Merhaba arkadaşlar monitörümde 2 aydan beri böyle bir hata alıyorum.Ben sıcaklıktan diye tahmin ediyordmu ama ekran kartı 41 derece oldugunu görünce sıcaklıktan değildir dedim.Sizce bu sorun neyden olabilir? Not:Hatayı verince sadece monitör kapanıyor kasa açık kalıyor.
Monitörün güç kabloların'da bir sorun olmasın ya da no signal uyarısı kasa'dan ekran kartı çıkışı yerinde bir temassızlık olabilir kablolarını ve kasa girişini kontrol et.
Ekran kartı tekrardan çıkardım taktım.Monitörü ve ekran kartınıda 2 ay önce aldım.Hangisinde sorun olabilir ki
peki anakartından görüntü alabilme şansın varmı?Eğer varsa oradan almayı dene...Ekran kartını çıkar ama önce...
Monitörün kasa kablosunu çıkartıp farklı bir kablo kullanarak denersen kablo'da ki şüphe aklımızdan kalkmış olur ve ekran kartına yönelirsin.
tamam ilk ekran kartı olmadan açmayı deneyim o arada farklı bir kablo var mı diye bakim.
lcd mi crt mi bir arkadaş kabloyu değiştir demiş ama crt ise bu mümkün değil eğer lcd ise değiştirmen mümkün olabilir...
monitörünüzün desteklediği frekans ve çözünürlük ayarları dışında bir ayarlamada bulunduysanızda monitör sinyal yok uyarısı verir. açılışta F8 tuşuyla ilgili menüye girerek vga modunu etkinleştir seçeneğiyle açmayı deneyebilirsiniz
monitör 22 inç.Ben 1024x768 ekran ayarı kullanıyorum.İlk baştan kendi kendine 1680x1050 yapmıştı ama sonra değiştirdim.
Montitörünüzdeki VGA 15 pinli bağlantının veri uçlarının görevlerini aşağıda veriyorum. PİN. İSİM TANIM 1. RED Kırmızı renk verisi (75 ohm 0.7Vp-p) 2. GREEN Yeşil renk verisi (75 ohm 0.7Vp-p) 3. BLUE Mavi renk verisi (75 ohm 0.7Vp-p) 4. ID2 Monitör bilgi verisi 2 5. GND Şase 6. RGND Kırmızı şase 7. GGND Yeşil şase 8. BGND Mavi şase 9. KEY Boş 10. SGND Senkronizasyon şase 11. ID0 Monitör bilgi verisi 0 12. ID or DA Monitör bilgi verisi 1 13. H SYNC Yatay senkronizasyon verisi 14. V SYNC Dikey senkronizasyon verisi 15. ID3 or SCC Monitör bilgi verisi 3 Monitör bilgi verisi bilgisayara ulaşmazsa, monitörünüzü bilgisayarınız tanımaz, aynı şekilde bu bilgi monitöre ulaşmazsa monitör açılmaz. Bu durumun nedeni olarak kablo gözükse de ekran kartının düşük (zayıf) sinyal verdiği durumlarda olmuştur. İlk olarak monitörün bilgisayarınız tarafından otomatik tanındığında emin olunması gerekir ki, İlk baştan kendi kendine 1680x1050 çözünülürlüğe ayarlaması doğru ayarlarsa otomatik tanıdığı anlamına gelebilir. Monitörün bir ufak .dll sürücü driveride yüklü olmayabilir, kontrol edebilirsiniz.
monitorun altında bı tus var o duzeltıyodu galıba
bu ya güç kaynağı yetersiz kaldığı veya anakartta 2 tane ekran kartı olduğu için ortaya çıkıyor öncelikle driver dene enson ihtimalde güç kaynagına bak..
quote:
Orjinalden alıntı: Ne[M]esis
tamam ilk ekran kartı olmadan açmayı deneyim o arada farklı bir kablo var mı diye bakim.
Hocam sen görüntüyü anakarttan almayı denedin mi....
quote:
Orjinalden alıntı: pckolik_gkhn
quote:
anakarttan aldın derken?Ekran kartını çıkardım monitör ucunu başka bir uca taktım.Şuan bekliyorum daha no signal uyarıyı vermedi.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: pckolik_gkhn
quote:
anakarttan aldın derken?Ekran kartını çıkardım monitör ucunu başka bir uca taktım.Şuan bekliyorum daha no signal uyarıyı vermedi.
Yani anakarttan aldın görüntüyü onbard ekran kartın'dan ve bir program yaşamadın.
anakarttan görüntü alınca hiçbir problem vermedi.Ekran kartını tekrar takınca gene aynı problemı verdi
quote:
anakarttan görüntü alınca hiçbir problem vermedi.Ekran kartını tekrar takınca gene aynı problemı verdi
Geçmiş olsun Ne[M]esis.Ekran kartını acilen servise götür.
quote:
Orjinalden alıntı: the beast
quote:
Geçmiş olsun Ne[M]esis.Ekran kartını acilen servise götür.
garantisi devam ediyor ama fanın üzerindeki etiketi yağ sürmek için çıkarmıştım bıraz ucu açık.Alırlar mı garantiye?
demekki hocam ekran kartında büyük olasılıkla sorun var peki birde o ekran kartını başka bir bilgisayarda dene eğer yine görüntü vermezse demek bozulmuş demektir birde hd çıkışı var ise oradan görüntü almayı dene...