Şimdi Ara

Mor ve Ötesi- Ne saçmalamış ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    quote:

O şarkıda tanrıyı reddediyor. Biraz kulak verdiğinde farkedersin.

Budur işte,bu kadar basit
    quote:

Ya anlamıyorum insanların bu allah'a yazmışlar yok haber türk'e yazmışlar muhabbetinden...kendileri de açıkladılar allah'a atatürk'e haber türk'e yazmadıklarını...insanlar nasıl bu kadar kendilerinden emin bir şekilde "yazdılar" diyebiliyorlar ki...diyenler mi yazdı bunu??ayrıca şarkıları gayet anlamlı sadece mor ve ötesi şarkılarını hep üstü kapalı yazar hepsi bu.verecekleri mesajın dengesini iyi koruyorlar bence bu da çok önemli...özellikle politik şarkılarda...ve "şirket"te bunlardan bir tanesi...ve insanlar onların yaptığı müziği dinlemek zorunda değil sevmiyorlarsa,anlamıyorlarsa kendilerini kasıp dinlemesinler!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GökCell* -- 29 Ağustos 2006; 23:51:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: *GökCell*

Ne alakası var yaa.
    quote:

O şarkıda tanrıyı reddediyor. Biraz kulak verdiğinde farkedersin.

''Ne alakası var yaa.'' denmez.

Bi alakası olmadığına inanıyorsan şarkı sözlerini yazıp yorumlamalısın. Yapman gereken bu. Aksi takdirde insanların düşüncelerini çürütemezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 29 Ağustos 2006; 23:57:37 >
  • O şarkıyı yüzlerce kez dinlemişimdir ,böyle bi kanıya nasıl varıyorsun ilginç ,ki adamlar zaten açıkladılar bunun böyle olmadığını ama hala iddia ediyorsunuz.
  • çok güzel cevap vermiş adamlar, helal olsun!
  • valla bence verdikleri cevap süper

bu ülkede anlamadan yargılamak modadır.

zamanında pentagram'a da aynısını yaptılar.

burda topiği açan arkadaşın ard niyetli düşünceyle bunu yaptığını inanmadım ama peşi sıra gelen yorumlar ellerindeki bildikleri etiketi gruba yapıştırmak olmuş .

belki içlerindeki ideali arıyorlar illa bunun isminin olması mı lazım ? ateist , sosyalist olmak şartmidur?

vakti zamanında bende böyle düşünebilirdim ama elimden gelen bir şey olmadığı için bu yozlaşmanın , teslimiyetin bir parçasıyım en azından onlar isyan etmiş ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pafta_turk -- 30 Ağustos 2006; 0:27:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: KanYe_wEsT

Mor ve ötesi grubu benim düşüncem ile Allah'a inanmıyorlar.
    bir insana böyle demek sizin için kolay geliyor demi hiç bir insana böyle şeyler denemez ya siz nasıl diyosunuz bir insana böyle senin bu sözünü alıntı yapmak bile zoruma gidiyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: OGUZ ZERO

quote:

bir insana böyle demek sizin için kolay geliyor demi hiç bir insana böyle şeyler denemez ya siz nasıl diyosunuz bir insana böyle senin bu sözünü alıntı yapmak bile zoruma gidiyo

Benim demem sence kolayımamı gidiyor?

Ben Mor ve Ötesi şarkıcılarından başka kimseye Allah'a inanmayan demedim şu ana kadar ciddi olarak.

Bende eskiden çok fazla dinlerdim neredeyse bütün gün. Ama bazı kliplerinden ve sözlerinden dolayı bu konuya vardım

+ Ben kendi düşüncem dedim iyi bakarsan sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanYeE -- 30 Ağustos 2006; 0:35:53 >

• Bu Alemi Gören sensin

Bu alemi gören sensin
    Yok gözünde perde senin
    Haksıza yol veren sensin
    Yok mu suçun burda senin

Kainatı sen yarattın
    Herşeyi yoktan var ettin
    Beni çıplak dışar'attın
    Cömertliğin nerde senin

Evli misin ergen misin
    Eşin yoktur bir sen misin
    Çarkı sema nur sen misin
    Bu balkıyan nur da senin

Kilisede despot keşiş
    İsa Allah'ın oğlu demiş
    Meryem Ana neyin imiş
    Bu işin var bir de senin.

Kimden korktun da gizlendin
    Çok aradın, çok izlendin.
    Göster yüzünü çok nazlandın
    Yüzün mahrem ferde senin

Binbir ismin bir cismin var
    Oğlun, kızın ne hısmın var
    Her bir irenkte resmin var
    Nerde baksam orda senin

Türlü türlü dillerin var
    Ne acaip hallerin var
    Ne karanlık yolların var
    Sırat köprün nerde senin

Ademi sürdün bakmadın
    Cennette de bırakmadın
    Şeytanı niçin yakmadın
    Cehennemin var da senin

Veysel neden aklın ermez
    Uzun kısa dilin durmaz
    Eller tutmaz gözler görmez
    Bu acaip sır da senin

Şair : Aşık Veysel Şatıroğlu

bu sözleri pentagram şarkı sözü yaptığında sözlerin Aşık veysele ait olduğunu öğrenince kimi suçlayacaklarını şaşırmış dı ?

KanYe_wEsT
    senin ''mor ve ötesi'' için düşündüğünü ben de senin için düşünebilirim tabii bu benim görüşüm .Bunu neye dayanarak söylüyorsun yoksa sözlerin iftira olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pafta_turk -- 30 Ağustos 2006; 0:49:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: crow

çok güzel cevap vermiş adamlar, helal olsun!

Bence de öyle.Hele ki başlık açan üyenin "... ne saçmalamış" şeklinde düşünmesi üzerine güzel cevap.

Alternatif olarak, anlaşılan şarkı isteyenler, Kenan Doğulu dan: Cakkıdı cakkıdı yürüyelim kız..... ya da Serdar Ortaç tan müthiş anlamlı "Je t'aime, je t'aime, ille de je t'aime..." yi dinleyebilir
  • anlasamda anlayamıyorum
  • Mor ve Ötesi _Uyan

canım kardeşim, bak senin ellerinde hayatımız
    uçan kuştaki güzelliği kaybettik hastayız

çok sıkıldım ağlamaktan, durmaktan
    bu ahlaksız oyunlara devam etmek günah

uyan artık uyan
    uyan dostum uyan
    uyan artık uyan karanlık uykundan

sadece renkler vardı, sonra kayboldu onlar da
    biz nefes alamadan
    ah, bu hayat, anlamsız bir şaka
    herkes bunun farkında

çok sıkıldım ağlamaktan, durmaktan
    bu ahlaksız oyunlara devam etmek günah

uyan artık uyan
    uyan dostum uyan
    uyan artık uyan karanlık uykundan

sen yine de o yolun sonundaydın
    sen yine de hiçbir şey yapamazdın
    sen, uyuşuk, tembel, yalnızdın
    sen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pafta_turk -- 30 Ağustos 2006; 1:01:21 >
  • ee noolmuş. Allah'a inanıp inanmaması Mor ve Ötesi Grubu dışında kimi ilgilendirir?

quote:

• Ajdar bu yok gibiyim yok yok ok gibiyim ok ok sözleriyle bu grup'a tokat gibi yapıştırmıştı.AJDAR budur işte mor ve ötesi tokatı yedi cevap yok hala onlardan...

• quote:

Orjinalden alıntı: pafta_turk

KanYe_wEsT
    senin ''mor ve ötesi'' için düşündüğünü ben de senin için düşünebilirim tabii bu benim görüşüm .Bunu neye dayanarak söylüyorsun yoksa sözlerin iftira olur.

Yukarıda yazdığımı oku, sonra cevap yaz..

quote:

Orjinalden alıntı: gokhanweb

ee noolmuş. Allah'a inanıp inanmaması Mor ve Ötesi Grubu dışında kimi ilgilendirir?

quote:

ilgilendirmiyor zaten kimseyi ama bazı bölgelerde onu anlatıyorlar. Kastedmek istediğim bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanYeE -- 7 Eylül 2006; 4:58:52 >

• kötü bir şarkı dinlemiyorum,verdiği msja ...

tartıştığınız şeye bak
  • Way Kanye haju, senin imza Pac, avatar DMX ne güzel öyle yav.
  • @KanYe_wEsT & fatihgülçiçek;

Herkes kendine göre yorumlar şarkıları.Zamanındada pentagram için biton insan çıkıp "satanist bunlar!ateist bunlar!Allahsız bunlar" demişti.Sonrasında yukarıda pafta_turk ün verdiği örnekteki gibi bu düşüncelerini yuttular.Siyah giyinenlerin satanist damgası yediği günlerde bende bundan nasibimi almıştım

Demek istediğim insanlar bu tarz düşüncelerini kendilerine saklasalar daha iyi olur.Sonuçta iman kimde var kimde yok bunu sen ben bilemeyiz.

Herkesin hassas olduğu bi nokta inancıdır.Ve başkaları birisine "bunlar Allah a inanmıyor.şarkılarında Allah ı inkar ediyor" derse istemese bile (belkide isteyerek) toplumun tepkisini o kişilere çeker.Onları zan altında bırakır.

Kısacası kimsenin günahını almayın.Bu tarz düşüncelerinizi kendinize saklayın.Kimseyi zan altında bırakıp,günahını almayın

• quote:

O şarkıyı yüzlerce kez dinlemişimdir ,böyle bi kanıya nasıl varıyorsun ilginç ,ki adamlar zaten açıkladılar bunun böyle olmadığını ama hala iddia ediyorsunuz.

Grup üyelerinden herhangi birinin ya da hepsinin inancının olup olmaması beni ilgilindirmez, ayrıca tartışma gereği de duymam, duyulmaması da gerekir. Ancak adamların Allah inancı olmayıp bu şekilde bir açıklamada bulunsalardı ne derece tepki alırlar, ne derece dinleyici kitlelerini koruyabilirlerdi bunu sorgulamak gerekir. (Bkz. Ahmet Kaya hadisesi)

Saygılarımı sunarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AdReNaLiNe

quote:

O şarkıyı yüzlerce kez dinlemişimdir ,böyle bi kanıya nasıl varıyorsun ilginç ,ki adamlar zaten açıkladılar bunun böyle olmadığını ama hala iddia ediyorsunuz.

Grup üyelerinden herhangi birinin ya da hepsinin inancının olup olmaması beni ilgilindirmez, ayrıca tartışma gereği de duymam, duyulmaması da gerekir. Ancak adamların Allah inancı olmayıp bu şekilde bir açıklamada bulunsalardı ne derece tepki alırlar, ne derece dinleyici kitlelerini koruyabilirlerdi bunu sorgulamak gerekir. (Bkz. Ahmet Kaya hadisesi)

Saygılarımı sunarım.

Dinleyici kitlesi derdine düşenin sonu ajdar gibi olur . Bu adamların inşallah o derdi olmaz.

Bazı arkadaşlarında bu grup hakkında dinsizlik şuçlaması kadar büyük adilik olamaz. Bunları Allah'a havale etmekden başka çare yok. Ve en büyük günah budur. soran sorgulayan insanların sonu bumu olmallı siz ''cakkıdı cakıdıyı'' dinleyin sizi zorlayan yok zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daralMAN -- 7 Eylül 2006; 9:24:25 >

• Sözlerini anlam yüklü diye değerlendirebilirsin. Beğenmiyorsan dinleme demek olmaz ama sanatlarına saygı göster. Çünkü eleştirilmeyi hatk etmiyorlar bu konuda.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.