Şimdi Ara

Monster Notebook, CES 2024’te ilk ekran kartı modellerini tanıttı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ben burada Casper'ı kötülemiyorum, olayı söylüyorum, Intel'in ne kadar kirli oynadığından bahsediyorum. Burada suç Casper'ın değil, serbest piyasaya müdahale edip kirli yöntemlerle piyasayı ele geçirme çabasında olan Intel'in

Ne ar-ge'si hocam ya, laptop'lar Clevo şarj adaptörleri Chicony. Al-sat'çı dan başka bişey değil bu firma. Eski Tulpar serisi bir laptop'um vardı kritik bir güvenlik açığı vardı ve bu arkadaşlar BIOS güncellemesi vermediler hiç bir zaman. Taa üretici Clevo'dan bir şekilde yeni BIOS edindim de öyle hallettim. Bu gereksiz yeşil logo falan da gitmişti boot ekranından güzel günlerdi. Servis anlayışları da macun-pad yenileyip göndermekten ibaret. Tüccar bunlar kısaca, teknoloji firması falan değil. Hazır PC'lere arka kapağa logo bastırıp fason ürettiriyor. Clevo dediğim firmanın her ülkede tıpkı bizde Monster olduğu gibi farklı markalarla satışı var. Aslında dünyada kullanımı baya geniş. Ama bunlara aklı olan bulaşmaz.

Rog strix G18 13980hx+rtx4080+32GB ram konfigurasyonlu laptop aldım 2 ay oluyor, bu arkadaşlarda muadil sistem daha pahalıydı. Şaka gibi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Adamların elinde milyar dolar sermaye olsa kendilerine özgün arge yapmasını da bilirler. İmkanlar bu kadarını el vermiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i Am Not Dead -- 12 Ocak 2024; 21:3:35 >
  • metin0 kullanıcısına yanıt
    Forumda servise gönderdiği Monster laptopun Winbond Bios çipini kopardıklarına dair konu bile var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

HACETTEPE UNIVERSITY
  • goygoy06 kullanıcısına yanıt
    tam modeliniz nedir

M.Kemal Atatürk
  • Ben canavar detaylı bir soğutma sistemi ve daha kaliteli bir duruş beklerdim, olmamış.

• Daha önceleri nvidia xx60 seri kartlı laptopları gayet iyi fiyatlıydı. Şuan büyük markaların ürünleri ile aynı fiyatta, arkadaş yukarıda yazmış. Bende asus g18 rtx4070 li aldım. Monster bir tık daha fazlaydı. Ülke etiket ülkesi oldu. Çinlilerin ürünlerini etiketle sat, her sektörde böyle firmayla doldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

HACETTEPE UNIVERSITY
  • goygoy06 kullanıcısına yanıt

Baya uğraştırdı hocam bulması. Clevo P65XSA grubundan P651SA olarak geçiyor bilgisayarın. Ben direk BIOS dosyası vermek istemedim patlar falan bana kalmasın ihale. Gerisi sende.😅

Bu TOGG mevzusuna neden bu kadar herkes bilmeden giydiriyor arkadaş anlamıyorum. Önden dipnot düşeyim şu forumda iktidardan benim kadar nefret eden biri daha yoktur. Hiç bir araç %100 ülkesinde üretilmez. Ben otomotiv sektöründeyim, firmamızda PSA(Stellantis) grubuna ve VAG Grubuna çeşitli deri, kumaş, kontraplak kesim-dikim vs. işlerimiz var. Haliyle iş çevremizde de bu tarz firmalara TR'den neler üretilip gidiyor biliyorum. Lamborghini'lerin ve bir çoğunuzun bindiği Audi a3-a4-a5 araçların koltuk derileri burda dikilip süngerine giydirilip direk Almanya'ya üretim bandına gidiyor arkadaşlar bu kadar hor görmeyin ülkemizi, bu adamlar %100 Alman diye slogan atıp sonra da halkı tarafından böyle dalga geçilmiyor emin olun. Her firmanın fayda/maliyet açısından yurtdışından aldığı yüzlerce komponenti var. Bursa'da NASA'ya tedarikçi firma var burda üretilip uzaya çıkan parçalar var. Başımıza ne geliyorsa kendimizi bu küçük görmemizden geliyor. İstediğin Alman-italyan araca bin multimedya sistemleri işlemcisi qualcomm vs. 1-2 firmadandır sadece, beyin OBD desen öyle, bataryalar desen öyle çin'de 1-2 yer üretir. Ki TOGG bunu da millileştirmek için çin'li farasis ile ortaklık edip Siro energy kurdu bir çok AB ülkesinin yapmadığını yapıp bunun da üretimini içeri alacaklar. Ciddi bir üretim bandı ve ar-ge var. Ama biz böyle dalga geçtikçe bizden de hiç birşey olmaz.

• TheBCD T kullanıcısına yanıt
    hocam burdan mı indiriliyor ?

HACETTEPE UNIVERSITY
  • TheBCD T kullanıcısına yanıt

Hocam küreselleşen dünyanın ve maliyet meselesinin bende farkındayım. benim Togg un %100 yerli eleştirimin temelinde hükümetin bunu böyle lanse etmesi var. zaten %100 yerliliğin dünyanın hiçbir ülkesinde ve hiçbir firma için karlı olmayacağını bende çok iyi biliyorum. ama geçmişe dönüp bir bakarsanız reisin 1000 türk mühendis yaptı bunu %100 yerli ifadesini bulabilirsiniz.

O cümle zaten komple yalan. Ama bugün %30 milli yarın %50 milli sonra %70-80 milli. TOGG gerçekten iyi bir atılım oldu seçim malzemesi ve yarısı yalan-dolan olsa da. Bugün ülkemizde italyan-fransız markalara üretim yapan fabrikalarda emin olun aracın en dip köşesindeki bir ipliğin rengine bile Türk'ler karar veremiyor, tamamen elin alman'ının fransız'ının ağzından çıkıcak 1 kelimeye bakılıyor. Evet ekonomiye katkıları var ama remote üretim üssünden ibaret bu fabrikalar. Gavurun ucuz iş gücüyüz sadece. Ben bu işin hardcore içindeyim burda neler yazarım ama davalık olurum tesis ismi vs. vermeden kabaca söyledim o yüzden. TOGG bu fabrikalardan bütün direktörleri, müdürleri ciddi maaşlarla topladı ve emin olun siyasi torpil dönmüyor liyakat ile tamamen alımlar. Ben daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum bu markanın. Aracın şase-kasa tasarımı altyapısı evet hazır alındı ama emeklemeden koşmayı öğrenemezsin, en dev markalar bile birbirinin tasarımlarını kullanıyor artık yeniye kimse uğraşmıyor sokakta bir sürü citroen-peugeot ticarileri falan aynı kasa herkes görebilir bunları. Daha da bir çok örneği var.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.