçta km önemli bir faktör değildir.

Mükemmel bir cevap ve mükemmel yaklaşım tebrik ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BMW MOTOR ÖMRÜ
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.