Şimdi Ara

Monster tulpar t7 v14.1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlarım merhaba, bilir kişilere bir sorum olacak, normalde ben MSI marka bir Laptop alacaktım, fiyatı da 8600 TL civarıydı ancak geçtiğimiz günlerde şu Laptopı fark ettim.
    https://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/MONSTER-TULPAR-T7-V14-1.html#.Wm2Q3pE8U0M

    Monster tulparın bu serisi benim alacağım msi ile tamamen aynı tek farkı işlemcisi i7 7700hq değil 8. Nesil olan 8700k. Yani 8. Nesil masaüstü işlemcisi. Bench mark değerlerine göre işlemci performansları arasında yüzde 57 gibi çok büyük bir fark var. Yani monster çok avantajlı gibi duruyor ancak benim asıl sorum bu değil, asıl sorum diğer hiçbir büyük marka şuan bu işlemci serisine geçmemiş, hiçbiri. Dünya da geçen birkaç marka var onlarda monsterla aynı menşeli taiwan firmaları.
    Şimdi bu Laptop fazla elektrik tüketecek bunu biliyoruz ortalama bir masaüstü sistem kadar elektrik ihtiyacı olacaktır. Lakin benim aklıma takılan bunun dışında bir dezavantajı olur mu? Isınma sorunu yaşar mıyım? Bu işlemci notebooka ağır gelir mi? İnternette bir tane parayla yaptırdıkları hiçbir detaya değinilmeden bomboş konuşulan 25 dakikalık bir video var, başka da hiçbir bilgi yok. Bu sistemleri bilenlere soruyorum sizce güvenilir mi? Alınmalı mı ?

    Önceden edit: bu paraya işlemci yükseltmeye değil de ekran kartını 1070 düşün diyenler olacaktır. 4k video render yaptığım ve tur bazlı strateji oyunları oynadığım için bana 1060 fazla bile. İşlemci daha değerli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yok mu konu hakkında bilgisi olan
  • 7700hq dahi sıcak çalışıyor 8. nesil işlemciyi düşünemiyorum. Ancak nvidia gibi efsane bir teknoloji ile yaparlarsa bilemeyeceğim. Benzeri yoksa ben cesaret edemezdim. Genelde monster'ın incelemeleri oluyor orada bakın sıcaklık değerleri gerçeği gösterir.
  • Benim cihaz T5 v12.1 üzerinde 7700K işlemci var. Isınma sorunu yok gibi, yani oyunlarda 80-82 derece üstünü görmedim.

    Elektrik tüketimi için oyun oynamadığınız zamanlarda Güç Tasarruf modunda çalıştırın. Frekansını düşürür böylece.

    Ben zaten gece download yapması için Casper N220 diye windows işletim sistemli tablet kullanıyorum koskoca gaming laptopu gece açık bırakıp elektrik sarfiyatına gerek yok. :) Sizde o tip bir çözüme geçebilirsiniz.
  • Monster’ın soğutması çok daha kalitelidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba 1 aydır Tulpar T7 V14.1 kullanıyorum, 32GB Ram ve PM961 SSD ile aldım. Yazılım işi ile uğraşıyorum. 1993 yılından beri PC kullanan ve toplayan biri olarak yazıyorum. CPU hakkını veriyor, makina tam anlamıyla yağ gibi akıyor.

    Sistem boştayken 48-50 derece, yük bindiğinde anlık olarak 80-90 dereceleri görüyor. Turbo boost ile 4700Mhzye kadar çıkıyor. Oyunlar sırasında 70-80 civarı oynar diye düşünüyorum, oyun oynamadığım için net birşey diyemem. Cihazı kullanırken insanın eline hiçbir sıcaklık gelmiyor.

    Kasa kaliteli, premium değil ama ucuz bir kasa da değil, gıcırdama esneme yok, kaya gibi. Ağır, ev ofis arası taşınır ama öğrenci için hergün sırtta okula falan görütülcek bi cihaz değil.

    Pil ömrü en fazla 1.5 saat, 2 saati görmesi için saat hızlarını falan aşağı çekmek gerek. Boş pilin tam dolması ise 4 saati buluyor. Zaten masada ve şarjda kullanılacak bir cihaz.

    Passmark benchmarka soktum tabi ki deli rakamlar verdi, donanım detayına girmeme gerek yok, kağıt üzerinde ne yazıyorsa o. Render, build falan masaüstü pc yerine konacak şahane bir makina. Ek disk yuvalarının olması büyük avantaj. Geçen hafta intel 8. nesil i9 işlemcileri duyurdu, bu işlemciye göre 30W daha az enerji kullanıyorlar. Bencmark tek çekirdek sonuçları çok yakın, 8700K çok çekirdek görevlerde öne geçiyor. Render gibi durumlarda 8700K öne çıkar fakat yaklaşık performansı verip daha uzun pil ömrü sunacak, 500gr daha hafif makinalar yolda. 2-3 aya ülkemizde görmeye başlarız.

    En önemli nokta, driver uyumu süper. Hiçbir şekilde stabilite problemi yok, mavi ekran yok, kilitlenme yok. Bugüne kadar aldığım her makinayı o gün formatlar temiz kurulum yapardım. Buna dokunmuyorum, hatta imajını aldım. Sorun olursa geri dönerim diye.

    Son bir öneri, Isı yönetimi düşünüldüğünde 15inç olan T5 daha kompact, 17.3 olan T7 makinalar daha ferah makinalar. T7nin bu açıdan avantajlı olacağını düşünerek T7 tercih ettim. Arada kalanların aklında bulundurmasında fayda var.

    Sorusu olan varsa cevaplarım.




  • macrostr M kullanıcısına yanıt
    Hocam tasarım okuyan bi arkadasım için notebook arıyoru. Kullanacağı programlar:
    3ds max
    Autocad
    Photoshop
    Illustrator vb. programlarm.En az 1050 ekran kartlı bi notebook arıyor.Önceliğimiz tasarım olacağı için ips panelli bi model güzel olur diye düşünüyorum.İleriye dönük bir kullanım olacağı için minimum 1050ti karta sahip bir laptop iyi olur.Mobil kullanım için fazla ağır olmayan bir canavar arıyoruz.Oyunu (ets2-pes gibi) ara sıra oynayacağı için soğutmasının da bi tık iyi olması iyi olur.

    https://www.monsternotebook.com.tr/customize/customize2.aspx?id=485474&secenek=&secenek2=&adet=1&lang=tr-TR#.Wti5XLxl9dh
    Hocam aklımda yukarıdaki laptop var ve yukarıdaki laptoba:
    1TB WD BLACK 32MB 7200RPM HDD
    16GB (2x8GB) DDR4L 1.2V 2400MHz SODIMM RAM eklendiğinde fiyatı 5539tl oluyor.Diğer marka ve modelller beni biraz korkuttuğu için bulaşmak istemiyorum.
    lenovo y520de klavye sorunu,
    dell 7577de batarya sorunu var,
    Msi f-p ürünü değil,
    hp omenler için ısınıyor deniliyor ama bu çoğu laptopda sıkıntı zaten,
    asusa bi hayranlığım var ama 3 sene önce kasalarında sunabildiği malzeme kalitesi şuanda ki kasalarda yok.

    Tavsiyelerinizi bekliyorum iyi forumlar.




  • serichelli kullanıcısına yanıt
    Hocam cihazdaki işlemci çok güzel çok düşünmeye gerek yok, min 16GB şart, VGA tarafında bütçe Quatroya gitmeye yetmiyorsa paranın yettiği en iyi VGA tercih edilmeli. Fiyatına göre çok güzel makine seçmişsiniz. İmkan varsa mağazaya gidip cihazı görün. Monsterin her modeli aynı üreticiden ve aynı kasa kalitesinde olmuyor. Canlı görmekte fayda var.

    Bir önceki makinam 2016 HP OMEN'di 2kg ağırlıkta ve 19mm incelikte bir makinaydı, her gören bayılıyordu ama gerçekten ısı problemi vardı, çantamda uyku modundan çıkıp aşırı ısındıktan sonra bir daha kendine gelmedi.

    Asus ondan önceki makinamdı, her anlamda memnundum, kasa çok şık görünüyordu ama her yöne esniyordu, çıtırtı çıkarıyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.