Yüzbaşı
26 Mayıs 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
10 üye
Görüntülenme
Toplam: 78 (Bu ay: 1)
Gönderileri
Sn. Forum üyeleri ve değerli arkadaşlar,

P15xHMx ve P17xHMx / P170HM3D model eski notebook kullanıcılarının özellikle EM serilerindeki performans odaklı 600M serisi kartlarının takılıp takılmayacağı merak konusuydu.
Durum şu ki HM serilerinde kullanılan NVIDIA 460M/480M/485M/560M/580M/ ve ATI HD6970M/6990M akran kartlarının yerini artık Nvidia 600M serisi ve ATI 7000M serisi kartlar alabilecektir. Hatta cihazlarını iş istasyonu konumunda kullanan eski Quadro FX serisi ekran kartı kullanıcıları, artık Quadro 3000M ve 4000M ekran kartı kullanabileceklerdir. Tek bir durum vardır ki; MX serisi kepler kartlarını maalesef HM serilerine uyarlayamamızdır. Bunun sebebi ise HM serisi modellerimizin Max TDP enerji çıkışlarının 100 watt olmasıdır. Bahsi geçen GK104 kodlu Kepler MX modellerde 100 watt baremi daha yukarıdadır. Hal böyle olunca yetersiz donanımdan ötürü donanımın zarar görebileceği şüphesi hep kafa karıştırıcı etmen olacaktır. Bu riski kullanıcılarımıza vermek istemiyoruz.



Daha önceden Ekran kartı temin etmiş, ancak kullanmayan yada nasıl yapılacağını bilmeyen kullanıcılarımız, yada upgrade düşünenler var ise bu konuda sorularının cevaplarını bulabileceklerdir. Önümüzdeki günlerde bu konuyu daha da zenginleştireceğim.

Saygılarımla,
Arkadaşlar Merhabalar

UEFI desteğini çoğunuz biliyorsunuzdur. Unified Extensible Firmware Interface yani türkçesi : Birleşik uzatılabilir yazılım arayüzü olan, günümüzdeki biosların yerine kullanılabilecek bir standarttır. UEFI desteği açılıştaki anakart kayıtlarını (MBR) atlayıp direkt sisteminizin açılmasını sağlamaktadır. Yani basitçesi biossuz bir bilgisayarla mekanik diskinizdeki işletim sistemini 20 sn gibi bir sürede açmanızdan bahsediyorum

Ancak bu sistemi kullanmak için işletim sistemi desteğine de ihtiyacınız olacak. Biz burada windows 8 deneyerek testlerimizi yaptık. Biliyorsunuz ki Windows 8 henüz 1 ay önce piyasaya sürüldü. Bir çoğunuzda DvD içeriğine bakmışsınızdır hiç dikkatinizi çektimi bilmiyorum ama Boot sektöründe EFI SHELL sistemi barından dosya sistemini göreceksiniz. İşte bizim de anahtarımız bu olacak.

Peki kimler kullanabilecek bu UEFI boot sistemini ? Tabiki anakartı bu sistemi destekleyen cihazların olması şüphesiz ama şu anda hali hazırdaki Monster kullanıcılarımızdan P150EM, P170EM, W150ER, W170ER, W110ER, W251ESQ, W350ET, MS-16F3 ve MS-1762 model sahipleri anakartlarında bu özelliği aktif hale getirerek yukarıda bahsettiğim açılış methodunu cihazlarına uygulayabilirler.
Sistem biosu tamamlanma süreci henüz bittiği için önceki siparişlerini alan kullanıcılarımızın bu sistem bios'unu güncellemeleri gerekmektedir. Bununla ilgili bilgiyi makalenin devamında göreceksiniz.

Arkadaşlar bu linkten USB Flash disklerinizi bootable hale dönüştürmeyi görebileceksiniz. TIKLAYINIZ

USB Flash sürücülerinizi oluşturduğunuzu varsayarak bios yükleme adımlarını buradan anlatıyorum. (CLEVO MODELLER İÇİN P150/170EM, W150/150ER, W251ESQ, W110ER, W350ET)

Uyarı : İlk etapta EC güncelleştirmesi ardından sistem bios güncelleştirmesini yapmanız gerekmektedir. Aksi taktirde sisteminiz geri açılmayacaktır.

Not : Öncelikle sitemizden indirdiğiniz (www.monsternotebook.com.tr 'deki uygun modelli bios) BIOS ve EC klasörlerini .zip yada .rar dan çıkarıp daha önceden oluşturmuş olduğunuz USB Bootable sürücünüze KLASÖR halinde atmanız gerekiyor

1. Adaptörün takılı olduğundan emin olun.
2. Monster logosunu gördükten sonra F7 tuşuyla boot seçeneğinden USB Boot diskinizi seçin ve Bootable flash sürücünüze attığınız Ec klasöründeki ECFLASH.BAT çalıştırın. (Bitince bilgisayar kendini yeniden başlatacak)





3. Monster logosunu gördükten sonra F7 tuşuyla boot seçeneğinden USB Boot diskinizi seçin ve tekrar bootable flash sürücünüze attığınız BIOS klasöründeki MESET.EXE çalıştırın (Bilgisayar coolreboot atacaktır ve tekrar başlayacaktır)



4. Bilgisayar başlarken Fanlar Maksimum hızda çalışmaya başlayacaktır. Bu önemli çünkü MESET'in çalıştığını bu şekilde anlıyoruz. Monster logosunu gördükten sonra F7 tuşuyla boot seçeneğinden USB Boot diskinizi seçin ve tekrar bootable flash sürücünüze attığınız BIOS klasöründeki FLASHME.BAT çalıştırın (Bitince bilgisayar kendini yeniden başlatacak)







5. Bilgisayarınız başladığında F2 tuşuyla bios'a girin ve Bios + Ec sürümlerinizi kontrol edin.






(MS-16F3 ve MS-1762 MODELLER İÇİN BIOS YÜKLEME ADIMLARI)

Uyarı : Bu modellerde EC güncelleştirmesi bios yüklemesinden sonra olacaktır.. MS modellerde EG62.502 yeni EC dosyasıdır.

Not : Öncelikle sitemizden indirdiğiniz (www.monsternotebook.com.tr 'deki uygun modelli bios) BIOS klasörünü .zip yada .rar dan çıkarıp daha önceden oluşturmuş olduğunuz USB Bootable sürücünüze KLASÖR halinde atmanız gerekiyor

1. Adaptörün takılı olduğundan emin olun.
2. Monster logosunu gördükten sonra F11 tuşuyla boot seçeneğinden USB Boot diskinizi seçin ve Bootable flash sürücünüze attığınız bios klasöründeki UPDATE.BAT çalıştırın. (Bitince bilgisayar kendini yeniden başlatacak)



3. Bios ekranına girin Boot sekmesinde UEFI yada LEGACY seçeneği aktif hale gelecektir.



4. EC yüklemek içinde, Lagacy mod açık iken Monster logosunu gördükten sonra F11 tuşuyla boot seçeneğinden USB Boot diskinizi seçin ve Bootable flash sürücünüze attığınız EC klasöründeki ECALL.BAT çalıştırın. (Bitince bilgisayarın elektrik ile bağlantısını kesin. Batarya ve Adaptörü 1 dk sonra tekrar takın) İşlem bitince bios bilgilerine girip sürümün güncellenip güncellenmediğini kontrol edin.



Sürümü güncel olan yada önceden yüklenmiş olan kullanıcılarımıza yapılması gereken ayarları maddeler halinde anlatmaya çalışacağım. (CLEVO MODELLER İÇİN)

1. İlk olarak BIOS ekranımıza giriş yapacaz ve boot menüsünden "OS Select" bölümünü "Windows 8" seçeceğiz.
2. Windows 8 seçiminin ardından "UEFI Boot" sekmesi açılacak ve bunu "Enabled" hale getirmemiz gerekiyor. Bu bölümde başka hiçbir şey yapmıyoruz.
3. Şimdi de "Security" menüsüne geliyoruz ve buradan "security boot Control" seçeneğini "enabled" yapıyoruz. "Security boot mode" ayarı "Standart" olarak kalsın



4. Ayarlamalar bittiğinde bios ayarlarını kayıt ediyoruz. Bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz. Bilgisayarınızı başlattığınız zaman karşınıza direk BIOS ekranı gelecek, artık depolama aygıtlarınız UEFI kontrolünde start almaya başlayacak.
5. Tabi şimdi windows'unuzun hemen açılmasını beklemeyin çünkü bilgisayarımıza tekrar işletim sistemi kurmamız gerekecek. Ancak bunu yaparken cihazınızın kendi optik sürücüsünü kullanamıyorsunuz. FAT, exFAT, FAT32 sistemli bir USB yada disk aygıtına, Windows 8 ISO kalıbını aktarıyorsunuz ve bu aygıtla sisteminizi kuruyorsunuz. Kurulum aşamasında disk seçim ekranındaki PENDRIVE, sizin USB aygıtınız olacaktır.

6. Artık Windows'umuzu kurduk ve karşılama mesajı olarak Windows 8 yerine MONSTER LOGO görüyoruz. Artık sistemimiz UEFI sistemi ile daha hızlı ve güvenilir bir şekilde açılacaktır.

Test Video : W110ER UEFI BOOT AÇILIŞ


ADSL ve Fiber (Metro İnternet) arasında çelişkide kaldığım bir kaç soruyu sormak istiyorum arkadaşlar izninizle. Bilgisi olan arkadaşlar cevaplandırırsa sevinirim.

1- Hosting hizmeti veren firmalarin verdikleri sunucu hatti (fiber) normal evdeki ADSL hatti bir midir ?
2- Evimdeki internet 8mbit olup Anlık 800 -900 kb indirmeye müsait olmakla beraber normal asıl olan bağlantının 10 katı düşüğüdür. Peki Hosting firmalarının sunuculara sağladığı örnek: 8mbit hat da 800 - 900 kb yani ADSL ler gibi aynı hızda mıdır ? Yoksa Fiber bağlantı hızı olarak 8mbit tam olarak saniyede gerçek 8mb veri transferi midir ?
3- Evlerimizde kullandığımız ADSL hatlarının Uploadları ile download lari birbirinden farklidir. Örnek evimdeki 8mbit bağlantı olan ADSL bağlantısı normal ADSL hızı 8mb download yapmayıp 800kb hız download ettiğine göre bunun aynısını Upload da da 800kb yapamıyor !!! Peki Fiber Bağlantıda örnek 8mbit bağlantıya sahip sunucu 8mbit de Upload yapabilirmi ? Yani Datacanterlardaki Fiber metro internetin upload ve downloadlari aynı değerde midir?

cevaplara göre farklı sorular gelebilir, şimdiden tşk ederim.
Merhabalar

Fedora 11 kurulumunda Probing EDD (edd=off to disable ) ok yazısından sonra donuyor. Bu hata ise Kurulum Ana Ekranindan 1. secenekle başlattıktan sora oluyor

Sorun nedir acaba ? şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar Sn. Forum üyeleri

Sizlerden birkaç bilgi almak için bu topici oluşturdum ve belki benim gibi başka insanlar için de yardımcı olacaktır. Benim bilgisini almak istediğim konu GameHosting adına Sunucu hizmeti vermektir. 1.sırada elbet Counter-Strike geliyor.
Örnek
1.Counter-Strike Sunucu için Hangi Linux kullanılıyor ve kurulumda hangi paketlerle sınırlandırılıyor ? yani Centos mu? Redhat mi ? hangisi ? hangi versionu ?
2.GameHosting ler 10 tane sunucu için her sunucuyu 1 VPS e mi kuruyor ? Yoksa Tek Serverda 10 tane mi açıyorlar müşteriler için ?
3.Ortalama Core2 E Serisi İşlemci, 2Gb DDR2 Ram gibi bir dadicated sunucuya ne kadar Cs server kurulur ? Eğer VPS ile bolunurse yada Bölünmeden kaç CS sunucusu çıkabilir ? Ve CS kullanım hattı yüksek olduğu için? 1 servera ne kadar hat düşeblir ?

Bu ve bunun gibi sorularım olduğu için Hepsini yiğinla dile getirmek istemedim ? Bunlar sorularımın birkısmı ! İleride böyle bir projeye başlayacagımdan bilgisini almak istedim !

Daha önceden windows 2003 Server ent. VPS lere bolup cs leri onlara kurardim. bu sefer linux için kullanımı ve planını öğrenmek istiyorum. Bilgi verirseniz sevinirim.
Hakkında
Konum: İstanbul,Maltepe
Meslek: Monster Production Engineer
Forum İmzası:
Dünyanın en güçlü, en hızlı, en performanslı notebook 'unu arıyorsanız, kişiye özel üretilen MONSTER 'ı mutlaka inceleyin.
Mesajlarınız, soru, öneri ve şikayetleriniz için FACEBOOK ve TWITTER sayfamızı ziyaret edebilir veya BİZE ULAŞIN sayfamız üzerinden mesajınızı anında bize iletebilirsiniz.
MONSTER Müşteri Destek Hattı : 0 216 449 49 30 - Çalışma saatlerimiz : Hafta içi ve Cumartesi 09:00-18:00

Forum İkinci El İmzası:
Monster P570WM ||Intel® XEON® E5-2690 8C/16T; 20MB L3; 8GT/s; 2.9GHz > 3.8GHz; 1600 MHz; 135W; 32nm ||
|| SLI®; 2 x 4GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX 680M 256-Bit DX11 ||
|| 3D Ready 120Hz 17.3" Full HD (1920 x 1080) Mat LED Ekran ||
|| 32GB (4x8GB) DDR3 1600MHz CL9 SODIMM Corsair Vengeance ||
|| 3x 480 GB Kingston HyperX 3K SSD Disk Sata 3 6GB/sn ( Okuma : 540 MB/s - Yazma : 450 MB/s ) ||
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Notebook
Mobil cihaz
iPhone
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 7 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 9 yıl
Mesaj Sayısı: 268
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 323
İkinci El Bölümü Mesajları: 35
Konularının görüntülenme sayısı: 12.532 (Bu ay: 171)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Notebook - Ultrabook
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.