Şimdi Ara

Motor Devrine Göre Aracın Hızını Hesaplama Cetveli (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
9
Favori
27.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşte bana bunlarla gelin ne zamandır doğru düzgün konu açılmıyordu.

Elinize sağlık hocam. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insideman -- 27 Temmuz 2012; 20:43:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: insideman

İşte bana bunlarla gelin ne zamandır doğru düzgün konu açılmıyordu.

Sağolun, teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OĞUZ?

quote:

Orijinalden alıntı: atom239

gerek yokki.

Ornegin dizel araç 5. Vitesde 2000 devirde 100km yapıyorsa 4000 devirde 200 km yapar.

Şanzıman oranına gerek yok atalarımızın miras bıraktıgı turk zekasını kullansak yeter :D

+1 benzinli aracda da o vitesteki 3500 devir ki hiza bakariz. En son kac kmh yapar o viteste cikar ortaya.

Nasıl yani?
  • benim araç 4.vitesin sonunda 190-200 civarı gidiyor.5 viteste 220-230 oluyor.hiçte ekonomi vitesi falan değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: lagun1

benim araç 4.vitesin sonunda 190-200 civarı gidiyor.5 viteste 220-230 oluyor.hiçte ekonomi vitesi falan değil

Ekonomi zaten gaza basmazsan olur.
  • Paylaşım için teşekkürler. Benim insignia 1.4 turbonun sonuçları burada. Yalnız dikkatimi çeken benim araç 2. vites 96 km/h da devir kesiciye giriyor ama 100 yapabilirmişim
     Motor Devrine Göre Aracın Hızını Hesaplama Cetveli
  • quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

quote:

Orijinalden alıntı: lagun1

benim araç 4.vitesin sonunda 190-200 civarı gidiyor.5 viteste 220-230 oluyor.hiçte ekonomi vitesi falan değil

Ekonomi zaten gaza basmazsan olur.

Aynen öyle hocam :D yok efendim son vites ekonomi fitesidir falan hikaye:) hadi vw ni anlarım tsi ın 6.vitesi tamamen ekonomi,gitmiyor araç
  • quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

Paylaşım için teşekkürler. Benim insignia 1.4 turbonun sonuçları burada. Yalnız dikkatimi çeken benim araç 2. vites 96 km/h da devir kesiciye giriyor ama 100 yapabilirmişim

Rica ederim hocam.

Insignia devir kesiciye hangi devirde giriyor? 6750'de mi?

• quote:

quote:

Paylaşım için teşekkürler. Benim insignia 1.4 turbonun sonuçları burada. Yalnız dikkatimi çeken benim araç 2. vites 96 km/h da devir kesiciye giriyor ama 100 yapabilirmişim

Rica ederim hocam.

Insignia devir kesiciye hangi devirde giriyor? 6750'de mi?

Evet hocam ben bizzat denedim 1. ve 2. viteste 56 gibi hızda 1. viteste 96 civarında da 2. viteste yüksek devir uyarısı alıyorum ama 2. vites 95 de vites atarsam sorun yok. 4. vitestede 200 km/h çok rahat görebiliyorum sadece 5. vitese at uyarısı çıkıyor 6500 deviri geçtiği için.

• quote:

Evet hocam ben bizzat denedim 1. ve 2. viteste 56 gibi hızda 1. viteste 96 civarında da 2. viteste yüksek devir uyarısı alıyorum ama 2. vites 95 de vites atarsam sorun yok. 4. vitestede 200 km/h çok rahat görebiliyorum sadece 5. vitese at uyarısı çıkıyor 6500 deviri geçtiği için.

Doğrudur hocam. Aradaki fark, benim yazdığım programın (pi sayısından kaynaklı hatalar var) ve sizin aracınızdaki kadranın sapmasından kaynaklanan hata payıdır.
  • quote:

quote:

Doğrudur hocam. Aradaki fark, benim yazdığım programın (pi sayısından kaynaklı hatalar var) ve sizin aracınızdaki kadranın sapmasından kaynaklanan hata payıdır.

Olsun o kadar hata payı illaki olur. Sonuç olarak güzel program emeğine sağlık

• quote:

quote:

quote:

Olsun o kadar hata payı illaki olur. Sonuç olarak güzel program emeğine sağlık

Teşekkür ederim hocam.

• hocam dönüp dolaşıp aynı konya bakıyorum hala inanmakta zorluk çekiyorum böyle bir konu ve dh otomobil forumunda son zamanların en faydalı konusu oldu, ama kimse rağbet etmiyor konuya. ilginç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

hocam dönüp dolaşıp aynı konya bakıyorum hala inanmakta zorluk çekiyorum böyle bir konu ve dh otomobil forumunda son zamanların en faydalı konusu oldu, ama kimse rağbet etmiyor konuya. ilginç.

Olur öyle hocam, burası DH
  • quote:

o nasıl oranlar öyle ağzım açık kaldı, benim aracın son vitesi ekonomi diyorum çok uzun, meğer beterin beteri varmış sizde sanırım 5. vites ekonomi, 6. vites ekonominin dibi vitesi olmuş. 6. vitesin 80-160 hızlanmasını merak ettim doğrusu.

• quote:

quote:

o nasıl oranlar öyle ağzım açık kaldı, benim aracın son vitesi ekonomi diyorum çok uzun, meğer beterin beteri varmış sizde sanırım 5. vites ekonomi, 6. vites ekonominin dibi vitesi olmuş. 6. vitesin 80-160 hızlanmasını merak ettim doğrusu.

Şimdi başlarsam imsak vaktine çıkar

Şaka bir yana düzlükte aracı tek başıma kullanıyorsam akıcı bir şekilde hızlanıyor müsaiit bir vakit videoda çekerim sadece hafif eğimde 100-110 km/h a kadar biraz isteksizlik söz konusu onda da 5. vitese çekiyorum aracı gayet iyi gidiyor.
    İstanbul da yaşıyorsanız zincirlikuyu yokuşu var köprüden geçince mesela orada 5. vites 100 ile çok rahat çıkıyorum 2300-2500 devir arasında

• quote:

6. vitesin avantajı. Şanzıman 6 vites olarak tasarlandığı zaman daha esnek olabiliyor hesaplar. Mühendislik anlamında dişli oranlarını seçebilme açısından 6 vitesli şanzımanı tasarlamak 5 vitesli şanzımanı tasarlamaktan daha kolay o yüzden.

Ben programda 8 vites yaptım, yakında çıkabilecek 8 ileri şanzımanları düşünerek.

• quote:

quote:

quote:

gerek yokki.

Ornegin dizel araç 5. Vitesde 2000 devirde 100km yapıyorsa 4000 devirde 200 km yapar.

Şanzıman oranına gerek yok atalarımızın miras bıraktıgı turk zekasını kullansak yeter :D

+1 benzinli aracda da o vitesteki 3500 devir ki hiza bakariz. En son kac kmh yapar o viteste cikar ortaya.

Nasıl yani?

örmegin araç 1. Viteste 3000 devirde 30km yapıyorsa 6000devirde de 60 km yapar ve aracın max kaç km yapacagını bulursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

gerek yokki.

Nasıl yani?

örmegin araç 1. Viteste 3000 devirde 30km yapıyorsa 6000devirde de 60 km yapar ve aracın max kaç km yapacagını bulursunuz.

Sizin mesajı anladım, bir alttakini anlamamıştım. Ama herhalde benzinlinin 7000 devirde kesiciye girdiği düşünülerek 3500 denilmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: insideman

İşte bana bunlarla gelin ne zamandır doğru düzgün konu açılmıyordu.

+ 1905
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.