Şimdi Ara

Monster Notebook Bip Sesi Tespit!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar,


    Yaklaşık 2 aydır cihazımdan belirli periyotlarla ve farklı sayılarda bip sesi gelmeye başladı. Sorunun öncelikle yüklenmeden kaynaklı olduğunu düşündüm ve uzun süre takip ettim. Bip sesinin çıkacağı senaryoyu gerçekleyemediğim için genelde cihazımda benzer uygulama ve oyunları açarak test etmeye çalıştım.


    Öncelikle şunu belirtmek isterimki bu sorun performans / stres testi gibi yük altında meydana gelen bir durum değil. Cihazı teknik servise götürdüğümde de benzer yüklenme testlerini yapıp sorun göremedik diye cihazı bana geri verdiler ve sorunu tespit edemediler.

    Cihaz idle durumunda da bip sesini veriyor maalesef.


    Belli bir süre sonra sorunun voltaj yada güç kaynağı probleminden kaynaklı olabileceğini düşünerek adaptörün bağlı olduğu priz değişikliğine gittim. (Cihaz ötmeye başladığında ön kısımdaki güç ışığı yanıp sönmeye başlıyor ve rengi değişiyor.) Mevcut adaptörüyle farklı bir priz kullanmama rağmen yine bip sesini aldım.


    Bu sefer prize takılı iken bip sesini duymaya başladığım anda cihazın arkasından güç kablosunu çıkardım. Sonuç olarak ötmeye devam etti. (Pil ile çalışırkende)



    Priz bağımsız olduğuna göre aklımdaki son senaryo cihazın bataryasıyla ilgili olabileceği aklıma geldi. Cihazın bataryasını söktüm ve prize bağlayarak kullanmaya başladım. Yaptığım denemeler sonucunda yaklaşık 2-3 gündür benzer uygulama ve oyunları açmamam rağmen herhangi bir Bip sesi almadım.


    Sanırım sorunun kaynağı bataryalarımız. Ancak ve maalesef monster notebook teknik servisi bu durumu tespit etmekte çok aciz kalmış durumda. piyasa araştırması yaptığınız da bu sorunla karşılaşan onlarca arkadaşımız var fakat firmanın tek yaptığı cihaza yük testpi yapıp size geri vermek.


    Ya gerçekten sorunun farkında değiller, yada bunu deneyimleyecek kadar tecrübe ve bilgileri yok, yada biz tüketicileri enayi yerine koyuyorlar.


    Bilginize,

    Herkese iyi çalışmalar,








  • Monster Notebook Bip Sesi Tespit!
  • Bendeki durum uzun süreli sabit bip sesiydi. Bios kodlarına baktığımda güç kaynağı olarak görmüştüm ancak birden fazla sebebi olabilir bunun. Anakart, kablo, adaptör, voltaj vs bunların hepsi olabilir. Nokta atışı bir tespit yapmak biraz zaman alıyor bu nedenle.


    Özellikle anakart ile ilgili bir sorun olması durumunda maliyet farklı noktalara gelir. Şuan için sanırım batarya ile kurtuluyoruz :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bullshade -- 18 Ocak 2023; 15:47:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.