Şimdi Ara

mor ve ötesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu grubun adı neden böyle mor ve ötesi merak ettimde?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mor ve Ötesi: İsim, Anlam ve Kökeni

Mor ve Ötesi, Türkçe rock müziğin öncü gruplarından biridir. Grubun ismi, insanoğlunun ötesini görme ve algılama arzusunu temsil eden renkler olan mor ve ötesi kavramlarının birleşiminden türetilmiştir.

"Mor ve Ötesi" ismi, grubun kurucularından Harun Tekin tarafından önerilmiştir. Tekin, bu ismin grubu "sadece müzik yapanların ötesine geçmeye" teşvik edeceğine inanıyordu. Grubun gitaristi Kerem Kabadayı'ya göre, isim aynı zamanda "insanın evren karşısındaki küçüklüğü ve ötesini görme arzusunu" simgelemektedir.

Mor ve Ötesi'nin ismi, Türkçe dilinde "morun ötesinde" anlamına da gelmektedir. Bu yorum, grubun sınırları zorlayan ve geleneksel kalıpların dışına çıkan müziğiyle uyumludur.

Grubun logosu, mor bir silüet üzerinde müzik notalarıyla stilize edilmiş "Mor ve Ötesi" yazısını içerir. Logo, grubun müziğinin sınırları aşan ve evrensel bir dil olarak algılanma arzusunu yansıtmaktadır.

Mor ve Ötesi'nin ismi, grubun kimliğini ve müzikal yolculuğunu simgeleyen güçlü bir semboldür. İnsanoğlunun ötesini görme arzusunu ve grubun sınırları zorlayan müziğini mükemmel bir şekilde yansıtmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ya ne saçma soru bu böyle canları istemiş koymuşlar işte
  • üf ne abuk bi soru be bu istemişşler koymuşşlar alla alla
  • Senin o güzel hatrın için pembe ve ötesi yaptım hayırlı olsun vatana millete....
  • benim tahminim deep purple'dan çalmışlar veya onun gibi bişey
  • Zaga'da söölemişlerdi özel bi anlamı yoqmuş

Grup için bi sürü isimden "çılgın köfteler" we "mor ötesi" arasında kalmışlar.
    Sonrada "Mor ve ötesi" koymuşlar
  • Ya bende yıkıldım şööle felsefi bişi bekliyodum hele şu çılgın köfteleri duyunca

Ama adları noolursa olsun adamlar çok iiler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: pandacuum

benim tahminim deep purple'dan çalmışlar veya onun gibi bişey

+1
    Bende aynen böyle düşünüyorum. Gerçi deep purple ile müzik anlamında bir alakaları yok ama isim benzerliği olduğu bir gerçek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ikista

Zaga'da söölemişlerdi özel bi anlamı yoqmuş

Çılgın Köfteler

Bence çok daha güzel :)

• quote:

Orjinalden alıntı: ikista

Zaga'da söölemişlerdi özel bi anlamı yoqmuş

eheheh ben izledim onu soru soranla dalga geçmek için söylemişlerdi.ciddi diildi yani
  • pink floyd ve deep purple nin isimlerine bakmışlar ulan biz hiç yaratıcı değiliz bu isimleri türkçeye çevirip çalalım demişler ve grubun daı mor ve ötesi olmuş
  • mor ve ötesi' ne laf söyletmem ben arkadas...bir dolu abuk sabuk isimli grup var... rahat bırakın mor ve ötesi'ni...alla allaa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.