Şimdi Ara

monitöre görüntü gelmiyor, mouse ve klavye çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
144.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dün gece bilgisayarı kapattım. Bu sabah açtım, bilgisayar çalışıyor fakat monitöre görüntü gelmiyor ayrıca mouse ve klavye de çalışmıyor. ekran kartını söküp taktım kablolara baktım. usblerde çalışmıyor sanırım ne yapmam gerek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peso argentino -- 2 Şubat 2012; 16:43:46 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Çalışıyor Ama Ekran, Klavye ve Mouse Çalışmıyor

Bilgisayarınız çalışıyor ancak ekran görüntü vermiyor, klavye ve fare yanıt vermiyorsa, sorunu gidermek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

Donanım Güncellemesi: * Monitör kablosunu hem monitörünüze hem de bilgisayarınıza sıkıca bağladığınızdan emin olun. Farklı bir monitör kablosunu denemeyi düşünün. * Bilgisayarınızı kapatın ve güç kablosunu çıkarın. Birkaç dakika bekleyin ve ardından güç kablosunu yeniden takın. * Grafik kartını çıkarın ve tekrar takın. Kartın doğru şekilde yerinde oturduğundan emin olun.

BIOS Ayarlarını Kontrol Etme: * BIOS ayarlarına erişin. Bu genellikle bilgisayarınız başlatılırken F2, F10 veya Del tuşuna basarak yapılır. * Ekran ayarlarını kontrol edin ve doğru giriş kaynağının seçili olduğundan emin olun. * BIOS ayarlarını varsayılan değerlerine sıfırlamayı düşünün.

Donanım Arızasını Kontrol Etme: * Bilgisayar kasasını açın ve anakarttaki herhangi bir yanık veya hasarlı bileşeni arayın. * RAM modüllerini çıkarın ve tekrar takın. * Farklı bir klavye ve fare bağlamayı deneyin.

Yazılım Sorunlarını Giderme: * Bilgisayarı Güvenli Modda başlatın. Bu, yalnızca temel sürücülerin ve programların yüklendiği bir tanılama modudur. * Virüsten koruma yazılımınızı çalıştırın ve bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlara karşı tarayın. * Son yüklenen programları veya sürücüleri kaldırın.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra sorun devam ediyorsa, anakart, güç kaynağı veya grafik kartı gibi daha ciddi bir donanım arızası olabilir. Bu durumda, bilgisayarınızı kalifiye bir teknisyene götürmenizi tavsiye ederiz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ekran kartını cıkar onboard ekran kartın varsa onunla dene ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: byte94

dün gece bilgisayarı kapattım. Bu sabah açtım, bilgisayar çalışıyor fakat monitöre görüntü gelmiyor ayrıca mouse ve klavye de çalışmıyor. ekran kartını söküp taktım kablolara baktım. usblerde çalışmıyor sanırım ne yapmam gerek ?

USB'de takılı olan cihazlar var ise tümünü ve fareyi sökün. Eğer klavye BIOS ekranına kadar çalışıyor ise BIOS ayarlarını default yapmayı deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VigneroN

quote:

dün gece bilgisayarı kapattım. Bu sabah açtım, bilgisayar çalışıyor fakat monitöre görüntü gelmiyor ayrıca mouse ve klavye de çalışmıyor. ekran kartını söküp taktım kablolara baktım. usblerde çalışmıyor sanırım ne yapmam gerek ?

USB'de takılı olan cihazlar var ise tümünü ve fareyi sökün. Eğer klavye BIOS ekranına kadar çalışıyor ise BIOS ayarlarını default yapmayı deneyin.

klavye ve mouse hiç çalışmıyor . capslock numlock tuşlarıyla deniyorum onlar falan çalışmıyor. usb gamepad çalışmıyor fakat usb wireless modeme ışık geliyor.

• quote:

klavye ve mouse hiç çalışmıyor . capslock numlock tuşlarıyla deniyorum onlar falan çalışmıyor. usb gamepad çalışmıyor fakat usb wireless modeme ışık geliyor.

Modeme ışık gelmesi normal. Aslında PS2 veya USB farkı gözetmeksizin, işlem yapmasa bile, fareye de elektirk gelmesi gerekiyor. Eğer fareniz optik ise (topsuz) elektrik gelmesi ve en azından ışığının yanması gerekiyor. Eğer ışığı yanmıyor ise kuvvetle anakart, çok düşük ihtimal de olsa PSU (güç kaynağı) ile ilgili bir sorun olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YBAGCI

quote:

Modeme ışık gelmesi normal. Aslında PS2 veya USB farkı gözetmeksizin, işlem yapmasa bile, fareye de elektirk gelmesi gerekiyor. Eğer fareniz optik ise (topsuz) elektrik gelmesi ve en azından ışığının yanması gerekiyor. Eğer ışığı yanmıyor ise kuvvetle anakart, çok düşük ihtimal de olsa PSU (güç kaynağı) ile ilgili bir sorun olabilir.

Alıntıları Göster
    optik ve ışık ilk takarken bir an geliyor sonra gidiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: peso argentino

optik ve ışık ilk takarken bir an geliyor sonra gidiyor.

Alıntıları Göster
    anakart rahmetli olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: webmaster6

anakart rahmetli olmuş

Alıntıları Göster
    arasıra bende oluyor max. 1 gün içerisinde düzeliyor bekle bakalım
  • quote:

anakart rahmetli olmuş

anakart rahmetli ama pc çalışıyor ilginç
  • quote:

quote:

anakart rahmetli olmuş

Fanların dönmesi, anakart üzerinde bulunan power led'inin yanması veya farenin ışığının yanması anakartın ya da pc'nin çalıştığı anlamına gelmez.

Güney köprüsü arızası gibi görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: YBAGCI

quote:

quote:

anakart rahmetli olmuş

Fanların dönmesi, anakart üzerinde bulunan power led'inin yanması veya farenin ışığının yanması anakartın ya da pc'nin çalıştığı anlamına gelmez.

Güney köprüsü arızası gibi görünüyor.

Alıntıları Göster
    ram i diğer sokete taktım klavye çalıştı fakat sorun devam ediyor

• quote:

ram i diğer sokete taktım klavye çalıştı fakat sorun devam ediyor

Alıntıları Göster
    Sökebiliyorsan işlemcini sök tak , sorun düzelecektir , işlemcin çalışmıyor anakartta sıkıntı olacağını zannetmiyorum .
  • quote:

ekran kartının tam oturup oturmadıgnı kontrol et genellikle bu sorun ekran kartından yapıyor.tabiki bu fazla ısıdanda yapabilir yada işlemcinin tozlanmasından bilgisayaırnın kasasını güzelce temizle işlemcine termal macun ve temizle , ram slotlarını arasının silecekle sil ve ondan sonra dene bakalım eğer sorun devam ediyorsa çakışan donanımların yüzünden pck kitleniyordur eğer oda çalişmiyorsa ekran kartın ölmüştür yanmamıştır ama ölmüştür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hkuterhk

Sökebiliyorsan işlemcini sök tak , sorun düzelecektir , işlemcin çalışmıyor anakartta sıkıntı olacağını zannetmiyorum .

Alıntıları Göster
    geçen gün benim de başıma benzer bişey geldi, alet çalışıyor fanlar dönüyor fakat klavye mouse güç yok, ekrana görüntü gelmiyor(Yeni PC idi BIOS update yapmıstım ve CPU unlock denemiştim ondan sonra cıktı bu sorun), rami soktum baska bir slota taktım alet çalıştı hemen biosa girip default yaptım pc yeniden basladı ama bir daha acılmadı makine. CMOS reset yaptım falan ama çare olmadı, gece 4 gibi kapattım pcyi, sabah açtım 9 da tekrar ama değişen bişe olmamış, Anakart sorunlu diye dusundum bende internetten arastırdıgım kadarıyla, aldım servise gönderdim aleti, sonraki gun servisten aradılar, alet tıkır tıkır çalışıyor sabahtan beri deniyoruz bir problem yok dediler, geri gonderdiler, eve getirdim taktım, dedikleri gibi alet calısıyor..

Sözün özü, biraz bekle istersen :))

• quote:

Orijinalden alıntı: theunnamed

geçen gün benim de başıma benzer bişey geldi, alet çalışıyor fanlar dönüyor fakat klavye mouse güç yok, ekrana görüntü gelmiyor(Yeni PC idi BIOS update yapmıstım ve CPU unlock denemiştim ondan sonra cıktı bu sorun), rami soktum baska bir slota taktım alet çalıştı hemen biosa girip default yaptım pc yeniden basladı ama bir daha acılmadı makine. CMOS reset yaptım falan ama çare olmadı, gece 4 gibi kapattım pcyi, sabah açtım 9 da tekrar ama değişen bişe olmamış, Anakart sorunlu diye dusundum bende internetten arastırdıgım kadarıyla, aldım servise gönderdim aleti, sonraki gun servisten aradılar, alet tıkır tıkır çalışıyor sabahtan beri deniyoruz bir problem yok dediler, geri gonderdiler, eve getirdim taktım, dedikleri gibi alet calısıyor..

ya zaten satmayı düşünüyordum yaza kadar dursun sonra bakarı yardımlar için teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: theunnamed

ya zaten satmayı düşünüyordum yaza kadar dursun sonra bakarı yardımlar için teşekkürler

Alıntıları Göster
    birşey biliyoruzda söylüyoruz arkadaşım kaç yıllık bilgisayar sistemleri deneyimimiz var

• quote:

birşey biliyoruzda söylüyoruz arkadaşım kaç yıllık bilgisayar sistemleri deneyimimiz var

Alıntıları Göster
    suan aynı sorunu bende yaşıyorum mausa ışık gelıyor fakat monitör ve klavyede hiçbişey yok bu sorun 3 4 ay öncede olmustu ekran kartnı değiştirmştim düzelmişti şimdi yine aynısınıyaptı :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rauf07

suan aynı sorunu bende yaşıyorum mausa ışık gelıyor fakat monitör ve klavyede hiçbişey yok bu sorun 3 4 ay öncede olmustu ekran kartnı değiştirmştim düzelmişti şimdi yine aynısınıyaptı :S

Alıntıları Göster
    arkadaşlar yardım edin bende de aynı sorun var. dünden beri araştırıyorum çözemedim. benim şöyle kasa tozlu olduğu için dün kasayı temizliyim dedim. bez falan hiç bi şey kullanmadım sadece elektrik süpürgesiyle şöyle bi tozları çektim o kadar detaylı temizlik yapmadım. sonra babam aradı alışerişe gitmek zorunda kaldım. bilgisayarım saatlerce kapağı açık şekilde kaldı. eve gelince kapağını kapadım ve açmaya çalıştığımda ekrana görüntü gelmediğini fark ettim. başta vga kablosundan sandım ama sonra klayenin ve farenin de ışığının yanmadığını fark ettim. ramleri kontrol ettim ramlerde sorun yok tek tek anakart,hard disk kablolarını vs. çıkar tak yaptım. daha da sonra şunu fark ettim ekran kartını çıkardığımda mouse ve klayenin ışığı yanıyor fakat ekran kartını tekrar taktığımda mouse ve klavyenin ışığı yanmıyor bana yardım edin

NOT: bilgisayarım hp compaq dx6120 mt(pc) bu arada kendisi 7 yaşında ama maşallahı var :D

• quote:

Orijinalden alıntı: krmkdkl

arkadaşlar yardım edin bende de aynı sorun var. dünden beri araştırıyorum çözemedim. benim şöyle kasa tozlu olduğu için dün kasayı temizliyim dedim. bez falan hiç bi şey kullanmadım sadece elektrik süpürgesiyle şöyle bi tozları çektim o kadar detaylı temizlik yapmadım. sonra babam aradı alışerişe gitmek zorunda kaldım. bilgisayarım saatlerce kapağı açık şekilde kaldı. eve gelince kapağını kapadım ve açmaya çalıştığımda ekrana görüntü gelmediğini fark ettim. başta vga kablosundan sandım ama sonra klayenin ve farenin de ışığının yanmadığını fark ettim. ramleri kontrol ettim ramlerde sorun yok tek tek anakart,hard disk kablolarını vs. çıkar tak yaptım. daha da sonra şunu fark ettim ekran kartını çıkardığımda mouse ve klayenin ışığı yanıyor fakat ekran kartını tekrar taktığımda mouse ve klavyenin ışığı yanmıyor bana yardım edin

NOT: bilgisayarım hp compaq dx6120 mt(pc) bu arada kendisi 7 yaşında ama maşallahı var :D

Alıntıları Göster
    bu arada bios pilini de çkardım taktım clear cmos yaptım benim anlamadığım şu ekran kartını sökünce klavye ve mouse yanıyo ekran kartı takılıyken açınca yanmıyo görüntü zaten yok yardım edin

• quote:

Orijinalden alıntı: krmkdkl

bu arada bios pilini de çkardım taktım clear cmos yaptım benim anlamadığım şu ekran kartını sökünce klavye ve mouse yanıyo ekran kartı takılıyken açınca yanmıyo görüntü zaten yok yardım edin

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bir de şunu keşfettim benim ekran kartım agp girişli çünkü bilgisayarım eski neyse ekran kartını çıkardığımda görüntü geliyor bilgisayar çalışıyor ama ekran kartımı takıp açtığımda görüntü de gelmiyor farenin ve klavyenin ışıkları da yanmıyor

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.