Şimdi Ara

Monster Notebook BIOS Rehberi 'UEFI & Legacy' (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
11
Favori
106.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omur@fokusshop.com

    Arkadaşlar Merhabalar

    UEFI desteğini çoğunuz biliyorsunuzdur. Unified Extensible Firmware Interface yani türkçesi : Birleşik uzatılabilir yazılım arayüzü olan, günümüzdeki biosların yerine kullanılabilecek bir standarttır. UEFI desteği açılıştaki anakart kayıtlarını (MBR) atlayıp direkt sisteminizin açılmasını sağlamaktadır. Yani basitçesi biossuz bir bilgisayarla mekanik diskinizdeki işletim sistemini 20 sn gibi bir sürede açmanızdan bahsediyorum

    Ancak bu sistemi kullanmak için işletim sistemi desteğine de ihtiyacınız olacak. Biz burada windows 8 deneyerek testlerimizi yaptık. Biliyorsunuz ki Windows 8 henüz 1 ay önce piyasaya sürüldü. Bir çoğunuzda DvD içeriğine bakmışsınızdır hiç dikkatinizi çektimi bilmiyorum ama Boot sektöründe EFI SHELL sistemi barından dosya sistemini göreceksiniz. İşte bizim de anahtarımız bu olacak.

    Peki kimler kullanabilecek bu UEFI boot sistemini ? Tabiki anakartı bu sistemi destekleyen cihazların olması şüphesiz ama şu anda hali hazırdaki Monster kullanıcılarımızdan P150EM, P170EM, W150ER, W170ER, W110ER, W251ESQ, W350ET, MS-16F3 ve MS-1762 model sahipleri anakartlarında bu özelliği aktif hale getirerek yukarıda bahsettiğim açılış methodunu cihazlarına uygulayabilirler.
    Sistem biosu tamamlanma süreci henüz bittiği için önceki siparişlerini alan kullanıcılarımızın bu sistem bios'unu güncellemeleri gerekmektedir. Bununla ilgili bilgiyi makalenin devamında göreceksiniz.

    Arkadaşlar bu linkten USB Flash disklerinizi bootable hale dönüştürmeyi görebileceksiniz. TIKLAYINIZ

    USB Flash sürücülerinizi oluşturduğunuzu varsayarak bios yükleme adımlarını buradan anlatıyorum. (CLEVO MODELLER İÇİN P150/170EM, W150/150ER, W251ESQ, W110ER, W350ET)

    Uyarı : İlk etapta EC güncelleştirmesi ardından sistem bios güncelleştirmesini yapmanız gerekmektedir. Aksi taktirde sisteminiz geri açılmayacaktır.
    ...


    Merhabalar,

    Bende Monster ailesine katılarak MS-17632 modelini aldım. Uefi işlemini başaramayınca internetten bulduğum bir bios'u kurmayı denedim ve tabi sonucu hüsran oldu. Maalesef beni buna iten Monster'ın sitesinde bu sürüm için bios bulunmaması ve internette bu modele uyar denildiği içindir. Makineye yeterince para bayıldığımı düşünüyorum. Şimdi bios içinde bir miktar bayılacağım mecbur :D Aynı şeyi tekrar yaşamamak adına internet sitesinde güncel sürüm bulundurulacak mı? Bu model içinde UEFI kurulumunu anlatacak mısınız? Ayrıca makine bios yüzünden açılmaz hale gelirse FN+B tuşlarıyla kurtarılabiliyor diye okudum yine bir sitede. Bu özellik bu makinede var mıdır? (2014 senesine gelmişiz halen biosu çöken makineyi firmasına götürüp kurtarıyoruz. Ne kadar garip :D ) Varsa nasıl çalışmaktadır.

    Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi underlater -- 11 Mart 2014; 19:34:48 >




  • Kavil kullanıcısına yanıt
    Bazen bilgisayara istediğini vermek işe yarar. Bir şekilde windows'un kurulu olduğu sürücüye ulaşırsanız sürücü içinde EFI Efinin içinde Microsoft Microsoftun içinde de Boot klasörlerini oluşturun. Onun içinede ana dizindeki Boot klasörünün içinde bulunan BCD dosyasını kopyalayın. Birde böyle deneyin. Bunları yapabilmeniz için Hiren's gibi bir programla Mini windows xp çalıştırabilirsiniz. Yalnız Biosta sürücü ayarlarınız AHCI modda olmaması gerekiyor. Bu modda Windows xp sürücüleri görmemektedir.

    Saygılar...
  • bilgisayarı yeni aldıysanız biosu düzeltmek için ücret almazlar daha önce biosu çökön bi arkadaştan almamışlardı.windwos 8 yükleyipmi unfi yükliyemediz yoksa windwos 7 de unfi mi kurmaya çalıştınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazx_53 -- 11 Mart 2014; 20:30:39 >
  • Merhabalar,

    Ben kendi bilgisayarımı UEFI modda çalıştıramadığım için bios güncellemesi yapmayı denedim ve bilgisayarım açılmaz oldu. Servis maalesef cihazımı ücretli olarak çalışır hale getirdi. Bunun için bios chipi sökülüp yeniden programlanmış. Cihazım 100 numara, ama basit bir bios yüzünden (ki 2014 yılına girmişiz neredeyse tüm anakartlarda onu geçin çok basit uydu alıcılarında bile çökmüş cihazın yazılımını güncelleyebiliyorsunuz) cihazın çalışmayıp entegre söküpüp yeniden yazılmadan kurtarılamaması çok ilginç. Uydu alıcıları ne alak diyecek olanlar olacak. Onlarda da bios gibi bir entegreye cihaz için gerekli olan yazılım yüklenir. Yazılım uyumsuz olurda cihaz açılmaz ise arkadaki portunu bilgisayara bağlar doğru olan yazılımı yükleyip cihazı çalışır hale getirirsiniz. Bu anakartta bu özelliğin olmaması beni üzdü doğrusu.




  • Ücret almaları beni şaşırttı daha önceden aynı sıkıbtıyı yaşamış bi arkadaşın ücretsiz halletmişlerdi.

    Uefi kurulumu yapabildinizmi.
  • Şirket politikaları değişti sanırım. Valla çakallık yapıp bilgisayar açılmıyor diyebilirdim belki ama her zaman dürüst olmak önemli benim için. Dürüst olmanın zararı belki ama sağlık olsun. Sorunumu çözsünlerde (Her firma için geçerli sözüm) başka birşey istemem. Ama gidip bir daha para bayılmak istemem doğrusu. Güncel biosu Kendi sitelerindeki driver bölümüne koymalı ve içine de bir adet bat dosyası yerleştirip herkesin hatasız güncelleme yapabilmelerini sağlamaları gerekir bence. Makinenin bir sıkıntısı daha var o da. Basit işlemler yaparken internette video müzik dinlemeden gezinirken fan sesi çok çıkıyor. örn. tüm ısı ölçerler için ( ısı toplamlarının ortalaması) ortalama 40 dercenin altında fan duracak kadar az, 40 derece ve üstünde yavaş yavaş hızlanmalı. 80 derce ve üstünde %80 performansla çalışmalı. Turboya tıklayınca da %100 performansla çalışmalı. Şu anki bios sürümleriyle bunu yapmak imkansız gibi. Neden Masaüstü biosları gibi ayrıntılı değil bu bios anlamış değilim. Kimi bioslarda fan hızı ısısı ayarlanabiliyor. Bilgisayar açılırken neler yaptığını mesela donarsa ramleri sayarken mi donuyor görmek istiyorum ancak maalesef logoyu bios'tan kaldıramıyorsunuz. Yani anlayacağınız çok eksiği var.

    UEFI modunda kurulum yapabildim. Bunun için Kurulum yapmak istenilen işletim sistemi AIO olmamalı. Sadece 64 bit bir işletim sistemi olmalı win8 ve üstü tabi. USB bellek kullanılacaksa eğer Fat32 formatlı olmalı. Ancak bu şekilde kurulumu başlatabildim UEFI mod bu şekilde usb diski gördü. Genelde maalesef siz bilmiyorsanız kimse anlatmıyor. Ancak soracaksınız ki cevap alabilesiniz. Yada site site dolaşacaksınız. Hiç bir yerde de ufak ayrıntılar anlatılmamış. Örneğin 64 bit olması gerektiği atlanmış çoğu yerde. Ha bu arada kurulum başladıktan sonra diski yeniden biçimlendiriyorsunuz. Formatlamıyorsunuz. Formatlarsanız eğer kurulum başlamıyor. Hata veriyor. Windows diski birkaç bölüme ayırıp kendi formatlıyor. Kurulum yapılırken windows, NTFS yerine GPT adında yeni bir tablo kullanıyor.
    Ne işe yarıyor tam olarak bilmiyorum. Ancak UEFI den mi yoksa GPT yüzünden mi bilemedim crysis 3'ü çalıştıramadım. :) UEFI modu ve GPT olmadan 64 bit win 8.1 sorunsuz çalıştırabiliyordu ancak bu şekilde oyunu açmak için çift tıklıyorsunuz oyun hiç açılmıyor. Onun dışında yaklaşık 16 sn'de bilgisayar açılıyor. Bu arada kurulum yaptığım disk SSD bir disk.




  • Crysis 3 açılmamasının UEFI den kaynaklanacağını sanmıyorum.Googleden crysis 3 açılmıyor diye aratırsan birkaç çözüm bulabilirsin.Aynı açılmama banada olmuştu yönetici olarak aç deyince açılmıştı bi dene istersen.
  • GPT ile alakalı olabilir mi? Yönetici olarak çalıştırı denedim. Uyum ayarlarını da değiştirdim olmadı maalesef. İnternet sitelerinde ki güncellemeleri de yaptım. Maalesef. Akşam biraz daha uğraşırım. Verdiğin bilgi için teşekkür ederim.

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    Maalesef UEFI modda ve GPT formatında olan win 8.1'de crysis3 çalışmadı. Sende var ise bin32 klasörünü zipleyip benimle paylaşabilir misiz? @lazx_53 ?



    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    Crysis 3'ün kullandığım versiyonu ilk sürümlerinden biriydi. Patch yüklememe rağmen sorunu düzelmemişti. İnternette Hunter versiyonunu bulup kurdum.Sanırım son versiyonda 8.1 uyumsuzluk sorunlarını gidermişler. Şu anda sorun çözülmüş oldu. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi underlater -- 21 Mart 2014; 11:16:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: underlater

    Merhabalar,

    Bende Monster ailesine katılarak MS-17632 modelini aldım. Uefi işlemini başaramayınca internetten bulduğum bir bios'u kurmayı denedim ve tabi sonucu hüsran oldu. Maalesef beni buna iten Monster'ın sitesinde bu sürüm için bios bulunmaması ve internette bu modele uyar denildiği içindir. Makineye yeterince para bayıldığımı düşünüyorum. Şimdi bios içinde bir miktar bayılacağım mecbur :D Aynı şeyi tekrar yaşamamak adına internet sitesinde güncel sürüm bulundurulacak mı? Bu model içinde UEFI kurulumunu anlatacak mısınız? Ayrıca makine bios yüzünden açılmaz hale gelirse FN+B tuşlarıyla kurtarılabiliyor diye okudum yine bir sitede. Bu özellik bu makinede var mıdır? (2014 senesine gelmişiz halen biosu çöken makineyi firmasına götürüp kurtarıyoruz. Ne kadar garip :D ) Varsa nasıl çalışmaktadır.

    Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler...

    Sn. Erkan BİTNEL

    Öncelikle bu sorunu gecikmeli olarak cevapladığım için kusura bakmayın. Biliyorsunuz ki bios güncelleştirmeleri kullanıcıların insiyatifinde ve tamamen kendi riskleri doğrultusunda gerçekleştirdikleri güncelleştirmelerdir. Şirket politikaları gereği karşılaşacağınız sorunlardan siz sorumlusunuz. Bu sebeple servis bedeli karşılığında cihazınıza işlem yapılmıştır.
    Öte yandan forum içerisinde bir kaç kullanıcımıza yeni sürümlerin testleri ve bir takım bios yazılımlarının tutarsız çalıştığı dönemlerde (BETA) yaptıkları denemeler sonucunda karşılaştıkları sorunlara istinaden ücretsiz işlem yapılmış olup, tekrarı sağlanmayacak şekilde bioslar hatasız revize edilmiştir. Şu anki bioslarımız da bu kullanıcıların rastladığı hatalar yoktur. Bununda altını önemle çiziyorum.

    Öte yandan bahsi geçen modelin zaten UEFI desteği vardı. Bios güncelleştirmesi yapmadan önce firmamıza telefon açmış olsaydınız, belki aradığınız soruların cevaplarını yada bios güncelleştirmeye gerek kalmadan sorularınızın çözümüne ulaşacaktınız.

    Elektronik ve donanım bilginizi bilmemekle birlikte, cihazınıza yapılan işlemler tamamen her teknik serviste müdahale edilen işlemlerden farksız olduğunu bilmenizi isterim. Siz yanlış bir bios attınız ve cihazınız artık tetik dahi almıyor. Bu aşamada cihaza daha farklı nasıl bir müdahale gerekirdi siz söyleyin? Tetik almayan bir bilgisayara yaptığımız müdahaleyi bu kadar kömik bir şekilde irdelemeniz gerçekten üzücü (FN+B çözümüne gelince; Clevo modellerde olası bios resetleme veya erişilememe sonucu bu kombinasyon kullanılabilir ancak sizin cihazınız bile Clevo model olsaydı yine de bu komutu kullanamayacaktık çünkü cihazınız tetik almıyordu. )
    Yapılan işlem 2014 yılında bile olsak alternatifi getirilmeyecek kadar kesin ve net çözümlerden birisidir.

    Konuyu bilginize saygıyla arz ederim.




  • Ömür bey merhaba,

    Bende geç döndüğüm için özür dilerim. Bilgisayarın emin olun ki bilgisayarda gerçekten iyi programlanmış bir bios olduğunu düşünmüyorum. Çünkü en ufak bir hatalı güncellemede nedense "TETİK" almıyor. Yaptığım işlem sıradan bir güncelleme idi. Yeteri kadar beni tanımadığınız için bu sektörle ilgili 9 senelik mesaimi bir çırpıda çöpe atmışsınız sağolun. Dediğim gibi yanlış yazılım güncellemesi yapıldığı zaman bios'ta kurtarma bölümü olmadığı için sizin dediğiniz gibi tetik almaz duruma düşüyor makine. Bununda geri dönüşü maalesef bios'u yerinden söküp yeniden orjinal bios yazmakla kurtarılıyor. Bu makinede durumun böyle olduğunu öğrenmiş oldum.

    Bu işlemi yapmadan önce bizi arasaydınız sıkıntı yaşamazdınız demişsiniz. Ben cihazı aldığımda sizi tanımıyordum. info@monsternotebook.com.tr adresine de gereken maili diğer mail hesabımdan atmış ve yanıt alamamıştım. Bu nedenle internette araştırmama rağmen de yeteri kadar bilgi sahibi olamadım ve UEFI modda bilgisayarı kuramadım. Yeteri kadar bilgi edinme konuda birşey derseniz haklısınız birşey diyemem. Bu nedenle de en güncel bios'u bulup kurmak istedim. Bulduğum bios MSI'ın kendi kullandığı 1763 modelleri içindi. Uyumlu olduğunu düşünüp işlemi gerçekleştirdim ama sonuç tabiki hüsran oldu. Siz cihazı kurtardıktan sonra da UEFI modun sadece 64bit işletim sistemi yüklenirse ve kurulum DVD'sinin AIO olmaması gerektiğini "internetten" araştırıp buldum. Bu konuyla ilgili de çalışanınız bana bu ayrıntıyı iletmedi. Yani benim sormam gerekiyor evet ama ben ne kurtacağımı bilmiyorum ki soru sorayım. Sadece kurarken DVD'niz 64 bit olması ve aio olmaması gerekir denmesi yeterli idi. Bunu ancak uzun uzun araştırarak bulabiliyoruz maalesef. Mail atıyoruz cevap gelmiyor. Konuyu sizinle görüşmem gerektiği yönünde bir yönlendirme yapılsa tarafıma belkide hiç bir sıkıntı yaşamayacağım. Neyse işin özü bilgisayarınızın bios'unda kurtarma bölümü yok. Olmadığı içinde FN-B, Win-Del vs. vs. gibi tuşlar pek işe yaramıyor. Tamirden sonra makineyi aldığımda denedim çünkü.

    Sonuç olarak makine gerçekten süper bir makine ama destek konusunda size her türlü bağımlıyız. Siz olmadan bir güncelleme dahi yapamıyoruz. Biranda makinenin tetiği düşüyor. Silah ateş almıyor :D Şu anda dokunmatik kısayollarda sıkıntı yaşıyorum ama inat değil mi bu şekilde kullanacağım!. Bir tek Kemal bey tarafından söylenen ısı macunu yenilenmesi için getiririm. Israrlarım sonuç vermişmi bilmiyorum. Siteye bios konulmuş ancak işlemin nasıl yapılacağı konusunda bir bilgi yok. Yani yukle.bat dosyasını bilgisayarı dos ortamında açıp çalıştırın diye bir not yazsanız hata oranı azalır. Belki herkes bunu yapacak ama gidecek windows ortamında yapacak bios bozulacak allah korusun al başına belayı :D Neyse sütten ağzım yandı. Dahada kurcalamam :D

    Bu arada pili ile ilgili sıkıntı yaşayan arkadaşlar "dandik bios"a girip USB şarjı ile alakalı olan kısmı disable etsin. Sonra tekrar girip baksın. Ben bu işlemi yaptığım halde cihazın şarjı çabuk boşalıyordu. Bu ayarın aktif olduğunu gördüm ve tekrar kapattım. Şu anda batarya ile ilgili sıkıntı yok ancak yaptığınız her işlemi tekrar kontrol etmeniz gerekiyor.

    Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi underlater -- 17 Nisan 2014; 12:27:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: underlater

    Ömür bey merhaba,

    Bende geç döndüğüm için özür dilerim. Bilgisayarın emin olun ki bilgisayarda gerçekten iyi programlanmış bir bios olduğunu düşünmüyorum. Çünkü en ufak bir hatalı güncellemede nedense "TETİK" almıyor. Yaptığım işlem sıradan bir güncelleme idi. Yeteri kadar beni tanımadığınız için bu sektörle ilgili 9 senelik mesaimi bir çırpıda çöpe atmışsınız sağolun. Dediğim gibi yanlış yazılım güncellemesi yapıldığı zaman bios'ta kurtarma bölümü olmadığı için sizin dediğiniz gibi tetik almaz duruma düşüyor makine. Bununda geri dönüşü maalesef bios'u yerinden söküp yeniden orjinal bios yazmakla kurtarılıyor. Bu makinede durumun böyle olduğunu öğrenmiş oldum.

    Bu işlemi yapmadan önce bizi arasaydınız sıkıntı yaşamazdınız demişsiniz. Ben cihazı aldığımda sizi tanımıyordum. info@monsternotebook.com.tr adresine de gereken maili diğer mail hesabımdan atmış ve yanıt alamamıştım. Bu nedenle internette araştırmama rağmen de yeteri kadar bilgi sahibi olamadım ve UEFI modda bilgisayarı kuramadım. Yeteri kadar bilgi edinme konuda birşey derseniz haklısınız birşey diyemem. Bu nedenle de en güncel bios'u bulup kurmak istedim. Bulduğum bios MSI'ın kendi kullandığı 1763 modelleri içindi. Uyumlu olduğunu düşünüp işlemi gerçekleştirdim ama sonuç tabiki hüsran oldu. Siz cihazı kurtardıktan sonra da UEFI modun sadece 64bit işletim sistemi yüklenirse ve kurulum DVD'sinin AIO olmaması gerektiğini "internetten" araştırıp buldum. Bu konuyla ilgili de çalışanınız bana bu ayrıntıyı iletmedi. Yani benim sormam gerekiyor evet ama ben ne kurtacağımı bilmiyorum ki soru sorayım. Sadece kurarken DVD'niz 64 bit olması ve aio olmaması gerekir denmesi yeterli idi. Bunu ancak uzun uzun araştırarak bulabiliyoruz maalesef. Mail atıyoruz cevap gelmiyor. Konuyu sizinle görüşmem gerektiği yönünde bir yönlendirme yapılsa tarafıma belkide hiç bir sıkıntı yaşamayacağım. Neyse işin özü bilgisayarınızın bios'unda kurtarma bölümü yok. Olmadığı içinde FN-B, Win-Del vs. vs. gibi tuşlar pek işe yaramıyor. Tamirden sonra makineyi aldığımda denedim çünkü.

    Sonuç olarak makine gerçekten süper bir makine ama destek konusunda size her türlü bağımlıyız. Siz olmadan bir güncelleme dahi yapamıyoruz. Biranda makinenin tetiği düşüyor. Silah ateş almıyor :D Şu anda dokunmatik kısayollarda sıkıntı yaşıyorum ama inat değil mi bu şekilde kullanacağım!. Bir tek Kemal bey tarafından söylenen ısı macunu yenilenmesi için getiririm. Israrlarım sonuç vermişmi bilmiyorum. Siteye bios konulmuş ancak işlemin nasıl yapılacağı konusunda bir bilgi yok. Yani yukle.bat dosyasını bilgisayarı dos ortamında açıp çalıştırın diye bir not yazsanız hata oranı azalır. Belki herkes bunu yapacak ama gidecek windows ortamında yapacak bios bozulacak allah korusun al başına belayı :D Neyse sütten ağzım yandı. Dahada kurcalamam :D

    Bu arada pili ile ilgili sıkıntı yaşayan arkadaşlar "dandik bios"a girip USB şarjı ile alakalı olan kısmı disable etsin. Sonra tekrar girip baksın. Ben bu işlemi yaptığım halde cihazın şarjı çabuk boşalıyordu. Bu ayarın aktif olduğunu gördüm ve tekrar kapattım. Şu anda batarya ile ilgili sıkıntı yok ancak yaptığınız her işlemi tekrar kontrol etmeniz gerekiyor.

    Saygılarımla...

    Sn. Erkan BİTNEL

    Cihazınızda kullanılan bios detayları bugün ki güncel pazarda satılan MSI GT70 model cihazda kullanılan bios detaylarından tamamen farksızdır. Aynı menü ve detaylandırmalar ile bu ürünler son kullanıcılara sunulmaktadır. 2012-2013 yılı itibari ile tüm cihazlarımızın biosları Windows 8 işletim sisteminin gelmesiyle UEFI desteği kazanmıştır. Bu konunun en başında bile 2012-2013 yılı itibariyle cihazlarımızın bios fotoğrafları yer almaktadır. Ancak yine de telefonla aldığınız yetersiz bilgilendirme için özür diliyoruz. Bu konudaki uyarınız için teşekkür ederek hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacağımızı bilmenizi isteriz.

    Konuyu bilginize saygıyla arz ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: omur@fokusshop.com

    Sn. Erkan BİTNEL

    Cihazınızda kullanılan bios detayları bugün ki güncel pazarda satılan MSI GT70 model cihazda kullanılan bios detaylarından tamamen farksızdır. Aynı menü ve detaylandırmalar ile bu ürünler son kullanıcılara sunulmaktadır. 2012-2013 yılı itibari ile tüm cihazlarımızın biosları Windows 8 işletim sisteminin gelmesiyle UEFI desteği kazanmıştır. Bu konunun en başında bile 2012-2013 yılı itibariyle cihazlarımızın bios fotoğrafları yer almaktadır. Ancak yine de telefonla aldığınız yetersiz bilgilendirme için özür diliyoruz. Bu konudaki uyarınız için teşekkür ederek hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacağımızı bilmenizi isteriz.

    Konuyu bilginize saygıyla arz ederim.


    Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Gayet güzel hazırlanmış bir siteniz mevcut. Orayı daha aktif kullanır iseniz biz de her sıkıntı yaşadığımızda siteden çözüm yoluna gideriz. Böylece sizin üstünüze düşen yükte hafifler. Demem o ki örneğin dokunmatik tuşlarla ilgili eminim MSI anında bir çözüm yayınlıyordur. Sizinde kendi makinelerinizde hızlı bir şekilde bunu test edip sitenizde de nasıl yapılacağıyla ilgili küçük bir text dosyasıda olur bilgi vererek sağlam yazılımı paylaşmanızdır. Bunuda her işletim sistemi için yayınladığınız driverların yanında Ayrıca şu sorun için kurulacak driver, bu sorun için kurulacak driver gibi bir alan daha oluşturmanız. Şu işletim sistemi kurarken dikkat edilmesi gereken hususlar, bu işletim sistemini kurarken dikkat edilmesi gereken hususlar gibi alanlar da ekleyerek inanın yaşanan her sorunu en aza indirirsiniz. Buna rağmen kendi bildiğimizi okur ve cihazı bozarsak o zaman da sonucuna katlanalım değil mi?

    İyi çalışmalar.


    Saygılarımla...




  • Ekran kamerasının driverı nedir arkadaşlar, açamadım bir türlü... (windows7 64bit)
  • merhaba . w350sk modelinin bisounu güncelliyicektim . yenı bıos burdaki anlatılandan biraz farklı . mesela meset.exe yerıne afudos exe. gelmiş , flashme.bat yerıne yukle.bat gelmiş . neyse ...

    ben boot yaptım ve ecflash.bat actım ve ec yi yükledim . kontol ettım bıosdan ec guncellenmiş . fakat afudos.exe acıyorum , direk yüklemeye başlamıyor . 10 15 satırlık bir yazı ve kodlar var sanırım birini seçmemi istiyor . acaba hangisini seçmeliyim ? yada baska turlumu yapılıyor . şimdiden çok teşekkür ederim ...
  • Arkadaslar bios pili tam olarak nerede?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefon alırken güncelleme gelmesi en büyük artıydı.
    malesef monster p150hm le için hiç bir güncelleme vermeyerek bir ilk yarattı benim için.
    3 yıl oldu. ampul s[bscfp=]atmaya döndü bu iş.
  • yanlışlık..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamaka -- 5 Şubat 2015; 0:17:45 >
  • arkadaşlar w150er laptop var win 8.1 kurdum 64bit lakin ses kartı çalışmıyor ...
  • arkadaşlar uefi bios ile win 8.1 işletim sistemini monster laptopuma kurduktan sonra kablosuz gamepad logitech f710 u sorunsuz tanıtmama rağmen bilgisayar yeniden başladığında ya da kapatıp açıldığında driver tanımıyo ara sıra Mouse alıcısında da yapıyo usb aygıtların yeniden başlatıltığında tanımama olayları sizde de oluyomu cevap verirseniz çok mutlu olurum (Mouse tanımadığı zaman nano alıcıyı çıkarıp takıyorum fakat gamepadi tekrar tanıtmak için 10 dk uğraşıyorum her bilgisayar yeniden başladığında)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nemre_5056

    arkadaşlar uefi bios ile win 8.1 işletim sistemini monster laptopuma kurduktan sonra kablosuz gamepad logitech f710 u sorunsuz tanıtmama rağmen bilgisayar yeniden başladığında ya da kapatıp açıldığında driver tanımıyo ara sıra Mouse alıcısında da yapıyo usb aygıtların yeniden başlatıltığında tanımama olayları sizde de oluyomu cevap verirseniz çok mutlu olurum (Mouse tanımadığı zaman nano alıcıyı çıkarıp takıyorum fakat gamepadi tekrar tanıtmak için 10 dk uğraşıyorum her bilgisayar yeniden başladığında)

    ilk kez uefi windows 8.1 kurduğumda ben de yaşadım. hatta aynı kolda. farede de yaşadım. uefi değil de normal kurulum yapınca düzeldi sorunlar. birkaç gün önce ise uefi destekli win8.1 update3 kurdum şu an sorun yok. scm yazılımı da ilk defa yarım saat önce kurdum touchpad'in altındaki ışıklar da yanmaya başladı.
    sana verebileceğim tavsiye eğer şu an uefi destekli windows kullanıyorsan windows 8.1 update 3 kur, ancak ssd'ye sıfırla. şu sayfadan yardım alabilirsin.
    http://8.enpedi.com/2012/12/windows-8-uefi-modunda-temiz-kurulum.html

    belki biraz gereksiz yazdım ama umarım işine yarar.




  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.