Şimdi Ara

Monitörümü DVİ girişle bağlayamıyoum ama Vga ile çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
10.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler.

    1 ay önce aldığım (lg w2284f) 22 inch lik monitörümü dvi girişinden bilgisayarıma bağlayamamamın üzüntüsü içerisindeyim. Oysa monitörü seçerken özellikle dvi ya da hdmi girişlerinden birinin bulunmasına özellikle dikkat etmiştim.Vga monitörler çok daha ucuzdu yoksa.

    Sorunun bilgisayardan kaynaklandığını sanıyorum ama ne olduğu konusunda hiç bir fikrim yok ama ümidim donanımsal bir sorun olmaması yönünde tabii ki. Bana bu sorunla ilgili düşünceleriniz yazarsanız çok sevinirim gerçekten. Forumlarda da pek böyle bir sorunla karşılaşan kimse göremedim.

    Bilgisayarım; Asus m2avm 690g anakart üzerinde 2 gb kingston ram, amd 3 ghz çift çekirdekli 64 bit black edition işlemci, 750 gb (500+250) iki seagate harddisk, ve Ati hd 3870 ekran kartından oluşmakta.

    Ekran kartımın 2 dvi-i çıkışı var. Ekranımda ise bir vga bir dvi-d giriş var. Şu anda birbirlerine dvi-vga dönüştürücü kablo ile monitörün VGA girişinden bağlılar. Ekranın yanında gelen kablo dvi-d single olan kabloydu.Ve bağladığımda ekran power saving mode diyor kapanıyor. Ekranın lambası da(power tuşu) yanıp sönmeye başlıyor.Bu sorun bilgisayar henüz açlılırken yani daha windows açılmadan bios yazıları geçerken de aynı şekilde oluyor.(Buna dayanarak sorunun windowsdan kaynaklanmadığını ya bios ile ilgili olduğunu ya da donanımsal birşey olduğunu söyleyebiliyorum.) Vga kabloyla çok iyi çalışıyor ama.

    Dvi kablosunun bozuk olmadığını biliyorum başka bilgisayarda denedim.

    Ekranın dvi girişinin bozuk olmadığını biliyorum, dizüstü bir bilgisayarla hdmi kabloyla hdmi-dvi dönüştürücü ile bağladım.

    Ekran kartımı ise önceden de vga tüplü bir monitörle kullanıyordum ve hiç bi sorun çıkmamıştı 1 senedir. Şu anki monitörle de vga olarak kullanınca sorun yok fakat dvi girişi olarak kullanınca, kullanılmıyor.

    Anakartımın üzerinde onboard ekran kartı var ve vga ve dvi-d çıkışları bulunmakta. Harici ekran kartımı çıkarıp monitörü onboard ekran kartına bağladığımda ise yine Vga bağlantıda çalıştığını, Dvi bağlantıda çalışmadığını fakettim.

    Bu durumda sorun ekran kartında değil de anakartın dvi çıkışları için bi yongası falan var da orda mı?.:) Yani hem ekran kartımınkini hem anakartımın onboard dvi çıkışını monitörümle kullanamamam ilginç.

    Şu an denemediğim 2 şey kaldı.

    1)Ekran kartımı başka bir bilgisayara takıp dvi bir monitörde denemek(ekran kartımın sağlamlığını görmüş olacağım)
    2)Başka bir dvi monitör getirip bilgisayarımda denemek.(Çalışırsa kafam iyice karışacak zaten ve bu sorunumla ilgili yapabileceğim tek açıklama benim bilgisayarım monitörüme uymuyor olacak.:))

    Ama bunlar diğer yaptıklarıma göre nispeten daha zor olduğu için sizin bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum.Bios da falan dvi kullanımını açmakla kapamakla ilgili bir ayar var da ben mi göremedim acaba? Sorunu ne bu bilgisayarın?

    Ben monitörümü dvi girişi ile kullanmak istiyorum.GRİD oynarken bile fark apaçık çıkıyor ortaya vga kablo ile bağlayınca.

    Şimdiden teşekkürler ilgilenipte en azından bu uzun yazıyı okuyup hiç tanımadığınız birinin sorunu için düşünmeye başladığınız için.
    --
    İsmail Can Karacaoğlu

     Monitörümü DVİ girişle bağlayamıyoum ama Vga ile çalışıyor







  • Merhaba İsmail

    Kıl bir sorunla karşı karşıyasın anladığım kadarıyla..Böyle durumlarda hemen çözüm üretmek gerçekten çok güç..Çünkü ortada sorunun ne olduğunu anlatan birşey yok.

    Yalnız şunu iyice anlamak istiyorum..Bilgisayarının açma düğmesine basıyorsun..Açılıyor bilgisayar ama sen DOS ekranını göremiyorsun....
    Peki NO SIGNAL yazan ekrandan sonra windows'un açılmasını bekledin mi?
    Yani DOS ekranını göstermeyebilir ama windows açıldığında NO SIGNAL kaybolup masaüstünü sana gösterebilir?

    Buna dikkat ettin mi?
    Bak LG nin sitesinde senin monitör için yazan açıklama çok enteresan..
    "Depending on the graphics card, DOS mode may
    not work if a HDMI to DVI Cable is in use"......

    Ekran kartına bağlı olarak eğer DVI dan bağlantı yapılmışsa DOS modunda görüntü olmayabilir
    diyor :)




  • Merhaba mesuthaksoy,

    Öncelikle bu uzun yazıyı okuyup üzerine birde kafa yorup cevap yazdığınız için teşekürler.

    Windows'da da denedim dvi kabloyu, bilgisayarı açtım windows açıldı 20 dakka bekledim de. Monitör hiç açılmadı ya da farklı bir tepki vermedi.
  • arkadaşım benim de w2486L monitorum var aynı olayla karşı karşıyayız, hiç bir çözüm bulamadım..

    ekran kartım ati radeon X1800XT , çok şey denememe rağmen olmadı. Forumlarda sordum, teknik servise sordum bir sonuç yok.. Bulamassam değiştirmeyi denicem artık.!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gkoylu2005

    arkadaşım benim de w2486L monitorum var aynı olayla karşı karşıyayız, hiç bir çözüm bulamadım..

    ekran kartım ati radeon X1800XT , çok şey denememe rağmen olmadı. Forumlarda sordum, teknik servise sordum bir sonuç yok.. Bulamassam değiştirmeyi denicem artık.!!!


    Bende değiştiricem teknik servis bi şey diemio bilmio mu yapamıo mu artık




  • Ekran kartın dvı-vga olarak kullanıyosan ekran kartıyla alakalı bir durum değildir.Ekran kartı anakart ile alakası yok o yüzdende biosla ilgili bişeyde olmaz.
    Benim eski monitörümde böyle durum olduğunda ramlari çıkarıp temizleyip takrar takıyodum, düzeliyordu(son çare olarak yinede deneyin) ama vga'dan görüntü alabiliyorum diyorsunuz.Üzgünüm aklıma bişey gelmiyor.İnşallah halledersiniz.
  • Buna benzer bir sorun Samsung B2430H monitörümde de var. Tek farkı dvi kabloyu başlarda kullanabilir olmam. Monitörü nisan ayında almıştım ve dvi kablo satın alarak 4 ay kadar kullandım. 1.5 ay önce monitörü açtığımda görüntü gelmiyordu. VGA kablo takınca düzelmişti. Ben de kablo bozuldu diye yeni dvi kablo aldım ve 1 ay kadar kullandım. 10-15 gün önce ise bu kablo da bozuldu! 2 gün önce 3. kez dvi kablo aldım ve 1 gün çalıştı. Dün tekrar monitörü açtığımda ise görüntü yoktu! Şu an vga kablo ile pcyi kullanıyorum. İlk 2 sefer vga kabloyu taktığımda monitörün sürücüsünü de silmiş nasıl olduysa. Ekran kartım 8800GT. Ne yapmamı önerirsiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.