Bilgisayarımı kapadığımda monitörün düğmesini hiç kapamıyordum ama bir arkadaşım bana bunun monitöre zarar vereceğini söyledi. Bu doğru mu, monitörün düğmesini de bilgisayar kapalıyken kapalı mı tutmak gerekir, aksi zarar verir mi monitöre ?
bencede kapatman gerek hem kesene hemde mönitöründen olabilirsin
olsun elektriğe yazık
sana tavsiyem hem kasanın hemde monitörün fişini işin bitince cek.. akımlarda dalgalanmalar oldugu için bir anlık bir yogunluk anakartına ucmasına sebeb olur.. bu gibi seylerle daha önce karsılastım...
Bu doğrudur monitorun RBG aayrları bozulur kapasitorlerde kalan eletiriktn dolayı
Sonuç olarak monitor bir koşesinden ya yeşeriri yada kızarırı (eski televizyonlarda olur)
Bunu servis tamir edebilr hatta yaptıkları tek sey bir silindiri moitore yaklaştırıp fazla elektiriği almak ama
Beli bir kotayı gçerse donuşu olmaz monitor gider
Bizim monitor hep açık daha bşi olmadı ama sony 2 side e200
Bu arada ilmeden yorum yazanlarada bişi demiyorum
MOnitor açık kalırsa we dandikse gider ciddiyim...
kapatılması hatta fişinin çekilmesi doğru olandır.bunun nedeni aşırı paranoya değil sadece güvenlik ve daha uzun süre hizmet edebilsin diye.
fişinin çekilmesi olayına katılmıyorum. monitörün düğmesinden kapatılması gerekli ve yeterlidir bana göre.
bence fişini çek zaten türkiyede sık sık elektrik kesiliyor ani akımdanda zarar görebilirsin
Yoq Gerek Yoq Bir Kesim Medyanın Abartması Bunlar...
Ben Hiç Kapamam Sorun Yoq...
verebilir! çünkü farkındaysan monitörü kapatmayınca kırmızı ışık yanıp sönüyor onun için sabaha kadar bu ışığın yanıpğ sönmesini sağlayan düzenek bozulabilir! kapat bence!
ben abartıp fişi çektikten sonra birde power tuşuna basıp monitördeki kalan elektriği alıyorum:))))))
Ya hem monitör hem kasanın fişini her gün çekmek eziyet değil mi?? hadi power düğmesi tamam da...
ben kapatmıyorum da fişini çekmiyorum da , çünkü iki tane monitörün power düğmesini bozdum bu şekilde
evet ya düğme bozulursa ne olucak artı kullanım kılavuzlarında böyle bir durum un sakıncalı olucağını belirten bir ibarede yok yani
1 hafta önce izmire yıldırım düştü ve benim subpower uçtu allah korudu anakart ı pc den oluyodum.. artık pc yide kapıyorum , monitörüde , fişide çekiyorum en iyisi bu..
CHIP Dergisi' nde PC lerde en çok güç tüketen donanımlarla ilgili bir yazı vardı. Printer lar bile düğmesini kapadığınız halde şebekeden bekleme konumu için elektirik çekiyorlarmış. Monitör kimbilir ne çeker.
O yazıdan sonra printerı prizden söküyorum.
PC kontröllü prize bağlı. Prizin düğmesinden kapatıyorum. Prizden çekene dek kapalı bile olsa(Güç kaynağı anahtarı kapatılırsa sorun yok) PC ler elektirik tüketir.
Aman ne olur ondan demeyin. CHIP in yorumuna göre yıllık elektirik faturasına 20 milyon fark bindirebiliyor.
monitoru düğmesinden kapamassan yüksek gerilim trafosu haricindeki diğer tum bolumlere elektrik gider buda monitörün toplam çektiği elektriğin 10/2 kadar elektrik tuketimine sebep olur yani elektriğe ve monitorüne yazık bencede fişi çekmek en iyi çözüm
bende hiç kapatmam sürekli açıktır monitör ama kusen dediki bi televizyonun sabahtan akşama kadar açık kalmasına benziyormuş bu o yüsden kapatman gerek
bu yalnız monitörde felan değil Tv lerde de geçerli onları da kapatmak önemlii ii
quote:
Orjinalden alıntı: MuratBayrakçı
ben abartıp fişi çektikten sonra birde power tuşuna basıp monitördeki kalan elektriği alıyorum:))))))
En doğrusunu yapıyorsun, 2 gün öne monitötörde o kadar yük birikmiş ki açılınca floresanın yanmaya başlarken çıkardığı sesleri çıkartıyor ve görüntüde bozulmalar oluyordu, çok yük biriktiğini düşünerek senin methodu uyguladım ve sorun düzeldi...