Platform GAMING Notebook Serisi TULPAR T7 İşlemci Mimarisi 4.Nesil Haswell Chipset Intel® HM87 Express Chipset VGA Belleği 3GB VGA Bellek Veri Yolu 192-Bit VGA 3GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX970M 192-Bit DX12 Ekran 17.3" Full HD 1920x1080 IPS Mat LED Ekran M.2 SATA SSD Portu 2x M.2 SATA SSD 1.Port M.2 SATA SSD Takılı Değil 2.Port M.2 SATA SSD Takılı Değil 1.Port 2.5" HDD 1TB Hitachi Travelstar 7K1000 HDD SATA-3 9.5mm 32MB 7200RPM 2.Port 2.5" HDD Takılı Değil Optik Sürücü Yok İşletim Sistemi FreeDos (İşletim sistemi bulunmamaktadır) Klavye Beyaz Aydınlatmalı Klavye (Türkçe Q) Kamera HD Kamera Kablosuz Ağ Intel® Dual Band Wireless-AC 7265, 2x2 AC + BT M.2 2230 Hoparlör 2+1 Hoparlör Ses Sistemi SOUND BLASTER® X-FI™ MB3 Subwoofer Var RAID Desteği Var Numerik Tuş Takımı Var Parmak İzi Okuyucu Var Dahili Kart Okuyucu Var Gigabit Ethernet Var Killer Ethernet Yok USB 3.0 4x USB 3.0 Portu Thunderbolt Yok Thunderbolt 2 Yok eSATA Var HDMI Var VGA Yok Display Yok Mini Display Var Kulaklık / Speaker Çıkışı Var Mikrofon Girişi Var S/PDIF Dijital Çıkışı Var Line In Girişi Yok Dahili Bluetooth Var Dahili Mikrofon Var Aydınlatmalı Klavye Var Boyutlar 417 (W) x 287 (D) x 29,98 (H) mm Ağırlık 3.2Kg (60WH Pil Dahil) Adaptör 180W - 19V / 9.5A Batarya Gömülü 4 Hücreli Polymer Pil (60WH)
Monster ABRA A7 V6.4.1
Platform GAMING Notebook Serisi ABRA A7 İşlemci Mimarisi 6.Nesil Skylake İşlemci Kod Adı Intel® Skylake Core™ i7-6700HQ 4C/8T; 6MB L3; 8GT/s; 2.6GHz > 3.5GHz; 45W; 14nm Chipset Intel® HM170 Express Chipset VGA Belleği 4GB VGA Bellek Veri Yolu 128-Bit VGA 4GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX960M 128-Bit DX12 Ekran 17.3" Full HD 1920x1080 Mat LED Ekran Bellek 8GB (1x8GB) DDR3L 1.35V 1600MHz SODIMM M.2 SATA SSD Portu 1x M.2 SATA SSD 1.Port M.2 SATA SSD Takılı Değil 1.Port 2.5" HDD 1TB Hitachi Travelstar 7K1000 HDD SATA-3 9.5mm 32MB 7200RPM Optik Sürücü 8x Super Multi DVD-RW / CD-RW Combo Sürücü İşletim Sistemi FreeDos (İşletim sistemi bulunmamaktadır) Klavye Beyaz Aydınlatmalı Klavye (Türkçe Q) Kamera 2.0MP FHD Kamera Kablosuz Ağ Intel® Dual Band Wireless-AC 8260, 2x2 AC + BT M.2 2230 Hoparlör 2 Hoparlör Ses Sistemi SOUND BLASTER™ Cinema 2 Numerik Tuş Takımı Var Parmak İzi Okuyucu Var Dahili Kart Okuyucu Var Gigabit Ethernet Var USB 3.0 4x USB 3.0 Portu HDMI Var VGA Var Mini Display Var Kulaklık / Speaker Çıkışı Var Mikrofon Girişi Var S/PDIF Dijital Çıkışı Var Dahili Bluetooth Var Dahili Mikrofon Var Aydınlatmalı Klavye Var Boyutlar 413 (W) x 285 (D) x 31,9 (H) mm Ağırlık 2.9Kg (ODD ve Pil Dahil) Adaptör 120W - 19.5V / 6.15A Batarya Gömülü 6 Hücreli Akıllı Lithium-Ion Pil (62W)
Tulpar 2. el, diğeri 0. Sizce hangisini almak mantıklı olur ? Özellikler bunlar acaba yardımcı olabilir misiniz ? Teşekkürler.
Eğer fırsatın varsa 2. elden uzak duracaksın. Adam cihazı süzgeçe çevirir; alırken, kullanırken ruhun duymaz. Başka bir zaman çıkar kokusu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: karbonbazliorganizma
Eğer fırsatın varsa 2. elden uzak duracaksın. Adam cihazı süzgeçe çevirir; alırken, kullanırken ruhun duymaz. Başka bir zaman çıkar kokusu.
Eyvallah ustam çok sağ olasın. Bu uyarını çok dikkate alıcam.
Tulparın eğer minimum 18-20 ay garantisi varsa %100 tulpar.
yoksa abra. Ancak abra aldıktan sonra GTX 970m ile 960m arasındaki farkı gördüğünüzde pişmanlık yaşamanız da olası. yaklaşık %60lık bir perfo farkı var.
quote:
Orijinalden alıntı: Halah_Sumul
Tulparın eğer minimum 18-20 ay garantisi varsa %100 tulpar.
yoksa abra. Ancak abra aldıktan sonra GTX 970m ile 960m arasındaki farkı gördüğünüzde pişmanlık yaşamanız da olası. yaklaşık %60lık bir perfo farkı var.
Usta 2017'nin ilk haftasına kadar garanti var. Aralarındaki performans farkını az çok biliyorum fakat işlemcisi 4. nesil o problem olur mu nasıl kullanıldı falan bunları bilmiyorum 2. el dezavantaj fakat 0'dada bu fiyata 970M yok çok kararsız kaldım anlayacağınız.
İşlemci problem yaratmaz. 6. nesil ile 4. nesil arasında devasa bir fark yok. 4. ile 3 arasındaki fark daha gözle görülür. yaklaşık bir %10 oynar ancak i7 4700MQ veya HQ ile yapamayacağınız işlem yok. bu tarz cihazlarda, işlemciler bu kadar güçlüyken ekran kartı çok kritik.
bütçe nedir bilmi,yorum ancak ben olsam, zorlayarak en az 18 ay garantisi olan bir GTX 970M'li monster bakardım. sıfırların fiyatları çok fazla ancak 2. elleri 3500'lere kadar düşüyor bu yaşlarda. artıdan 2 sene daha kullanırsınız öyle bir cihazı diye düşünüyorum.
quote:
İşlemci problem yaratmaz. 6. nesil ile 4. nesil arasında devasa bir fark yok. 4. ile 3 arasındaki fark daha gözle görülür. yaklaşık bir %10 oynar ancak i7 4700MQ veya HQ ile yapamayacağınız işlem yok. bu tarz cihazlarda, işlemciler bu kadar güçlüyken ekran kartı çok kritik.
bütçe nedir bilmi,yorum ancak ben olsam, zorlayarak en az 18 ay garantisi olan bir GTX 970M'li monster bakardım. sıfırların fiyatları çok fazla ancak 2. elleri 3500'lere kadar düşüyor bu yaşlarda. artıdan 2 sene daha kullanırsınız öyle bir cihazı diye düşünüyorum.
Usta valla bu 3.600-3700'TL nin üstüne pek çıkamam gibi. Hem 17 inç hem IPS hem GTX 970M bayağı bir cezbedici. Fiyatı gerçekten ideal 3500 TL.
bahsettiğin ilan buysa, 5 ay garantisi kalmış bir cihaza bu para verilmez. 6 ay sonra cihazı eline alırsan çok ama çok üzülürsün. Y500 almıştım zamanında 7 ay garnatisi vardı, 10. ayda anakart yandı, 1500 TL çöpe gitmişti.
fiyatlar uygun değil bu arada, sahibindeki ilanlarda birkaç ay öncesine kadar +500 ila +800 TL arasında fahiş bir fiyat artışı var. cihazların tam tersi ucuzlaması gerekiyor zira ocakta büyük ihtimalle tulparlar yeni ekran kartları ile gelir. bu cihazlara bu paraları vermemenizi tavsiye ederim. dişinizi birkaç ay daha sıkın. temiz minimum 18 ay garantili sağlam bir cihaz çıkarsa 3500 e alın. ben şubat ayında 3600'e, tulpar v2.6.1 almıştım, ve daha 22 ay garantisi vardı.
quote:
bahsettiğin ilan buysa, 5 ay garantisi kalmış bir cihaza bu para verilmez. 6 ay sonra cihazı eline alırsan çok ama çok üzülürsün. Y500 almıştım zamanında 7 ay garnatisi vardı, 10. ayda anakart yandı, 1500 TL çöpe gitmişti.
fiyatlar uygun değil bu arada, sahibindeki ilanlarda birkaç ay öncesine kadar +500 ila +800 TL arasında fahiş bir fiyat artışı var. cihazların tam tersi ucuzlaması gerekiyor zira ocakta büyük ihtimalle tulparlar yeni ekran kartları ile gelir. bu cihazlara bu paraları vermemenizi tavsiye ederim. dişinizi birkaç ay daha sıkın. temiz minimum 18 ay garantili sağlam bir cihaz çıkarsa 3500 e alın. ben şubat ayında 3600'e, tulpar v2.6.1 almıştım, ve daha 22 ay garantisi vardı.
Aynen usta bahsettiğim ilan bu. Dediğiniz gibi biraz bekleyeceğim o zaman ama sanırım yeni Tulparlar Monster'da 4000 TL'den aşşağı bir fiyatta satılmaz. Bu aluminyum kasa 17.3 IPS 970M falan olması beni almaya teşvik etti açıkçası ama dediğiniz gibi garantisi az o yüzden 0 almayı düşüneceğim, teşekkürler yardımınız için.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme