Şimdi Ara

monster batarya kullanımı....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
8.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar monster p 150 hm bilbisayarımı alalı 1 ay oldu

bataryayı fazla yıpratmak istemiyorum bunun için teknik servisi aradım ve batarya kullanımı ile ilgili bilgi aldım...

bana verilen bilgi bataryanızı yarım olarak bırakın ve her 15 günde bir bataryayı takıp bataryada kalanı bosaltıp tam bir sarj yapıp sonra yine yarım bırakıp cıkarın bu işlemi 15 günde bir yapın dendi...

denilenleri harfiyen yaptım... sonucc....

batarrycare programının sonuclarına göre 15 gün önce bu işlemi yapmadan önce batarya kaybı % 1.39 du

15 gün sonra yukardaki şlemleri yaptıktan sonra batarya kaybı % 6.49 olmus...

sorun ne anlamıyorum ne yapmam lazım bataryayı hic kullanmıyorum normalde devamlı güc kaynagında calısıyor bataryayı yıpratmak istemiyorum...

bilen üstadlar fikirlerini acıklarlarsa sevinirim....

• BatteryCare Batarya Kaybı dediği şeyi nereden nasıl hesaplıyor? Bir de bu batarya kaybı ne demek?
  • ben de p150hm cihazımı ağırlıklı evde kullandığım için %50 şarjdayken çıkarttım ve bataryasız kullanıyorum...
    anladığım kadarıyla ister takılı kullanın, ister takmadan veya ister başka yöntemle, batarya maalesef ne yaparsanız yapın bir şekilde ömrünü tüketiyor...
    yarı ömrüyle buzdolabında bile muhafaza eden arkadaşlar vardı ama ne durumdalar bilmiyorum...
  • napıcaz peki bu işten anlayan yokmu forumda?
  • batarya kaybı yıpranma anlamına geliyor ve bu genelde %80 altına düştüğünde iyice batarya performanstan düşüyor ve zamanla yıpranma hızlılaşıyor.iyibir batarya kullanımı için bazılarının dediği gibi bataryayı çıkarmakla onu korumazsınız öldürürsünüz düzenli aralıklarla şarj edilmesi gerekir.her leptop batarya üzerinde fişe takılı kullanmakta fayda var bu işinizin yarıda kalmaması ve makinenin ani voltaj yükselmelerinden zarar görmemesi açısından iyidir.batarya fişteyken dolduğunda otomatik gücü keser ve fişten kullanır bu durumda bataryanın üzerinde olup olmaması aynı durumdur ama sıkıntılı durumlarda batarya devreye girer ve makineniz korunur.sıksık doldur boşalt yapılmamalı haftada ortalama 2 sefer batarya uyarı verene doldur boşalt yapmak yerinde olur.15 günde yıpranma baya olmuş sizde bende sizdeki yıpranma 9 aylık sürede oldu oda benim hatamdan bunuda söylemiş olayım uyarı vrdiği anda fişe sokun eğer kendini korumaya alırsa bu bile yıpranma sebebidir ve bunu 2 sefer yaptım bilgisayar başında değildim %5'lik yıpranmaya sebep oldu bende buna dikkat edin.

• 15gün fazla haftada 1-2 kere kullanın, yarım olarak %40 derler, dolaba koyun alt tarafa. bence uğraşmasanız daha iyi bozulduğu zaman yenisini verir heralde monster garantisi var iken, sonrası malum zaten.
  • %10-15in altına indirmeyin, kullandığınız zamanlarda tam boşaldıktan sonra sonuna kadar doldurun sonra kaldıracaksanız tekrar 40 civarına indirin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    12 mini batarya performansı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bugune kadar kullanmadığım marka model laptop kalmadı..

Yazılanları ilk defa okuyor ve şaşıyorum.

Ben laptop gerçek anlamda dizimde olmadığı sürece sürekli pili üzerinde prize takılı kullanırım. Bugüne kadar da Lenovo'nun hatalı üretim 1 ayda gümleyen pilleri dışında(benim kullandıklarım gümlemeden makinaları geri topladılar) hiçbir sorun emaresiyle karşılaşmadım.

Şaşkınlığımdan dolayı kusura bakmayın lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim_koparal

arkadaslar monster p 150 hm bilbisayarımı alalı 1 ay oldu

bataryayı fazla yıpratmak istemiyorum bunun için teknik servisi aradım ve batarya kullanımı ile ilgili bilgi aldım...

bana verilen bilgi bataryanızı yarım olarak bırakın ve her 15 günde bir bataryayı takıp bataryada kalanı bosaltıp tam bir sarj yapıp sonra yine yarım bırakıp cıkarın bu işlemi 15 günde bir yapın dendi...

denilenleri harfiyen yaptım... sonucc....

batarrycare programının sonuclarına göre 15 gün önce bu işlemi yapmadan önce batarya kaybı % 1.39 du

15 gün sonra yukardaki şlemleri yaptıktan sonra batarya kaybı % 6.49 olmus...

sorun ne anlamıyorum ne yapmam lazım bataryayı hic kullanmıyorum normalde devamlı güc kaynagında calısıyor bataryayı yıpratmak istemiyorum...

bilen üstadlar fikirlerini acıklarlarsa sevinirim....

Su pilsiz kullanim sacmaligini birakin artik , yok yari omur yok su yok bu 10 dan fazla laptop kullanan birisi olarak sunu diyorum pil surekli makineye takili kalmalidir. Hicbir sey olmaaaaz. Pilsiz kullanimda bir kac kere elektrik kesintisinde HDD inizin ciddi zararlar gorebilecegini biliyor musunuz. Piliniz ne olursa olsun omrunu tamamladiginda kullanim disi kalacaktir. Baska turlu islere kalkismayin.

• Pilsiz kullanmak isteyen arkadaşlar ani elektrik kesintisi ve voltaj kaymalarından anakartı ve haliyle pc'yi korumak amacı ile REGülatörlü bir güç kaynağı ile kullanmalılar.

Pilli mi pilsiz mi tartışmasına gelince ben kendimce birkaç cümle kurmak istiyorum.

Öncelikle haftada 1-2 kere boşaltmaya gelelim. Ya arkadaş yarış atı mı bu da antreman yaptırma gereği duyuyoruz? Kullanmayacaksan ( ki bu ani voltaj kayması ve pilin ani bir şekilde bir fişe takılı çalışması bir DC moddan AC moda geçmesi de pil için zararlıdır diye düşünüyorum) çıkart pilini koy bir yere. Antreman yaptırmana gerek yok. Ama pilin kendi iç direncini muhafaza etmesi için ne çok yüksek voltajda, ne de çok düşük voltajda bekletilmelidir.
    Yani %40 -%50 gibi bir ayar makuldür. Zamanla kendiliğinden boşalacaktır. En az 6 ay gider bu pille. Boşalırken enerjisini havaya vermiyor kendi iç direncine kurban gidiyor. Pinin net geriliminden iç direnci çıkarıldığında bu da bize pilin verimini verir.
    %10 un altına da düşmemesine önem vermeliyiz.

Şunu da hatırlamakta fayda var ki %100 oranında dolu bir kenarda bekleyen pilden alınan verim ile , AC moddan direk backup yapmaya başlayan pilde performans farkı görülür. İşte burada antreman mevzuu devreye giriyor. Yani %100 dolu ama üzerinde hali hazırda bir akım bulunan pil, bir kenarda bekleyen pilden daha performanslıdır.

Bunun yanında, Kimyasal bir pil kullanıyoruz ve en kolay mantığı LİSE 3 müfredatında bulunan kimysala piller konusudur. Yüklenerek gerilim farkı oluşturan 8 tane hücre mevcut bataryalarımızda. Yani 8 tane çubuk var ve biz bu pili kullandıkça bu çubukları eriteceğiz. Eridikçede pilin ömrü kısalacaktır. Yani bu demek oluyor ki doldur- boşalt yaparak pilin ömrü harcanır- kısaltılır.

Bana göre 2. durumun pil ömrüne etkisi daha çok olduğu için piller çıkartılmalı, Anakartı muhafaza etmek için UPS ile pc kullanılırken pil -18 derece soğukta muhafaza edilmelidir. İlla -18 aramayın. Hatta buzluğa koymayın. Poşetin içindeki havayı yoğunlaştırıp pilin anasını aglatmayalım. Sebzelik kısmında muhafaza etmeniz BANA GÖRE en iyi yöntemdir.

Hızlı deşarj da pilin ömrünü etkiler. Yani pilde kullanırken mümkün olduğunca minimum enerji sarfiyatına dikkat etmeliyiz. Oyun oynama gibi bir yanlış yapmayalaım.

Dolaba koymak isteyen arkadaşlar hava yoğuşması yaşamamak için havası alınabilen vakumlu torbalar tercih edebilir.

Bu da yaklaşık 6 haftalık pilin yıpranması, şayet bahsedilen programlar doğru ise
     monster batarya kullanımı....

Sağ tıklayıp RESMİ yeni sayfada aç diyiniz. Çünkü gittigidiyor'da resim nasıl açılır anlatmamışlar

Bu topraklarda sağcısı solcusu olmadan, Türk'ü kürdü ayırmadan yaşama aşkıyla tutuşan herkesiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExpForCuTT -- 23 Nisan 2012; 14:27:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yqavuzhyan

Pilsiz kullanmak isteyen arkadaşlar ani elektrik kesintisi ve voltaj kaymalarından anakartı ve haliyle pc'yi korumak amacı ile REGülatörlü bir güç kaynağı ile kullansınlar.

Pilli mi pilsiz mi tartışmasına gelince ben kendimce birkaç cümle kurmak istiyorum.

Öncelikle haftada 1-2 kere boşaltmaya gelelim. Ya arkadaş yarış atı mı bu da antreman yaptırma gereği duyuyoruz? Kullanmayacaksan ( ki bu ani voltaj kayması ve pilin ani bir şekilde bir fişe takılı çalışması bir DC moddan AC moda geçmesi de pil için zararlıdır diye düşünüyorum) çıkart pilini koy bir yere. Antreman yaptırmana gerek yok. Ama pilin kendi iç direncini muhafaza etmesi için ne çok yüksek voltajda, ne de çok düşük voltajda bekletilmelidir.
    Yani %40 -%50 gibi bir ayar makuldür. Zamanla kendiliğinden boşalacaktır.
    %10 un altına da düşmemesine önem vermeliyiz.

Şunu da hatırlamakta fayda var ki %100 oranında dolu bir kenarda bekleyen pilden alınan verim ile , AC moddan direk backup yapmaya başlayan pilde performans farkı görülür. İşte burada antreman mevzuu devreye giriyor. Yani %100 dolu ama üzerinde hali hazırda bir akım bulunan pil, bir kenarda bekleyen pilden daha performanslıdır.

Bunun yanında, Kimyasal bir pil kullanıyoruz ve en kolay mantığı LİSE 3 müfredatında bulunan kimysala piller konusudur. Yüklenerek gerilim farkı oluşturan 8 tane hücre mevcut bataryalarımızda. Yani 8 tane çubuk var ve biz bu pili kullandıkça bu çubukları eriteceğiz. Eridikçede pilin ömrü kısalacaktır. Yani bu demek oluyor ki doldur- boşalt yaparak pilin ömrü harcanır- kısaltılır.

Bana göre 2. durumun pil ömrüne etkisi daha çok olduğu için piller çıkartılmalı, Anakartı muhafaza etmek için UPS ile pc kullanılırken pil -18 derece soğukta muhafaza edilmelidir. İlla -18 aramayın. Hatta buzluğa koymayın. Poşetin içindeki havayı yoğunlaştırıp pilin anasını aglatmayalım. Sebzelik kısmında muhafaza etmeniz BANA GÖRE en iyi yöntemdir.

Farklı düşünen arkadaşlarda fikirlerini yazarlarsa beraber bir görüş alış-verişi yapma imkanımız doğar. Lütfen yazıyı okuduktan sonra sizde bizlerin aklına gelmeyen, ama sizin aklınıza gelenleri üşenmeyiniz yazınınz. Burada bilgi birikimi arttıkça problemleri çözmek kolaylaşacaktır arkadaşlar.

Bu topraklarda sağcısı solcusu olmadan, Türk'ü kürdü ayırmadan yaşama aşkıyla tutuşan herkesiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarım.

+1992 kimya olayına katılıyorum ve son cümle çok hoş olmuş gerçekten. Konuya gelirsek gayet pratik ve teknik bilgiler vermişsin ılla pilin ömrü bitmesın diye uğraşan arkadaşlar faydalanır bana kalırsa her ne olursa olsun pilde yıpranma olacağından haftalık kullanımda ıki üç kez oyun veya cad programinda değilken yani pili daha çabuk bitirebilecek uygulamalarda değilken fişi çıkarsınlar uyarı verince fişe taksınlar fazla uğraşmaya gerek yok zaten ömrü bitecek adi üstünde pil yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖmErenay -- 22 Nisan 2012; 23:12:30 >

• pil ac-dc arasında değişmesi ne demek pcye ac gelmez 1 kere, adaptör dcye çevirir şebekeden gelen gerilimi hiçbir elektronik cihaz ac ile çalışmıyor bildiğim kadarı ile.
    neden haftada 1 şarj et diyoruz, çünkü pil kendiliğinden boşalır. havaya akıyor içindeki enerji bu yüzden bakmadığınız zaman boşalıyor tamamen ve ölüyor pil.

buzluğa da konulmaz batarya, içindeki sıvı donabilir ve ya özelliğini kaybedebilir. saklama koşulları genelde üzerlerinde ve ya kullanma koşullarında yazar buzluğun derecesi ile karşılaştırabilirsiniz.
  • serin bir yerde saklamak yeterlidir buzdolabından bahsetmeniz saçma oluyor kimisi buzluğa koyarak şoklama yapmaya çalışır canına okur pilin.
  • Dizüstü bilgisayarımı alalı 1 aya yaklaştım.İlk 1 haftada 4.9 yıpranma olmuştu.Nasıl kullanmam gerektiğini aldığım yer(Vatan Bilgisayar) ve Lenovo teknik serivisinden öğrendim ama hiçbir işe yaramadı.
    Daha sonra aşağıdaki adresteki arkadaşın anlatımını aynen uyguladım.Sonuc hala 4.9 yıpranma.
    Bir okuyun deneyin olmazsa birşey kaybetmezsiniz.

Nonpasaran;
    www.enpedi.com
    Notebook'larda Batarya Nasıl Kullanılmalı ?
    http://www.enpedi.com/2010/09/notebooklarda-batarya-nasl-kullanlmal.html

• Yıpranma programları neye göre bir hesaplama yapıyor bilmiyorum.

Buzluğa koyun asla demedim ama olabildiğince serin bir yer olması avantajdır. Bitmiş pillerinizi buzdolabına koyun 2 saat sonra çıkarın saate veya kumandaya takın. Ya da şenliklerde satılan çocukların boynuna takılan kolye şeklinde basit bir kimyasal pille çalışan oyuncaklar var. Bitince ışık verme süreci koyun buzdolabına çıkarın 2 saat sonra hala etrafına ışık saçtığını göreceksizinz.

Pil boşta dururken voltajı düşer ve Türkçe'si biter bu doğrudur. Hücrelerin tamamen boşalması pilin bir daha kullanılamamasına neden olabilir. Bunun için %40-50 civarında bırakın diyoruz. Buda kolay kolay kendiliğinden bitecek bir miktar değildir. hiç yoktan 6 ay gider bir kenarda

Rutubetten uzakta olabildiğince serin saklanması en uygunudur. Havaya akıyor diye birşey okudum yukarıda Sevgili kardeşim havaya akmıyor. Pil içinde barındırdığı iyon derişimlerini yani + kutup ile - kutup arasındaki iyon akımı bize amper yani akımı sağlar. Bunu azaltmanın bir yolu sıcaklığı düşürmek. Unutmayalım ki pilde organik maddeler vardır. Ve organik maddelerin bozulmamaları için ve kimyasal tepkimelerin hızlarını düşürmek için sıcaklığı düşük tutmak lazım.
    Azalmasına neden havaya boşalması değil. Kendi içerisinde meydana gelen iç dirençten ötürü gerilim kaybı yaşanıyor. yani +'lar ve -'ler kendi kendilerine toplaşıp birbirine nötürlüyorlar. Biz şarj esnasında bunları ayrıştırıp iyon derişimlerini kendi içlerinde artırıyoruz. Bu şekilde topla-dağıt topla-dağıt yaparken de o nikel- krom çubuğun ömrünü bitiriyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExpForCuTT -- 23 Nisan 2012; 2:56:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: slapert

pil ac-dc arasında değişmesi ne demek pcye ac gelmez 1 kere, adaptör dcye çevirir şebekeden gelen gerilimi hiçbir elektronik cihaz ac ile çalışmıyor bildiğim kadarı ile.
    neden haftada 1 şarj et diyoruz, çünkü pil kendiliğinden boşalır. havaya akıyor içindeki enerji bu yüzden bakmadığınız zaman boşalıyor tamamen ve ölüyor pil.

buzluğa da konulmaz batarya, içindeki sıvı donabilir ve ya özelliğini kaybedebilir. saklama koşulları genelde üzerlerinde ve ya kullanma koşullarında yazar buzluğun derecesi ile karşılaştırabilirsiniz.

Adaptörler 220-240 volt arasında olan şehir şebekesini laptoplara uygun gerilim düzeyine düşürmeye yarıyor. Ama asla Alternatif Akımı Doğrusal akıma çevirmiyorlar. Doğrusal akımla(DC) herhangi bir başka DC kaynağını (yani pillerimizi) şarj etmek Elektron yasaarına aykırıdır. Çünkü dc akım belirli bir frekansla titreşim yaparlar bir akım kolunu takipo ederk yürümezler. Ama alternatif akım kaynakları (prizler ve laptop şarj adaptörleri) AC akım sağlıyarak - den + ya gittiği varsayılan bir akım oluştururlar.

Adaptörler AC yi DC ye çeviriyor olsalar onlar ile pilleri şarj edemeyiz. Günümüzde battery stocking adı altında DC to DC şeklinde şarj aletleri satılsa da (özellikle apple modelleri için) aslında tam olarak onlar da dc to dc değiller. Kendi içlerinde alternatif akım oluşturabilen empedans devreleri kurulu olmalıdır. (Kesin bilgiye sahip değilim ama lisedeki fizikçi beni keklemedi ise böyle olmalı)

• http://inceleme.gittigidiyor.com/rehber/notebook-adaptoru-sarj-hakkinda-genel-bilgiler-1093
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yqavuzhyan

quote:

Orijinalden alıntı: slapert

pil ac-dc arasında değişmesi ne demek pcye ac gelmez 1 kere, adaptör dcye çevirir şebekeden gelen gerilimi hiçbir elektronik cihaz ac ile çalışmıyor bildiğim kadarı ile.

Adaptörler 220-240 volt arasında olan şehir şebekesini laptoplara uygun gerilim düzeyine düşürmeye yarıyor. Ama asla Alternatif Akımı Doğrusal akıma çevirmiyorlar. Doğrusal akımla(DC) herhangi bir başka DC kaynağını (yani pillerimizi) şarj etmek Elektron yasaarına aykırıdır. Çünkü dc akım belirli bir frekansla titreşim yaparlar bir akım kolunu takipo ederk yürümezler. Ama alternatif akım kaynakları (prizler ve laptop şarj adaptörleri) AC akım sağlıyarak - den + ya gittiği varsayılan bir akım oluştururlar.

Adaptörler AC yi DC ye çeviriyor olsalar onlar ile pilleri şarj edemeyiz. Günümüzde battery stocking adı altında DC to DC şeklinde şarj aletleri satılsa da (özellikle apple modelleri için) aslında tam olarak onlar da dc to dc değiller. Kendi içlerinde alternatif akım oluşturabilen empedans devreleri kurulu olmalıdır. (Kesin bilgiye sahip değilim ama lisedeki fizikçi beni keklemedi ise böyle olmalı)

piller de dc ile şarj edilir aklında bulunsun.

• Merhaba arkadaşlar, konunun gidişatı iyi yönde olmadığından dolayı gerekli bazı düzenlemeler yapmak durumunda kaldım. Sunulan kaynaklarda yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız elbetteki bunu tartışacaksınız ancak sizden ricam bunu karşılıklı saygı kuralları çerçevesinde yapmanız. Hepinize iyi forumlar diliyorum...
  • http://inceleme.gittigidiyor.com/rehber/notebook-adaptoru-sarj-hakkinda-genel-bilgiler-1093 kaynak gösterilen bu adreste adaptörler bir nevi AC akımı DC akıma çevirmeye yarar yazıyor. Ama hemen altından daAdaptörler AC akımı tam olarak DC akıma çeviremezler, yani bir osilaskopa baglayıp detaylı olarak sinyal çıkışlarını izlerseniz DC akımda gizlenen AC akımları görebilirsiniz cümlesini kuruyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.