Şimdi Ara

Monitor Audio (MA) Başlığı (102. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.255
Cevap
28
Favori
164.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar iki gündür ikon 7 leri deniyorum.

sistemim

AVR : Pioneer SC-LX76
    DAC : SABRE 32 Reference Audio DAC
    BDP: Oppo BDP-95
    Hop. Kablo : Ecosse Audiophile serisi MS4.45 bi-wire
    interconnect: Ecosse Audiophile serisi Maestro MA2
    Power kablo : Amfi ve Oppo 95 te Clearer Audio
    Kayıt : FLAC parça,1080p TrueHD demo ,1080p DTSMA demo , 1080p THX demo ve Total Recall.2012 filmi orjinal Bluray m2ts dosyası halinde

Yaptığım ilk şey kolonları bağlayıp kendi halinde 2-3 saat çalmasını sağlamak oldu,daha sonra dün akşam ve bugün olmak üzere toplamda 15 saat müzik,demo testleri ve film seyretisi olmak üzere test ettim.

Jazz ve klasik parçaları dinlemeye başlayınca ikon 7 deki dengeli,sıcak,soft,narin hali hemen hissettim yüzümde tebessüm oluşuverdi ve bu keyif uzunca devam etti.Ama aynı zevki

Kızımın sevdiği Pop ve elektronik parçalarda alamadık,ikon 7 çok dinamik ve atak bir hoparlör değil.

Daha sonra 1080p HD ses kayıtlı demolara geçtim,3 tane sürücüsü olmasına rağmen demolarda çok başarılı bulmadım.Daha önce Definitive BP10 ve şu anlarda RX8 le dinlemiş kulaklar demolarda ikon 7 yi beğenmedi.

RX8 ile izlediğim Total Recall.2012 yi birde ikon 7 ile izledim, RX8 deki dinamizmi patlama,çatışma efeklerindeki gücü asla ikon 7 de yakalayamadım.

Bugünse tekrar jazz ve klasik dinletisi yaptım yine mutlu oldum.

Karar vermeye gelince, oppo 95 in dacı ve ecosse ms4.45 bi-amp bağlantısı ile RX8 leri stereoda adam ettiğimi ve sinemada çok memnun kaldığımı belirtmiştim daha önce.

ikon 7 narin,dengeli,sıca,parlak olamayan ama ne yazıkki dinamikte olmayan,basslardada çok aşağı inemeyen bir hoparlör.

Ben analogçu değilim sistemi 50-50 stereo-sinema tarzında kullanıyorum,ikon 7 bir tarafa 1 basamak koyarken diğer taraftan bir-iki basamak götürüyor.

artı WAF etkisi heybetli halini kaba, işçiliğinide RX kadar beğenmeyince son nokta konmuş oldu.

Velhasıl SATILIK İkon 7 ilgilenenler lütfen PM atsın...

Resimleri S2 ile çektim iyi çıkmadı kusura bakmayın

Monitor Audio (MA) Başlığı

edit: ikon 7 satışından vaz geçildi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 24 Aralık 2012; 9:09:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ersin.clk

M Audio , lar çıktıktan sonra ...

Ersin şimdi daha iyi kendini göstermiş Usher ler, tek kalınca daha bir güzel duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

Evet arkadaşlar iki gündür ikon 7 leri deniyorum.

sistemim

AVR : Pioneer SC-LX76
    DAC : SABRE 32 Reference Audio DAC
    BDP: Oppo BDP-95
    Hop. Kablo : Ecosse Audiophile serisi MS4.45 bi-wire
    interconnect: Ecosse Audiophile serisi Maestro MA2
    Kayıt : FLAC parça,1080p TrueHD demo ,1080p DTSMA demo , 1080p THX demo ve Total Recall.2012 filmi orjinal Bluray m2ts dosyası halinde

Yaptığım ilk şey kolonları bağlayıp kendi halinde 2-3 saat çalmasını sağlamak oldu,daha sonra dün akşam ve bugün olmak üzere toplamda 15 saat müzik,demo testleri ve film seyretisi olmak üzere test ettim.

Jazz ve klasik parçaları dinlemeye başlayınca ikon 7 deki dengeli,sıcak,soft,narin hali hemen hissettim yüzümde tebessüm oluşuverdi ve bu keyif uzunca devam etti.Ama aynı zevki

Kızımın sevdiği Pop ve elektronik parçalarda alamadık,ikon 7 çok dinamik ve atak bir hoparlör değil.

Daha sonra 1080p HD ses kayıtlı demolara geçtim,3 tane sürücüsü olmasına rağmen demolarda çok başarılı bulmadım.Daha önce Definitive BP10 ve şu anlarda RX8 le dinlemiş kulaklar demolarda ikon 7 yi beğenmedi.

RX8 ile izlediğim Total Recall.2012 yi birde ikon 7 ile izledim, RX8 deki dinamizmi patlama,çatışma efeklerindeki gücü asla ikon 7 de yakalayamadım.

Bugünse tekrar jazz ve klasik dinletisi yaptım yine mutlu oldum.

Karar vermeye gelince, oppo 95 in dacı ve ecosse ms4.45 bi-amp bağlantısı ile RX8 leri stereoda adam ettiğimi ve sinemada çok memnun kaldığımı belirtmiştim daha önce.

ikon 7 narin dengeli sıcak parlak olamayan ama yazıkki dinamikte olmayan bir hoparlör.Ben analogçu değilim sistemi 50-50 stereo-sinema tarzında kullanıyorum,ikon 7 bir tarafa 1 basamak koyarken diğer taraftan bir-iki basamak götürüyor.

artı WAF etkisi heybetli halini çirkin, işçiliğinide ucuz bulunca son nokta konmuş oldu.

Velhasıl SATILIK İkon 7 ilgilenenler lütfen PM atsın...

Asefik eline, kulaklarına sağlık. Güzel bir test olmuş. Bizim gibi sinema ve müziği birlikte kullananlar için öncelikler farklı oluyor tabi. Bu bağlamda bu akşam MA larla güzel film izlemek şart oldu.

(Bu arada MA grubundan ayrılmamana sevindik. Zaten Ersin'i kaybettik

• Biraz bütçeyi yukarı çekmek lazım, gx serisi belki yada kef r serisi
  • quote:

ersinclk: Eyvallah kardeşim ...

Sen ne yaptın ?
    bende okulla, projelerle falan uğraşıyorum şimdi ama 2. dönem biraz daha rahatım.

benim işler değişti biraz ben hala 2.1 izliyorum filmleri, hop. almadım henüz.

hop. dan önce tv aldım yazın, bide bu dönem dersler sıkıştırdı çok ilgilenemedim hop. işiyle.

aklımda şimdi daha çok psb speakers var. dinledim baya hoşuma gitti.

fiyatlarda uygun muadilllerine göre şimdi ona bakıyorum. sömestırdan sonra alabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vitex

Asefik eline, kulaklarına sağlık. Güzel bir test olmuş. Bizim gibi sinema ve müziği birlikte kullananlar için öncelikler farklı oluyor tabi. Bu bağlamda bu akşam MA larla güzel film izlemek şart oldu.

(Bu arada MA grubundan ayrılmamana sevindik. Zaten Ersin'i kaybettik

ikon 7 almadan önce tecrübesi olan arkadaşlarım, bu alımın RX ten sonra tümüyle yan pas olacağı konusunda beni uyarmıştı ama olsun denediğime pişman değilim.

quote:

Orijinalden alıntı: bwhiteshark

Biraz bütçeyi yukarı çekmek lazım, gx serisi belki yada kef r serisi

Haklısın yan paslarla uğraşmamak lazım,GX yada o seviyede hoparlör bir sonraki tercihim olacak inşallah.

• Ersin bey , sisteminiz çok başarılı duruyor , hayırlı olsun
  • @asefik , dali ikon 7 çok şık duruyor ama , M.audio rx8 kadar değil

Dali size hafif geldi sanırım
  • Asefik Monitor Audio ile Dali zaten farklı tarzların hoparlörleri yine aynı şeylerin yazılması anlamsız zaten yazmayacağım ama Monitor audio daha sert ve parlak çalan bir marka genel anlamda...Bass ağırlıklı çalıyor...İkon serisi ise BANA GÖRE daha müzikal ve rahat dinlenebilen bir hoparlör tweeter performansı daha detaylı ama monitor audiodan daha az yoruyor metal dome cidden bazen çekilmez olabiliyor....Monitor Audio ile dediğiniz tarzda müzikler daha rahat dinlenebilir doğrudur ama RX serisi ile de ne kadar süre kulaklar rahatsız olmadan müzik dinlenebilir orası meçhul.....Uzun lafın kısası ikisi de birbiriyle kıyaslanmayacak ürünler ama Jazz dinliyorsam Vocal dinliyorsam İkon tercih ederim yok hip-hop rnb trance pop dinleyip sinema ağırlıklı kullanacaksam RX serisi tercih edilebilir.... Umarım bu yazdıklarıma alınan sıkılan sinirlenen olmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Asefik Monitor Audio ile Dali zaten farklı tarzların hoparlörleri yine aynı şeylerin yazılması anlamsız zaten yazmayacağım ama Monitor audio daha sert ve parlak çalan bir marka genel anlamda...Bass ağırlıklı çalıyor...İkon serisi ise BANA GÖRE daha müzikal ve rahat dinlenebilen bir hoparlör tweeter performansı daha detaylı ama monitor audiodan daha az yoruyor metal dome cidden bazen çekilmez olabiliyor....Monitor Audio ile dediğiniz tarzda müzikler daha rahat dinlenebilir doğrudur ama RX serisi ile de ne kadar süre kulaklar rahatsız olmadan müzik dinlenebilir orası meçhul.....Uzun lafın kısası ikisi de birbiriyle kıyaslanmayacak ürünler ama Jazz dinliyorsam Vocal dinliyorsam İkon tercih ederim yok hip-hop rnb trance pop dinleyip sinema ağırlıklı kullanacaksam RX serisi tercih edilebilir.... Umarım bu yazdıklarıma alınan sıkılan sinirlenen olmaz..

Sevgili atalayalper,

cok enteresandır az önce mesaj cektim Tuncay'a RX8 leri geri taktım artık müzik dinleyemiyorum diye...ve devamındada "bünye zehiri aldı" yazdım.

Yaklaşık 1saattir de GX300 leri ve Dali Heliconları inceliyordum.

Ama sizde haksızlık yapmayın yukarda ikon 7 ile daha iyi stereo keyfi yaşadığımı gözden kacırmışsınız...

Ha ne yapılabilir ikon 7 nin yanına sinema icin sevgili Ahmet arkadaşımız gibi sağlam bir sub alınır,sinemadada eksiklik giderilir. +1 ve +1 olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ikincisi bu iki hoparlörü karşılaştıran ben olmadım,yazılar forumda sabit...Ben sadece RX e tu kaka diyip kendi hoparlörüne övgü yağdırana karşı cıktım.
    Yukardada samimi olarak kendimce alabildiğim sonucları paylaştım,sonucta iki hoparlörde benim hala...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 22 Aralık 2012; 23:48:51 >
  • Şefik abi , teşhisler yerinde olmuş , Şimdilik rx8 ile yola devam sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersin.clk

Şefik abi , teşhisler yerinde olmuş , Şimdilik rx8 ile yola devam sanırım

Ersin'cim Daliler kutulandı ama yeni hoparlör alana kadar RX8 leri yumuşatacak stereo amfi alabilirim.

Yoksa doğruya doğru yukardada belirttim Dali ikonlar jazz ve klasik dinlerken beni daha mutlu etti.

• Asefik,

Abi senin yaptigin yorumlar benim tahminlerimle ve gorusumle ortusuyor.Tabikide amerikayi yeniden kesif etmiscesine degil,yanlis anlasilmasin ama senden parca ismi verip dinlemeni istesem ve yorumunu alip degerlendirsem yuksek ihtimal pisman olmam.

Benim gorusum ve yanlis anlamadiysam seni,RX leri yumusatman zor gibi.Tavsiyem ampli yerine hop. degiskiline gitmen olur bu noktada.He ama tabiki kulagin referanstir ve dogruyu o verir ayri.

Edit: Dinleyenler olabilir, ve yorumlayabilirler. Focal Chorus 8 ve 7 kuleleri Audio analogue crescendo ile dinledim. Sicagi sicagina ikonuda dinlemis olmamdan oturu Focaller dinamizme karsin ampliden oturu soft bir yapi sergiledi.Ayni focaller marantz ile dehset parladi ve beni rahatsiz etti.
    Ama sanki RX ler bu denli bi yumusama gostermez gibi bi ongorum var.Yanilgi payim yuksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdegerli -- 23 Aralık 2012; 1:04:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanın beğenileri yaş ve ruh hali ile değişiyor,kulakta buna ayak uyduruyor.Yıl 1992 yaş 22 Marmariste Greenhouse barda (icki icmem) Elvis calarkenki hissettiğim haz ile şimdiki 43 yaşımdaki bir değil...Heleki son 3-4 aydır sadece daha durağan slow parcaları dinlemeye başladım RX burda sert gelmeye başladı Pioneer amfilerdende sinemadan dolayı vazgecemiyorum.RX lerin sertliğini düzeltmek icin cok kablo denedim oppo 95 bi nebze olsun kabullenebilir seviyeye indirdi.Ama yetmiyor....Geriye mecburi hoparlör değişikliği kalıyor...

Rdegerli kardeşim yaz parca ismi sorun değil memnuniyetle dinleyip paylaşırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Rdegerli

Asefik,

Abi senin yaptigin yorumlar benim tahminlerimle ve gorusumle ortusuyor.Tabikide amerikayi yeniden kesif etmiscesine degil,yanlis anlasilmasin ama senden parca ismi verip dinlemeni istesem ve yorumunu alip degerlendirsem yuksek ihtimal pisman olmam.

Benim gorusum ve yanlis anlamadiysam seni,RX leri yumusatman zor gibi.Tavsiyem ampli yerine hop. degiskiline gitmen olur bu noktada.He ama tabiki kulagin referanstir ve dogruyu o verir ayri.

Edit: Dinleyenler olabilir, ve yorumlayabilirler. Focal Chorus 8 ve 7 kuleleri Audio analogue crescendo ile dinledim. Sicagi sicagina ikonuda dinlemis olmamdan oturu Focaller dinamizme karsin ampliden oturu soft bir yapi sergiledi.Ayni focaller marantz ile dehset parladi ve beni rahatsiz etti.
    Ama sanki RX ler bu denli bi yumusama gostermez gibi bi ongorum var.Yanilgi payim yuksek.

Aslında Burr Brown DAC'lı Onkyo 708 ile RX ler dengelenmişti,8 yada daha üst seri Onkyo ile dome twitterin sertlİği cözülür.

Konuştukca hafızadaki anektodlar canlanıyor.RX leri alırken Exteme Audiodan Rafi bey stereo icin Onkyo birlikteliği önermişti.Ama o zaman elimde Pioneer LX73 vardı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 23 Aralık 2012; 10:38:58 >

• Şefik x-curve ayarları ile tizleri bastirabilirsin Pio dan .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rgokdemir -- 23 Aralık 2012; 12:10:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rgokdemir

Şefik x-curve ayarları ile tizleri bastirabilirsin Pio dan .

Refik kardeş, Oppo 95 üzerinden analog direct giriş te Pioneer lx76 sadece power görevi görüyor.

Dersenki lx76 sesi işlesin o zamanda Oppo 95 in kendini audiophile olarak adlandırmasına sebep olan Sabre DAC ın anlamı kalmıyor.

Stereo performansını artırmam icin ya avbypass özellikli stereo amfi almam yada Monitor Audio GX serisine gecmem lazım.

Yada bu kadar masrafa girmeyerek sinema zevkinden ödün verip ikon 6 yada 7 almalı,Pioneer Lx76 ile stereode güzel ikili oldu ikonlar benim acımdan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 23 Aralık 2012; 12:42:18 >
  • Boşverin arkadaşlar şu Japon oyuncaklarını ... Alın sizde bir ANTHEM MRX500 hem stereo hem sinema coşsun hoparlörleriniz...

http://www.hometheaterhifi.com/receivers/receivers-reviews/anthem-mrx-500-71-av-receiver.html

• quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Boşverin arkadaşlar şu Japon oyuncaklarını ... Alın sizde bir ANTHEM MRX500 hem stereo hem sinema coşsun hoparlörleriniz...

http://www.hometheaterhifi.com/receivers/receivers-reviews/anthem-mrx-500-71-av-receiver.html

Aman abi oyuncak moyuncak afaroz ederler sizi valla dikkat

• 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.