Şimdi Ara

Monitör Kullanıcı İncelemesi - ASUS 27' PB278Q 2560 - 1440

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar sonunda Full HD ötesi monitörüme kavuştum. Uzun zamandır arayıştaydım. Hem çeşit çok azdı hem de fiyatlar çok yüksek. Örneğin Samsung'un şu an satılan monitörü 2700 TL gibi bir rakamdan gidiyor. Üstelik incelemelerine baktığım kadarı ile ekran parlak olduğundan, yansıma vs. sorunları var. Kendinizi ekranda görebiliyorsunuz... Belki çok daha iyidir, gerçekte görmedim görüntüsünü. Geriye Dell Ultrasharp kalıyordu, yine o da yüksek fiyatı ve stoklarda olmaması sebebi ile çıktı listemden.

Monitör Kullanıcı İncelemesi -  ASUS 27' PB278Q 2560 - 1440 Monitör Kullanıcı İncelemesi -  ASUS 27' PB278Q 2560 - 1440 Monitör Kullanıcı İncelemesi -  ASUS 27' PB278Q 2560 - 1440 Monitör Kullanıcı İncelemesi -  ASUS 27' PB278Q 2560 - 1440

Monitör Kullanıcı İncelemesi -  ASUS 27' PB278Q 2560 - 1440

Panel Size: Wide Screen 27.0"(68.47cm) 16:9
    Color Saturation : 100%(sRGB)
    Panel Type : PLS Panel
    True Resolution : 2560x1440 (HDMI/DisplayPort/Dual-link DVI)
    1920x1080 (D-sub)
    Pixel Pitch : 0.233mm
    Brightness(Max) : 300 cd/㎡
    ASUS Smart Contrast Ratio (ASCR) : 80000000:1
    Viewing Angle (CR≧10) : 178°(H)/178°(V)
    Response Time : 5ms (Gray to Gray)
    LCD ZBD Warranty : Yes

Aldığım monitör Vatan stoklarına 3 adet gelmiş (2'si Ankara'ya gitmiş) ve teşhirdeydi. Ancak sadece 1 gündür. Doğru bilgidir, zira stok haberi listemdeydi, giriş yaptığı bilgisi geldikten 1 gün sonra mağazada buldum. Yani uzun süredir teşhirde olması imkansızdı. İndirim olması sebebi ile kaçırmak istemedim, mağazadan 1436 TL'ye aldım.

Monitörümüz PLS teknolojisi. Kutu içeriğinde ayarlanabilir ayaklık, kablo tutucu, Display Port kablosu, DVI kablosu, HDMI kablosu, Ses kablosu, VGA kablosu, güç kablosu ve kitapçıklar var.

Fotoğraflarım kalitesiz olabilir, ancak göründüğünden daha iyi. Ve herhangi bir kalibrasyon yok, kutudan çıkartığım gibi kullanıyorum. DVI bağlantısı kullanıyorum. HDMI denemedim Display portla ilgili bir sıkıntım var, onu yazının sonunda soracağım.

Oyun çok oynamayıorum, amacım daha çok müzik ve video üzerine kullanım. Şöyle; kullandığım müzik yazılımlarında cidden ekrana ihtiyaç duyuyorum. Göz sağlığı bir yana, çok fazla kanal kullandığım bir projede (misal 20-30 kanal) ekran doluyor ve açtığım her plugin erkanı dolduruyor. Özellikle mikser kullanımında sürekli sağa sola kaydırmak zorunda kalıyorum. Bir örnek verirsek; aynı proje (eski yeni monitör)

görüldüğü gibi ekrana daha fazla şey sığıyor ve çalışma hızınız artıyor.

Oyun, film performansıda kötü değil. Crysis 3 oynuyorum dünden beri, herhangi bir sıkıntı göremedim. Milisaniye mevzularına çok takılmıyorum. En büyük sıkıntım özellike yazı okurken ekrana belli bir açıdan bakmak zorunda kalıyordum. Çünkü hafif bir blur-sharpen efekti uygulanıyormuş gibi oluyordu. Tuhaflaşıyordu ve doğal olarak göz kaslarınız daha çok çalışıp yorulmaya başlıyor, tabiki şu an öyle bir sıkıntı yok. Her şey her açıdan gayet rahat görünüyor. Standart modda kullanıyorum, renklerden memnunum. Hani kastırıp bir ayar çeksem mutlaka daha güzel olacaktır, ancak şu an sadece tadını çıkartmak istiyorum. Belki daha sonra ince ayarlara dalarım.

Beğenmediğim bir yönüne gelirsek: Bağlantı portları çok kötü bir noktaya yerleştriilmiş. Söküp takmak biraz zor. Ama bir kez takıp kullandıktan sonra pek işiniz kalmaz.

Resmi sitesi :
    http://www.asus.com/Commercial_Monitors_Projectors/PB278Q/#overview

Türkçe Sitesi :http://www.asus.com.tr/Display/LCD_Monitors/PB278Q/#overview

Çeşitli incelemeler :

http://www.anandtech.com/show/6460/asus-pb278q-review-an-ips-competitor-emerges

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/asus_pb278q.htm

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/57294-asus-pb278q-27-pls-monitor-review.html

Sonuç itibarı ile; fiyat performans ilişkisinde memnunum. 27"olması, 2560 x 1440 çözünürük ve PLS olması zaten yeterli. ASUS, anakartı sayesinde ilk kez geçen yıl tanıştığım bir marka oldu. Ardından bu monitör ile birlike 7970 TOP alarak ilişkimi sürdürüyorum :) Dilerim bozmazlar bu kalite anlayaşını. Teknoseyir incelemesinin kararımda etkisi olduğunuda söylemem gerek.

Yazıda bahsettiğim Display port mevzusuna gelirsek.

1 - Windows başlayana kadar ekrana hiç bir görüntü gelmiyor. Yani PC'nin anakart, ram vs. mesajlarını görümüyorum. Kullananlarda bu böyle mi? Windows 7 başladığı anda ekrana görüntü geliyor

2 - Her açılışta ya da PC açık ama ben monitörü kapatıp açtım; ekranı yeniden ayarlamaya çalışıyor ve masaüstü düzeni bozuluyor. Gerçi hatırladığım kadar ile eski ekran kartımda (HD 6950 Twinfrozr) mini display port bağlantısı denemiştim, onda da böyleydi. Ekranı kapatıp açıyor, masaüstü simgeleri bozuluyordu.

Belirteyim, ekran kartımda yeni; ASUS HD 7970 TOP Edition. Belki sürücüde filan bir sıkıntı oldu; zira eskisini çıkartıp bunu taktım. Sonra sürücüyü kaldırıp yeniden kumaya çalıştım. Bir saçmlalıkta olmuş olabilir. Güvenli modda başlatıp bir temizlikte yapamadım. Zira ASUS anakartta öyle bir saçmalıpa imza atmış. F8 maluum güvenli mod için, ancak aynı şekilde ankartta boot ayarları seçimide aynı tuşla oluyor. Güvenli mod başlatmak mucize gibi...

Dolayısı ile iki ürün ve bağlantı şekli yeni olduğundan pek bilgim olmadığı bir konu. Bilenlerin yardımı iyi olur.

tempo1 - tempo 5 - tempo10 - tempo 16

Madem ekran kartından bahsettim onunla ilgilide bir kaç bilgi paylaşayıım;

HD 6950 testleri

7970 testleri : Bir miktar OC yapabildim ve 1070Mhz'e çıkabiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 18 Mart 2013; 18:11:25 >

• Güzel monitör hocam güle güle kullan. Epeydir takip ettiğim bir modeldi birinin alması iyi oldu aklımdaki soruları sormak için...
  • Teşekkürler. Bu tip yazılımlarla uğraşanlar bir müddet sonra 2. bir monitöre cidden ihtiyaç duyuyorlar. Tabi o da yer işgali, ekstra güç tüketimi, ekran kartının zorlanması vs. bir sürü sıkıntı. Yani daha önce şu kadar eklentiyi ekrana almak pek mümkün değildi. Birini aç, birini kapa vs. derdi yok. Daha çok şey görebiliyorum.

Tabi böyle büyük bir ekrana geçmenin yanı sıra çözünürlükte değiştiği için hala afallıyorum. Acaba iyi mi kötümü tam çakamıyor insan :) Ben de bir test yptım ve eski monitörü bağlayıp aynı resimlere aynı anda baktım, fark ortadaydı :)

• Öncelikle güle güle kullanın. Ben de bu model ile Dell U2713HM modeli arasında kaldım. Albani üstada da danışıp öyle sipariş vereceğim. Şu an karar aşamasındayım. Display port olayına gelince, MacBook Pro yü display porttan hdmi çevirici ile birlikte kullanıyorum. Samsung 23" monitörüm dediğiniz gibi benzer şekilde çalışıyor. Sanırım display portun bir özelliği bu. Ayarları 2010 model bir monitöre göre oldukça zor oluyor benim için. Artık rastgele bir biçimde kullanmaya karar vererek kurtuldum bu problemden :s

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürker :) Display Port neden böyle yapıyor çözemedim. Ekran kartında da tam 4 tane var :) Allah'tan bir tane DVI varda onu bağladım.

• http://uk.hardware.info/reviews/3460/6/asus-pb278q-review-asus-goes-wqhd-test-results-respons-time-and-input-lag

bu sitede dell gold, asus silver medal almışlar. sonuçlar arasında bariz fark var. anlamadım gitti. araştırdığım kadarıyla asus'u programcılar, grafikerler daha çok tercih ediyor. Dell ise çok amaçlı bir ürün. Fiyatları tüm dünyada aşağı yukarı aynı.
  • Ayarlarımıda ekleyeyim; şu an bulunuduğum ortama göre gözümü en az yoran ayarlar

Parlaklık 90
    Contrast 80
    Saturation 55
    Gamma 2.2
    Keskinlik 40
    TraceFree 0

Catalyst -

Gamma 0.95
    Kontrast 105

Yazı tipi yumuşatma etkin :

AVG PC Tune UP - Sistem İnce Ayarları

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.overclock.net/t/1363971/asus-pb278q-7970-displayport-monitor-says-no-signal-when-trying-to-turn-back-on-after-win7-shuts-it-off

benzer problem win 7 için ve kötü kablo kullanımından bahsedilmiş (kutudan çıkan default mini display kablosu sanırım ve DELL bunu sağlamıyormuş, Asus'un da ne kadar sağladığı tartışılır tabi bu durumda ).

• güzel inceleme olmuş elinize sağlık.monitörde harika iyi günlerde kullanın
  • Display Port 1.1'miş son sürüm. İçinden çıkan kablo ne bakmadım. Yarın bir kontrol edeyim

http://tr.wikipedia.org/wiki/DisplayPort#Teknik_veriler
  • Monitörden genel olarak memnun olmakla beraber şöyle bir durum ile karşılaşıyorum. Test Aida64 ile yapıldı ve her boşluk tuşuna basıp bir sonraki ekrana geçerken oluşan kare dalga şeklindeki yırtılmalar gözlenerek videoya çekildi. Video ve resimler hem servise, hem de ASUS global sayfasındaki destek bölümüne atıldı. Ayrıca overclock.net sayfasındaki kullanıcların sayfasında da paylaştım. Onlarda da benzer bir sıkıntı var mı sordum. Umarım bana has bir durumdur ve hem ASUS hem ASUS Türkiye hızlı davranıp gerekeni yaparlar ve çözüme kavuşur

Bu konuya sonra değinilecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 18 Mart 2013; 18:07:22 >

• yardımlarınızı bekliyorum beyler

http://forum.donanimhaber.com/m_72310171/tm.htm
  • uk.hardware.info ya göre kontrast değerleri çok iyi değil.
  • Bende bu monitörden aldım.

DisplayPort tan bağlıyorum PC ye DOS ekranını görüyorum, açılıştan itibaren biosa girip ayarlara bakabiliyorum.

Ekran kartım Quadro600.

DVI çıkışıda bağladım DOS ekran açılışında görünüyor.
  • Bende bugün sipariş verdim. İnşallah parasının karşılığını alırız. 24" pro arti geri iade edip bunu sipariş ettim. İnşallah pisman olmayız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nikefootball N kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Fiyatına göre sunduğu avantajlar gayet iyi. Ben 1 yılı aşkın süredir kullanıyorum ve memnunum.
  • dün ürünü teslim aldım ve kullanmaya başladım. Ekran kartımın HDMI çıkış özelliklerini incelediğimde 1920x1080 desteklediği için DisplayPort kablosundan taktım. Ekran kartı 2560x1440 destekliyor. Ses ayarını yapamamıştım ama önce kulaklığı monitör hoparlör çıkışına takıp denediğimde ses geliyordu ayarlrı yaptım, kulaklığı çıkardığımda monitörden ses almaya başladım. Yanında 2 ucu monitör ve kasa arasında ses girişlerine takılabilecek bir kablo daha gelmişti ama onunla becerememiştim :)

Renklerla alakalı herhangi bir ayar yapmadım. Standart modda, parlaklık %90'da görünüyor.

Ürünle ilgili belli bir konuda izlenim isteyen varsa o konuda da deneme yaparak yazabilirim..

Özellile dikey konumda Kod yazmak inanılmaz iyi. PC'yi dikey konuma aldığımda 130 satır kod yazılabiliyor.. Visual Studio veya Dreamweaver'da.
    Photoshop'ta Orjinal boyutlarda A4 çizim kağıdı açtığımda kenarlarda çalışma alanının tam olarak göründüğü kısım %48 civarında. %100 yapınca dikey konumda kenarlar kayboluyor haliyle. Ama uzay mekiği gibi dikey çalışmak insanın kafasını bayağı zorlayabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.