Şimdi Ara

Monitörün yenileme hızı darboğazı. Ekran kartı darboğazı. İşlemci darboğazı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    https://forum.donanimhaber.com/kac-fps-alirim-darbogaz-yapar-mi-gibi-sorularin-cevabi-kisaca--125821136#125821136

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 1 Kasım 2023; 17:51:19 >

• yorulsa ne olacak kardeşim daha az yorulur daha az yorulur xd

sanki işçi çalıştırıyoruz

sen bu işlemciyi gpuyu istersen 5 yıl işkenceden geçir yine de malzemesi sağlamsa bir şey olmaz. bozulacagı varsa 2 güne bozulur. bunlar kullanmak, hunharca kullanılmak için dizayn edilmiş bileşenler

ayrıca burada yüzlerce yazıldı çizildi.

sen kendi savunduğun tezleri neden kendin denemiyorsun??

hadi 60 hz ekranda gidip csgo'da 60'a sabitle fps'yi. sonra 300 fps oyna. bak bakalım fark oluyor mu olmuyor mu?

bunu yapıp "fark görmedim eheh" diyosan

a) algında bir problem var
    b) bir kasıtın var
    Hocam sen olmasan ne yapacağım ben ya yemin ediyorum yazmaya üşeniyorum artık bi bakıyorum yazacaklarımı yazmışsın eline sağlık. Tazeleme hızının üzerinde üretilen kareler kaybolmaz üst üste biner bu yüzden kırılma oluşur zaten, kaybolsaydı yırtılma neden oluşsun? Ezberden konu açıp bir şey biliyorum diye geziyor hala.
    kardeşim çok basit bi deney istiyorum senden

60 hz bi monitörün var mı?

csgo'da 150+ fps verebilecek bi sistemin var mı?

bu iki şartı saglıyorsan git şimdi o csgoyu bi 60 fpsye sabitleyip oyna. bi de fpsyi salıp oyna.

aradaki akıcılık farkını hissedemiyorsan eyvallah kardeşim diyeyim

olay fpsyi görmek değil. olay karelerin kısalıgı. birinde her kare 16.6 ms sürerken öbüründe her kare 10 ms 9 ms gibi değerlerde geçer

monitör bunu yansıtamasa bile kamerayı oynattığında gördüğün kareler daha hızlı interpolasyon edileceğinden daha akıcı gözükür

ya da gidip dota açın. 150 fps oynayın bi de 60 fpsye sabitleyin...

kime neyi anlatıyorsunuz ben gerçekten şaşıyorum. benim 3000 saatim heroes of storm oynamışlıgım var. bu 3000 saatin 2000'i nereden baksan 60 hz monitöre geçti. biz de akıl ettik 60 fpsye sabitlemeyi. kamerayı oynatmak oyunu oynamak zulüm oluyordu. salıyordun fps'yi 150 200 fps. yağ gibi oluyordu. bunu inkar eden varsa kusura bakmayın ama algıları kapalıdır...
    gerek yok demiyorum

60 hz monitörü olan birinin csgo hots lol gibi oyunlarda 60 fpsye kilitlemesi absürt ve saçma diyorum

sadece bu oyunlar değil her oyun için geçerli... aldıgın her fpsyi his ve etki olarak geri alırsın...

csgoyu 60 hzde oynayan tonla adam bulurusun. emin ol global'e çıkanlar da vardır 60 hz monitörle. ama emin olabileceğin bir diğer şey, hiçbir csgo oyuncusu o oyunda 60'a sabitlemez fps'i. 60a sabitledin mni oyun kazulet gibi olur. 300 fps 60 hz monitörde dahi fark yaratır

sen ise "60 fps üstü 60 hz monitörde görülemez boşuna ekran kartı yorulur" lafı yapıyosun...
    At 60 fps, your video card is making a new frame every 1/60 of a second or every 16.67 ms. That means every frame that your monitor shows can be delayed up to 16.67 ms.

At 300 fps, your video card is making a new frame every 1/300 of a second or every 3.33 ms. That means every frame that your monitor shows can only be delayed up to 3.33 ms.

Basically, at 300 fps, each frame your monitor shows is more accurate and less delayed, even though it is only showing 60 frames per second.

Let's make a hypothetical example. Let's say your monitor just refreshed at Time = 0 ms. Your GPU makes its first frame after this time period at Time = 5 ms. For simplicity, we will set the assumption that your GPU is taking the same amount of time to render each frame. In other words, it is making new frames at a constant speed and not fluctuating.

At 60 fps:

Time 0 ms -> Your monitor just refreshed.

Time 5 ms -> Your GPU just made a new frame. Let's call it Frame 1.

Time 16.67 ms -> Your monitor just refreshed and showed Frame 1. This frame is delayed by 11.67 ms.

Time 21.67 -> Your GPU made another frame. Call it Frame 2.

Time 33.33 ms -> Your monitor just refreshed again. It is now displaying Frame 2. It is delayed by 11.67 ms.

etc.

Now let's try it out for 300 fps:

Time 5 ms -> Your GPU just made its first frame. Call it Frame 1.

Time 8.33 ms -> Your GPU just made another frame. Call it Frame 2.

Time 11.67 ms -> Your GPU just made another frame. Call it Frame 3.

Time 15 ms -> Your GPU just made another frame. Call it Frame 4.

Time 16.67 ms -> Your monitor just refreshed. It is displaying Frame 4. It never displayed Frame 1 -3. It is delayed by 1.67 ms.

Time 18.33 ms -> Your GPU just made another frame. Call it Frame 5.

Time 21.67 ms -> Your GPU just made another frame. Call it Frame 6.

Time 25 ms -> Your GPU just made another frame. Call it Frame 7.

Time 28.33 ms -> Your GPU just made another frame. Call it Frame 8.

Time 31.66 ms -> Your GPU just made another frame. Call it Frame 9.

Time 33.33 ms -> Your monitor just refreshed. It is displaying Frame 9. Frame 5 - 8 were never displayed. It is delayed by 1.67 ms.

etc.

It would make more sense with visual aids.

-----

ingilizcesi olmayan zaten bu tür konulara hiç kafa yormasın

teknik anlatımlar da verildi ve her şey izah edildi

insanları yanlış yönlendirmekten bıkmadınız
  • X
  • yorulsa ne olacak kardeşim daha az yorulur daha az yorulur xd

sen bu işlemciyi gpuyu istersen 5 yıl işkenceden geçir yine de malzemesi sağlamsa bir şey olmaz. bozulacagı varsa 2 güne bozulur. bunlar kullanmak, hunharca kullanılmak için dizayn edilmiş bileşenler

hadi 60 hz ekranda gidip csgo'da 60'a sabitle fps'yi. sonra 300 fps oyna. bak bakalım fark oluyor mu olmuyor mu?

b) bir kasıtın var
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

yorulsa ne olacak kardeşim daha az yorulur daha az yorulur xd

b) bir kasıtın var
    itirazın neye
    144Hz monitöre gerek yok mu diyorsun
    anlayan anlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 31 Aralık 2019; 23:28:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Münebbih

itirazın neye
    144Hz monitöre gerek yok mu diyorsun
    anlayan anlıyor

Alıntıları Göster
    gerek yok demiyorum

60 hz monitörü olan birinin csgo hots lol gibi oyunlarda 60 fpsye kilitlemesi absürt ve saçma diyorum

sadece bu oyunlar değil her oyun için geçerli... aldıgın her fpsyi his ve etki olarak geri alırsın...

csgoyu 60 hzde oynayan tonla adam bulurusun. emin ol global'e çıkanlar da vardır 60 hz monitörle. ama emin olabileceğin bir diğer şey, hiçbir csgo oyuncusu o oyunda 60'a sabitlemez fps'i. 60a sabitledin mni oyun kazulet gibi olur. 300 fps 60 hz monitörde dahi fark yaratır

sen ise "60 fps üstü 60 hz monitörde görülemez boşuna ekran kartı yorulur" lafı yapıyosun...

• quote:

gerek yok demiyorum

Alıntıları Göster
    300 fps yi 60hz monitörde görebiliyormusun
    144hz 240hz monitöre ne gerek var o zaman
    freesync gsync nedir o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 31 Aralık 2019; 23:35:49 >

• quote:

gerek yok demiyorum

Alıntıları Göster
    60hzlik monitörde nasıl görülsün o dedigin fps değerleri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım normalde 60 hz monitörde de fps oynayanlar vsync açmıyorlar. Yırtılmaya rağmen response time düştüğü için kapalı oynuyorlar. Sen bu bukalemun nickli arkadaşa anlatamazsın bu mevzuları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brokengineer -- 31 Aralık 2019; 23:59:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brokengineer

Arkadaşım normalde 60 hz monitörde de fps oynayanlar vsync açmıyorlar. Yırtılmaya rağmen response time düştüğü için kapalı oynuyorlar. Sen bu bukalemun nickli arkadaşa anlatamazsın bu mevzuları.
    bukalemun
    sen açmadan oyna

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 31 Aralık 2019; 23:57:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrCaner

60hzlik monitörde nasıl görülsün o dedigin fps değerleri

Alıntıları Göster
    kardeşim çok basit bi deney istiyorum senden

60 hz bi monitörün var mı?

csgo'da 150+ fps verebilecek bi sistemin var mı?

bu iki şartı saglıyorsan git şimdi o csgoyu bi 60 fpsye sabitleyip oyna. bi de fpsyi salıp oyna.

aradaki akıcılık farkını hissedemiyorsan eyvallah kardeşim diyeyim

olay fpsyi görmek değil. olay karelerin kısalıgı. birinde her kare 16.6 ms sürerken öbüründe her kare 10 ms 9 ms gibi değerlerde geçer

monitör bunu yansıtamasa bile kamerayı oynattığında gördüğün kareler daha hızlı interpolasyon edileceğinden daha akıcı gözükür

ya da gidip dota açın. 150 fps oynayın bi de 60 fpsye sabitleyin...

kime neyi anlatıyorsunuz ben gerçekten şaşıyorum. benim 3000 saatim heroes of storm oynamışlıgım var. bu 3000 saatin 2000'i nereden baksan 60 hz monitöre geçti. biz de akıl ettik 60 fpsye sabitlemeyi. kamerayı oynatmak oyunu oynamak zulüm oluyordu. salıyordun fps'yi 150 200 fps. yağ gibi oluyordu. bunu inkar eden varsa kusura bakmayın ama algıları kapalıdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 1 Ocak 2020; 0:11:6 >

• At 60 fps, your video card is making a new frame every 1/60 of a second or every 16.67 ms. That means every frame that your monitor shows can be delayed up to 16.67 ms.

At 300 fps, your video card is making a new frame every 1/300 of a second or every 3.33 ms. That means every frame that your monitor shows can only be delayed up to 3.33 ms.

Basically, at 300 fps, each frame your monitor shows is more accurate and less delayed, even though it is only showing 60 frames per second.

Let's make a hypothetical example. Let's say your monitor just refreshed at Time = 0 ms. Your GPU makes its first frame after this time period at Time = 5 ms. For simplicity, we will set the assumption that your GPU is taking the same amount of time to render each frame. In other words, it is making new frames at a constant speed and not fluctuating.

At 60 fps:

Time 5 ms -> Your GPU just made a new frame. Let's call it Frame 1.

Time 16.67 ms -> Your monitor just refreshed and showed Frame 1. This frame is delayed by 11.67 ms.

Time 21.67 -> Your GPU made another frame. Call it Frame 2.

Time 33.33 ms -> Your monitor just refreshed again. It is now displaying Frame 2. It is delayed by 11.67 ms.

etc.

Now let's try it out for 300 fps:

Time 5 ms -> Your GPU just made its first frame. Call it Frame 1.

Time 8.33 ms -> Your GPU just made another frame. Call it Frame 2.

Time 11.67 ms -> Your GPU just made another frame. Call it Frame 3.

Time 15 ms -> Your GPU just made another frame. Call it Frame 4.

Time 16.67 ms -> Your monitor just refreshed. It is displaying Frame 4. It never displayed Frame 1 -3. It is delayed by 1.67 ms.

Time 18.33 ms -> Your GPU just made another frame. Call it Frame 5.

Time 21.67 ms -> Your GPU just made another frame. Call it Frame 6.

Time 25 ms -> Your GPU just made another frame. Call it Frame 7.

Time 28.33 ms -> Your GPU just made another frame. Call it Frame 8.

Time 31.66 ms -> Your GPU just made another frame. Call it Frame 9.

Time 33.33 ms -> Your monitor just refreshed. It is displaying Frame 9. Frame 5 - 8 were never displayed. It is delayed by 1.67 ms.

etc.

It would make more sense with visual aids.

-----

ingilizcesi olmayan zaten bu tür konulara hiç kafa yormasın

teknik anlatımlar da verildi ve her şey izah edildi

insanları yanlış yönlendirmekten bıkmadınız

• Şöyle bir durum var monitör 60 hz varsayalım sen v-synic ı kapattın 70-80 fps alıyorsun işte burda sorun oluyor yırtılmalar başlıyor v-synic açınca sorun kalmıyor

• Şu an 144hz monitörüm var ama 60hz de oynarken bile csgo fps 140/150 civarında daha akıcı geldiği için vsync açmıyodum.
    Arada fps 70/80 e gelince oyun donuyo gibi hissediyodum valla

• quote:

Orijinalden alıntı: Red_devil33

Şöyle bir durum var monitör 60 hz varsayalım sen v-synic ı kapattın 70-80 fps alıyorsun işte burda sorun oluyor yırtılmalar başlıyor v-synic açınca sorun kalmıyor
    yırtılmaya bişey diyen yok ama 150+ fpslerden sonra kareler o kadar tutarlı oluyor ki yırtılma minimize oluyor

ben o kadar saat csgo ve hots oynadım. yırtılma falan görmedim öyle çok. dediğin gibi 40-70 fps oyunlarda yırtılma net şekilde görülebiliyor. ama çok yüksek fpslerde oyunun motoruna da bağlı olmak üzere yırtılmalar minimize oluyor
  • Hocam sen olmasan ne yapacağım ben ya yemin ediyorum yazmaya üşeniyorum artık bi bakıyorum yazacaklarımı yazmışsın eline sağlık. Tazeleme hızının üzerinde üretilen kareler kaybolmaz üst üste biner bu yüzden kırılma oluşur zaten, kaybolsaydı yırtılma neden oluşsun? Ezberden konu açıp bir şey biliyorum diye geziyor hala.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • konuyu sulandırmayalım
    aynı şeyleri söylüyoruz
  • 60 hz monitörüm var. vsync kapalı iken cs go, lol de görüntü yırtılması olmuyor fakat Apex legends oynarken çok fazla screen tearing oluyo bu yüzden vsync açık oynuyorum 60 fps sabitliyor.

not: Apex de vsync kapalı 120-130 fps alıyorum ve vsync açtığım zaman bu arada fps farkının etkisi hiç yok bana.
  • Size bir tüyo vereyim, biriniz manavda kıyma satmaya çalışıyor diğeriniz bana bakkal lazım tşört alacam diyor.

Konuştuğunuz kavramlar oyuna göre değişir, FH4 ile CS:GO yu ele alırsak, birisinde FPS kilit olumlu sonuç verir diğerinde vermez. Ayrıca 60Hz monitörün var 60Fps almalısın kadar sçma birşey yok. Uygulamaya göre daha azınıda hissedebilir daha çoğunuda, insan gözü makine değil herkesin algısı farklı. Oyundan keyif almaya çalışmak lazım, oturduğun yerden 200Fps alıp ben 60Hz monitörde oynuyorum zaten boş bu iş dersen yada miller 144Hz de oynuyor ben oynadığımı sanıyorum dersen, gerçekten öyle olur.

Bir kere online oyun cs:Go dışında pahalı. Oyunun korsan, online oynadığın bir cs:go onda da takımın yok birşeyin yok bir çıkarın yok sana ana bacı söven 8 yaşındaki hileci keleş fırlamayla oyun oynuyorsun, sistemi kurarken monitör ve psu/kasa en değişmesi zor olan parçaları ekran kartı yüksek alınsın diye hiç etmişsin, sonra bana akıcı gelmiyor vs. diyorsun, bırak ta gelmesin

Şu Fps vs. olaylarını bırakıp keyif almaya bakın. Evinde nacizane standart bir kullanıcı profili çizen, bilgisayarını taksitle alan bir kişiyseniz, bunların hepsi boş. Siz bu işten para kazanan bir oyuncuysanız zaten burada işiniz yok sponsorunuz önünüze beleş monitörü koyuyor. 75Hz önerisine katılıyorum, ama kasmaya zorlanmaya gerek yok. Kişisel keyif meselesidir, ben 32'' monitör kullanıyorum ve daha düşük ölçü bana zor gelir. İlerde daha geniş bir monitöre geçmek istiyorum mesela.

Konu sahibi canını yerim ne kullanıyorsun 2 foto at da gönlümüz şenlensin.

• Bu kesinlikle oyundan oyuna değişir.

Örneğin gamepad ile 60 fps kitli bir yarış oyununu çok rahat oynayabilirsin.

Öte yandan şu cs mevzusu var, response time'lar, iki frame arası gecikme. Zaten bunları bilmeyen MM'de keleş2 üstünün görememiş adamdır çok tartışmaya gerek yok. CSGO 60Hz panelde bile 150 FPS altında oynanmayacak bir oyun. Gerçek deneyim ise en az 144Hz +299 FPS'lerde 128tick sw'lerde sağlanıyor.

Vesselam.
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Monitörün yenileme hızı darboğazı. Ekran kartı darboğazı. İşlemci darboğazı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.