Şimdi Ara

Monitörde sürekli No signal detected hatası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
19.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kullandığım bilgisayarı birgün durup dururken çalıştırdığımda monitörde no signal detected uyarısı aldım ve monitördeki ışık turuncuda kaldı.
    O zamandan beri ekrana hiç görüntü alamıyorum.

Anakartıma baktığımda işlemcinin yanındaki kondansatörün çok hafif akma yaptığını gördüm, kondansatörleri yenileri ile değiştirdim ancak sorun çözülmedi.

Yeni anakart aldım, farklı monitör (ve dolayısıyla kablo) ile denedim ancak sorun yine devam ediyor.
    mause ve klavyeyenin ışıkları yanıyor.

başka neler yapabilirim?

• Sizi Anakart'ın şişmiş kondansatörler aldatmış ve zaman kaybına sebebiyet vermiş, deneme şansınız var ise farklı bir ekran kartı ile deneyin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Sizi Anakart'ın şişmiş kondansatörler aldatmış ve zaman kaybına sebebiyet vermiş, deneme şansınız var ise farklı bir ekran kartı ile deneyin...
    elimde farklı bir ekran kartı yok malesef :(
  • quote:

Sizi Anakart'ın şişmiş kondansatörler aldatmış ve zaman kaybına sebebiyet vermiş, deneme şansınız var ise farklı bir ekran kartı ile deneyin...
    ekran karını denedinizmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CmrHun

elimde farklı bir ekran kartı yok malesef :(

Alıntıları Göster
    Ancak sorunu tespit etmeniz adına çevredende olsa en azından deneme amaçlı bir ekran kartı bulun, ona göre hareket edersiniz en azından...
  • quote:

Ancak sorunu tespit etmeniz adına çevredende olsa en azından deneme amaçlı bir ekran kartı bulun, ona göre hareket edersiniz en azından...

Alıntıları Göster
    ekran kartını elime alıp bir bilgisayarcıya gideceğim o halde denemesi için. umarım kabul eder
  • quote:

Alıntıları Göster
    anakart ta onboard grafik kart yokmu öyle bir denesen??
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozermustafa66

anakart ta onboard grafik kart yokmu öyle bir denesen??

Alıntıları Göster
    ekran kartını götürüp denettirdim, görüntü geliyormuş. yani sorunun ekran kartından olmadığını varsayıyorum doğrumuyum?

ramler ve işlemci kaldı test edilmeyen. yardım ve fikirlerinizi bekliyorum
  • quote:

ekran kartını götürüp denettirdim, görüntü geliyormuş. yani sorunun ekran kartından olmadığını varsayıyorum doğrumuyum?

ramler ve işlemci kaldı test edilmeyen. yardım ve fikirlerinizi bekliyorum

Alıntıları Göster
    ram ler parcaysa sayet tek tek deneyebilirsin..
  • ramler 2 parça. Tek tek denedim ancak sorun hala devam ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CmrHun -- 30 Haziran 2010; 17:31:56 >
  • quote:

ramler 2 parça. Tek tek denedim ancak sorun hala devam ediyor
    sorun malesef güncel
  • quote:

sorun malesef güncel

Alıntıları Göster
    http://forum.donanimhaber.com/m_40921298/tm.htm

Burada belirttiğim yöntemi deneyin birde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elfen Lied -- 1 Temmuz 2010; 3:48:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elfen Lied

http://forum.donanimhaber.com/m_40921298/tm.htm

Alıntıları Göster

ilgisayarınız ram sayıyor ve herhangi bir uyarı sesi vermiyor, yani çalıştığına eminseniz büyük ihtimalle BIOS'dan ekran kartını PCI-Ex olarak görmesini sağlamalısınız bilgisayarın ki onu kullanarak sistem açılsın. BIOS'a giremiyorsanız bios reset tuşuda yoksa anakartınızda BIOS pilini çıkarıp 10 sn bekleyin tekrar takarak BIOS'u default haline döndürün. Ekran kartınızı çıkarıp Onboard'a bağlayın, ekran kartını PCI-EX algıla takılıysa olarak belirleyip save ile çıkın ve tekrar 9800'ü takıp deneyin görüntü almayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetcan572

ilgisayarınız ram sayıyor ve herhangi bir uyarı sesi vermiyor, yani çalıştığına eminseniz büyük ihtimalle BIOS'dan ekran kartını PCI-Ex olarak görmesini sağlamalısınız bilgisayarın ki onu kullanarak sistem açılsın. BIOS'a giremiyorsanız bios reset tuşuda yoksa anakartınızda BIOS pilini çıkarıp 10 sn bekleyin tekrar takarak BIOS'u default haline döndürün. Ekran kartınızı çıkarıp Onboard'a bağlayın, ekran kartını PCI-EX algıla takılıysa olarak belirleyip save ile çıkın ve tekrar 9800'ü takıp deneyin görüntü almayı.

Alıntıları Göster
    BIOS'un pilini çıkartıp biraz bekle yeniden tak ,anladığım kadarıyla PC den görüntü gelmediği için bilgisayarında herhangi bir işlemde yapamıyorsun (güncelleme vb gibi) ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Day_Light -- 1 Temmuz 2010; 11:28:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Day_Light

BIOS'un pilini çıkartıp biraz bekle yeniden tak ,anladığım kadarıyla PC den görüntü gelmediği için bilgisayarında herhangi bir işlemde yapamıyorsun (güncelleme vb gibi) ?

Alıntıları Göster
    Allah kolaylık versin bu problem kadar gıcık bi olay yoktur.Bu olayı 20 30 kere başımdan geçmiştir kasada hiç bi problem yokken bazen acılıyor bazen acılmıyordu.Kabloları cıkarıp takın ve devamlı deneminizi tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SchutZ

Allah kolaylık versin bu problem kadar gıcık bi olay yoktur.Bu olayı 20 30 kere başımdan geçmiştir kasada hiç bi problem yokken bazen acılıyor bazen acılmıyordu.Kabloları cıkarıp takın ve devamlı deneminizi tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    bios pilini çıkarıp taktım ancak düzelmedi.
    Çok sinir bozucu bir durum
  • quote:

bios pilini çıkarıp taktım ancak düzelmedi.
    Çok sinir bozucu bir durum

Alıntıları Göster
    bu olay benimde başıma gelmişti ne kadar kart söküp taksamda sonuç çözülmedi sonuçta tamirciye yollamıştım arızalı parçalar 1-power 2-ekran kartı 3-anakart bunların hepsi bozulmuştu galiba yüksek akımdan kaynaklandı seninde öyle olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

bu olay benimde başıma gelmişti ne kadar kart söküp taksamda sonuç çözülmedi sonuçta tamirciye yollamıştım arızalı parçalar 1-power 2-ekran kartı 3-anakart bunların hepsi bozulmuştu galiba yüksek akımdan kaynaklandı seninde öyle olabilir

Alıntıları Göster
    ekran kartı ve ram arızalanmış :)

ekran kartını deneyen teknik servis çalışanı kartta sorun yok kasayı getirin derken yalan söylemiş malesef.
  • CmrHun kullanıcısına yanıt
    bendeki bilgisayarda bir sabah açtım aynı problem yazıyor. kayın pederin bilgisayarını kompla eve getirdim aynı sorun devam etti.ekranı getirdim aynen devam etti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uluca76

bendeki bilgisayarda bir sabah açtım aynı problem yazıyor. kayın pederin bilgisayarını kompla eve getirdim aynı sorun devam etti.ekranı getirdim aynen devam etti.
    ekrankartını kullanıyorsan ağ hattı yanmış olabilir ekrankartını çıkartıp on boarda tak (kart anakarttan çıkmadan on board aktifleşmez)

eğer yine görüntü gelmezse anakartın tamamıda bir devre hatası olabilir gerçi bunu bazı pc ciler gümüş lehimle patlak vermiş hattı n ustunden geçerek düzeltiyor anacak çok sağlam değil önerim paran varsa yenisini al yoksa gittiğiyerekadar yaptırtabilirsin 25-50 tl arası bişi

ama önce bir dediğimi dene
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.