Şimdi Ara

Monster mı Msi mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar 2 gaming laptop arasında kaldım.
    http://www.hepsiburada.com/msi-gl72-7rd-292xtr-intel-core-i7-7700-8gb-1tb-128gb-ssd-gtx1050-freedos-17-3-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV0000043921?magaza=Hepsiburada

    Bunda gtx1050 var ve rami 8 gb
    http://www.hepsiburada.com/monster-abra-a7-v7-2-1-intel-core-i7-7700hq-16gb-1tb-240gb-ssd-gtx1050ti-windows-10-home-17-3-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV000003KUA0?magaza=Monsternotebook

    Bundada 1050ti var ve ram 16 gb.

    O yüzden aklım monstera kayıyor 600 tl fazla olsada.Ama msi'ın diğer özellikleri çok dikkat çekiyor açıkçası Şu Dinamik Sıcaklık/Performans dengeleme , Cooler Booster 4, Nahimic Audio Enhancer , Audio boost falan filan.Bu tarz özellikler monsterda filan var mı ? Hangisini tercih etmeliyim nedenleriyle yazarsanız sevinirim.







  • msi tercih edin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle anlatayım, MSI cihazlarında performansla beraber ekstraları da gözeterek bir denge seyreder, Monster ise ağırlıklı olarak performans üzerine kuruludur.
  • Performansta monster msı'ı döver. Öyle böyle değil yani oyunlarda falan gtx1050 ile öyle 1080p'de high ayarda ultra açayım oooh oynarım modu pek yok. O ekran kartı yani o işe pek gelmez. Ha her oyunu açarsın ama medium low biraz high karışık o kadar. Sıkıntıda şu bu cihazları alıp ekran kartını güncelleyemiyorsun. Hal böyleyken ben performanstan yana oyumu kullanırım. 1050 ile 1050ti arası oyunlarda farklar var. Bellekte önemli bir kriter çoğu oyun artık 8 gb yetmez modunda e msi alıp birde ram alacaksın demek öyle değil mi ?

    Biliyorum msi'ın çok güzel özellikleri var. Ses ile ilgili özelleştirmeler performans zımbırtıları harika ama sonuçta kas gücü belli bir cihaz. Ben o yüzden oyumu istemeyerekte olsa monsterdan yana kullanıyorum. Onun sebebi de malum zamanında ve hala süregelen bazı sorunları var.
    1. ekran nereden görüp duyduysam hep ölü piksel sorunları, yeni almış 6 ay sonra ölü piksel hoppala kadıköydeki ofise gidip anında yenisi değişiyormuş ama adam diyor ki gene aynı sorun oldu bıktım vs.
    2. Kasada bir kalitesizlik eski serilerde boya atmaları klavyenin dandikliği falan yani insanı bezdiriyor. Burada olsun diğer forumlarda vs. görüyoruz. İşin bir başka tarafı bu bilgisayarlar msi asus vs. da dahildir aslında marka clevo gibi böyle büyük üreticilere diyor ki şu şu olsun şu şu donanımda olsun markamızda ... bunu basıp bize üretin. Monster mesela böyle msi'da bazı serilerinde öyledir. Mesela forumda görmüşsündür msi kasalı monster diye bir terim işte o da buradan gelir. Aynı kasa olur mesela o zaman millet msi yerine monster aldım vs. diyordu.

    Dediğim gibi performanstan yana farkın olacak, ve upgrade seçeneği ekran kartı olduğu için yok gibi birşey. O eskiden öyle mxm tipteydi değiştir geç idi ama artık öyle değil. Artık işlemci bile anakarta gömük sadece bellek ssd hdd upgrade imkanları var. O noktaya kadar geldi. O yüzden oyun öncelikliyse ben dediğim gibi monster diyorum. Tercih senindir.




  • Eğer 17.3" yerine 15.6" inç istersen bunu tavsiye ederim

    http://www.hepsiburada.com/lenovo-legion-y520-intel-core-i7-7700hq-16gb-1tb-256gb-ssd-gtx1050ti-windows-10-home-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-80wk004jtx-p-HBV0000050D2W

    Ekranı dışında Monster ile özellikleri birebir aynı ama bence kasa kalitesi Lenovo da daha iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Msi hem kalite hem de marka değeri açısından daha iyi bir seçenek
  • Msi fanı değilim ama monster msi ı döver lafı komik olmuş



    Eleştirdiğin marka anakart,ekrankartı,yazılım,klavye,ses sistemi tasarlıyor yapıyor cihazın içindede birbiriyle uyumlu çalışan msi donanımları dolu



    Sen gelmişsin içi toplama donanım olan laptopları markasının ne olduğu bilinmeyen birbirleriyle uyumsuz parçalardan oluşan ses sistemi bile olmayan ekranının heryerinden ışık sızması yapan markayı msi ile aynı cümleye kurmuşsun



    Msi asus neysede neyse sen ikna olmassın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coastr -- 22 Mayıs 2017; 22:5:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coastr kullanıcısına yanıt
    Valla hocam ben bunu ne ara yazdım dedim okurken. O kadar duygularıma tercüman olmuşsun :)



    Msi gibi asus gibi donanımları kendi üreten firmalar her zaman için daha iyi bir tercihdir. Monster yerli bir firma olduğundan burada algı yanlış şekilleniyor. Oyun bilgisayarı denince akla msi asusun ardından direkt monster geliyor. Halbuki bu sadece bizim ülkemizde böyle. Edirneden ötesinde bilen yok doğal olarak. Pazar payı da yine doğal olarak çok az. Yani kısaca yerel bir firma ile uluslararası bir firmayı kıyaslamayın. Hani konu çay olur fındık olur hadi eyvallah. Ama zaten ülkece teknoloji birikimimiz belliyken çok rica ediyorum ergen gibi şu markaları gün yüzüne çıkarmayın. İnsanlar böyle yaptıkça bunlar bizi sömürmeye başlıyor. Dell piyasaya girmeden monster bu fiyata vermedi ürünlerini.





    Soruyu soran arkadaşa da tavsiyem 1050 ile 1050ti arasında bence değerli bir fark var. O yüzden tilı model tercih etmek daha makul bir seçenek ama monstera o parayı ben vermezdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Forumdaki Monster sikayetlerini okudukca ne bileyim tavsiye edesim gelmiyor. MSI kullaniyorum ve memnunum acikcasi.
  • Monster yerli olabilir fakat



    Yurtdışından bazı şirketlerle anlaşıp ucuza donanım yaptırıp topluca ucuza satın alıyorlar sadece Türkiyede birleştirip satıyorlar buda haliyle yerli olmuyor bütün donanımı yurtdışı

    Ekranı herşeyi



    Bende isterim herşeyi yerli laptop yapan bir firma kim istemez

    Yeterki ülkemiz kazansın tanınsın

    Vestel var oda laptop üzerinde durmuyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 8 yıl önce Arçelik buzdolabı aldım. O günden beri elektrik faturasında belirgin bir artış oldu. Son dönem 100-110 tl'den aşağı ödediğimi hatırlamıyorum. 3 ay önce Arçelik teknik servisinden arayıp, müşteri memnuniyeti adına buzdolabından bir parçayı değiştirecekleri söylediler. Kabul ettim ve dedikleri gibi gelip dolabın arkasını açıp kapasitör tarzında bir parçayı değiştirdiler.

    1 ay sonra 60, ardından 63 ve bu ay yine 60 civarı fatura geldi. Evde hiç bir elektrikli aletin kullanımında farklık yoktu. Değişen sadece buzdolabının küçük bir parçası.

    Kaba bir hesapla 8 yıldır fazladan ödediğim elektrik parasıyla 2 adet buzdolabı alıyordum. Çamaşır makinesi Vestel. 5. senesinde çöpe atılacak hale geldi. Bunda önceki televizyon yine Vestel'di, 2 kez teknik servise gittikten sonra garanti süresi bittiği için çöpe atıldı.

    Tamam yerli malı yurdum malı kullanalım ama bizim şirket sahiplerinin "daha fazla para kazanma hırsı" yüzünden, cebinden haksız yere para çıkan her zaman biz kullanıcılar oluyoruz. Bundan sonra yerli malı mı? Zinhar.




  • Coastr kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle.

    Hele bir de hem sadece montaj yapıp hem de yerli malı mottosuyla öne sürüyorlar ya kendilerini. Eldivenle bile sevilmezler.



    Vestel'in de telefonlardaki taksit yasağı ve vergi artışı talebini unutmadık hocam.

    Ülke liberalizm ayağına en vahşi kapitalizme sürükleniyor çok yazık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • craptastic kullanıcısına yanıt
    Zaten kalmıyor. Yerlileri de yabancı sermayeye satıyoruz. En son çaykur bile satıldı. Çayını üretemeyen ülkede bilişim sektörü kendini yerli diye tanıtıyor o ayrı bi trajedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Msi.Ama dell de iyi 7567
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.