< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
monitöre görüntü gelmiyor, mouse ve klavye çalışmıyor (3. sayfa)

-
-
benim de ekran kartındanmış garantiye yolladım. teşekkür ederim
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
bende de aynı sorun vardı. sistem yüke girince önce ekran peşine usbleri kapatıyordu. anakart ve psudan süphelendim değişim istedim bakalım inşallah ekran kartından değildir. siz nasıl anladınız ekran kartından olduğunu?quote:
Orijinalden alıntı: FestalPenguin
benim de ekran kartındanmış garantiye yolladım. teşekkür ederim -
arkadaşımdan ekran kartı alıp denedim pc açıldı. kendi ekran kartımı arkadaşımın pcde denedim açılmadı
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
imzamda ki sistemi yeni topladım. ben psu ve anakarttan şüphelendim. umarım dediğim gibidirquote:
Orijinalden alıntı: FestalPenguin
arkadaşımdan ekran kartı alıp denedim pc açıldı. kendi ekran kartımı arkadaşımın pcde denedim açılmadı -
Arkadaşlar aynı sorunu ben de kasanın içini kompresörle temizledikten sonra yaşadım ve ram slotlarındaki bir adet ramin yerinden cıktıgını farkettim. PC deki tüm parçaları tek tek çıkarın, tekrar uzak mesafeden kompresörle tozu alın ve tekrar yerine takın. PSU dan anakarta bağlanan kabloları cıkarıp geri takın biraz bekleyip çalıştırın bilgisayarınızı. -
Bende de aynı sıkıntı oldu herşeyi söktüm taktım düzeldi ama tekrar oldu acaba biosa beta sürüm yüklediğim için olabilir mi?öyleyse nasıl önceki sürümü yükleyebilirim yardım ederseniz sevinirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bende de bir süredir kasa çalışıyor fakat monitöre görüntü gelmiyor sinyal yok yazıyordu, kasayı 1 kaç kere kapatıp açtıktan sonra görüntü geldiği oldu. normal pc açıkken ekran gitmesi gibi bir durum yaşamadım. dün monitörü değiştirdik, gayet güzel çalışıyordu ama akşam hem monitöre görüntü gelmedi hem klavyenin ışıkları yanmadı ama kasa çalışıyor şimdide aynısı oldu yine kasayı kapatıp açınca klavye de monitör de çalıştı. sorun ekran kartı olma ihtimali yüksek mi dersiniz.. -
Konuya güncel bir sorun ve çözümüyle yorum yapayım dedim belki aynı sorun vardır bazı arkadaşlarda :
Tüm parçaları sıfır olarak uzay sistem topladım yani kasa içine monte etmeden, ne görüntü geldi ne klavye mouse u tanıdı, anakart da tık yok ölü gibi.
Anakart Asus Tuf Gaming B450-Plus II modeli, herşeyi anakart üzerine taktım, bir sürü yöntem denedim bios reset psu değişimi şusu busu derken en son RAM i diğer slota taktım görüntü de geldi klavye mouse u da tanıdı.
İşlemci söktüm taktım, ssd yi çıkardım başka bir hdd ile denedim derken RAM i en sona bırakmışısız. En başta RAM i denesek olacakmış :) Her neyse buna benzer sorunu olanlar RAM i kontrol etsin, az kala anakartı iade edecektim değiştirin diye. İyi günler herkese.
-
Arkadaşlar çözüm için bir kaç ipucu söylicem, sınıf arkadaşım bilgisayarcıda çalışıyor sağolsun yardımcı oldu banada, ilk olarak anakartın geniş güç
kablosunu çıkartıp takmayı deneyin 1-2 defa kontrol edin monitöre ve klavye mouse ışık gelmiyorsa ilk çözümlerden bir her zaman budur, ikinci olarak işlemcinizi ve soğutucusunu sökün tozunu alın ve gerekliyse termal macun ihtiyacını giderin, üçüncü olarak ram in takılı olduğu yeri değişin rami tam taktığınızdan emin olun ya da çıkart tak yapın, dördüncü olarak (pek görülmedi ama) anakart pinlerini kontrol edin ya da güç tuşunun iç kablolarını kontrol edin kablo kopmuş olabilir, uyumsuz yere bağladıysanız ya da bağlamayı bilmiyorsanız yakın bir bilgisayarcıdan ya da farklı internet platformlarından yardım alabilirsiniz. Benim sorunum ram di çok saçma bir şey için 1 hafta boyunca uğraştım ama çözdüm sonunda 😂😂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaşlar aynı sorun bend de oldu dün akşam pc açılış ekranındayken reset tuşuna basmam sonucu ekran ve klavye geri gelmedi. Kapatma tuşunu 5 saniye basılı tutmadan da kapanmıyor. Daha önceleri de biosa girebilmek için yapardım ve hiçbir şey olmuyordu. Bu sorunla ilk defa karşılaştım. Ramleri ekran kartını çıkarıp silgiyle silip tekrar taktım. Ramleride tek tek denedim ama fayda etmedi. Neden yapar bu sorunu bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X