Şimdi Ara

MONİTÖR SÜREKLİ AÇIKMI/KAPALIMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • monitör ü bilgisayarı kapatınca tuşuna basıp kapalı mı tutmak daha iyi yoksa hep açık kalmasımı

• kapatmak en iyisi gerçi ben sürekli dosya indirdigimden ayda 5-10 saat anca kapalı kalıyor.
  • elektrik sarfiyatı 7 watt bilgisayar kapalı iken. acık veya kapalı olması birşeyi değiştirmez sonucta ekrana goruntu gelmedikten sonra kapalı gibi oluıyor zaten.Televizyon gibi dusun kapalıda olsa acıkta olsa birsey farketmez sadece acık kalırsa 7 watt lık bir elektrik tuketimi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Simone1912 -- 25 Ocak 2006 10:11:42 >
  • enerji tüketimi mesele değilde önemli olan monitorün ömrü için açık mı kapalımı kalsın
  • kapalı kalsın ışıgı yanıncada volt yiyiyor ve iyi degil
  • açık kalmasında bir sakınca yok zaten bilgisayarı kapatınca stand-by konumuna geçiyor elektrik tüketimi yok denecek kadar az ben 4 senedir aynı monitörü kullanıyorum daha bir kere bile düğmesinden kapamadım bir kez bile bozulmadı
  • Yeni nesil kasalar P-II tabanlı sistemlerden başlayarak otomatik windowsdan kapatınca elektiriği kesiyor.Monitoru kapatmana gerek yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • her şey için teşekkürler bundan sonra hep açık kalacak
  • benimki nf4 ama kesmiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: HassTa

benimki nf4 ama kesmiyor
    monitörle alakası olabilir, eski bir model mi monitör??
  • bişey olmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cynsure

quote:

Orjinalden alıntı: HassTa

benimki nf4 ama kesmiyor
    monitörle alakası olabilir, eski bir model mi monitör??

benq 17 fp71g+ lcd 8 ms anakart gigabyte k8nf-9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hattori_HANZO -- 25 Ocak 2006 11:06:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: emreyildirimgs

enerji tüketimi mesele değilde önemli olan monitorün ömrü için açık mı kapalımı kalsın

sonuçta ekranına bir görüntü almıyorsun sadece hazırolda bekliyor monitörün.ömrüne bir engel olduğunu düşünmüyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: zeus5769

Yeni nesil kasalar P-II tabanlı sistemlerden başlayarak otomatik windowsdan kapatınca elektiriği kesiyor.Monitoru kapatmana gerek yok.

eğer monitör elektriği power supply dan alıyosa doğru, ama çoğu kişi monitörü direk prize takar.

e zaten arkadaşım kapatırken bilgisayarı onu da kapat gitsin. zor bişi diilki.

bilgisayarı hiç kapamıyosan onu da kapama
  • Monitörü bilmem de Beko televizyon aldık 4 sene önce. bende kullanım kılavuzu okuma hastalığı vardır. Orda geceleri yatmadan mümkünse televizyonu kapatın stand-by konumunda bırakmayın yazıyodu. televizyon dediğinde bi çeşit monitör değil mi. Gece yatmadan önce kapat bence. İstersen bakıp yeniden kılavuza tam metni yazıyım.
  • Ben yeni aldım monitörümü eskisini hep stand by modunda tutardım kapatmazdım ama buna kıyamıyorum artık her gece kapatıyorum bence en sağlıklısı tamamen kapatmak.
  • Eğer DPMS desteği mevcutsa hiç bir şey olmaz. Ayarları kendini tamamen kapatacak şekilde yapılabilir. Güç tüketimi de 5W'ın altına inermiş:

http://webpages.charter.net/dperr/dpms.htm

Ancak zaten uzun süre başında olmayacaksanız basın düğmesine kapatın.
  • yaa tabii ki tuşuna basıp kapatmak en iyisi ne olurr ne olmazz türkiye de bu elektrik dalgalanmaları olduğu sürece kapatmakta yarar varr
  • quote:

Orjinalden alıntı: sprachen

yaa tabii ki tuşuna basıp kapatmak en iyisi ne olurr ne olmazz türkiye de bu elektrik dalgalanmaları olduğu sürece kapatmakta yarar varr

evet bu arkadaşın dediğine bende katılıyorum ülkemizde elektrik hatlarında çok fazla dalgalanma var özellikle ups kullanmayan arkadaşlar kesinlikle monitörlerini kapasınlar derim.
  • bi sorun olacağını sanmıyorum bende 3 senedir aynı monitörü kullanıyorum ve bi kere olsun kapatma düğmmesine basmadım kapatsan veya kapatmasan bişe değişmez kanımca ömrünü yemez yani zaten i monitörü kaç sene kullanabilirsinki
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.