Şimdi Ara

Monster Powerline 400 signature series power cord

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba bu kablo hakkında bir bilgisi olan varmı ? fiyat /performans açısından ve gerçekten lookab'ın optirius ve prinilius kadar kalitelimi tabi kullanmadan belli olmaz markası monster ama kullanan arkadaşlar var ise yorumlarını bekliyorum. Optirius veya prinilius'dan bir adet alıcaktım fakat bu kablo gözüme çarptı ve bunu aldım henüz gelmedi fiyatıda çok farklı yani 1 adet optirius 8 adet monster powerline 400 satın alıyor...

Resimler de fena değil ama kendisi nasıl acaba...

• Her iki kabloyu da kullanan birisi çıksa da, sağlıklı bir karşılaştırma yapsa keşke.

Yanlız aradaki 8 kat fiyat farkı ilginç. Kişisel görüşüm, eğer bu kablo, 8 kat ucuz olduğu kablodan 8 kat kalitesiz ise, elektrik filan iletememesi gerekirdi diye düşünüyorum.
  • Aslında en iyi deneme dediğiniz gibi bire bir karşılaştırma olacaktır, bende merak ediyorum eğer denemek isteyen olursa bu kabloyu deneme amaçlı gönderebilirim geldiği zaman...
  • O mantıkla düşünüldüğü zaman, Optirius ve prinilius tanda çok daha pahalı olup, görünüşü basit olan kablolar da var.

Üreticiler bir ürünün fiyatını belirlerken teknik detay ve performans testlerini göz önünde bulundurarak fiyatlandırma yapıyorlar.

Powerline400 daha çok Lookab ın Prinilius kesit yapısına yakın. Çünkü Optirius un kesiti bile çok farklı yapıda. Dış örgüden hariç her damarın etrafında özel bakır sargı ve yine ayrı ayrı örgü var. Kalınlığı da resimdeki kablonun 2 katı.

Prinilius

Optirius başka bir şey.

Geldiğinde de deneyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by@li -- 2 Ocak 2010; 15:01:47 >

• Bahsettiğiniz Powerline kablonun Optirius'la alakası yok. Optirius'un en ciddi ve onu rakiplerinden ayıran farkı, genel ekranlama korumasından hariç, her damarın etrafında, ayrı bir bakır folyo ve yine OFC bakır ekranlama olması. Bu şekilde, kablo dıştan etki alıp, dışa etki yaymadığı gibi, ayrıca içindeki her damar da birbirine etki alıp etki yapmıyor. Yani bir nevi, saf faz, saf nötr ve saf toprak hattını cihazınıza, en temiz şekilde aktarmak gibi bir şey.

By@li'nin dediği gibi, Optirius'un bir alt modeli olan prinilius'a benzeyen bir kablo. Üstelik Prinilius'un ekranlaması da, yine farklı. Çünkü, Prinilius'un ekranlamasında da, Powerline 400 modelindeki gibi alüminyum folyo değil, bakır folyo ve OFC ekranlama örgüsü var. Dolgu materyali Poor denilen bir materyal var ve TPU Polyethilen dielektrik materyalle izoleli.

Ayrıca, hem Optirius hem de Prinilius'un fişleri 24 K altın kaplama ve fiş montajları gümüş lehimli.

Fiyat konusunda ise benim yorumum, her ürünün kendine özel fiyatı olduğu. Sonuç itibariyle, her iki kablodan çok daha pahalı kablolar olduğu gibi, çok daha ucuz kablolar da mevcut.

Benim kullanmış olduğum Monster 5100 Signuture elektrik filtresinin üzerindeki standart kablosu Powerline 300 model kablo. Ancak, yaptığım elektromanyetik ölçümler de, Optirius ve prinilius hiç bir elektromanyetik sinyal belirtisi vermezken, Powerline kablo da daha ölçüm aletini 15 Cm yaklaştırdığımda elektromanyetik tepki gösteriyor.

Benim kanımca, her firma ürününün ne olduğunu çok iyi biliyor ve fiyatını da ona göre belirliyor. Piyasa da binlerce çeşit ve marka da kablo var ve hepsinin de fiyatları farklı. 10.000 dolara kadar güç kablosu da var. 10 dolara da var. Powerline 400 elbette kötü kablo değil. Öyle bir yorum da çıkmasın. Ancak, Optirius'la kıyaslamanın mantıksız olduğunu düşünüyorum.

Optirius

Prinilius

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 2 Ocak 2010; 19:03:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.