Şimdi Ara

OLED & MiniLED Monitör Seçimi 2025 (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.289
Cevap
65
Favori
49.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

zaten 34" (1440p) ve 27" ( 1440p) modellerin hepsi dandik OLED yazı kalitesi bozuk ve kusurlu ürünler

Şuan Türkiyede bu iki OLED dışına çıkmayın ya da monitör almayın

32" Samsung Odyssey OLED G8 (4K Mat QD - OLED)

32" LG 32GS95UE-B (4K Mat OLED)

ViewSonic XG323-4K-OLED 2  (Alınabilecek en iyi OLED monitör bu olduğunu düşünüyorum monitörün donanımı muhteşem fiyat 1500 dolar)

✅  Mat LG OLED Panel

✅  Displayport 2.1 (UHBR20) 2 Adet

✅  HDMI 2.1 2 Adet

✅  Type C (140Watt)

✅  4K - 240Hz

✅  Full HD 480Hz

✅  Görüntüyü bozmadan çift çözünürlük sunması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 20 Ekim 2024; 12:34:50 >
  • bjkyener kullanıcısına yanıt

Lenovo HDMI 2.1 ve DP 1.4 ile geliyor. Keşke önce okusaydınız. Herkes bir monitöre 20bin TL verebilecek durumda değil.

• Arkadaşlar konunun çok aktif yazılan bir konu olduğunu görünce sormak istedim. Dell G2724D monitör aldım. Ancak beyaz renkte istediğime bir türlü ulaşamadım. 5 senelik Note8 Pro telefonda açtığım videodaki beyaz ile ekranda aldığım beyaz bir türlü tutmuyor. Hafif bir gri kirliliği var gibi. Piksel yoğunluğunu geçtim ama en azından beyaz rengin tutması gerekmez mi? Farklı farklı profiller denedim, custom modda değişiklik denedim, farklı ICC profilleri denedim ama bir türlü o beyaza ulaşamadım. Hatta 5 yıllık TN panel Acer XF 240 H monitörde bile telefondakine daha yakın beyaz görünüyor. Normal midir bu durum? Alttaki konuda bir kullanıcı panel koduyla birlikte panel değişikliği olduğundan bahsetmiş ve bana gelen panel de bahsini yaptığı A01 kodlu panel, onunla alakalı olabilir mi?

OLED & MiniLED  Monitör Seçimi 2025
    OLED & MiniLED  Monitör Seçimi 2025reddit
    From the buildapcmonitors community on Reddit: Dell G2724D - Panel bait and switch? Anyone test recently with colorimeter?
    https://www.reddit.com/r/buildapcmonitors/comments/1ec2t5w/dell_g2724d_panel_bait_and_switch_anyone_test

• outofnick O kullanıcısına yanıt

Monitör alacağınız zaman bir zahmet Delta E ye bir bakın

Dell G2724D ---------> HDR & DCI P3 için uygun değil SDR & sRGB için uygun beyazlar o zaman daha iyi hale gelir

Dell G2724D ---------> SDR & sRGB için uygun

Dell G2724D (ICC profilini buradan indirebilirsin)

https://www.rtings.com/monitor/reviews/dell/g2724d

Kalibrasyon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 21 Ekim 2024; 0:31:7 >

• Böyle bir tablo gördüm ama nasıl okunması gerektiğine de dikkat etmemiştim açıkçası. Anladığım kadarıyla barlar ne kadar düşük ise o renkleri daha doğru verebiliyor, yanılıyor muyum?

Öyleyse oyun ve ofis amaçlı, renkleri doğruya yakın verebilecek, 10-13K arasında başka bir monitör tavsiyeniz olur mu?

MiniLED ve OLED dışında tavsiye vermiyorum

Alacağın monitör bundan çok çok iyi olmaz (kısaca fark yaratmaz )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 21 Ekim 2024; 0:33:50 >

Hocam peki o delta barlarının nasıl okunması gerektiğini yazar mısın? Diğer kullanıcılara da faydası olur. En azından kendim karşılaştırma yapabilirim. Bir de benim yaşadığım beyaz problemi zaten HDR'a özgü bir durum değil, zaten SDR kullanıyorum ancak referans olarak aldığım Note 8 Pro ile arasında gözle görülür fark var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi outofnick -- 21 Ekim 2024; 0:39:42 >

27" 1440p OLED almayı düşünüyordum da kalitesiz demişsiniz yeni çıkacak olanları mı bekleyelim?

Merhaba. Konu oldukça güzel öncelikle bilgiler için teşekkür ederim. Ben daha çok rtings e bakıyorum monitor konusunda. Özelikle göz sağlığı için anladığım kadarıyla siz IPS önermiyorsunuz. OLED ve VA ların bu konuda daha iyi olduğunu söylüyorsunuz. Benim hem iş (günde 8 - 9 saat) hem de oyun amaçlı kullandığım monitorümden (LG 32GP750) aslında memnunum eskiden çift monitor kullanıyordum ama 13-14 bin saati devirince TN panel dell s2417dg mi emekli edip sattım. Aslında 4K bir VA almak istiyordum ama oyun amaçlı olup kavissiz olan kaliteli bir VA bulamadım. Bunların iyileri kavisli olmak zorunda mı? Galiba sadece oyun ve film kullanacağım bir OLED daha mantıklı olacak.

• One Shot One Kill kullanıcısına yanıt

Çok uzun süre açık (14 saat) olacağı için MİniLED al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 21 Ekim 2024; 23:24:50 >
  • Uzun süredir yeni monitör arayışındaydım ve tercihimi Samsung Odyssey G8 OLED 4K 32" den yana kullandım.OLED & MiniLED  Monitör Seçimi 2025  Özellikle OLED monitörleri çok araştırdım çünkü hem yeni bir teknoloji hemde birebir deneyimlemek istedim. Piyasada çok fazla ürün yok daha doğrusu tercih edilebilecek ürün sayısı çok fazla değil, monitörde şimdiye kadar hep ASUS kullandım ama fiyatları aşırı yüksek ,bir ara kavisli ürünlere baktım onlardada her oyunda olmasada ultrawide uyum sorunları var bu nedenle vazgeçtim.OLED & MiniLED  Monitör Seçimi 2025  G8 i birebir görüp deneyimleyeceğim bir yer olmadığı içinde birçok incelemeye baktım ve geneli itibariyle şu an OLED monitörler içinde tercih edilebilir en iyi ürün olduğundan bahsediliyor , umarım öyledir çünkü monitörü bir kere aldığımda kolay kolay değiştirmem bu nedenle almışken iyisi olsun dedim ve siparişi geçtim. OLED & MiniLED  Monitör Seçimi 2025 

• Terminator T-800 kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun güzel tercih

XG323-4K (oled de baba model bu diye düşünüyorum donanımı muhteşem)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 23 Ekim 2024; 13:18:46 >

Hayırlı olsun. :)

Bu arada Doomsday Last Survival oynadınız mı?Geçen etkinlikle aynı sizin nick ve görselde birisi vardıda merak ettim.OLED & MiniLED  Monitör Seçimi 2025 

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt

Teşekkürler :)

Oynamadım ama Skynet üretimi olduğumuz için bütün T-800 ler aynı OLED & MiniLED  Monitör Seçimi 2025 

Olabilir, aynı topluluktanız sonuçta tabi.OLED & MiniLED  Monitör Seçimi 2025 GÜçlü bir hesabı vardıda, dikkatimi çekmiştiOLED & MiniLED  Monitör Seçimi 2025 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 23 Ekim 2024; 15:1:47 >
  • @bjkyener bütün poşetleri koruma bantları açılmış olmasına rağmen vatan pc iade aldı monitörü çok mutluyum OLED & MiniLED  Monitör Seçimi 2025 

• Poşet açıldı, iade olmaz ayağına yatan firmalardan uzak durulmalı. Bunlar kanunu kendine göre yorumluyorlar.Ha tabiki yinede ambalajına vs zarar vermeden açmak gerekiyor, adam istemezse iade almaz ve iş thh kalır. oradan evet kararı çıksa bile aylarca bekletebiliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 23 Ekim 2024; 17:59:40 >
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt

Ne iade etmiştiniz

• Bune rezillik ya Birde son 30 gün demez mi

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.