Şimdi Ara

Samsung 40A656 LCD tv de ekran kararma sorunu(voltaj sebepli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
11.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Iki seneye yakindir samsung le40a656 serisi lcd tv kullaniyorum. Uc aydan beri soyle bir problemle karsilasiyorum; kanallar arasinda gezerken veya ekrandaki resim degisiklikleri hizli oldugunda-mesela reklamlarda- EKRAN KARARIYOR, SES DEVAM EDIYOR, televizyonun kumandasindan kapatip actigimda ekran geri geliyor.

    eger enerji tasarruf modunu aktiflestirirsem bu problemle karsilasmiyorum.

    zaten problemi de farketmem; enerji koruma ayarlarinin sebepsiz sekilde default a donmesi sorununu yasamamla birlikte oldu. Onceden enerji tasarrufu yuksek modda calistirdigim icin bu problemi farketmemistim; ne zaman ki bu ayarlar default a doneeye basladi; enerji koruma "otomatik" olarak calisinca ekranin kararmasi problemini gormeye basladim.

    tv yi samsung servisine yolladim; ayarlarin default a donmesi problemini yeni yazilim atarak cozduklerini soylediler. Ama ekranin kararmasi problemini gorememisler. Evimdeki voltajin dusuk olmasindan kaynaklaniyor olabilir dediler. Voltaji olcturdum; 207 volt gozukuyor; bana gore cok da dusuk degil. En azindan istanbul un gobegindeki votlaj seviyesinde calismiyorsa samsung lcd televizyonlar, bunu herkesin bilmesi lazim.

    TV yi simdi tekrar servise yollayacagim garanti suresi bitmeden.Ancak burdan fikirlerinizi almak istedim; bu LCD nin sonmesi problemini yasayan var mi; fikri-onerisi olan var mi.

    yorumlariniz icin simdiden tesekkurler.







  • buna benzer bendede oldu hatta burdakı forumda yazdım benım lıbyadan aldıgım tv dede 1 yıl ekran kararması meydana gelıyor
    3 kere servıse gonderdım eskısehırde sorunun panelden kaynaklandıgını soyledıler
    panelın fıyatı 1350 tl yenısı alsam daha ucuz yanı bız turk mılletı olaark cok zengınız ya her 1 yılda samsung lcd tv alacagız korelılerı zengın edecegız
    onun ıcın karar aldım samsung markasının yanından gecmemege servızlerden hıc memnun kalmadım eskısehırde servıs yetkılerı var ama tv den anlamıyorlar
    hemen panel degıstırmek ıstıyorlar. sıfır tv fıyatına samsung bence sattıgı urunlerın arkasında durmuyor. 1 sene sonra bozulacak urunlerı bıze satıyorlar.
    onun ıcın samsung tv alacaksanız ıyı dusunun
  • garanti suresi icinde olsa eminim ki panel degismesi lazim demezlerdi size :)

    tv yi tekrar servise gonderdim. bu sefer kadikoy servisini aradim. guc kartinin degisiminin yapilacagini soylediler, sonucu merakla bekliyorum
  • nedir bu samsung ürünlerinden çektiğimiz.
    hayatımız servis yollarında geçiyor. türk milletiolarak artık uyanmalıyız.
    kendi otomobilimizi yapmısız ama üretime geçememisiz. gecenlerde eskişehirde
    devrim otombilini ziyaret ettim çok üzüldüm belkide su anda yerli otobilimizi görüyor olacaktık.
    ülkemizde herşeyde dışarı bağımlı hale geldik çok yazık.
  • Merhaba.
    Ayni tv de ayni sorun bende de basladi. Ama maalesef garantisi de bitti. Nasil cozdugunuzu ogrenebilirmiyim ? Tsk
  • aynı sorun bendede başgösterdi nasıl çözdüğünüzü öğrenebilirmiyim.
  • Tvyi guc kaynagi ve akım korumali priz ile calistirmayi deneyin bir de o zaman..
  • bu sorun benim samsung 40A656 tvde de var. arızayı çözebilen var mı?
  • Merhaba,
    Bu sorunla ilgili olarak Samsung yetkili servisi ile görüştüm. Televizyonu da incelediler. Çözüm olarak "anakartın değişmesi gerekiyor" dediler. Ama ben bunu umursamadım bile. Çünkü en ufak bir sorunda servis hemen anakartı değiştirme peşinde ve fiyatı da hiç ucuz değil.

    Ben hala evde bu televizyonu kullanmaya devam ediyorum ama yakında yeni bir tv alacağım. Sorun ise hala çözülmedi. TV de istediğiniz ayarı yapın, istediğiniz görüntü moduna geçin, evinizde güç kaynağı veya regülatör bile olsa en ufak bir fark yok. Bu sorun devam ediyor.

    Geçici çözüm ise şu şekilde, TV nin enerji kablosunu çekip ön taraftaki ışığın sönmesini bekliyorsunuz. Sonra tekrar kabloyu takıp TV yi açıyorsunuz.

    Allah kurtarsın demek en net mesajdır sanırım.
  • amin :)
  • Biraz hortlatiyorum ama sorun yuksek ihtimal guc kartinin kondansatorlerinden kaynaklaniyor, benim 40m87 de de oldu, kendim iconi acip sisen kondansatorlerin yenilerini toplamda 5 tl ye alarak kendim degistirdim, simdilerde sorun tekrarlamaya basladi (bu islemi 2.5 yil once yapmistim) bir degistirin deneyin derim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir servis 1 hafta inceledikten sonra panelde arıza olduğunu söyledi ve 300 lira maliyet çıkardı. ne yapacağımı şaşırdım. bir fikri olan?
  • guc karti degistirildikten sonra problem tekrarlanmadi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.