Şimdi Ara

Monitor Patladı Ama ginede Çalışıyor Görüşleriniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: rodec

yaklaşık bir sene önce gördüğümü anlatayım bende

bizim salak sekreter....sen al temizleme köpüğünü mönitör temizlemeye kalk üstelik mönitör açık...ve nerden başladı sıkmaya köpüğü tahmin edin...

crt mönitörün arka üst kısmındaki havalandırma deliklerinin tam içinden

önce hafiften duman çıkmaya başladı...mönitörü alevler sarana kadar bizim salak sekreter olayın farkına varamadı tabii... o kadar salakmış ki korkmadı bile....aaa bundan ateş çıktı demezmi

neyse söndürdük güç bela

işin ilginç tarafı mönitör ertesi gün çalıştı

abi cidden manyak bi sekretermiş!

• valla bendede aynı şey gelmişti başıma annem ekranı temizlerken su damlattı deliklerinden bende bişeyler yapıyordum bilgisayardan üstünden dumalar çıktı kapattım akşam açtığımda çalışıyordu o şekilde bi 6 ay daha devam etmiştim
  • quote:

Orjinalden alıntı: SpaWn7

quote:

bizim salak sekreter....sen al temizleme köpüğünü mönitör temizlemeye kalk üstelik mönitör açık...ve nerden başladı sıkmaya köpüğü tahmin edin...

önce hafiften duman çıkmaya başladı...mönitörü alevler sarana kadar bizim salak sekreter olayın farkına varamadı tabii... o kadar salakmış ki korkmadı bile....aaa bundan ateş çıktı demezmi

neyse söndürdük güç bela

puahah monitör havaya uçsa heralde onuda farketmicek

• quote:

Orjinalden alıntı: TheFearles

quote:

Orjinalden alıntı: SpaWn7

quote:

neyse söndürdük güç bela

puahah monitör havaya uçsa heralde onuda farketmicek

aaa roket yaptım
    onun evindeki bilgisayara(varsa) acıyorum

• quote:

neyse söndürdük güç bela

Cehalet başka birşey değil, verilmiş sadakası varmış galiba ucuz atlatmış farkında değil

• Monitor Ginede calisiyor demissin, Yeni Gine mi? , Ankarada calismiyor mu mesela? :D :D

Neyse saka bir tarafa monitorunu servise gotur buyuk ihtimalle kisa surede hallederler, sen bu arada dokunma o monitore , ne olur ne olmaz sonucta goze gelmesin birsey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-49D503640 -- 8 Nisan 2007; 22:09:55 >
  • Trafosunun sargı bobinlerinin izolasyonu yanmıştır, bir süre idare edebilir de etmeyebilir de , havalar ısındığında veya çok çalıştırdığında iyice eriyip kısa devre yapabilir.
  • bana kondansator gibi geldi çünkü daha once devre yaparkende (universtede mecburi baskı devereler yapıyoduk) bi kondansator patlatmıştım pat diye bir ses ve ustunden duman çıkıyo aynen ole oldu bundada pat diye bi ses geldi.bobin izolasyon sargısı na bişey olsa ole ses gelirmi bilmiyorum.kondansator gibi geliyo neyse şurda 2-3 ay sonra sağlam bir makinam ve monitorum olcak.evet ups te alcam kesinlikle artık.
  • abi bazıları fazladan parça yanmıştır demiş.bi devrenin fazladan parçası olurmu yav? devrede her parçanın bi gorevi vardır. elektronik çi arkadsaşlar varsa fikirlerini paylaşsın.ben yazılımcıyım anlamıyom pek elektronikten.
  • Az önce benim de başıma geldi. Odanın ışığı açıktı oradan fark ettim voltaj düştü sanırım ve Benq LCD monitörümün renkleri soldu ve dumanlar çıkmaya başladı tepesinden hemen fişini çektim arkadan dumanlar kesildi ama şimdi monitörü açıncı yeşil ışık yanmasına rağmen görüntü yok :( Voltaj düşüklüğü garanti kapsamına girer mi?
  • girmese bile sen garantiye verirken belirtme zaten onlar bilirler ne yapıcaklarını
  • Direkt dumanlar çıktı şeklinde mi söyleyeyim yoksa dumanı da mı karıştırmasam :D ?
  • dumanıda karıştırma bence , direk açtım görüntü gelmedi de
  • Güzel bir patlama sesi geldiyse kondansatörün maksimum voltajını aştıysa patlamıştır. O tarz patlama sesiyle yanacak başka bir parça zor, patlama ile giden en meşhur parça o

O monitöre fazla güvenme bence gene de servise göstermen iyi olur. Ne olur ne olmaz yangın falan çıkarırsa

Ben de zamanında merak edip araştırdım Tedaş ile eve elektrik için yaptığımız anlaşmalarda yanlış hatırlamıyorsam %10 voltaj dalgalanmasını kabul edip altına imzayı atıyoruz bu da 200-240V arası oynamalarda siz anlaşma gereği kabul ediyorsunuz diyolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelihTR -- 18 Ağustos 2007; 20:17:27 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.