Şimdi Ara

Motor freni ani frende işe yaramaz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda ani frende motor freninin işe yarayacağı konusunda yanlış bir kanı var. Bunu düzeltmek istedim. Standart frenlemede işe yarar ancak ani frende yaramaz. Ani frenin standart frenden farkı tekerleklerin aniden yavaşlaması veya durması. Muhtemelen motor freni ilk milisaniyelerde yapar sonra daha da yavaşlayan tekeri döndürmeye çalışır. O yüzden frenleme esnasında debriyaj kullanılmalı. Abs bulunmayan araçta ise debriyaj kullanmadan fren yapmak motorun stop etmesine sebep olabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Panik frende debriyaja basılır çünkü dönme momenti yere hala aktarılıyordur.

Ezber bozan kutsal kaseniz varsa o ayrı tabii.

• Aydinlandim. Artik trafikte frene basacam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Araca göre değişen bir kavram.

ABS olmayan araçlarda motor freni yapmazsanız kızaklarsınız ve kızaklarken yön kontrolünüz olmaz. Genelde hızınız da pek düşmez.

Ayrıca bende tanık oldum bazı araçlar ani frende stop edebiliyor. Sebebi nedir bilmiyorum fakat çok tehlikeli bir durum.

Kullandığınız aracın huyunu suyunu trafiğe kapalı bir yerde test etmek gerek.

Ayrıca ABS olan araçlarda da fren gücü ve lastik tutunması yeterli gelmeyebiliyor.

• Evet, panik frende “motor freni” şehir efsanesinden ibaret.

Frenlerin gücü motorun yapacağı yavaşlamanın çok çok üzerinde. Panik frende iş her zaman frenlerde ve lastiklerde biter. Motorun yükünü de frenlerin üzerinden almak için abs’li araçta debriyaj ile frene Allah ne verdiyse basılır, ABS yoksa da tekerleri kilitlemeyecek düzeyde eşik fren yapılır. ABSsiz araçta motor freni olmazsa lastik kilitlersiniz diye bir şey de yok, abssiz araçta da ne şekilde fren yaparsanız yapın fren etkisi lastiğin limiti üzerine çıkınca kızaklayacaktır. Ani frende motor freni diye bir şeyin zaten geçerliliği yok.

Motor freni yavaşça hız azaltmaya, ya da yokuş aşağı hızı arttırmamaya-sabit tutmaya yarar, o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 25 Mart 2021; 20:2:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba soğukken fren tutmuyor
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.