Şimdi Ara

MONSTER CANAVARLARI DERNEĞİ (113. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.740
Cevap
116
Favori
968.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar muhakkak bu uygulamanın detaylarını (nekadar sürer,nekadar tutar vb.) merak ediyordur. ben Can beye maille gerekli soruları sordum,bana döndüğü anda foruma gerekli bilgileri yazacağım.en kısa sürede kadıköye de gidip konuşacağım kendisiyle.eğer forumdaki arkadaşlar da (engesin mesela :) bildiği ayrıntıları yazarsa sevinirim.iyi akşamlar
  • Birkaç ay içinde ilk kez bir dizüstü alacak ve yeni bir masa üstü sistemi kuracak birisi olarak şu ana kadar baktığım yerli ve yabancı sitelerdeki sayısız forum ve test araştırmalarına göre baş ağrısız ve daha çok uzun yıllar yeterince hizmet verebilecek Windows tabanlı tek işletim sisteminin XP olduğu izlenimini edindim.
    Vista, sözüm ona 5 yıllık araştırma-çalışma peryoduna göre hazırlanmış ama sadece baş ağrısı veriyor.Üstelik 3-4 seneye kadar yine insanları aldatmak, paralarını almak için Vienna isimli bir başka işletim sistemi çıkaracak olmaları vistanın önümüzdeki günlerde de ne kadar güvenilebilir olduğunu da işaret ediyor.
    Monster tipi dizüstülerine ilgi duymaktayım.Eğer alma kararımı derinden etkileyecek bir durum olmazsa ancak içinde XP işletim sistemi olanını tercih edeceğim, fiyatı ne kadar uygun olsa dahi bir Vistalı dizüstünü almayı hiç düşünmüyorum.B.sayarla insan işlerini rahatlıkla halledebilme yerine bir sürü sürücü-uyumsuzluk-yazılım çalıştırmama gibi baş ağrısı işlerle uğraşmamalı bence...
    Eğer XP arayüzünden sıkılınırsa, nette birçok güvenilir ve güzel arayüz programları mevcut zaten.Ben bile nostaljik W98SE işletim sistemimle şu an B.sayarımda değişik XP arayüzlerini rahatlıkla kullanabilmekteyim..

• Monsterlerde işletim sistemini kendin alıyorsun, Linux olarak geliyor, farkını vererek XP home veya XP profesyonel alabiliyorsun, benim yaptığım gibi.
  • Evet biliyorum, yalnızca Vista'nın XP yanında bazılarının sandığı gibi üstüne hemen atlanacak bir sistem olmadığını belirtmek istemiştim. Anavatanında da bile xp vistaya açık farkla tercih ediliyor...Linux ise şahsi kanaatime göre(kullandım) henüz yeterince kullanıcı dostu değil ve komutlarla çalışmak bana göre hiç hoş değil.Elbet hoşlananlar olabilir ama herkesin rahatlıkla kullanabilmesine henüz uygun değil...
    Monster, umarım son kullanıcıyı ilerde de işletim sistemini seçmede özgür bırakmaya devam eder...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilhan@fokusshop.com

Sn. snowor;

DVD yazıcınızı teknik servisimizden Ahmet Bey' le konuşarak söküp bize gönderin lütfen. Gereken çözümü hızlıca üretmeye çalışalım.

Selamlar,

İlhan YILMAZ

quote:

Orjinalden alıntı: snowor

Sayın İlhan Bey,
    Hel802imde cd yazıcımda sorunum var.Bir kaç farklı cd markası ve farklı tarzda yazım işlemleri ve programları kullanmama rağmen hep aynı sonucları alıyorum. Ya yazım işlemi başarısız oluyor yada cd yazıldı diyor ama tekrar taktıgımda bos cd diyor.
    Şu an çizim işlerim olduğu için teknik servise yollama gibi bir imkanımda yok. Yapabileceğim birşey var mı acaba? Birde teknik servise yollasam kaç gunde gelir acaba?
    Şimdiden teşekkürler,
    Saygılarımla

En yakın zamanda teknik servise mail atıcam teşekkür ederim. Birde benim batarya kullanım süremle ciddi problemlerim var.Bir film bile izlemek mümkün olmuyor.Şarjı ortala 1 saat 20 dakika felan gidiyor ortalama olarak film izlerken acaba herkesdemi boyle yoksa bende mi böyle sadece? Bu arada belirtmek isterim cihazım Hel802

• İlhan Bey sizin oraya gelsek acaba vista driverlarını cd den alabilmemiz mümkünmü ?

internetten indirmek hayli bir vakit alıyor.
    birde benim laptop z96j1 bunun için sayfanızdaki hangi driveri indireceğimide bilmiyorum.
    bana şu an için ozellikle ses kartının driveri lazim.

iyi gunler..
  • Merhaba
    Yaklaşık 5-6 ay kadar önce Fokus Bilgisayardan hel80 aldım. Bu aralar genellikle torrent programları kullanırken mavi ekran alıyoum XP(SP2 yüklü) de. Yine bu mavi ekranların başlığı genellikle BAD_POOL_HEADER oluyor. Sistemi yeniden kurdum fakat sorun devam ediyor. Şimdi bu sorunun donanım kaynaklımı yazılım kaynaklımı olduğunu nerden anlayabilirim? Fokus Bilgisayara getirsem bilgisayarımı nasıl yardımcı olabilirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttlq -- 5 Nisan 2007; 16:11:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ciga75

Monster T72W1511 kullanıcısıyım

Birde İlhan bey size bir sorum olacak benim bu cihazın Vista driverlerini bulacağım adresi verirseniz sevnirim....

İlhan Bey haber bekliyorum sizden hala....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dolankartus.com.tr -- 5 Nisan 2007; 23:48:05 >
  • @ttlq

Torrent programlarına güvenmeyin.Değil program, müzik dosyaları dahi indirseniz birçoğu bozuk olabiliyor.Sizin sorununuzun indirdiğiniz torrent programlarındaın bizzat kendisinden ve/veya indirme sırasında oluşan(özellikle büyük dosyalarda) hatalardan olması kuvvetle olası.Zaten B.sayarınızın size yaptığı uyarı da bunun ile ilgili..
    Kanımca en ufak bir sorunda, sorunun kaynağı tam anlaşılmadan B.sayara ikide bir format atıp işletim sistemi yüklemek yalnızca vakit kaybından başka birşey değil...
  • Topic 2.sayfaya düşmüş.İlhan bey nerelerde acaba?
  • Sn. snowor;

Merhaba, burdayım. Dün şehir dışında bir toplantıda olduğum için maalesef tüm gün yoktum. Foruma da bakabilme fırsatı bulamadım açıkcası. 6 cell batarya kullanılan T72HEL802 modellerimizde max. batarya süresi 2 saat civarında gerçekleşmektedir. Bu durum bu ürünün harici ekran kartı içeren bir performans modeli olması nedeni ile ekran kartının tümleşik ekran katlı modellere göre daha fazla güç tüketiminde bulunması, daha fazla ısınması, fanın daha fazla çalışması vb. nedenlerden kaynaklanmaktadır.

Ayrıca bataryanızı verimli kullanabilmek için en az haftada 2 kere yada en azından 1 kere mutlaka tam olarak deşarj edip tekrar şarj etmeniz bataryanızın ömrünü ve kullanım süresini uzatmaktadır. Aksi halde batarya tam olarak şarj olamadığından süre kısalmakta ve batarya verimsiz olarak kullanılabilmektedir. Bu konuda forumda oldukça detaylı TOPIC' ler açılmışdı yanlış hatırlamıyorsam incelemenizi tavsiye ediyorum.

Ayrıca size henüz kesinleşmemiş olmakla birlikte güzel bir haber. Önümüzdeki aylarda yeni seri ürünlerimizde muhtemelen 9 CELL bataryalar kullanabiliyor olacağız. Bu konudaki çalışmalar devam ediyor. Sizlerle gelişmeleri paylaşacağız, inşallah.

Selamlar,

İlhan YILMAZ

quote:

quote:

Sn. snowor;

DVD yazıcınızı teknik servisimizden Ahmet Bey' le konuşarak söküp bize gönderin lütfen. Gereken çözümü hızlıca üretmeye çalışalım.

Selamlar,

İlhan YILMAZ

quote:

Sayın İlhan Bey,
    Hel802imde cd yazıcımda sorunum var.Bir kaç farklı cd markası ve farklı tarzda yazım işlemleri ve programları kullanmama rağmen hep aynı sonucları alıyorum. Ya yazım işlemi başarısız oluyor yada cd yazıldı diyor ama tekrar taktıgımda bos cd diyor.
    Şu an çizim işlerim olduğu için teknik servise yollama gibi bir imkanımda yok. Yapabileceğim birşey var mı acaba? Birde teknik servise yollasam kaç gunde gelir acaba?
    Şimdiden teşekkürler,
    Saygılarımla

En yakın zamanda teknik servise mail atıcam teşekkür ederim. Birde benim batarya kullanım süremle ciddi problemlerim var.Bir film bile izlemek mümkün olmuyor.Şarjı ortala 1 saat 20 dakika felan gidiyor ortalama olarak film izlerken acaba herkesdemi boyle yoksa bende mi böyle sadece? Bu arada belirtmek isterim cihazım Hel802

• selamlar,
    bende hepsiburada'dan T56HEL801 modelini aldım ,yanında 1gb ram hediye ediyor. bu modeli kullanan arkadaşlar performans, yaşadıkları sorun(varsa) ve çözümlerini belirtebilirler mi? saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zildjiann -- 7 Nisan 2007; 18:27:02 >
  • Arkadaşlar merhaba, bu öğlen bende T225HEL801 modelini aldım. 80 gb disk yerine 120 gb lık takılmasını rica ettim. Her neyse, notebook u alanlar bilirler yaklaşık 1-1.5 saat lik bir montaj ve test süresi verdiler. Tamam deyip Kadıköydeki işlerimizi halletmeye gittik. Sonra orada deneyecek zamanımız olmadığı için alıp hemen eve geçtik. Fakat eve geldiğimizde görüntünün gelmediğini farkettim. Focus Bilgisayarı aradım ama kimse cevap vermedi, sanırım mesai bittimine denk geldi.

Bu sorunu yaşayan var mı? Ne yapmam gerekiyor? Atladığım bir nokta mı var acaba

Yardımınızı rica ediyorum. Özellikle İlhan bey beni bu konuda yönlendirebilir misiniz?
  • ARKADAŞLAR BEN LAPTOP ALMAYİ DÜŞÜNÜYORUM DAHA ALAMADİM YANİ MAYİSA KALDİ O YÜZDEN KARAR VERMEMİYORUM ASUS F3JP ALMAYA KARAR VERDİM SONRA DÜŞÜNDÜM MASAÜSTÜYÜ SONRA DA DA MAX BÜTÇEMİ ARTİRDİM OYUN OYNAMAK İÇİN MÜZİK FİLM İZLEMEK İÇİN ALACAĞİM MONSTERİ GÖRDÜM AMA HİÇ BİR FİKRİM YOK KULLANLAR MEMLUNLAR Mİ? GARANTİSİ NASIL İYİ Mİ? BU MODELİ KULLANAN VAR Mİ?

MONSTER T25M575U1 17" Core DUO Notebook ( T2-rex )
    Özellikler
    Intel® Core� Duo T2500(2x2.0 Ghz,667Mhz,2MB Cache)+512 MB DDR3 nVIDIA Geforce Go 7950GTX +17" UWXGA(1920X1200)+ 1 GB DDR II 667 Mhz+100 GB 5400 RPM SATA 8MB Cache + 1.3 Mpixel dahili Web Camera+ Pioneer DVD-RW Dual+Intel 3945 wi-fi kart 802.11 a/b/g + 7 in 1 Reader ( MS/MS-Pro/MS Duo/SD/Mini-SD/MMC/RSMMC )+ 7.1 Kanal S/PDIF ses çıkışı + 2+1 Speaker ( Dahili Subwoofer )+ 10/100/1000 Gigabit Ethernet + 4xUSB2.0 +1xIEEE1394+Dahili Bluetooth + Audio DJ ( MP3 uyumlu ) + Çanta hediye

• quote:

Sn. snowor;

Merhaba, burdayım. Dün şehir dışında bir toplantıda olduğum için maalesef tüm gün yoktum. Foruma da bakabilme fırsatı bulamadım açıkcası. 6 cell batarya kullanılan T72HEL802 modellerimizde max. batarya süresi 2 saat civarında gerçekleşmektedir. Bu durum bu ürünün harici ekran kartı içeren bir performans modeli olması nedeni ile ekran kartının tümleşik ekran katlı modellere göre daha fazla güç tüketiminde bulunması, daha fazla ısınması, fanın daha fazla çalışması vb. nedenlerden kaynaklanmaktadır.

Ayrıca bataryanızı verimli kullanabilmek için en az haftada 2 kere yada en azından 1 kere mutlaka tam olarak deşarj edip tekrar şarj etmeniz bataryanızın ömrünü ve kullanım süresini uzatmaktadır. Aksi halde batarya tam olarak şarj olamadığından süre kısalmakta ve batarya verimsiz olarak kullanılabilmektedir. Bu konuda forumda oldukça detaylı TOPIC' ler açılmışdı yanlış hatırlamıyorsam incelemenizi tavsiye ediyorum.

Ayrıca size henüz kesinleşmemiş olmakla birlikte güzel bir haber. Önümüzdeki aylarda yeni seri ürünlerimizde muhtemelen 9 CELL bataryalar kullanabiliyor olacağız. Bu konudaki çalışmalar devam ediyor. Sizlerle gelişmeleri paylaşacağız, inşallah.

Selamlar,

İlhan YILMAZ

Sayın ilhan bey deşarj derken bataryanın yüzde 0 olmasını mı kastediyorsunuz.Ben hep yüzde 3 kapatıyorum cihazı.

Birde yeni seri ürünlerimizde 9 cell bataryalar olabilcek dediniz.Yeni seri derken Hel802 ürünün yeni serisimi yoksa yeni seri farklı dizüstüler mi geliyor yani ona göre umutlanıyım diyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: sekobaba

ARKADAŞLAR BEN LAPTOP ALMAYİ DÜŞÜNÜYORUM DAHA ALAMADİM YANİ MAYİSA KALDİ O YÜZDEN KARAR VERMEMİYORUM ASUS F3JP ALMAYA KARAR VERDİM SONRA DÜŞÜNDÜM MASAÜSTÜYÜ SONRA DA DA MAX BÜTÇEMİ ARTİRDİM OYUN OYNAMAK İÇİN MÜZİK FİLM İZLEMEK İÇİN ALACAĞİM MONSTERİ GÖRDÜM AMA HİÇ BİR FİKRİM YOK KULLANLAR MEMLUNLAR Mİ? GARANTİSİ NASIL İYİ Mİ? BU MODELİ KULLANAN VAR Mİ?

MONSTER T25M575U1 17" Core DUO Notebook ( T2-rex )
    Özellikler
    Intel® Core� Duo T2500(2x2.0 Ghz,667Mhz,2MB Cache)+512 MB DDR3 nVIDIA Geforce Go 7950GTX +17" UWXGA(1920X1200)+ 1 GB DDR II 667 Mhz+100 GB 5400 RPM SATA 8MB Cache + 1.3 Mpixel dahili Web Camera+ Pioneer DVD-RW Dual+Intel 3945 wi-fi kart 802.11 a/b/g + 7 in 1 Reader ( MS/MS-Pro/MS Duo/SD/Mini-SD/MMC/RSMMC )+ 7.1 Kanal S/PDIF ses çıkışı + 2+1 Speaker ( Dahili Subwoofer )+ 10/100/1000 Gigabit Ethernet + 4xUSB2.0 +1xIEEE1394+Dahili Bluetooth + Audio DJ ( MP3 uyumlu ) + Çanta hediye

CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM ..... BİRDE ANKARADA MONSTER SATİLAN YERLER NELERDİR BİRDE NASIL BİR MARKA BU MONSTER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekobaba -- 7 Nisan 2007; 21:07:34 >

• Tarahumara arkadaş cbox d700 veya monster w1501vista tam uyumlu olarak çalışıyor. Tv kartı driverı lifewiev sitesinde var. bisoncam program ve driveri istersen sana yollayabilirim bende tek sorun s-video ile TV görüntü aktarımı yapamiyorum. (XP de yapabiliyorum)Windows vista ultimate kullanmak için ram 2 gb olsa daha iyi olurdu.
  • sekobaba

dediğin model yerine illa 17 olsun dersen bütçeni zorlayabilirsen core2 duo 2gb olan modeli yani T72M575U1 modeli daha iyi olur yani diğer modele 3.200 ytl vermek yerine 4000 ytl verip aklımda soru kalmamasını tercih ederim çünkü oyun ve film için dediğinden sadece ekran akrı yetmeyebilir piyasa bulunan ve gelecek oyunlar için özellikle bu ara da ankara da bayi var fakat ismini bilmiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hell_Star

Arkadaşlar merhaba, bu öğlen bende T225HEL801 modelini aldım. 80 gb disk yerine 120 gb lık takılmasını rica ettim. Her neyse, notebook u alanlar bilirler yaklaşık 1-1.5 saat lik bir montaj ve test süresi verdiler. Tamam deyip Kadıköydeki işlerimizi halletmeye gittik. Sonra orada deneyecek zamanımız olmadığı için alıp hemen eve geçtik. Fakat eve geldiğimizde görüntünün gelmediğini farkettim. Focus Bilgisayarı aradım ama kimse cevap vermedi, sanırım mesai bittimine denk geldi.

Bu sorunu yaşayan var mı? Ne yapmam gerekiyor? Atladığım bir nokta mı var acaba

Yardımınızı rica ediyorum. Özellikle İlhan bey beni bu konuda yönlendirebilir misiniz?

bios update istiyo olabilir tahminimce hiç görüntü yoksa

• Öncelikle merhabalar ilhan bey size birkaç sorum olucak yaklaşık 1 haftadır bu forumları hatmettim cebimdeki paraya göre 2 tane bilgisyar arasında kaldım. Şu anda kıbrıstayım okul nedeniyle ve 1-2 hafta içinde laptop almak için istanbula gelicem. Kadıköyde oturuyorum ve mağazanıza gelicem şimdi gelelim sorularıma;

1- Öncelikle bu fiyat ve performansda bu ürünleri sağladığınız için teşekkürler. Ama dediğim gibi 2 laptop arasında kaldım. 1. si hel802 ve diğeride Asus f3jp sitenizde ve dükkanınızda 2side mevcut sanırım. İkisinide gelip gözümle görüp inceliycem ama gelmeden bir kaç konuda yardımınıza ihtiyacım var. Örneğin benim için mönitör parlaklığı kalitesi çok önemli sitenizde 2 laptoptada Crystal parlak ekran olduğu yazıyo. Ama asusun özelliklerine birkaç sitede baktığımda 15.4" WXGA GLARE EKRAN diyo arasındaki fark nedir dediğim gibi ekran benim için öncelikli film oyun resim vs herseyde parlaklık ve ekran kalitesi.Tabi sonydeki performansı aramıyorum oda ayrı :D bu 2 laptopu bir araya getirdiğinizde acaba hangisinin ekran kalitesi daha iyidir acaba bunu ögrenmek istiyorum en azından fikir edinmek açısından. Yanyana getirip direk ve farklı perspektiflerden hangisinin daha kaliteli olduğunu söyleyebilir misiniz? Bir diğer hususta HD ready özelliği. Birazcık araştırma yaptım ve çok yeni bir teknoloji olduğunu ve yavaş yavaş bütün tv kanalları vs nın altyapısını buna ayarladıgın gördüm. Soracağım şey şu bu hd readynın bana ne avantajları olucak sadece tv kartı taktıgımda hd ready kanallarını daha mı kaliteli seyredeceğim yada indirdiğim bir dizinin filmin hdtv özelliği varsa o filmi yada diziyi daha kaliteli izleyeceğim anlamına mı geliyo nedir bu hel serisindeki hd readynın olayı ? (önemli)

2- Bir diğer hususda bu 2 laptop arasındaki pil farkı birinde 2 saat giderken diğerinde 4 saate kadar gittiği yazıyo forumlarda nede olsa 3 cellik bir fark var. Bu görüntü olarak bir kirlilik yaratıyormu yoksa normal mi? Bununla beraber laptoplarla ilgili çok bi deneyimim olmamasına rağmen birşey sormak istiyorum bu hel 802 deki 6 cell lik pili ileride 9 celle çıkarma gibi bir şansımız var mı ? Varsa bunun maliyeti tahimini ne kadar tutar ?

3- Birde örneğin 5400 rpm 7200 rpm farkı veya 2gb ram i kingston yapma farkı veya 1gb ram farkı veya işlemci farkı nedir bunları ögrenebılır mıyım ? Son olarak 1-2 hafta içerisinde bu fiyatlara yakın yüksek celli baska makinalar gelicek mi bununla ilgili birşey okudum sanırım bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim hatta gelicekse ona göre uçak biletimi bile değiştirebilirim şimdilik soracaklarım kafama takılanlar bunlar başka bir sorum olduğunda size ulaşmayı umit ediyorum görüşmek üzere..

EDITTT // Birde bişey daha rica edicem zahmet olucak ama bu iki makinanın aynı şartlarda yapılmış 3d mark sonuçlarını ögrenebilirmiyim ? Forumlarda farklar çok görünüyo ama test çözünürlükleri farklı sanırım bir yardımcı olursanız çok makbule geçicek. tekrardan teşekkürler cevaplarınızı dört gözle bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuadrox -- 8 Nisan 2007; 4:15:35 >

• 
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.