Şimdi Ara

beyler cehaletimi gidermeye yardım edin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
152
Cevap
1
Favori
3.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle hepinize saygılar ve sevgiler bir kaç sorum var başınızı ağrıtmam umarım.

yeni monitör almayı düşünüyorum ama alcağım monitör led mi olmalı yoksa başka bişeymi. ayrıca 3 d destekli monitör almak 3d film izlemeye yeterlimi ? (gözlükle tabiki) bununla birlikde 3d ile full hd aynı anda olurmu yoksa 2 sinden birimi seçilmeli. 3d de 2d desteği varmı. her monitör tv olarak kullanılırmı yoksa onun için ayrı bi özellik lazımmı. 5 ms mi iyi 1 ms mi hangisi daha kaliteli. hem oyun hem film izleyebileceğim monitörde olması gerekenler nelerdir. full hd monitörde tek fark 19 a 10 çözünürlükmü görüntü kalite farkı varmı şuan 16 ya 10 monitörüm var 19 a 10 a geçersem ekran kartına daha fazla yüklenirmi çok sordum gerekirse tek tek cevap almaya bile razıyım her kullanıcıdan için içinden çıkamıyorum lütfen yardım

• Okurken bir kafam karışmadı değil

1. LED, LCD ya da CRT tercih edebilirsiniz zaten. Işıklandırması değil paneli önemlidir. O da TN, IPS, PVA diye ayrılır diyebiliriz kabaca. Profesyonel amaçla kullanmayacağınız için size TN panelli bir LED monitör uygundur. Ben 3D oyun için D2342P kullanıyorum.

2. Evet, yeterli. 3D destekli monitörde 3D film izleyip, 3D oyun oynarsınız. Yalnız oyun konusunda ekran kartı performansınız da önemlidir.

3. 3D ile Full HD aynı anda olur.

4. 3D'de 2D desteği vardır.

5. Monitör üzerinde HDMI giriş varsa uydu alıcı bağlayabilirsiniz. Genelde hoparlörleri olmadığından bilgisayardan izlemek daha akıllıca tabii.

6. 16:9 formatında olacaktır zaten alacağınız monitör. Ekran kartıyla alakası yok o durumun.

7. Oyun için tepki süresi ne kadar düşükse o kadar iyidir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Okurken bir kafam karışmadı değil

1. LED, LCD ya da CRT tercih edebilirsiniz zaten. Işıklandırması değil paneli önemlidir. O da TN, IPS, PVA diye ayrılır diyebiliriz kabaca. Profesyonel amaçla kullanmayacağınız için size TN panelli bir LED monitör uygundur. Ben 3D oyun için D2342P kullanıyorum.

2. Evet, yeterli. 3D destekli monitörde 3D film izleyip, 3D oyun oynarsınız. Yalnız oyun konusunda ekran kartı performansınız da önemlidir.

5. Monitör üzerinde HDMI giriş varsa uydu alıcı bağlayabilirsiniz. Genelde hoparlörleri olmadığından bilgisayardan izlemek daha akıllıca tabii.

6. 16:9 formatında olacaktır zaten alacağınız monitör. Ekran kartıyla alakası yok o durumun.

sabrın için teşekkür ederim. lcd ile led arasında fark yokmu diyosun. bilmişlik için değil ama ben var diye biliyorum ? ips tn pva yı bilmiyorum hiç. 3d olan monitörde full hd de otomatikmen olurmu yoksa full hd olmayıp 3d olan monitörler varmıdır..

çözünürlük ve oyun diyince şu.. crysis 3 mesela. ben şuan 16 ya 10 ile oynuyorum mağlum. full hd monitörlerde 19 a 10 da oynayacağım fark etmeyecekmi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: vforfreedom

quote:

sabrın için teşekkür ederim. lcd ile led arasında fark yokmu diyosun. bilmişlik için değil ama ben var diye biliyorum ? ips tn pva yı bilmiyorum hiç. 3d olan monitörde full hd de otomatikmen olurmu yoksa full hd olmayıp 3d olan monitörler varmıdır..

çözünürlük ve oyun diyince şu.. crysis 3 mesela. ben şuan 16 ya 10 ile oynuyorum mağlum. full hd monitörlerde 19 a 10 da oynayacağım fark etmeyecekmi ?

zaten günümüzde çoğu monitör led. led ile lcd arasında ne fark var bilmiyorum ama led daha ileri teknoloji lcd ye göre. 19 10 dediğinizde sanırsam 1920x1080. tabiki oyunlardaki görüntü kalitesini etkileyecektir.

• Üçüncü kez yazıyorum inşallah bu sefer de sorun çıkmaz çünkü ikidir sorun çıkartıyor mesajı gönderirken ama neyse. Full hd 1920*1080 çözünürlük demektir oran olarak da 16*9'dur. Alacağın monitörün çözünürlüğüne bakarsan full hd olup olmadığını anlayabilirsin 2d veya 3d farketmez. Onun dışında 3d panel 2d görüntüyü sorunsuzca gösterebilir. Buradaki fark 2d görüntüde 2d panelin fiyat performans olarak 3d panele göre daha uygun olmasıdır ama 3d panelinde 3d görüntüsü var. Bütçeni, kaç inç ekran istediğini söylersen tavsiyede bulunabiliriz bildiğimiz kadarıyla? Bir de senin için 3d görüntü mü daha önemli yoksa yüksek kalite 2d görüntü mü? Hangisini tercih edersin?
  • quote:

İlk cümlene katılmadım değil hocam .

Cevaplarınız da arkadaşa ve bilgi sahibi olmak isteyenlere yardımcı olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: keko keko

Üçüncü kez yazıyorum inşallah bu sefer de sorun çıkmaz çünkü ikidir sorun çıkartıyor mesajı gönderirken ama neyse. Full hd 1920*1080 çözünürlük demektir oran olarak da 16*9'dur. Alacağın monitörün çözünürlüğüne bakarsan full hd olup olmadığını anlayabilirsin 2d veya 3d farketmez. Onun dışında 3d panel 2d görüntüyü sorunsuzca gösterebilir. Buradaki fark 2d görüntüde 2d panelin fiyat performans olarak 3d panele göre daha uygun olmasıdır ama 3d panelinde 3d görüntüsü var. Bütçeni, kaç inç ekran istediğini söylersen tavsiyede bulunabiliriz bildiğimiz kadarıyla? Bir de senin için 3d görüntü mü daha önemli yoksa yüksek kalite 2d görüntü mü? Hangisini tercih edersin?

amacım ve isteklerim . 22 '' en fazl 24 '' monitör. full hd görüntü oyunda ve filmde akıcı kaliteli görüntü. he bide en önemlisini unuttum HER AÇIDAN AYNI GÖRÜNTÜYÜ görmek istiyorum. şuanki monitörümde dim dik put gibi durmadığım sürece görüntü kötü oluyo. dim dim durur isem görüntü olduğu gibi gözüküyo durmazsam karanlık ve bulanık.. anlatabildimmi bilmiyorum. 3d şuan şart değil bence. ki zaten 3d film izleyeceksen 3d tv alırım asıl amacım 2d full hd..

bide bu arada alacağım monitör hemde tv olsa olurmu ? hani hem tv hem monitör. monitörü tv ye taktığımya yani tv gibi kullandığımda da aynı kaliteyi alabileceksem tabi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BEYLER Bİ YARDIM EDİN ACİL
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bütçeni yazmamışsın. Senin dediğin her açıdan aynı görüntüyü görme meselesini IPS paneller yapıyor. TN panellerde açı değişince renkler değişiyor fakat IPS panellerde çok geniş açılarda bile aynı rengi görüyorsun bildiğim kadarıyla çünkü hiç IPS kullanmadım inşallah ileride ben de bir tane alıcam. Ama IPS panellerin de tepki süresi düşük oluyor biraz yani akıcılık biraz düşük. Ama akıcılık konusunda çok hassas değilsen sıkıntı olacağını zannetmem. İyi bir IPS panel seçersen işini görür bence.
  • quote:

Bütçeni yazmamışsın. Senin dediğin her açıdan aynı görüntüyü görme meselesini IPS paneller yapıyor. TN panellerde açı değişince renkler değişiyor fakat IPS panellerde çok geniş açılarda bile aynı rengi görüyorsun bildiğim kadarıyla çünkü hiç IPS kullanmadım inşallah ileride ben de bir tane alıcam. Ama IPS panellerin de tepki süresi düşük oluyor biraz yani akıcılık biraz düşük. Ama akıcılık konusunda çok hassas değilsen sıkıntı olacağını zannetmem. İyi bir IPS panel seçersen işini görür bence.

600 e kadar çıkarım. tepki süresinin düşük olması iyi değilmidir ? film ve oyunlarda özellikle. diğer türlü görüntü bozulmuyormu. hayaletmi diyosunuz bişey diyosunuz ya ona

• quote:

Orijinalden alıntı: srcnknselek

quote:

quote:

zaten günümüzde çoğu monitör led. led ile lcd arasında ne fark var bilmiyorum ama led daha ileri teknoloji lcd ye göre. 19 10 dediğinizde sanırsam 1920x1080. tabiki oyunlardaki görüntü kalitesini etkileyecektir.

siz ne kullanıyosunuz

• quote:

quote:

Bütçeni yazmamışsın. Senin dediğin her açıdan aynı görüntüyü görme meselesini IPS paneller yapıyor. TN panellerde açı değişince renkler değişiyor fakat IPS panellerde çok geniş açılarda bile aynı rengi görüyorsun bildiğim kadarıyla çünkü hiç IPS kullanmadım inşallah ileride ben de bir tane alıcam. Ama IPS panellerin de tepki süresi düşük oluyor biraz yani akıcılık biraz düşük. Ama akıcılık konusunda çok hassas değilsen sıkıntı olacağını zannetmem. İyi bir IPS panel seçersen işini görür bence.

600 e kadar çıkarım. tepki süresinin düşük olması iyi değilmidir ? film ve oyunlarda özellikle. diğer türlü görüntü bozulmuyormu. hayaletmi diyosunuz bişey diyosunuz ya ona

Evet hayalet dediğiniz arkasında iz bırakma görüntüde akma gibi birşey oluyor tepki süresi yüksek olunca. Pardon yukarıda yanlış yazmışım IPS panellerin tepki süresi yüksek oluyor. Ama tepki süresinin ektra düşük olması FPS oyun oynayanların tercih ettiği birşeydir. Filmlerde çok etkisi olacağını sanmam çünkü filmler zaten maksimum 30 fps oluyor. 600 tl'ye istediğiniz boyutlarda kaliteli IPS veya tepki süresi düşük monitör alabilirsiniz gayet yeterli bir bütçe bence. Tercih sizin...

• quote:

quote:

quote:

Evet hayalet dediğiniz arkasında iz bırakma görüntüde akma gibi birşey oluyor tepki süresi yüksek olunca. Pardon yukarıda yanlış yazmışım IPS panellerin tepki süresi yüksek oluyor. Ama tepki süresinin ektra düşük olması FPS oyun oynayanların tercih ettiği birşeydir. Filmlerde çok etkisi olacağını sanmam çünkü filmler zaten maksimum 30 fps oluyor. 600 tl'ye istediğiniz boyutlarda kaliteli IPS veya tepki süresi düşük monitör alabilirsiniz gayet yeterli bir bütçe bence. Tercih sizin...

o zaman ips oyunlar için ideal değil. varmı marka model öneriniz ?

• Fps'si yüksek oyunlar için ideal değil diğer oyunlarda sıkıntı yok yani hassasiyet meselesi. Dediğim gibi IPS hiç kullanmadım bunları okuduklarımdan biliyorum. Ama hem IPS hem pasif 3d güzel bir monitör var gözüme takılan bir de 27". Şu konuda bir alan bir arkadaşla karşılaşmıştım bir bak istersen. http://forum.donanimhaber.com/m_71930056/mpage_1/f_/key_//tm.htm#71930056
  • Baya kafam karıştı
    İlk mesajda arkadaş gereken cevabı vermiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler tavsiye monitörler varmı ?
  • http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/benq-rl2450h-black-24-rl2450h-led-oyun-monitoru/productdetails.aspx?I_ID=60881
    yada istersen az bekle
    http://www.donanimhaber.com/monitor/haberleri/BenQdan-oyunculari-hedef-alan-24inc-Full-HD-LCD-monitor-RL2455HM.htm

martta satışa çıkacak denmiş bu ay içinde vatana düşer tahminimce
    Artıları 1 ms tepkime süresi 2 hdmı girişi birde hoparlör de mevcut

• quote:

Orijinalden alıntı: brsaltnc

http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/benq-rl2450h-black-24-rl2450h-led-oyun-monitoru/productdetails.aspx?I_ID=60881
    yada istersen az bekle
    http://www.donanimhaber.com/monitor/haberleri/BenQdan-oyunculari-hedef-alan-24inc-Full-HD-LCD-monitor-RL2455HM.htm

martta satışa çıkacak denmiş bu ay içinde vatana düşer tahminimce
    Artıları 1 ms tepkime süresi 2 hdmı girişi birde hoparlör de mevcut

Uzak durun
    3 günde güç sorunu yüzünden açılmaz oldu...rts modu ürün özelliği adı altında brightness arttıran salakça bir pazarlama stratejisi...bu arada vatanda ürünü iade alıyorlar bozulunca AMA asla para iadesi yapmıyorlarmış bunuda kocaman harflerle yazmıyorlar tabiki...ürünü %25 indirimle aldım bozulunca başka bir markanın daha üst modelini almak istediğimde iadeye gittiğim günde kullandığım kredi kartına sadece %5 indirim var dediler...yani aradaki fark için hafta sonu iade etsem o zamanki indirim den yararlanabilirmişim. Bende aynı ürünü aldım niye salak yerin konayım. Vatandan son alışverişim.

DEMİŞ

• quote:

sendende bekliyorum üstadım
  • 5ms tepkime süresi ve IPS panel 24" yada 22" ınch Full HD monitör 600 TL bütçe ile bulabilirsin.sadece marka ve model araştırması yapmalısın.bilgisayar bileşenlerinde monitör harici tüm parcalarda insan kesin karar verebiliyorken,monitör seçimi herzaman dert oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal

5ms tepkime süresi ve IPS panel 24" yada 22" ınch Full HD monitör 600 TL bütçe ile bulabilirsin.sadece marka ve model araştırması yapmalısın.bilgisayar bileşenlerinde monitör harici tüm parcalarda insan kesin karar verebiliyorken,monitör seçimi herzaman dert oluyor.

oyunlarda 5 ms ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.