Şimdi Ara

Monitörü HDMI girişten çıkarıp, VGA girişe bağladım. Görüntü kalitesi aynı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 24 inç Full HP Led monitör. Neden görüntü kalitesi değişmedi, acaba bilgisayar donanımları HDMI'ı desteklemiyor olabilir mi? Bilgisayar özelliklerim aşağıdaki gibi.

Monitörü HDMI girişten çıkarıp, VGA girişe bağladım. Görüntü kalitesi aynı.Monitörü HDMI girişten çıkarıp, VGA girişe bağladım. Görüntü kalitesi aynı.Monitörü HDMI girişten çıkarıp, VGA girişe bağladım. Görüntü kalitesi aynı.

• görüntü kalitesi değişmediden kastınız nedir hocam? görüntü şu an kumlu falan mı görünüyor? bir de monitörün tam modelini yazabilir misiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

görüntü kalitesi değişmediden kastınız nedir hocam? görüntü şu an kumlu falan mı görünüyor? bir de monitörün tam modelini yazabilir misiniz
    Görüntü daha kaliteli veya daha kalitesiz olmadı, demek istemiştim. Benim düşünceme göre HDMI'ın daha kaliteli bir görüntü sunması gerekiyordu. Monitör Dell SE2417HG
  • Neden değişsin ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle bir mit vardı da biz mi duymadık.

Yok öyle bir şey kardeş. Bağlantı türüne göre görüntü kalitesi değişmez. Hele de 1600x900p (hd+) çözünürlükte hiç farketmez.

8K-16K gibi kabloların kaldırabileceğinden fazla, yani bant genişliği çok yüksek görüntülerde belki farkedebilir. Onda da belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 8 Eylül 2019; 17:16:8 >
  • Kalite tamamen göreceli bir kavram. Bana kalırsa VGA ile HDMI arasında kalite farkı hissedilebiliyor.

VGA'da genellikle görüntü ölçeklemesi düzgün çalışmıyor. Monitorun içindeki ADC ile ekran kartının DAC'ının tam senkron olamamasından kaynaklı bir problem. Görüntü ile ekran boyutu tamı tamına uyuşmuyor, pikseller birebir oturmuyor, az da olsa yandakine taşıyor. Dijital bağlantı yapınca görüntü ekrana birebir oturuyor, hizalama ile uğraşmıyorsun. Pikselin rengi yanındakine taşmıyor, daha keskin bi görüntü alıyorsun.

Siyah bir ekranın ortasında beyaz bir öge varsa olduğu satıra komple iz bırakıyor. Bu dijital bağlantılarda olmayan bir sorun. En kolay yoldan filmlerin sonunda siyah ekranda yukarı doğru akan yazılarda bu sorun fark ediliyor.

En sonuncusu monitörde hoparlör varsa ek kablo karmaşası yaratmadan tek kabloda hem görüntü hem dijital ses alabiliyorsun.

• Dijital bağlantıları kendi arasında karşılaştırırken geçerli bir söylem. Lakin VGA analog, doğası gereği her şeyden etkilenir. Dijital sinyaller dış etmelere karşı daha dayanıklı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

Dijital bağlantıları kendi arasında karşılaştırırken geçerli bir söylem. Lakin VGA analog, doğası gereği her şeyden etkilenir. Dijital sinyaller dış etmelere karşı daha dayanıklı.
    Hocam, burda eleman 1600x900 çözünürlükten bahsediyor.

Kalite olarak bir fark oluyor mu diye soruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam VGA kablo düzgün takılmadıysa renk kayabiliyor, HDMI'da öyle birşey yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.