Şimdi Ara

Monitörde sürekli No signal detected hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
19.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kullandığım bilgisayarı birgün durup dururken çalıştırdığımda monitörde no signal detected uyarısı aldım ve monitördeki ışık turuncuda kaldı.
    O zamandan beri ekrana hiç görüntü alamıyorum.

Anakartıma baktığımda işlemcinin yanındaki kondansatörün çok hafif akma yaptığını gördüm, kondansatörleri yenileri ile değiştirdim ancak sorun çözülmedi.

Yeni anakart aldım, farklı monitör (ve dolayısıyla kablo) ile denedim ancak sorun yine devam ediyor.
    mause ve klavyeyenin ışıkları yanıyor.

başka neler yapabilirim?

Monitörde "No Signal Detected" Hatası ve Çözümleri

"No signal detected" hatası, monitörün bilgisayar veya diğer video kaynaklarından sinyal alamadığını gösterir. Bu hata, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

Nedenleri:

• Ge gevşek kablolar: Video kablosunun hem monitör hem de video kaynağına (PC, dizüstü bilgisayar vb.) sıkıca takılıp takılmadığını kontrol et.
    • Hasarlı kablolar: Kabloda fiziksel hasar olup olmadığını kontrol et. Gerekirse yeni bir kablo dene.
    • Yanlış giriş: Monitörün doğru video girişine (HDMI, DisplayPort, DVI vb.) bağlı olduğundan emin ol.
    • Güç sorunları: Monitörün ve video kaynağının doğru şekilde takılı ve açık olduğundan emin ol.
    • Donanım arızaları: Monitör veya video kartı gibi donanımlarda arıza olabilir.

Çözümleri:

• Kabloları kontrol et ve yeniden tak: Video kablosunun her iki ucunun da sıkıca takıldığından emin ol.
    • Kabloları değiştir: Kablolarda hasar varsa yenileriyle değiştir.
    • Doğru girişi seç: Monitörü video kaynağındaki doğru girişe bağla.
    • Güç bağlantılarını kontrol et: Monitörün ve video kaynağının güç kablolarının takılı ve açık olduğundan emin ol.
    • Donanımı test et: Başka bir monitör kullanarak video kaynağını test et. Sorun çözülmezse, monitörü veya video kartını yetkili bir teknisyene götür.

"No signal detected benq monitor" hatası için özel bir çözüm olarak, BenQ monitörlerinin otomatik güç tasarrufu özelliğini devre dışı bırakmayı dene. Bu özellik, sinyal algılamadığında monitörü uyku moduna geçirir.

"No signal monitör" hatasını gidermek için yukarıdaki adımları izleyerek sorunu çözebilirsin. Sorun devam ederse, profesyonel yardım alman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sizi Anakart'ın şişmiş kondansatörler aldatmış ve zaman kaybına sebebiyet vermiş, deneme şansınız var ise farklı bir ekran kartı ile deneyin...
  • ekran karını denedinizmi?
  • ekran kartını elime alıp bir bilgisayarcıya gideceğim o halde denemesi için. umarım kabul eder
    Daha Fazla Göster
  • ekran kartını götürüp denettirdim, görüntü geliyormuş. yani sorunun ekran kartından olmadığını varsayıyorum doğrumuyum?

ramler ve işlemci kaldı test edilmeyen. yardım ve fikirlerinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CmrHun -- 30 Haziran 2010; 17:31:56 >
  • sorun malesef güncel

Burada belirttiğim yöntemi deneyin birde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elfen Lied -- 1 Temmuz 2010; 3:48:01 >

ilgisayarınız ram sayıyor ve herhangi bir uyarı sesi vermiyor, yani çalıştığına eminseniz büyük ihtimalle BIOS'dan ekran kartını PCI-Ex olarak görmesini sağlamalısınız bilgisayarın ki onu kullanarak sistem açılsın. BIOS'a giremiyorsanız bios reset tuşuda yoksa anakartınızda BIOS pilini çıkarıp 10 sn bekleyin tekrar takarak BIOS'u default haline döndürün. Ekran kartınızı çıkarıp Onboard'a bağlayın, ekran kartını PCI-EX algıla takılıysa olarak belirleyip save ile çıkın ve tekrar 9800'ü takıp deneyin görüntü almayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Day_Light -- 1 Temmuz 2010; 11:28:01 >
  • Allah kolaylık versin bu problem kadar gıcık bi olay yoktur.Bu olayı 20 30 kere başımdan geçmiştir kasada hiç bi problem yokken bazen acılıyor bazen acılmıyordu.Kabloları cıkarıp takın ve devamlı deneminizi tavsiye ederim.
  • bu olay benimde başıma gelmişti ne kadar kart söküp taksamda sonuç çözülmedi sonuçta tamirciye yollamıştım arızalı parçalar 1-power 2-ekran kartı 3-anakart bunların hepsi bozulmuştu galiba yüksek akımdan kaynaklandı seninde öyle olabilir

ekran kartını deneyen teknik servis çalışanı kartta sorun yok kasayı getirin derken yalan söylemiş malesef.
  • ekrankartını kullanıyorsan ağ hattı yanmış olabilir ekrankartını çıkartıp on boarda tak (kart anakarttan çıkmadan on board aktifleşmez)

eğer yine görüntü gelmezse anakartın tamamıda bir devre hatası olabilir gerçi bunu bazı pc ciler gümüş lehimle patlak vermiş hattı n ustunden geçerek düzeltiyor anacak çok sağlam değil önerim paran varsa yenisini al yoksa gittiğiyerekadar yaptırtabilirsin 25-50 tl arası bişi

ama önce bir dediğimi dene
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.