Şimdi Ara

Monster Ram Yalanı ve takılma.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
4.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Dün kadıköy mağazasından abra a5 v12.1 aldım. Genel olarak çok memnunum. ısınma sorunu bulunmuyor vey kasa kalitesi bakımından hiç bir problem yok, plastik olmasına rağmen kaliteli bir plastik kullanılmış zaten kullanınca hissediyorsunuz. Fakat dikkatimi çeken bir durum oldu. Öncelikle herkesin bildiği genel bir anlık donma sorunu. Sonralıkla ve büyük bir hayal kırıklığı yaratan durum; Ramlerin Gskill Ripjaws değilde A-data diye bir markanın olması. Oysaki inceleme videosunda (aşağıda resim ekledim) Gskill Ripjaws ramler kullanılıyor ve bulunduğu iddia ediliyor. Teknis servisi aradığımda o an o firmayla anlaşmışız şuan bu firmayla bu değişkendir demesi üzdü. Yani keşke belirtseydiniz bizde gskill gibi kaliteli bir ram umut ederken Adata ramle hayal kırıklığı yaşamazdık. Bundan sonra alacak arkadaşlar buna dikkat etsin sonra benim gibi hayal kırıklığı yaşamasınlar.

    Monster Ram Yalanı ve takılma.
    Monster Ram Yalanı ve takılma.Monster Ram Yalanı ve takılma.

    Edit: Laptopun Oyun performansı muazzam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4InsaneWork -- 30 Ağustos 2017; 15:18:32 >



  • Anlık takılma i5 kaynaklı mı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İ7 lerdede varmış arkadaşımda i7 li modeli var ama şu sıralar olmuyor bazen oluyor anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uyarı içiin teşekkürler arkadaşım. musa nickli şahsıda şikayet ettim.bu tipler forumda gezmesin
  • fattor2 F kullanıcısına yanıt
    Malesef çok var onun gibiler. Rica ederim. Şuanlık Adata ramlerin bir zararını görmedim fakat gskill ripjawsın yerini tutarmı bilemem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4InsaneWork

    Malesef çok var onun gibiler. Rica ederim. Şuanlık Adata ramlerin bir zararını görmedim fakat gskill ripjawsın yerini tutarmı bilemem

    Kardes pc donuyormu hala? Yani, pile basinca, yonetici olarak calistirinca falan. Ayni sorunlari yasiyorum bende ya..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ceryan Muhendisi kullanıcısına yanıt
    Malesef oluyor hala. Monster teknik servisi "üretici firmayla iletişim halindeyiz güncelleme bekliyoruz" dedi. İnşallah sözünde dururlar ki Monster sağlam markadır sözünde durucağına karşı inancım var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ram ile alakası yok, HP kullanıyorum 4x4 8gb samsung 2400 mhz ram var yine aynı takılmalar bendede oluyor . Bunun nedeni nvida olduğunu düşünüyorum bir kaç kişide daha oluyor bu yani marka ile alakası yok . Genelde olanlar nvida ekran kartı olanlar.
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    Zaten ramle alakası yok ki dostum biz öyle bişey demedik. Sadece ramin farklı marka çıktığını söyledim. Takılmanın nvidia kaynaklı olduğunu bende farkkettim çünkü geçişlerde donuyor hep inşallah güncelleme ile düzeltirler. Ama işlemci kısmındada şüphem var çünkü yöneticiyi açarken birden 100e fırlayıp normale dönüyor. 7.nesilde ve gtx1xxx serisinde olan bir durum umarım çözerler çok can sıkıcı olmaya başladı çok olmasa da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4InsaneWork kullanıcısına yanıt
    i5-7300hq işlemcimi ?

    Ben bilgisayarımı alalı 6 ay oldu bu süre zarfında işlemciyle ilgili 3 bios güncellemesi geldi, nvida güncellemelerini sayamadım. Ekran kartı geçişlerinden olduğu belli belkide intelin dahili ekran kartından kaynaklanıyordur. İlk aldığımda çoktu şuan fark edilmeyecek ve kafaya takılmayacak kadar az seviyelerde .
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    Evet 7300hq i5 işlemci. Ben hiç bios güncellemesi yapmadım nasıl yapabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4InsaneWork kullanıcısına yanıt
    Monstere sorman gerek, bios varsa yayınlıyorlar zaten.
  • Merhaba,

    Video incelemesinin yapıldığı tarihte modellerimizde GSKILL bellekler kullanılıyordu. O tarihlerde sipariş veren müşterilerimize ürünleri bu marka bellekler ile gönderilmişti. Merak eden kullanıcılarımız sitemizden üye girişi yaparak siparişlerim ekranından sipariş verdikleri ürünün bellek markasının GSKILL olup olmadığını kontrol edebilir. Yazmıyorsa ramler GSKILL değildir.

    Monster olarak GSKILL marka ramlerin distribütör firmalarda stok sıkıntısı yaşanması nedenleriyle alternatif ram markalarına yönelmek durumunda kaldık. Bu nedenle tüm modellerimizin ürün özelliklerinden ve özelleştirme seçeneklerinden GSKILL marka bellek ibaresini kaldırdık. Sitemizden kontrol edebilirsiniz hiçbir modelimizde GSKILL bellekler özelleştirme ekranında ve ürün özelliklerinde yazmamaktadır.

    Sorularınız olursa lütfen sormaktan çekinmeyin. İlginiz için teşekkür eder bol oyun dolu günler dileriz.

    Saygılarımızla,

    MONSTER Müşteri Hizmetleri
  • 4InsaneWork kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Yaşadığınız anlık donma ya da takılma diye tabir ettiğimiz sorunlar yazılımsal kaynaklı sorunlardır.

    Bu sorunlar genelde en son Windows 10 Creators Update (Redstone 2) güncelleştirmesi sonrası harici Nvidia ekran kartı ile dahili Intel HD 630 ekran kartlarının senkron çalışması ile ilgili sorundur. Bu sorun Windows 10 'da "Kullanıcı Hesabı Denetimi" ayarlarını kapattığınızda kısmen düzelmekte ya da daha doğru bir ifade ile en aza inmektedir. Ancak dahili Intel ekran kartı kapatılabilen yani sadece harici Nvidia GTX ekran kartları Control Center yazılımdan aktif edilebilen modellerde bu durum yaşanmamaktadır. Dahili Intel ekran kartı kapatılamayan modellerde ise Microsoft'un yeni bir güncelleme ile bu sorunu ortadan kaldırmasını bekliyoruz.

    Ayrıca konu ile ilgili ürünlerimizi üreten notebook üreticisi Clevo firması ile de görüşüyoruz. Clevo firması şayet bu konuda yeni bir BIOS güncellemesi çıkartırsa yeni BIOS update güncellemesi yayımlanacaktır.

    Saygılarımızla,

    MONSTER Müşteri Hizmetleri
  • MonsterMusteriHizmetleri kullanıcısına yanıt
    Control Center programına diğer modeller için GPU ''ayrık'' seçeneği Bios güncellemesi ile mi gelebilecek?
  • MonsterMusteriHizmetleri kullanıcısına yanıt
    Teknik serviste aynısını söyledi. Suçun sizde olmadığını herkes biliyor. Umarım en kısa zamanda güncelleme ile düzeltirler ilginiz için teşekkürler Monster <3

    Edit: oyundayken Alt+Tab yapınca, yaparken donan işlemleri yapınca donma olmadığını farkettim. ( Nvidia ekran kartı aktif olduğu için) keşke sürekli nvidia ekran kartını aktif bırakabilseydik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4InsaneWork -- 9 Eylül 2017; 18:37:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donma olayina acilen el atarlar umarim alicagim pclerin hepsinde bir sorun var ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adsızkullanıcı A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Maalesef gelmeyecek.

    İşlemci üreticisi Intel firması tüm dünyadaki laptop üreticilerinin "Mainstream" sınıfı (yani giriş seviyesi) notebook modellerinde geçerli olmak üzere yazılımsal olarak dahili Intel ekran kartının kapatılmasını özellikle istememesi, aksine aktif olarak kullanılmasını ön şart koşarak işlemci vermesi sebebiyle maalesef kapatılamıyor. Bu sadece bizim markamıza özel bir durum değil tüm notebook markalarında aynı durum geçerlidir.

    Bu çerçevede bizim halihazırda "Mainstream" sınıfı (yani giriş seviyesi) GTX 1050 ve GTX 1050Ti ekran kartlı tüm modellerimiz ile GTX 1060 ekran kartlı yine "Mainstream" sınıfı (yani giriş seviyesi) TULPAR T5 V13.1 ve T7 V13.1 modellerimizde dahili Intel ekran kartı hem Control Center programı üzerinden hem de BIOS üzerinden maalesef kapatılamıyor. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla,

    MONSTER Müşteri Hizmetleri
  • 4InsaneWork kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    NVIDIA Denetim masasından üst menüdeki "Masaüstü" sekmesine tıklayıp "Bildirim Alanında GPU Etkinliği Simgesi Görüntüle" seçerseniz saat ikonunun yanına gelen "NVIDIA GPU Etkinliği" paneline tıkladığınızda o an hangi ekran kartının aktif olduğunu görebilirsiniz. Liste boşsa dahili Intel ekran kartı üzerinden dolu ise orada gördüğünüz her uygulama harşcş Nvidia ekran kartı üzerinden çalışıyor demektir.

    Şayet liste boşsa NVIDIA o an aktif değil demektir. Masa üstünde arada sırada anlık takılmalar yaşıyorsanız ki konunun ana başlığı da zaten bu sorun üzerine açılmış durumda, aşağıdaki adımları izleyerek sorunu bypass edebilirsiniz.

    1- NVIDIA Denetim Masasını arka planda açın,
    2- Soldaki menüden "3D Ayarları" seçin,
    3- "Görüntü Ayarlarını Önayarla yap" yazan yere tıklayın,
    4- Sağda NVIDIA 'nın dönen logosunu göreceksiniz,
    5- Saat ikonunun yanındaki panelden "NVIDIA GPU Etkinliği" penceresini açtığınızda listede "nvcplui.exe" yazacak,
    6- Artık Nvidia ekran kartınız aktiftir ve sürekli olarak arka planda çalışmaktadır.
    7- NVIDIA Denetim Masasını penceresini kapatmadığınız sürece masa üstünde yaşadığınız anlık takılma veya donma gibi can sıkıcı yazılımsal ekran kartı geçişlerinden kaynaklı sorunu artık yaşamamış olacaksınız.

    Ancak unutulmaması gereken şey bunun geçici bir çözüm olduğudur. Yani "Kullanıcı Hesabı Denetimi" ayarlarını en düşüğe ayarladığınızda dahi arada masa üstünde anlık takılmalar ve milisaniye cinsinden donmalar yaşıyorsanız bu yolla sorunu çözebilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    MONSTER Müşteri Hizmetleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonsterMusteriHizmetleri -- 11 Eylül 2017; 12:23:29 >
  • MonsterMusteriHizmetleri kullanıcısına yanıt
    Çözüm işe yarıyor fakat dediğiniz gibi geçiçi bir çözüm. Ben o kadar para vermişim bide sürekli denetim masasını açmakla mı uğraşıcam diye sorar insan. Ama yine de çabalarınız için çok teşekkür ederim. Monster <3

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.