Şimdi Ara

Motor arıza ışığı ve sonrası... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
4.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Haklısınız, biraz daha hızlı yapılabilirdi ancak baştan savma olmaması laızm. Motora çok aşina bir usta olsa dediğiniz olabilir 1 günde bitebilir. Ancak şuda var rektefiyecide heralde az sefer olsun diye günde 1 kere geliyordu. Zaman doldurmak için yapacağını pek sanmıyorum çünkü sırada da yapılacak araçlar vardı adam boşuna işi fazla uzatacağını sanmıyorum.
  • Arkadaşlar iyi güzel tamam da, benim merak ettiğim, anlamadığım bir nokta var; garanti dışına çıkılmış olsun ya da olmasın, ford yetkili servisinin parasıyla bile "biz bu arabaya bakmayız" deme hakkı var mı kanunen?

Konu sahibine, keşke direk sanayi yerine özel ford servisine götürseydiniz.
  • Arıza ışığı yandıktan sonra araç niye kullanılmaya devam edilir?
  • KONuyu degistirin.anlattiklariniza gore konu
    SANAYICILER VE MUHTESEM BILGILERI VEDE MUHTESEM OLTAYA GELENLER
    olmali.
  • konu başlığının değişmesi lazım.

başlığı okuyunca sorun ford'dan kaynaklanıyor gibi gözüküyor ama asıl sorun lpg taktırarak aracında oynanmayış yer bırakmayan kullanıcıda bence.
  • Muhtemelen arıza ateşleme sistemindeydi. Kış mevsiminde araç silkelemeye başladı ve motor arıza ışığı yandı. Ben de bu şartlar altında eve zor varabilmiştim. Sorunun nedeninin aracın önceki sahibinin yan sanayi buji kablosu kullanması nedeniyle bir bujinin çatlamış olması olduğu anlaşıldı.

Bu arada ben de Ford kullanıyorum taş gibi otomobil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plf -- 24 Eylül 2013; 20:27:16 >
  • Ford focus aracımın 50 bin de aynı olaydan motor bitmişti.Ford almam hayatta.
  • Arac güç bela servise götürülüyor ve garanti dışı diye arabaya bakılmıyor.Böyle saçma şey mi olur.Bakarsın sonrada ne kadar tuttuysa fiyat çıkarsın.Siz iyi dayanmışsınız.Ben olsam farklı davranırdım.Sorun için bir şey diyemem ama servisin bakması lazımdı kesinlikle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkez lpg laf saymısta her lpg takılan araba boyle olucak diye bişe yok ben de lpg ye karşıydım benzin ne kadar olursa olsun tüp taktırmam diyordum ama bi gün dank etti benzinlikte adamın biri geldi 80 tlye gazı fulledi ben 50 tl lik benzin aldım anca çeyrek depo oldu ondan sonra dedim ki resmen somürüluyoruz herkez biniyoda bende binerim lpgli arabaya ve tüp taktırdım ben demiyorumki lpg nin zarari yok cok iyi diye illaki var zarari ama yapıcak birşey yok benzin fiyati yuzunden insanlar istemiyerekte olsa taktiriyo tup. Konuya arkadas biraz daha acıklık getirse iyi olur .

• Koç ve piyonları yine yapacağını yapmış.

LPG'li diye resmen üvey evlat muamelesi.
  • Keşke ilk gittiğiniz serviste kendi paranızla baktırsaydınız arabaya. Sırf garantiye almadılar diye ordan oraya götürdünüz arabayı arıza ışığı yandığı halde. Bu da size daha pahalıya mal oldu.
  • Bence bir otosana mail atın birde tüketici mahkemesine dava açabilirsiniz garanti kapsamma şartlarını değerli inceleyin.Birde ustaya bujilerin değilde diğer hasarın lpgden mi fabirkasyon hatası mı diye sorunçEnişyem Ford Focus'un garanti bittikten 1 ay sonra direksiyonun altından yağ geldi diye özel servise gitmişti.Direksiyon hidrolüğü çıktı ford otosan ücretsiz işçilik almadan değiştirmişti ama 5 yıllık oaly.
  • geçmiş olsun...

piston deldiğini nasıl anlar bir usta hemde motoru açmadan gerçekten çok enterasan...
  • internette bişeyler var sayfayı tam göremiyorum ama henüz gelmediyse birazdan president gelir ecu ayarı,fakir-zengin karışım,tanıdığınız ustaya bi gösterin kalıpları içeren bir metin yazacaktır

konu sahibine dönecek olursak
    sen git kendi kafana göre merdiven altı yerlerde arabanın içine dışına dök ondan sonra forda suç bul.fordmu dedi lpg tak diye biladerimin biladeri
  • Araca lpg taktırınca bu servis neden bakmıyor bu nasıl zihniyet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

Arabanın akıbeti ne oldu? Piston kafasının resmini koyabilir misiniz?

piston sekman + kol
    silindir contası
    triger kayışı
    4 buji
    V kayışı
    Map sensörü ve hava sibobu değişti araçta.

arada hala motor arıza ışığı yakıyor ama şimdilik bir sıkıntı normal bi şekilde gidiyor ama motor hala titreme yapıyor durdugu yerde vites P deyken. şu bujilerin bağlandığı bi parça vardı adını unuttum ( bujilerden gelen kablolar takılıyor) ondada bi arıza olabilirmiş. yolda bırakana kadar böyle git dedi usta. bişey olursa onu değiştiririz 400 lira mı ne dedi onada.

piston kafasının resmini koyamıyorum çünkü araç tamir edilirken hiç gitmedim oraya ve akşam kapandıktan sonra teslim almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ste1n -- 28 Ekim 2013; 3:06:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ste1n

quote:

piston sekman + kol
    silindir contası
    triger kayışı
    4 buji
    V kayışı

arada hala motor arıza ışığı yakıyor ama şimdilik bir sıkıntı normal bi şekilde gidiyor ama motor hala titreme yapıyor durdugu yerde vites P deyken. şu bujilerin bağlandığı bi parça vardı adını unuttum ( bujilerden gelen kablolar takılıyor) ondada bi arıza olabilirmiş. yolda bırakana kadar böyle git dedi usta. bişey olursa onu değiştiririz 400 lira mı ne dedi onada.

piston kafasının resmini koyamıyorum çünkü araç tamir edilirken hiç gitmedim oraya ve akşam kapandıktan sonra teslim almıştım.

Geçmiş olsun. Bari o kadar uğraştan sonra motor tam olması gereken gibi çalışsaydı, titreşimsiz ve arıza ışığı yanmadan. Ne kadar ödemiştiniz toplam?

• quote:

Orijinalden alıntı: selamivural

quote:

Orijinalden alıntı: ste1n

quote:

piston sekman + kol
    silindir contası
    triger kayışı
    4 buji
    V kayışı

Geçmiş olsun. Bari o kadar uğraştan sonra motor tam olması gereken gibi çalışsaydı, titreşimsiz ve arıza ışığı yanmadan. Ne kadar ödemiştiniz toplam?

teşekkürler. evet keşke doğru düzgün çalışsaydı ama bunada şükür. parçalar + işçilik + arabanın 15bin bakımı 1700 ödedim.

• aracınız reflektiye olmamış anlaşılan segman yemiş. umarım dogru bir işçilikle yapılmıştır. çünkü kendi aracıma standart segmanı takan usta bunun ömrü 100.000km olur demişti.

yolda bırakana kadar git ne demek ? ya acil birşey olursa. birde çekiciyle para ödeyeceksiniz 50-60 lira. ve arıza kücükken büyürse.

araç neden hala motor arıza ışıgı yanıyor bilgisayar bağlattınız mı hiç
  • quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

aracınız reflektiye olmamış anlaşılan segman yemiş. umarım dogru bir işçilikle yapılmıştır. çünkü kendi aracıma standart segmanı takan usta bunun ömrü 100.000km olur demişti.

yolda bırakana kadar git ne demek ? ya acil birşey olursa. birde çekiciyle para ödeyeceksiniz 50-60 lira. ve arıza kücükken büyürse.

araç neden hala motor arıza ışıgı yanıyor bilgisayar bağlattınız mı hiç

haklısınız inşallah doğru düzgün bi işçilikle yapmışlardır. yolda bırakana kadar gitme demesi şundan oldu araç tekrar arıza ışığı yaktıgında baktırmak için gitmiştim makinaya soktu ışığı söndürdü sonra o yukarıda bahsettiğim parçayı değişti yenisiyle. titreme %70 azaldı ama hala çok azda olsa vardı. büyük ihtimal bundan dedi bu titreme ama sen bu şekilde kullan dedi birşey olana kadar. o yüzden bende kullanıyorum bi sıkıntı hissetmedim.

motor arıza ışığıda kendi kendine yanıp sönüyor. 3 gün yanıyor 2 gün sönüyor falan. her yandığındada tekrar tekrar sanayiye gidemediğim için kendi kendine sönmesini beklıyorum hep.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.