Şimdi Ara

Monitörün yeşillenmesine bi çare var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bi crt monitörde tonların yeşile çalması gibi bi problem varsa bu neden kaynaklanıyodur?? ekranın renk ayarlayırla oynamayı felan denedim ama elektronik aksamdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. monitörün markası vestel 3,5 yıldır kullandığım bi monitör. bi de merakımdan soruyorum bu sorun her marka için aynı şekilde çözülebilir mi ?? yani ayarlanması gereken bi potansiyometre felan varsa diğer marka ürünlerde de aynı işlemi yaparak çözüme ulaşabilirmiyiz ?

herkese şimdiden iyi bayramlar.

• Genelde Soğuk lehim çıkar.
  • belki renk tüpü bitmiştir
    veya monitörün etrafında manyetik bir cisim(mıknatıs) vardır,var olmuş olabilir
  • tahminen tüpün arkasındaki küçük kartta(rgb kartı) potlar vardır. onlar renk seviyelerini ayarlamak içindir (3 tane) yeşil rengin potunu bulup ayarlayabilirsen monitörün düzelir ama bunları yaperken dikkat et elektrik çarpabilir.
  • renk gidip geliyorsa kablodanda olabilir..
  • arkadaşım monitör 3.5 senede renk bozmaz veya bitmez diye bir kaide yok ben 3 senede tüp bitiren monitör gördüm ve şoklamaya da yanıt vermemişti diye hatırlıyorum yeşillenme problemi -eğer renk gidip geliyor ve tüm ekranda hakim oluyorsa- tüpün arkasında takılı olan RGB kartında soğuk lehim vardır demektir bunu anlamak çok kolay yeşillendiğinde monitörün arkasına vurduğunda renk normale dönüyorsa yapman gereken tek şey rgb kartında lehim taraması yapmaktır. Bir de sürekli yeşil olan ve monitörün sadece bir kenarında-köşesinde olan yeşillik olabilir bunun da çaresi önce monitörün etrafındaki hoparlör ve benzeri mıknatıs taşıyan parçaları kaldırmak ve monitörü 1-2 kere açıp kapatmaktır-degois bobinini çalıştırma amaçlı- bu da çare olmamışsa monitörün içini açıp tüpün dışına küçük mıknatısları uygun yerlere -bu yerleri deneye yanıla sen bulursun- yerleştirirsin
    eğer o da olmazsa gerisi tamircinin işi
    Herkese selamlar...

• quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

Genelde Soğuk lehim çıkar.

+1
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • monitördeki renk gidip gelme gibi bişiy yapıyorsa 1:monitörün kasaya takılan kablosu kopuk olabilir 2:RGB katında soğuk lehim (ıemassızlık) olabilir fakat renk sürekli yeşil ise RGB katındaki 3 adet entegre var onların yenisi ile değişmesi gerekir 3 ila 4 yıllık bi monitör de tüp arızası çok nadiren oluşmaktadır en iyisi senin o monitörü bir tamirciya kadar götürmende faydavar
  • Genelde kablodan olur, mesela fişinin dibine yakın kısımdan mavi ucu kopar, ekran yeşil ağırlıklı görünür, yeşil kopar kırmızı görünür, bunun gibi (renkleri karıştırmış olabilirim, önemli olan mantığı)

Arkadaşların dediği gibi öyle kolay kolay tüp bitmez, o TV tamircilerinin yüksek para isteme dümenidir, 80li yıllarda alıp her gün sabahtan akşama oynattığımız philips televizyon geçen sene başka bir sebepten bozuldu, tüpü hala sağlamdı...
  • tv çok kullanılsa bile tüpün renk kalitesini kaybetmeye başlaması normal şartlar altında iyi kötü yaklaşık yirmi yıl sürüyor. ancak tüpün üretim hatasından kaynaklanan erken bitmeler olur mu bilmiyorum. bu konuda birşey duymadım. mesela bazı simit fluoresan lambaların ışık şiddeti çok kısa sürede yarıya düşüyor. bunun sebebi içine konan gazın (bazen hatalı olarak) derişiminin az olması imiş. yani tv lerde de buna benzer bi üretim hatasından kaynaklanan erken tüp bitmeleri oluyordur belki.

hancak her ne kadar da böyle bi ihtimal bulunsa bile ben şahsen, bir tüpün sonradan bizzat kendi hatası ya da arızası yüzünden, homojen bir şekilde bir rengin baskısı altında görüntü oluşturacağına inanmıyorum.

arkadaşlar bazen çok mantıksız ve açıkça öyle olmadığı belli olan konuları fazla uzatıyoruz. bilmiyorum neyimiz fazla neyimiz eksik!

• arkadaşlar 20 seneden önce tüp bitmez buna kesinlikle katılıyorum ama bazı istisnalar var tabi ben 3 senede tüp bitiren monitör gördüm dedim ve baya tepki gelmiş anlaşılan ben o sıralarda eletronik eşya tamircisinde -kısaca televizyon tamircisi- çalışıyordum ve tüp gerçekten 3 sene sonunda bitmişti arkadaşlar bu tabi ki istisnai bir durum ama olamaz değil isteyene pmden monitörün markasını atabilirim marka kötülemek gibi bir amacım yok
    iyi forumlar
    quote:

arkadaşlar bazen çok mantıksız ve açıkça öyle olmadığı belli olan konuları fazla uzatıyoruz. bilmiyorum neyimiz fazla neyimiz eksik!

+1
  • arkadaşım bence data kablosunda arıza var . değiştirirsen sorun çözülebilir.
  • data kablosu
    video board soğuk lehim
    tüpü şoklamayı dene
    bunlardan biridir benim monitörümünde renleri soluktu mavi fazlaydı mesala görüntü mavi çıkıodu tüpü şokladım biraz düzelme oldu ama tüp bitmiş attım çöpe gitti :D
  • bu arada belli bi alan mı yeşil nasıl bi yeşillik bu durum monitör etrafındaki elektronik cihazlar yüzündende olabilir manyetik alan yani degauss bobinin wrasa bi dene
  • arkadaşım senin yapıcan şey tüp kartını söküp renk ayar potlarına bağlı 3 adet direnç vardır onları + kondasitörleri değiştirip tüp kartındaki bütün lehimleri tazelemek başka yerde arıza arama.ok daha fazla bilgi edinmek istersen msn afresimi vereyim sana tunaer45@hotmail.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.