Şimdi Ara

MOTOR ALMAK YA DA WAT'A BAŞVURMAK /HANGİSİ DAHA MANTIKLI??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
4
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biliyorum ilk başta garip gelebilir başlık. Normalde ben bu sene hazırlık okudum lisansa Hukuk Fakültesine başlayacağım bununla birlikte motosiklet için para biriktirdim üstünede ailemden gelen bir miktar para var. Fakat, son zamanlarda WAT(Work and Travel) çok dikkatimi çekti ve ben hazırlık bitirdiğimden bir ingilizceyle iç içeyim ister istemez bu programla karşılaştım ve bu programı bilenler bilir bilmeyenler için ise şunu özetleyebilirim''Amerika tarafından birkaç şartları sağlayan yurtdışındaki üniversite öğrencilerini sezonluk çağırmaları tabi bunu kendi şirketlerinin o ülkelerdeki kolları aracılığıyla yapması.''. Ve bu program yaklaşık vize+şirketlerin masrafı vs derken 3500-3700(her şey dahil) Doları buluyor. Motorla kıyasımda burdan kaynaklı ben bu 3700 dolar yaklaşık 21-22 bin türk lirası yapıyor bu parayı zamanında motor için harcama yapmayı düşünüyodum hatta başlıyordum. Yani, siz değerli mantıklı ve öğretici bir topluluk olan dh üyelerine sorum, Motor için ayırdığım parayı Work and Travel programı için mi harcamalıyım?
    Not:Ailem her zaman benim için önemlidir. Motor baştan belli istemezler ama istiyoruz yani ne yapalım, work and travel işine ise soğuk bakıyor babam hatta amelilik tarzında sıfatları yakıstırıyor. Ne yapmalıyım , ne öneriyorsunuz gerçekten tüm tavsiyelere açığım bir insanın düşüncesi her şeyi değiştirebilir. Hayırlı geceler kendinize iyi bakın.

• Bu teyzeye başvurmak elbette daha mantıklı hocam.

MOTOR ALMAK YA DA WAT'A BAŞVURMAK /HANGİSİ DAHA MANTIKLI??
  • Omisis046 kullanıcısına yanıt
    Ciddi anlamda cevabınızı destekleyen nedenler koysaydınız daha iyi olurdu da tebessüm ettim baya forumda çok gezmiyorum eskisi gibi böyle capsleri özlemişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GelecekGelecek -- 6 Eylül 2018; 2:8:15 >
  • Wat yap. Bir daha bu fırsatı bulamayacaksın. 20binlaraya 0 250cc motor satılıyor artık. Yurt dışında para kazanacaksın. Fakat masraf bana biraz pahalı geldi. Arkadaşımın kardeşi geçen sene 8bin tlye her şey dahil gidip döndüğünde cebinde 4500 doları vardı. Orada deli gibi eğlenmiş.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kesinlikle wat yap hocam. Amelelik değil zaten ne bileyim burger king'te , subway'de falan çalışıyorsun genelde. Hem para yapıyorsun hem geziyorsun. %100 wat.
  • IOserI I kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınızda geçen sene 8bin ise dolar kuru 4 civarı olsa 2000 bin dolar civarı felan yapıyor.Uçak bileti, vize ,sevi , ev depozito vs nasıl hal oluyor 2000$ anlamadım :).arkadaşını benle iletişime geçirir misin sana zahmet cevabın için çok teşekkür ederim bu arada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İTÜinş kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle , ben lifeguardlık düşünmüştüm ilk başta ne yapsam nasıl seçmsem tam bilmiyorum :/.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güncel.

• Güncel.

• Work and travel ile tamamen hayata bakış açını değiştirebilir hayatına yön veren insanlarla tanışabilirsin. Döndüğünde de ufak bir scooter ile istediğin yeri gezersin.
  • Work and travel ile saati en az 5 dolara çalışsan ayda 1500 dolar 10 bin liraya yakın gelince motor alırsın
  • Dr. Jonathan Hemlock kullanıcısına yanıt
    Dediğin gibi düşündüm.Aylık 1500$ için haftada 375$ kazanman lazım. Ort saatlik ücreti 7 den hesaplarsak 375/7:Haftada 53 saat civarı çalışmak demek oluyor ki bu saatlere çalışamayan çokmuş işverenin iş saati vermemesinden kaynaklı.Hadi diyelimki çalıştırdı, bunlara (konaklama,yeme-içme,ulaşım,bir sene sonra geri almak şartıyla vergi) ödediğinde ki kalan para bize kalıyor işte önemli olan nokta bu bize ne kadar kalıyor??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GelecekGelecek -- 6 Eylül 2018; 11:39:28 >
  • Kesinlikle wat. 3000 dolar gitme tuttu desek 5-6 bin dolarla dönme ihtimalin var. Yani paranı ikiye katlayabilirsin bunu iyi değerlendir. Sana katacaklarını ve edineceğin tecrübelerden bahsetmiyorum bile. Bahşişi olan işlerde çalışmaya bak. Mutfakta iyi para var. Kesinlikle iki işte çalış. Eğer başarılı bir çalışma sezonu geçirirsen hem Amerika’yı gezmiş olacaksın hem de Türkiye’ye döndüğünde şu an alabileceğin motordan çok daha iyi bir motor alabilecek bütçen olacak.

• cbr250
  • Ghost Buster kullanıcısına yanıt
    İki iş imkanını zor olarak değerlendiriyorlar önerdiğin bir şey var mı bu konuda hangi işlerde daha çok ikinci iş imkanı oluyor gibi?

• zibidi gonzales kullanıcısına yanıt
    Motorcu tayfaya katılma arifesinde WAT ikileminde kaldım hayırlısı olur inşallah :)

• wata giden bir mal olarak şunu söylüyüm eğer iyi bir işin olmazsa cebinde 250$la anca dönersin ben sadece work yaptım travel yapamadım iş berbattı bunun garantisini alırsan git haftalık 60 saat çalışmanı garanti ediyorlarsa git 40 saat yetmiyo çünkü şimdiki aklım olsa gider interrail yapardım daha ucuz para kazanmıyon ama geziyorsun
  • GelecekGelecek kullanıcısına yanıt
    İkinci iş imkanı senin çalıştığın yere göredir. Mesela atıyorum bir doğal yaşam parkında tek bir işletme varsa ve toplu taşımayla ulaşabileceğin mesafelerde başka işletme yoksa sen orada tabii ki ikinci bir iş bulamazsın. Fakat merkezi bir yerde, etrafında işletmelerin çok olduğu bir mekanda iş bulamamak zor asıl.

• Wat yapmak insana çok şey katar. Ben bütçem olmadığı için gidemedim ama gitmek isterdim. 2 ay amerikaya ingilizce kursuna giden arkadaşlarım bile değişerek döndüler ki Wat'ta direk o halktan biri gibi olacaksın iç içe (hem de para kazanarak). Paranın pek birikeceğini sanmıyorum. Ha birikirse 1-2bin dolar birikir belki ama sonuçta gezip yiyeceksin parayı mantığı o bu işin (bence).

Diğer bir taraftan motor işi Wat işinden daha mantıklı olabilir. Eğer şuan kullandığın bir araç yoksa ve toplu taşımayla gidip geliyorsan, ayrıca yollarda baya bir zaman harcıyorsan motor almanı tavsiye ederim. Bu sayede öğrencilik senelerinde baya rahat edersin (konudan anladığım kadarıyla minimum 4 senen daha var).
  • Ebedi Dumura Uğratıcı kullanıcısına yanıt
    Hocam tecrübelerinizi pm ya da burdan cevap yoluyla aktarırsanız çok üyi olur ya.

Hangi işi yaptınız?

Hangi eyalette?

Hangi şirketle anlaşmıştınız?

Hangi konakta kaç kişi kaldınız?

İngilizce sevıyenız nasıldı ve ders ort. Ne kadardı?

Ne kadar masrafla gittiniz?

Ve saha birçok soru...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.