monitörüm pek iyi bir monitör değil sanırım, ihtiyaçlarımı karşılıyor ama.şöyle bir sıkıntım var, parlaklık %100 olunca uzun süreli oyundan sonra gözlerim çok yoruluyor.parlaklığı azalttığımda da bir anlamı kalmıyor.ne yapmam gerek acaba? ne monitör ne de ekran kartından ayar çektim.başka monitör önerirseniz en az 5 aydan sonra alabilirim
Hah başa saralım şimdi, %100 parlaklık göz sağlığını inanılmaz olumsuz etkileyen ve zarar veren bir değerdir. Ancak arkanızdan çok çok çok fazla güneş vurduğu zamanlarda kullanın, başka zamanlarda %20'nin üzerine çıkmayın, kendinizi alıştırın bence.
Şimdi monitörün ne derece ince ayara izin vereceğini bilmiyorum ama ekran kartından muhakkak kontrast ve gamma ayarlarını yapman gerekli. İşe en basit olarak windows kalibrasyonunu kullanarak başlayabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: dusty
Hah başa saralım şimdi, %100 parlaklık göz sağlığını inanılmaz olumsuz etkileyen ve zarar veren bir değerdir. Ancak arkanızdan çok çok çok fazla güneş vurduğu zamanlarda kullanın, başka zamanlarda %20'nin üzerine çıkmayın, kendinizi alıştırın bence.
Şimdi monitörün ne derece ince ayara izin vereceğini bilmiyorum ama ekran kartından muhakkak kontrast ve gamma ayarlarını yapman gerekli. İşe en basit olarak windows kalibrasyonunu kullanarak başlayabilirsin.
odada arkadan güneş vurmuyor hocam ayrıca kalibrasyon falan hiç anlamadığım şeyler hocam mazur görün.sadece şöyle bir ayar çektim:
denetim masasından görüntüye git, oradan kalibrasyon yap hocam. Windows yönlendirir seni. En temeli budur, bundan sonra ekran kartı paneliyle oynarız.