Şimdi Ara

Monofaze Jeneratörün Trifaze Şebekede kullanımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben evimde, elektrik kesintilerinde kullanmak üzere jeneratör almak istiyorum. Yıllık toplamda maksimum 40-50 saat çalışacak.

Dolayısı ile benzinli 3kva gücünde bir jeneratör bakıyordum ki, jeneratörlerdeki "monofaze" ifadesi dikkatimi çekti. Benim oturduğum evin elektriği trifaze...

Trifaze jeneratörler nerden baksak monofazelerin 2 katı, elbette gücü de öyle ancak, benim amacım ısıtma-soğutma, buzdolabı ve tv-modem gibi cihazları, gerekirse hepsi aynı anda olmamak koşulu ile, çalıştırmak.

İş böyle olunca elektrik konularında tek faz-3 faz dönüşümünü araştırdım, pahalı göründü...

Bu bilgiler ışığında; monofaze jeneratör, trifaze şebekede nasıl kullanılır?

• 3-5kva tek faz olması güçten dolayı 3 faz için daha güçlü dizel serileri geliyor, sizin sistem tek faz olur ama elektrikçi düzenek yapması lazım sizin sigorta panosuna kısaca şebekeyi bir komutatörle ayıracak bir komutatörlede 3 fazı teke indirgeyecek yada araya kontaktör bağlayacan elektikçi şart ama.
  • addictive A kullanıcısına yanıt
    Sizin eve 3 faz geliyor fakat evinizde 3 fazlı cihaz varmı YOK. amaç,, dairede çekilen yükü, mahalle trafosuna dengeli yüklemek.. mesela evinizde 1 faza mutfak, diğer faza banyo şohben çamaşır makinası falan,, diğer fazada aydınlatma ve diğer prizler dağıtılmış olabilir.. Kısaca elektrik kesilip jeneratör devreye girdiği anda;
    1: ev içindeki sigortalara gelen apartman 3 fazı ayrılacak,, 3 faz yerine jeneratör tek fazı ortak olarak girecek.. elektrik geldiğinde,, öyle hemen şebeke 3 fazı gelmeyecek, önce birleşen tek faz ayrılacak, jeneratör devreden çıkacak, 5-10 sn beklemeden sonra 3 faz ev içi sigortalara gelecek..
  • Cevaplar icin tesekkurler...

Bu durumda elektrikcinin bir nevi jenerator panosu yapmasi gerektigini anliyorum dogru mu?

Bir de merak ettigim diger konu su: Evimin balkonunda bir adet priz var. Monofaze jeneratoru bu balkonda kullanirken, ana salteri kapatsam,jeneratoru bu prizr baglasam, bu faz uzerine bagli cihazlari sorunsuzca kullanabilirmiyim? @Emin-Firtina

Ayrica evin panosu su sekilde;

Burda fazlar hangisidir?

Monofaze Jeneratörün Trifaze Şebekede kullanımı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi addictive -- 3 Ocak 2016; 13:09:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

uzaktan belli olmaz, jeneratoru prize baglasaniz bile prizden yük geçeceği için tesisatı kaldırmaz ve iç tesisat yanar.
    İki secenginiz var;
    1) elektrikciye pano yaptırmak,
    2) jeneratör çıkışlarına kendi uzatma kablonuzu bağlayıp, çalıştırmak istediğiniz cihazlari ayrı çalıştırmak.
    yalnız sadece tost makinası veya elektrik sobası veya çay su isiticisi veya elektrikli ocak tek basına 2000 - 3000 W.. elektrikli sohben 8000w. size yeterli olacakmi 3kwa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 3 Ocak 2016; 20:06:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

uzaktan belli olmaz, jeneratoru prize baglasaniz bile prizden yük geçeceği için tesisatı kaldırmaz ve iç tesisat yanar.
    İki secenginiz var;
    1) elektrikciye pano yaptırmak,
    2) jeneratör çıkışlarına kendi uzatma kablonuzu bağlayıp, çalıştırmak istediğiniz cihazlari ayrı çalıştırmak.
    yalnız sadece tost makinası veya elektrik sobası veya çay su isiticisi veya elektrikli ocak tek basına 2000 - 3000 W.. elektrikli sohben 8000w. size yeterli olacakmi 3kwa.

Soyle ki; 3kva jenerator kabaca 2400 watt yapiyor -okuduklarima gore-, yine kabaca bir hesaba gore 2000 watt kettle calistirabildigim bir prizden elektrik verirken tesisatta sorun olmamasi lazim diye dusunuyorum. Tabii dedigim gibi kabaca hesap, sayet atladigim, bilmedigim bir nokta varsa, bilgilendirmenizi rica ederim.

Amacim evde herseyin ayni anda calismasi degil, ornegin sadece klimamla ampulum calissin, ya da acil durumda dus almam gerekirse 2000w kettle ile su isitmak, ya da sadece tv ile klimayi calistirmak gibi dusunun...

Tabii once su monofaze-trifaze ve dagitim isini aklimda oturtursam, net guc hesabini ondan sonra yaparak bir jenerator sececegim

Elektrik kesildiğinde üç faza da jeneratör den elektrik sağlanması için Pako Şalter ile şebekeden daireye gelen fazlar kesilecek ve üç fazda yine pako şalter ile birleştirilecek, Manuel ancak pratik bir çözüm.

Bu öneri elektrik malzemesi satıcısı, usta bulamadım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7805 Regülatör Devresi
    11 yıl önce açıldı
    Kaçak Akım rölesi
    19 yıl önce açıldı
    Kaçak akım rölesi tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.