Şimdi Ara

Motor hacmi ve yakit tuketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar ben sadece bilgi almak için konuyu açtım tamam yakıt tüketiminde birçok etken yakıt tüketimini arttırır örneğin 90 km sabit hızla giderken aracın camlarını açmak motoru haddinden fazla zorlama klima çalıştırma yanlış lastik seçimi vs.vs. benim merak ettiğim konu 0.8 veya 1.0 ve üzeri 1.1 motorlar yakıt tüketimleri 1.5 veya 1.6 ve üzeri araçlardan yakıt tüketimi fazla mıdır birde bu düşük motorlarda ( örneğin : 0.8 & 1.0 & 1.1 & 1.2 araçlarda enjeksiyonlumu düşük motor hacmine sahip enjeksiyonlu araç marka ve modelleri siralarmisiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 20 yaşında 2.0 tam otomatik lpg li 4X4 2018 üretim kışlık lastikler var tem e girmeden hemen önce sakaryadan litresi 2,99 liradan 26 litre lpg aldım
    sapanca temde 180 bastım
    istanbul şeheriçinde lpg bittiğinde 300 km yol yapmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeyKalDa -- 14 Ocak 2019; 13:33:15 >
  • 10 in 1 olmuş soru, zaten soru da değil kısmen teyit ve bilgi de içeriyor. Ama sormak istediğin şey 0.8, 1.0 gibi hacimlere sahip motorların yakıt tüketimleri 1.5, 1.6 hacimdeki motorlara göre düşük müdür? ise elbette düşüktür. Tabi bunları sürate ve yüke zorlamak hem sağlıklı hem de ekonomik olmaz.
  • Motor tek basina tuketimi belirlemez

Sanziman turu( manuelse disli oranlari) ve kasa agirligida motor kadar etkilidir.

Sen 1.2 motoru 1200kg araca koyarsan 1.6 kadar yakar ister istemez.

Normal sanzimanli bir 1.2 100ile giderken 3000-3500 devir cevirirken, ayni motor cvt sanzimanla birlestiginde 2000 devirde 100 ile gidebilirsin.

Direkt motor hacmi tuketimi aciklamaya yetmez.

Hayirli gunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 14 Ocak 2019; 17:5:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakıt tüketimi aracın ağırlığına da bağlıdır. en hafif araba en az yakar.

yeni nesil 0.9,1.0 turbo motorlar denk güçteki 1.6 motorlardan az yakıyor.
  • predator93 kullanıcısına yanıt
    Yani eski tip reno r5 five tarzı araçlar yüke bindiği zaman çok yakar peki yeni nesil araçlardan hangisini önerirsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ufak motorları 800 kg bir araçta bulursanız en az yakacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Su an en hafif araclar 1.2 mitsubishi space star 850kg ve suzuki swift sanirim oda 900kg mi ne.

Spaceatarin motoru hybrid olmayan ve en az yakan atmosferik motor unvanina da sahip abd de

Hayirli gunler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.