Şimdi Ara

Monitörde ölü piksel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarıma yeni bir monitör aldım. İlk kullanmaya başladığımda bir sorunla karşılaşmadım. Ertesi sabah bilgisayarımı açtığımda mavi bir nokta ile karşılaştım. Ardından oyun açtım. Oyunu oynarken internetten mesaj geldi. Mesajı okumak için tam ekran oynadığım oyunu alt+esc ile alta atarak mesajı okudum. Tüm bunları yaparken mavi nokta orda duruyordu. Sonra oyunu tekrar açtığımda yani pencere geçişi yaptığımda mavi nokta kayboldu. Akşam bilgisayarı tekrar açtığımda mavi nokte tekrar belirdi.

Mavi noktanın gidip geldiği için ölü piksel değildir diye düşündüm. Ama emin olamadığım için size danışmaya karar verdim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

[Bilgisayarı kullandığım eski monitörde herhangi bir sorun yoktu. Yani ekran kartıyla alakalı değil.]

• Bu bağlantıdan ölü pixel testi yapın, ölü pixel her renkte gözükmeyebiliyor.

http://www.pikseltesti.com/test.html
  • Sizdeki ölü pixel değil, sıkışmış pixel. her pixel kırmızı, mavi ve yeşil olmak üzere 3 alt pixel'den oluşuyor. bunlar açılıp kapanarak renkleri oluşturuyor. monitörünüzdeki sorunlu pixelde mavi pixel bazen açıkken sıkışıp kapanamıyor sanırım. Çözmek için altaki videoyu tam ekran veya mavi pixel'in üzerine getirip oynatmayı deneyin. Video mavi,kırmızı ve yeşil pixelleri çok hızlı ve seri şekilde açıp kapattığı için sıkışmış pixeller düzelebiliyor.

• Fire.Sword kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni fark ettiğim bir durum var. Mavi noktaya monitör üzerinden parmağımla dokunduğumda nokta kayboluyor.
  • Solid K S kullanıcısına yanıt
    Biraz Daha Bastır Belki Düzelir Düzelmezse Bir Tamirciye Götürmeni Öneririm...
  • ölü piksel elle tamir edilemez. 1920x1080 bir monitörde 2 milyondan fazla kıl kadar ince piksel var. ve bu piksellerin her biri 3 alt pikselden oluşuyor yani 6 milyondan fazla piksel :) piksellerle ilgili bir sorun olduğunda garanti durumuna göre direk monitör-tv değişiyor. ama 1 sorunlu piksel için çoğu servis değiştirmiyor. en az 5 civarı istiyorlar. bazı markalar veya satıcı firmalar ise müşteri çekmek için özellikle ölü piksel garantisi veriyorlar. tek sorunlu pikselde bile monitör-tv'yi değiştirebiliyor. Her neyse tamirciye boşuna götürme yani. Yapabileceği birşey yok.

Soruna dönecek olursak internetten ölü piksel tamir diye aratırsan elle bastırma, ovalamanında bir çözüm olduğunu görürsün. Ama ölü piksel siyah renkten olur ve hiçbir şekilde tamir edilemiyor. benim monitörde de var 1 tane ordan biliyorum :) ama o kadar ufak ki monitörde dikkatli şekilde aramadığım sürece görmüyorum. sıkışmış piksel ise internette yazan yöntemlerle yani programla veya montiöre zarar vermeyecek şekilde nazikçe ovalayıp bastırarak çözülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire.Sword -- 14 Mayıs 2015; 22:09:25 >

• Fire.Sword kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkürler Hocam .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran piksel piksel
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.