Şimdi Ara

monster batarya kullanımı.... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
8.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İş bu bir üstteki mesajda herhangi bir kişilik hakkına saldırı varsa bende ADAM değilim!
  • arkadaslar birbirinizle sid-ik yarıstıracagınıza su olaya bi cözüm bulsanız....
  • Ben kayıp denilen hadisenin realiteyle bağdaşmadığını düşünüyorum.

    Ayrıca laptopların şarj üniteleri basit devreler değildir, akıllıdırlar ve ITE8712 isimli bir çip tarafından yönetilirler. Yönetim politikaları da BIOS içine(menülerde gözükmese de) gömülüdür.

    Bence kullanma kılavuzunun haricinde kalan hiçbir yöntemi boşu boşuna denemeyin.

    Ayrıca bu cihazlar ve bileşenleri 7/24 çalışacak şekilde tasarlandıklarından 'bana göre' hiçbir zaman pili sökmemeniz, etrafınızda şebeke elektriği olduğu sürece de prizde kullanmanız gerektiğidir.

    İşim gereği 100'lerce laptoptan sorumluyum.. Bunların arasında 10-12 senelik cihazlar da var. EN kötüleri 3-4 senede kendilerini bitiriyorlar ki ortalaması 5-6 senedir bu da iyi bir süredir.

    Bataryanın mekanik diğer bileşenlerle(tüm fanlar, HDD'ler,optik okuyucular) beraber 'ömürlü' hatta 'aşınan' parça statüsünde olduğunu unutmamak gerekir.

    BatteryCare programını hiç kullanmadım kullanmayı da düşünmüyorum. Ben Monster cihazlarındaki BIOS'un güç yönetiminden oldukça memnunum.

    Sanırım 8-9 aylık makinamın pil süresi ilk günkü süreyle halen aynı. Makinamda da Extreme işlemci olduğun diğer makinalara göre daha çok güç harcayan bir konfigürasyona sahibim üstelik.




  • Ben zaten ilk yazıma elektrik akımının düzensiz olduğu olduğu yerlerde bataryayı sökerek regülatör kullanılmalı diyerek başladım ama cımbızla içinden seçip üzerine pislik atmaya çalışan cehape zihniyetli arkadaslar yüzünden konu ....... sardı.

    Paşa gönlünüz bilir :D bağlayın aleti prize elektrik 1 gelir gider 2 gelir gider 3.'de elinize alırsınız bataryayı. Monster bataryalarda galıba 250-300 lıradan pahalılar

    yaşadığım yerdeki tanıdıklarımda düzensiz akım yüzünden şarjları 5 dakika gitmeyen bataryalar var. ( Biri 6 aylık toshiba l750F biriside yaklasık 1 yıllık asus n55sf--ayrıca hp marka olanların hepsi :D 2 yıllık lg rd 410 )Voltajın ani değiştiği, lambaların parlayıp söndüğü bir elektrik düzeninden bahsediyorum. Ben böyle bir yerde yaşıyorum ve benim önlemlerim bunlar. Pilin aklı var ama belediyede de tutumlu bir hizmet eksikliği var :D takın prize coşturun canavarları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExpForCuTT -- 30 Nisan 2012; 15:07:30 >




  • @yqavuzhyan;yani en mantıklısı,bataryayı %40a kadar düşürüp bir kenarda yoksulluğa terk etmek ve bir adet güç kaynağı ile mi kullanmak bilgisayarı?
  • aliert tavsiye etmem sana bunu batarya yinede ölür kenarda durmakla yaşamıyor kaldıki arkadaş bataryanın elektrik kesintilerinde zarar göreceğini söylüyor yüksek voltaj adaptörden geçtimi anakartın canına okur batarya olduğunda otomatik devreye girer zarar görse bile batarya'ya gider makineye değil çok yanlış söyleneler kaldıki batarya fişe takılıyken zaten dolu olduğu taktirde güçle hiçbir irtibatı yoktur elekrik giderse devreye girer geldiğinde yine fişten almaya başlar.bu bataryayı ayırma durumunu istisnai durumlarda makinenin bataryayı deşarj etmemesi için olur güç kaçağı olabilir uzun süre bir yere gideceğin zaman yarıya kadar boşatıp serin bir yere dolabına mesela koyabilirsin,bu istisnai durumdur ama makine yanındayken mümkün olduğunca fişte ve batarya takılı olsun.
  • Ben de monsterin Q61MS-16F32 modelini düşünüyorum ama aklımda birçok soru var.

    Batarya kullanımını tam olarak nasıl yapacacağız ? Bataryada verim kaybı kaçınılmaz mı ?

    Linux işletim sistemi yerine windows 7 yüklendiğinde tüm driverları tek tek elle mi kuracağız ?

    Normalde windows 7 driverları kendi bulup kurmuyor muydu ?

    Pil ömrü eskiden 1 saat civarı yazıyordu sitesinde şimdi 1-3 saat arası yazıyor.Sürekli oyun oynarsak ne kadar gider pil acaba ?

    Bazı arkadaşlar prize takılı olarak oyun oynayın demiş ben üniversitedeyken her zaman priz bulamayacağım.Prize takılı olarak kullanılırsa batarya verimi prizsiz kullanıma göre daha az mı olur ?
  • Ben yıllardır monster kullanıyorum q9000 ve 9800 gts li model. Bataryada 8 hücreli. 4 yıl oldu herhalde şuanda pil yine 45 dk 1 saat gider. Ben bataryayı hep üzerinde bıraktım 2 haftada bir çıkardım kabloyu bataryayı boşattım sonra şarj ettim. Pek sorun yaşamadım yeni serileri bilmeden konuşuyorum priz bulamazsanız monster sizi üzer İlk zamanlarda 2 saat ancak gidiyordu tabi oyun oynarsanız su gibi içiyor onuda belirteyim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.