Şimdi Ara

monster hdmı kablo hakkında bilgi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
8.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dustdevil
    Ben yanlış anladım herhalde. Hangi kaynağı bulursam bulayım beğenmiyor, bir gram görüşünden geri adım atmıyor, işiner geleni görüp işine gelmeyeni görmüyor, arada laf sokuyor gibi geldiniz bana da böyle şeyler yazdım. Eğer yanıldıysam en çok ben mutlu olurum.

sn. dustdevil,

yukarıdaki yazılanlara cevap vermeden önce bir konuya açıklık getirmek istiyorum.

siz kendi doğru bulduğunuz düşünce doğrultusunda paylaşımlarda bulunuyorsuz, ben de benim doğru olduğunu düşündüğüm. dolayısı ile sizin gösterdiğiniz kaynaklara benim alternatif sunmam kadar doğal bir şey olamaz keza siz de benim bulduğum kaynaklara karşı alternatif sunuyorsunuz. yukarıda yazdığınız iğneyeleci sözleri kabul etmiyor ve burada belli bir düzeyde bir tartışma yaparken yazılmaması gereken şeyler olduğunu düşünüyorum. benim sizi ikna etmek gibi bir amacım yok, ortada iki fikir var fikirler üzerine forumda paylaşım yapıyorum. sizin veya benim neye inandığımız veya fikrimizin değişip değişmemesi konu değil. lütfen sizde bu hassasiyette davranın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 17 Ağustos 2012; 10:04:00 >

• sn. dustdevil,

1.

aşağıdaki yazınızda belirttiğiniz şeyi ben zaten iddia etmedim yani kablonun içinde bir mantık devresi ile 1 ve o değişiyor demedim. ancak sizin göz ardı ettiğiniz benim daha önceki yazılarımda bahsettiğim bir konu var, burada sinyali değiştirerek hedefte yanlış veya hiç okunmamasını sağlayan detay fiziksel bir gerçek. iletkenin örnek olarak bakırın direnci, içinden geçen elektriksel sinyale göstermiş olduğu direnç sinyalin tepe ve alt noktalarını orta noktasına yaklaştırıyor bu durumda hedef ya gelen sinyalin 0 mı 1 mi olduğunu anlayamayıp kullanmıyor (veya belirli bir oranda tahmin edip tamamlıyor) veya 1 olması gereken bir değeri 0 olarak okuyabiliyor.

quote:

http://en.wikipedia.org/wiki/Eye_pattern

Şimdi sizin verdiğiniz örneğe bakalım: kaynağımızdaki veri kodlandı, 1 ve 0 lara dönüştürüldü ve yola çıktı. kablo üzerinde sinüs benzeri bir dalga ile hareket ediyor, dalganın üstü 1 altı 0, yolda herhangi bir şart bu voltajın genliğini azalttı ve hedef 1 okuması gereken değeri 0 okursa hata meydana gelir değil mi?

Pasif eleman olan kablolardan bahsediyoruz, kablo kendine kendine sinyali birden bire değiştirmez, mantık devresi gibi çalışmaz, içinde sinyali değiştirecek yazılım donanım yok. Kayıplar, iç dış etkiler sinyali bozar, bu da eye pattern testinde görülür. Kabloda mesafe arttıkça ya da uygulamada kullanılacak frekans arttıkça sinyal dejenere olup hata yapacak seviyelere gelince bu paternde görünmeyecek mi?

2.

yukarıda yazdığım sebepten ötürü sinyalde değişiklik oluyor ve buda eye pattern testte gözüküyor. ancak bir kablonun eye pattern testen geçme kriteri bu değil, ortadaki 6 gen in üzerine göz kapanmadığı sürece problem yok, bu sebeple sinyalde farklılık olsa bile bir aksiyon alınmıyor. ben şu ana kadar sinyalin göz açıklığı şu akadar olacak, kalınlığı şu kadar olacak gibi limitleyici bir bilgi görmedim sadece yukarıda yazdığım gibi gözün açıklığı ortadaki atıgeni kapatmamalı.

quote:

HDMI kablo bir kaynak olsaydı haklı olacaktınız. Mesela 0 yerine 1 gönderir ve hata yapar kaynak bu eye pattern testinde çıkmaz çünkü eye pattern testi verinin içeriği ile ilgilenmiyor. E kablo da verinin içeriği ile ilgilenmiyor, içinde mantık devresi yok 0 yerine 1 gönderiyorsa da ya elektriksel bir problem vardır ki diğer elektriksel testlerde bu çıkar ya da elimizde akıllı bir kablo vardır.

3.

ilettiğim döküman hdmi testini yapmaya yetkili cihazın testin nasıl yapılacağı ile paylaştığı bir döküman. ve hdmi.org un kendi sitesinde de yer alıyor...

http://www.hdmi.org/devcon2009/Tektronix_Simplify_the_Latest_HDMI_Compliance_Testing_091809.pdf
    http://www1.tek.com/zh-tw/download/docs/A1_Simplify_the_Last_HDMI_Compliance_Testing.pdf

4.

aşağıda yazdığım teknik bilgiyi biraz irdelersek ortaya sinyalin değişmesinin eye pattern teste nasıl yansıdığı ve gördüğümüz şeyin nasıl yorumlanacağın detayları mevcut. sizce aşağıda yanyana paylaşılmış 2 sonucun hedefteki okuması aynı mı olur? sağdaki sonucunda ortadaki gri altıgene ucu ucuna değmediğini ve sinyalin geçtiğini düşünerek yorum yapabilirsiniz.

http://www.hdmi.org/installers/eyediagram.aspx

quote:

eye pattern test nedir ve test sonucunda neleri okuyabilirz veya görebiliriz. bu test temelde ilgili uzunluk ve data yoğunluğu için hedefe iletim yapılıp yapılmadığını gösterir. ancak verinin doğru veya yanlış iletimini kontrol etmez. yani kaynakta 1 olan bir değer hedefte o ise bunun kontrolü bu testte yoktur. örnek olarak 10 m kablo 10 gbit/s veriyi iletebiliyor mu yoksa iletemiyormu? tabi bunun yanında çıkan sonuç ile irdelenebilen 3 detay daha var, bunlar zaman değişimi, distorsiyon ve sinyal gürültü oranı. bu sinyalin (daha doğrusu sinyaller topluluğunun) soldan sağa doğru kalınlaşması zaman bozlulumunu, orta nokta ile gözün üst kısmı arasında fark sinyal gürültü oranını, ve gözün üstünde kalan alanın kalınlığına distorsiyonu temsil eder. bu durumda bu iki sinyalden aynı sonucun alınması mümkün müdür?

5.

en son verdiğiniz örnek mantıken ilginç bir değerlendirme yöntemi, teknik olarak yeterlilik veya dezavantajlarını bilmiyorum, acaba bu yöntem sabit bir resim değilde mesela 1 dk görüntü için yapılması mümkün olur mu? bu şekilde paylaşılan bir test de var mıdır acaba bildiğiniz?

http://www.expertreviews.co.uk/home-entertainment/1292371/expensive-hdmi-cables-make-no-difference-the-absolute-proof

• quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

quote:

Orijinalden alıntı: dustdevil
    Ben yanlış anladım herhalde. Hangi kaynağı bulursam bulayım beğenmiyor, bir gram görüşünden geri adım atmıyor, işiner geleni görüp işine gelmeyeni görmüyor, arada laf sokuyor gibi geldiniz bana da böyle şeyler yazdım. Eğer yanıldıysam en çok ben mutlu olurum.

sn. dustdevil,

yukarıdaki yazılanlara cevap vermeden önce bir konuya açıklık getirmek istiyorum.

siz kendi doğru bulduğunuz düşünce doğrultusunda paylaşımlarda bulunuyorsuz, ben de benim doğru olduğunu düşündüğüm. dolayısı ile sizin gösterdiğiniz kaynaklara benim alternatif sunmam kadar doğal bir şey olamaz keza siz de benim bulduğum kaynaklara karşı alternatif sunuyorsunuz. yukarıda yazdığınız iğneyeleci sözleri kabul etmiyor ve burada belli bir düzeyde bir tartışma yaparken yazılmaması gereken şeyler olduğunu düşünüyorum. benim sizi ikna etmek gibi bir amacım yok, ortada iki fikir var fikirler üzerine forumda paylaşım yapıyorum. sizin veya benim neye inandığımız veya fikrimizin değişip değişmemesi konu değil. lütfen sizde bu hassasiyette davranın.

Sizden aynı hassasiyeti ben de bekliyorum. En azından mesela bir test sonucu sorduğunuz zaman buraya linklersem lütfen teşekkür edin, kaynak dökümanın eskisini koyduğumda ve bunu özellikle belirttiğimde yerine geçemeyecek ama daha güncel bir dökümanı koyarak "yukarıdaki koyduğunuz döküman eski, artık yenisinden gelişmeleri takip edersiniz" diye küçümser ifadeler yazmayın, ben de yanlış anlamayayım.

Yoksa hdmi kabloymuş, pahalısı iyi resim veriyormuş vermiyormuş dert değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: kdundar
    1.

aşağıdaki yazınızda belirttiğiniz şeyi ben zaten iddia etmedim yani kablonun içinde bir mantık devresi ile 1 ve o değişiyor demedim. ancak sizin göz ardı ettiğiniz benim daha önceki yazılarımda bahsettiğim bir konu var, burada sinyali değiştirerek hedefte yanlış veya hiç okunmamasını sağlayan detay fiziksel bir gerçek. iletkenin örnek olarak bakırın direnci, içinden geçen elektriksel sinyale göstermiş olduğu direnç sinyalin tepe ve alt noktalarını orta noktasına yaklaştırıyor bu durumda hedef ya gelen sinyalin 0 mı 1 mi olduğunu anlayamayıp kullanmıyor (veya belirli bir oranda tahmin edip tamamlıyor) veya 1 olması gereken bir değeri 0 olarak okuyabiliyor.

Bu konuda aynı fikirdeyim, başka bir fikirde hiç olmadım. Size anlatamadığım konu eye pattern testinin bunu kapsıyor olması. Giden sinyaller dijital olarak yorumlandığı için belli bir eşiği geçen değer 1 olarak yorumlanıyor, o eşik de eye pattern testinin içinde var zaten, bir kaç gündür aynı şeyi anlatmaya çalışıyorum. HDMI kaynak cihazının, iletim yapan kabloların, ve alıcının uyum sağlamak zorunda olduğu belli eşikler var. Bütün bu cihazlar tek tek en kötü durumlar ayarlanarak bu eşiklere uyuyor mu kontrol ediliyor, ondan sonra spesifikasyonu sağlamış sayılıyorlar. Hatta specleri sağlayan ama görece kötü kabloları emule eden cihazlar da var.

Eye pattern testleri sadece HDMI cihazlar için değil HDMI'nin atası DVI ve benzer bağlantılar için de kullanılıyor. BER denilen bit error rate bir bileşenin eye patterninin nasıl olduğu ile yakından ilgili, mantık hataları dışında -ki bu da kabloda olmaz- kabloda bir problem varsa eye pattern bunu nedeni ile birlikte gösteriyor.

quote:

2.
    yukarıda yazdığım sebepten ötürü sinyalde değişiklik oluyor ve buda eye pattern testte gözüküyor. ancak bir kablonun eye pattern testen geçme kriteri bu değil, ortadaki 6 gen in üzerine göz kapanmadığı sürece problem yok, bu sebeple sinyalde farklılık olsa bile bir aksiyon alınmıyor. ben şu ana kadar sinyalin göz açıklığı şu akadar olacak, kalınlığı şu kadar olacak gibi limitleyici bir bilgi görmedim sadece yukarıda yazdığım gibi gözün açıklığı ortadaki atıgeni kapatmamalı.

Oradaki altıgen zaten minimum güvenli göz açıklığını ifade ediyor ve HDMI spesifikasyonları içinde var, hatta kaynak (source) denilen TP1 ve alıcı (sink) TP2 için iki ayrı eye mask var. Bütün testler bu eye masklara bakılarak yapılıyor. Hatta kabloya specin en kötü TP1 sinyali verilip çıkışta TP2 için altıgeni (eye mask) sağlıyor mu diye bakılıyor, kablodaki her tel için bu ölçüm yapılarak....

Referans 1:
    HDMI Specification Version 1.3
    Sayfa 44 Eye Diagram Mask at TP1 for Source Requirements
    Sayfa 47 Eye Diagram Mask at TP2 for Sink Requirements
    Sayfa 48 Kablolar için aranan şart bu ikisini de kullanıyor

https://engineering.purdue.edu/477grp10/Datasheets/CEC_HDMI_Specification.pdf

Referans 2:
    HDMI Compliance Test Specification Version 1.3b
    TEST- Cable Assembly Electrical Performance Tests
    Sayfa 41 TMDS Data Eye Diagram

HDMI Compliance Test spec 1.3b

quote:

aşağıda yazdığım teknik bilgiyi biraz irdelersek ortaya sinyalin değişmesinin eye pattern teste nasıl yansıdığı ve gördüğümüz şeyin nasıl yorumlanacağın detayları mevcut. sizce aşağıda yanyana paylaşılmış 2 sonucun hedefteki okuması aynı mı olur? sağdaki sonucunda ortadaki gri altıgene ucu ucuna değmediğini ve sinyalin geçtiğini düşünerek yorum yapabilirsiniz.

O alanın içine girmiyor ise hedefteki okuması aynı olur, testin amacı bunu sağlamak zaten. Analog sinyal olarak elbette 1. kablo iyi iletim yapıyor ama mantık dijital olduğu için yeteri kadar iyi olması uygulamada yetiyor.

Yine de şöyle birşey denilebilir, eğer ben kabloyu HDMI speklerine uymayan bir kaynağa veya bir receiver'a takarsam görüntü alamayabilirim ya da karlanma görebilirim. Çünkü test standardı dikkat ederseniz sadece kablo değil, kaynak ve alıcıdaki minimum şartları tarif ediyor, ona göre kabloyu değerlendiriyor. Ya da örnekleme zamanı çok uzun tutulursa 2. kabloda altıgen bölgeyi ihlal yapacak bir sinyalin ortaya çıkması daha olası ama bu olasılık çok az ise uygulamada ve kullanımda birşey değiştiriyor mu?

-----------
    quote:

en son verdiğiniz örnek mantıken ilginç bir değerlendirme yöntemi, teknik olarak yeterlilik veya dezavantajlarını bilmiyorum, acaba bu yöntem sabit bir resim değilde mesela 1 dk görüntü için yapılması mümkün olur mu? bu şekilde paylaşılan bir test de var mıdır acaba bildiğiniz?

http://www.expertreviews.co.uk/home-entertainment/1292371/expensive-hdmi-cables-make-no-difference-the-absolute-proof

Bulabildiğim bir test yok, bulursam onu da mutlaka eklerim.

Durağan görüntü konusunda: Siz kablolardaki farkları görürken görüntüyü dondurduğunuzda farklar yok oluyor mu? Görüntü hareket olarak donsa bile HDMI üzerinden akıyor aslında, yani değişen birşey yok. Bu testte görüntüyü dondurdukları için zaman içinde aynı kablo için birbiriyle de karşılaştırma imkanları olmuş, kablolar da zaman da değişse resim aynı çıkmış. Gözle değerlendirme bir yere kadar ama MD5 checksum tutuyor ise birebir aynı bilgi demektir. Testte kullanılan capture cihazı error correction da yapmıyormuş..

Zaman daha uzun tutulursa görüntüler arasında fark çıkabilirde çıkmayabilir de, ne kadar uzun tutulduğuna bağlı. Mesela dakikada 1-2 pixel hatası olsa diyelim, bunu göz farkeder mi? Pixel hatasının olmasını saniyelik bir olay değil de frame başına ve random bölgede random seviyede olarak düşünün... Çoğu yayının içinde ya da TV ekranının resim üretme tekniğinde özellikle plazmalarda bundan çok daha rahatsız edici, yakından bakınca farkedilebilen, pixel seviyesinden büyük ve rastgele olmayan hatalar var, kimse bunlardan şikayet etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 18 Ağustos 2012; 12:07:07 >

• Üsttekine benzer bir test daha buldum, bunda da kullanılan yöntem benzer (durağan kaynak görüntü, hdmi üzerinden direk rastgele screen capture) sonuçlar da aynı.

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-vs-hdmi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlatayim bugun teknosadan 40tlye aldim kabloyu indirimden. Bir elektrik elektronik muhendisi olarak konudaki postlari okurken cok guldum. Biri diyor 0 ve 1 ler gidiyor, digeri diyor sinus dalgasiyla gidiyor. Arkadaslar biliyosaniz konusun bilmiyorsaniz susun bari boyle sacmasapan konusmaktansa. 0 ve 1 lerin ne oldugunu neye gore gonderildigini neyle gonderildigini ogrenmek isteyen varsa pcye gecince yazarim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi confuest -- 30 Aralık 2013; 15:23:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: confuest

Konuyu hortlatayim bugun teknosadan 40tlye aldim kabloyu indirimden. Bir elektrik elektronik muhendisi olarak konudaki postlari okurken cok guldum. Biri diyor 0 ve 1 ler gidiyor, digeri diyor sinus dalgasiyla gidiyor. Arkadaslar biliyosaniz konusun bilmiyorsaniz susun bari boyle sacmasapan konusmaktansa. 0 ve 1 lerin ne oldugunu neye gore gonderildigini neyle gonderildigini ogrenmek isteyen varsa pcye gecince yazarim

hangi modelini 40 liraya aldınız hocam ? 1000ex ise bedava almışsınız valla ! hangi şehirdeki tekonosa dan aldınız ?
  • Ben geçen hafta MM den bu kabloyu aldım
    Amerika fiyatından ucuz yahuu ben 250 TL ye aldım mesela

http://www.monsterproducts.com/productdisplay.asp?pin=7022

şiddetle tavsiye ederim.
    Ama tabiii HDMI kablo sonuçta çok para vermeye gerek yok/var tartışmasına girmeden söyleyeyim
    ben beğendim fiyatını sonuna kadar hak ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

Ben geçen hafta MM den bu kabloyu aldım
    Amerika fiyatından ucuz yahuu ben 250 TL ye aldım mesela

http://www.monsterproducts.com/productdisplay.asp?pin=7022

şiddetle tavsiye ederim.
    Ama tabiii HDMI kablo sonuçta çok para vermeye gerek yok/var tartışmasına girmeden söyleyeyim
    ben beğendim fiyatını sonuna kadar hak ediyor

Hangi şehirdeki mm'den aldınız ve kaç metre ?

• Bu arada Monster 1000HD Ultimate High-Speed kabloyu TR'de gören varsa bildirsin lütfen ,,,

http://hdmi-cables-review.toptenreviews.com/monster-1000hd-review.html
  • İstanbul
    1,5 metre
  • quote:

Orijinalden alıntı: confuest

Konuyu hortlatayim bugun teknosadan 40tlye aldim kabloyu indirimden. Bir elektrik elektronik muhendisi olarak konudaki postlari okurken cok guldum. Biri diyor 0 ve 1 ler gidiyor, digeri diyor sinus dalgasiyla gidiyor. Arkadaslar biliyosaniz konusun bilmiyorsaniz susun bari boyle sacmasapan konusmaktansa. 0 ve 1 lerin ne oldugunu neye gore gonderildigini neyle gonderildigini ogrenmek isteyen varsa pcye gecince yazarim

Burası donanımhaber değil de elektrik-elektronik mühendisleri forumu olsa hak verirdim ama konuda daha önce yazanlar elektronik mühendisi değil, çok bilgili olma iddiaları yok. Konu konuyu açtı ve herkes kendince son kullanıcı olarak mantık yürütmeye çalıştı.

Elektronik mühendisi olarak alıntı yaparak nerede ve neden saçmalamışız anlatırsanız sevinirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• helsloot kullanıcısına yanıt
    O kabloyu bende ararken gene foruma geldim :)

Cogu yurtdisi incelemede birinci sirada ..

• Konu üzerine aylar geçmiş fakat @kdundar arkadaşın dediklerine katılıyorum.
    Şahsen monster markanın high speed modeli hdmi kablosu (en üst seviyesindan 3 derece düşük)
    ve PS4 içinden çıkan Hdmi kablosunun tv'ye yansıttığı görüntüde bariz farklar var.
    En yakın zamanda GTA Vte 2 kablonun yansıttığı 2 resimi paylaşacağım aradaki fark muazzam..

Ve herkesede şiddetle tavsiye ederim durumunuz var ise paranıza kıyın derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: esatdem

Konu üzerine aylar geçmiş fakat @kdundar arkadaşın dediklerine katılıyorum.
    Şahsen monster markanın high speed modeli hdmi kablosu (en üst seviyesindan 3 derece düşük)
    ve PS4 içinden çıkan Hdmi kablosunun tv'ye yansıttığı görüntüde bariz farklar var.
    En yakın zamanda GTA Vte 2 kablonun yansıttığı 2 resimi paylaşacağım aradaki fark muazzam..

Ve herkesede şiddetle tavsiye ederim durumunuz var ise paranıza kıyın derim

bu arada mağazada şöyle bir şey ile karşıaştım: monster marka kablonun bir modelinde 22gbit yazıyor ama kutuda 50hz diyor ancak fiyatı 60 lira civarı mesela, diğer bir kutuda 1 metre 17gbit yazıyor ve kutuda 200/400hz diyor ve fiyatı 130lira gibi.

şimdi biz neye göre kablo alacağız? tvye ps4 veya pc bağlamak için? Hz mi daha önemli yoksa gbit değerimi? kaç gbit e kadar yeterli olur?

--yukarıda tartışılanları biraz okudum ancak ben kablonun kalitesinin görüntüyü etkilediğini düşünüyorum. yani kablo kalitesinin çalışma performansını etkilemediği bir durum yok. her kablo her çalışmayı etkiliyor. ha bu belki 1metrede belli olmaz ancak ethernet kabloları mesafe arttıkça performansı düşer ki cat 5 cat 6 gibi modelleri mevcut. müzik enstrumanlarında kullanılan konserlerde kullanılan kablolarda inanılmaz pahalı ve kaliteli. şimdi yukarıda konuşulanlarda 0 1 olayı her kabloda aynıdır denmiş, yani her araba benzin kullanıyor her araba aynıdır ben inanmıyorum buna. veya diyorsunuzki her toyota aynıdır bu durumda hangi lastiği takarsan tak sürüşün değişmez. hayır değişir yağmur lastiği başka patlamaz lastik başka çamur kar lastiği başka hepsi lastik ama sürüşü değiştirir. yani tamam saatte 10km hızla giderseniz değişmez veya değişse bile etkisi az olur ancak kar lastiği ile bir arabayı son sürate oturtamazsınız veya yol tutuşu freni ona göre daha az olur. 32" bir hd tv ile 55" bir ultra hd tv ye gelen veya tvnin çektiği birim aynımı? veya bir ps4ün tvye gönderdiği birim ile bir uydu alıcısından giden bilgi aynımı? veya mesafe arttıkça kablodan giden veri aynı performanstamı gider acaba?

• konu eskiden açılmış ancak hala güncel ve kablo araştırırken karşıma bu konu çıktı yeni bir konu açmak yerine buraya yazıyorum. bu açıklamaları yapmakta kasmaya başladı birisi eski bir konuya yazı yazdığı zaman biraz düşünülürse bu kişi neden yazıyor diye bu tip hortlama sorularına ve açıklamalarına gerek kalmaz.

gelelim meseleye....
     monster hdmı kablo hakkında  bilgi

hdmi kablolar aynı ise bu nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 16 Mart 2015; 14:46:18 >
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    Evdeki cihazları çeşitli kablolar ile deneyin, çalışan en uygun kabloyu alın. Çalışan bir setup'ta pahalı kablo alınca görüntü iyileşmeyecek, konunun özeti bu. İleride 4k vb. lazım derseniz artan bitrate ile eski kablo çalışmayabilir veya hatalı resim üretebilir o zaman da yeni ve daha kaliteli kablolar standart hale gelip ucuzladığında alırsınız.

Yok iyi kablo her şartta en iyi görüntüyü verir diyorsanız da en pahalı ve en uzun kabloyu alın (bu kısım şakadır).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 16 Mart 2015; 19:58:15 >
  • Merhabalar.Hazır konusu varken buradan sorayım.Bugün 4k tv aldım.Pcden 4k'da 60hz almak istiyorum dediğimde bana tvyle birlikte monster 1000ex hdmi kabloyu hediye ettiler.Kablonun kutusunda uçuyor kaçıyor tarzında birsürü ibare var fakat hdmi 2.0 olduğuna dair bi ibare yok.Sadece 15gbps aktarım hızı olduğu yazıyor.Hdmi 2.0ın da 18gbps aktarım hızına sahip olduğunu biliyorum.Bu kablo acaba 4k'da 60hz görüntü verebilir mi ? (Ekran kartımın 4k' 60hz desteklediğini farzedin.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriyo

konu eskiden açılmış ancak hala güncel ve kablo araştırırken karşıma bu konu çıktı yeni bir konu açmak yerine buraya yazıyorum. bu açıklamaları yapmakta kasmaya başladı birisi eski bir konuya yazı yazdığı zaman biraz düşünülürse bu kişi neden yazıyor diye bu tip hortlama sorularına ve açıklamalarına gerek kalmaz.

gelelim meseleye....

hdmi kablolar aynı ise bu nedir?

Reklam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Mesele versiyondur;
    Kablonun ambalajinda versiyon bilgisi bulunuyorsa o urun alinabilir; bulunmuyorsa uzak durun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeappa -- 11 Eylül 2016; 20:24:09 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.