Şimdi Ara

mors alfabesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bi proje yardımına ihtiyacım var.elimde bir klavye ve lcd ekran var.buradan bir seçim yaparak alıcı kısmının kodunu giriyorum.ve mesajımı yazıyorum.buraya kadar herşey güzel.
    ancak karşı taraftaki alıcı kişi bu mesajları nasıl alacak?(mesafenin kilometreler mertebesinde olacağını kabül edin)güçlü bir verici olması gerekiyor.ben bunu mors ile göndermeyi planlıyorum.böylece uzak mesafeleri ulaşabilirim.bunun için nasıl bir alıcı ve verici devresi yapabilirim.
    yapmak istediğim messeger hizmeti gibi bir şey olacak.ben bulunduğum yerden kime mesaj göndereceğimi seçeceğim.klavyeden yazdıklarımı karşı tara lcd ekranından okuyacak.nası proje ama...

• arkadaşlar bu mors iletimiyle ilgili bilgisi olan varsa beni ilgili linklere yönledirebilirmisiniz?
  • Walla arkadaşım millet bluetooth 2.0 için hazırlanıtor.
    Mors alfabesi ile ilgili bilgi bulman baya zor olacak gibi.
  • millet gidiyor mersine
    sen gidiyon tersine be guselim
  • quote:

Orjinalden alıntı: profescobar

Walla arkadaşım millet bluetooth 2.0 için hazırlanıtor.
    Mors alfabesi ile ilgili bilgi bulman baya zor olacak gibi.

katılıyorum
  • arkadaşlar bluetooth ile diyelim ki 100km-200km hatta daha uzaklara veri iletimi şu an yok.mors ile daha uzak noktalara ulaşabilirsiniz.
  • mors alfabesini, alma ve göndermeyi biliyorum, hem amatör ,hemde profesyonel anlamda telsizciyim,
    biz mors alfabesi ile şu anda çok uzak mesafelerle görüşüyoruz, 20.000 km den fazla yeni zelanda, avustralya hayal değil canlı haberleşme yapıyoruz, mors ile hemde 25-50wattlık telsiz cihazları ile, yönlü antenlerle konuşacagımız bölgeye polarlama yapıyoruz yagi anten kullanıyoruz,
    sizin bahsetmiş olduğunuz proje zaten var = bunun adı '' telex'' yada eski bahriyeci askerler buna ''telem'' der,, telex mors sinyallerinin hızlandırılmş şekli, 1200 e 2400 baud hızla mors alfabesinin eşit hızda gönderirseniz, karşıdaki modem de bu hızlarda açma kapama yapıyor yani iki yollu, eski telem,yada sadece klavye ve yazıcısı olan telekslerde kağıt delme şeridi de çıkardı, bu delikler karakterleri mors alfabesi şeklinde karakterleri delerdi mesajı böyle şeritte saklardık, ne zaman mesajı tekrar yazdırmak istesek makinenin şerit okuyucusuna geçirtip yazdırabilirdik, hafızası buydu,,,
    daha sonraları esaslı cihazlar bilgisayar kontrollu telexler cıktı bunlar 2000 modeller diye anıldı,,
    eskiler de 1000 modeli==daktilo gibi olan telem,, 2000 modeller çok daha yetenekli oldu, hafızası vardı ekranı vardı,mesajı yazıp gondermeden önce silebilme degişiklik imkanımız vardı,,
    şu anda dünyadaki en ağır haberleşme topu teleks tir, sadece çok büyük uluslararası çalışan firmalarda bulunur, teleksin yanında faksın hükmü yok olacak kadar azdır
    belki bazı arkadaşlara ters gelebilir,denizcilik,uçak,transport yapan firmalar,çok ciddi kuruluşlar
    teleks kullanır,, yani cep telefonlarının babası sayılan teknolojiyi ureten japonlar,finlandiyalılar,norveçliler,isveçliler,ingilizler,fransızlar teleks kullanır,
    -teknolojiyi çok iyi takip ediyoruz,ancak temelini öğrenmeden,
    teleksin yasallığını tüm mahkemeler kabul eder, ancak fax kağıdının yasallığı tartışılır,
    size sahte ,tahrifat yapılmış bir diploma gönderebilirler, telekste yanlış yapamazsınız,yanlış yazamazsınız,çünkü teleks hattı dataları kayıtlara yazı olarak girer,
    telekste canlı görüşme yapabilirsiniz +? işareti koyarak hattı karşıya verirsiniz, karşı taraf yazısı bitince +? işaretiyle hattı size verir,, mesajınız bitince karşı tarafın zilini çaldırarak teleks yanındaki operatörü uyarabilirsiniz,,=fakstan üstün tarafı da bu canlı haberleşmedir,
    ancak her ne kadar fax'ın yasallıgını tartışsak ta fax'ın yeri ,amacı başkadır,
    mors=telgrafa gelince == hepsinden daha yasalı telgraftır neden ?
    çünkü postaneden gelir,onay veren devletin önemli kuruluşudur,mesajı ben size veririm yazılı olarak= siz alısınız,kayıtlara gecersiniz,karşıki taraf alır kayıtlara gecer,alıcıya yazısı ulaşır 1 kopyası da arşivde saklanır=tam yasal bir mahkeme evragıdır.
    arkadaşım telex hattı ttelekom ayrı bir hattır sadece şirket ve kuruluşlara verilir,
    teleks yapmak istiyorsam bilgisayarının modemini düşürecek programlarla bunu yapabilirsin,,
    www.qrz.com adresinde software bolumune gir,, senin teleks alanına rtty ile ilgili software leri yükle, bilgisayarın bir telex modeme dönüşür,,, ancak teleks hattı veya telsize ihtiyacın var,
    birileriyle haberleşmek istiyorsan,, teleks hattına girmen lazım ,işte o zaman bu bilgisayarın içindeki teleks modem işine yarar, buyuk firmalar bu programları kullanarak teleks haberleşmesi yapıyor,,
    bilgilendirdiysem ne mutlu
    selamlar++

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alfabe Hikayeleri
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • profesyonel??
  • teşekkür ederim orkun. gayet iyi açıklamalarda bulunmuşsun.bilgiler için sağolasın.
  • konuyla bilgisi olmayanlarda gelişi güzel konuşuyor.biraz araştırma ile konunun önemi hakkında bilgi sahibi olunabilir.bluetooth dan bahsediyorsunuz ama o teknoloji ile mesafe oldukça kısa.bazılarına duyurulur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: robtek

konuyla bilgisi olmayanlarda gelişi güzel konuşuyor.biraz araştırma ile konunun önemi hakkında bilgi sahibi olunabilir.bluetooth dan bahsediyorsunuz ama o teknoloji ile mesafe oldukça kısa.bazılarına duyurulur...

arkadaşlar doğruyu söylüyor...

telem cihazı eski teknoloji kısa dalga radyo frekansı tonlama ile modüle edilerek yayınlanır..
    burada ses ton farkı şu an kullandığımız 1 ve 0 dediğimiz dijital kodlar benzeridir..
    karşı taraftaki radyo alıcısı bunu modüle ederek ascil 2 karakter setine dönüştürüp telem cihazı üzerinden yazıya döker...

gelelim bluetooth sisteminde ise 2 ghz bandı kullanılır bu bandda da çanak anten kullanılarak çok uzak mesaafelerde iletişim kullanmak mümkündür.. ancak iki antenin birbirini görmesi kaydı ile..
    ancak arada aktarıcı (transporder) kullanarak dünyanın çevresini dolaşmakta olası..

birde uydu aracılığıyla...

sonuç olarak kısa dalga bandında telem cihazıyla veri alıp göndermek hava şartlarına atmosferdeki iyonesfer
    tabakasının durumuna göre herzaman sağlıklı ve uzak erişimi izin vermeyeceği bilinmelidir..

• deikleriniz dogrudur, hf=kısa dalgada iletişim hava şartlarına bağlı,
    uzun dalga+orta dalga +vhf ve üst bandlar garanti iletişim saglar =bunlar emin dalgalar,
    her ne kadar uydu sistemi dogal şartlardan etkilenmez diyorsak ta, rüzgarlı,yagmurlu,karlı havalarda uydu iletişimi de zorlanır,,örnegin her gecen ağır rüzgarlı ve yağmurlu havada uydu sistemi etkilenir, türksat seyreden arkadaşlar bunu bilir, aynen sinyal yok yazar,, sizin anteniniz çok sağlam olsa da ,verici antenleri etkilenir, bulut kitlesi etkiler,
    gecen bayramdan sonra çıkan fırtınada hemen hemen birkaç tanesi yayın yapabiliyordu,,, pakistan hindistanda dev antenler kullanılır,fakat elek şeklinde/ mash dish/,çanakları tepeye dik bakar,muson yagmurları yagarsa çanagın içinden geçsin ,rüzgar olursa çanagı devirmesin diye,bizim antenden kullansalardı,canakları su dolardı,rüzgardan kopardı,,
    uydu iletişimine de o kadar güvenmek mükemmel değil , yaklaşık 16 yıl inmarsat-a cihazı (40-50.000 usd sadece konsul fiyatı), 10 yıldan fazla da inmarsat-c kullandım(7.500-14.000 usd konsul fiyatı) ,
    hollanda burum'un station 12 nin mini-m ,inmarsat-b de kullandım seyyar bir istasyon iseniz hepsinde uydu kesişim noktalarında kararsızlık oluşuyor 2 uydu arasında cihazlar sapıtıyor, mini-m biraz daha iyi , dik yamaçlar coografik şartlar haberleşmeyi etkiliyor,çoğrafik yükseklikler bir kanaldan geçerken uyduyu yatay göreceğiniz anlarda iletişiminiz bitiyor,
    inmarsat-c dışında hepsi ,geminiz 25-35 derece sallandığında çanak-radom gyro sistemi devreden çıkıp haberleşme yapamıyorsunuz,geminiz batarsa,battıktan sonra epirb 406 ghz uydu cihazı sadece mevkiinizi
    belirtiyor,devreden çıkıyor, battıktan sonra uydu sistemi çalışıyor,
    -bu globstar telefon uydusu,cep telefonlarındaki için öngörülen uydu sistemi var fakat o çok eski, data gönderimi zayıf,sadece telefon için uygun, onun da uydularında aksaklıklar oluyor, uydu sistemi benim meslekte kullandıgım=16 yıl/ inmarsat sistemi senelerdir var olan en güvenli sistem, sonuç olarak bu kadar sene geçmesine ragmen hala tam oturmuş standart yok,saatte milyarlarca dolar kazanıldığı halde,,,çok aşırı bir güvenli değil, sadece kullanımı kolay,rahat, gençler için ismi popüler, bir kelimenin önüne ve arkasına'' uydu'' kelimesi koyarsanız çok popüler oluyor, mesela uydu tv, uydu radyosu,uydu alıcısı,uydu anteni,uydu kablosu,uydu evleri,uydu kasabı,uydu aile bakkaliyesi, çok yakında
    blouetooth evleri,bluetooth sokagı,bluetooth pastanesi çıkmazssa hiç şaşırmayacagız,
    normal,
    selamlar+

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.